Απόλυτος οδηγός: Πώς να ανθίσετε τη σειρά από καρδιές σας

สายใจรับแสงตะวัน

Απόλυτος οδηγός: Πώς να ανθίσετε τη σειρά από καρδιές σας

Το String of Hearts είναι ένα χυμώδες πολυετές φυτό με φαρδύ κλήμα. Αυτό το ελκυστικό φυτό σε γλάστρα αναπτύσσεται γρήγορα και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Κατάλληλο για φύτευση σε καλάθια λουλουδιών. Τα αμπέλια έχουν σκληρά, σαρκώδη φύλλα. Έχει ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο σχέδιο και αποχρώσεις του μωβ. Αυτό το φυτό λειτουργεί επίσης καλά ως εδαφοκάλυψη όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους.

Γνωστή και ως Rosary Vine, αυτή η ομορφιά έχει ροζ λουλούδια που λειτουργούν σαν μυγοπαγίδα. Οι μικροσκοπικές μύγες έλκονται από τη μυρωδιά και παγιδεύονται στα μωβ αγκάθια. Απελευθερώνονται όταν καλυφθούν με γύρη. Τα μακριά, στρογγυλά, σωληνοειδή άνθη είναι ελκυστικά. Αλλά όχι μεγάλο και όμορφο Τα μικρά λουλούδια έχουν βάσεις σαν βολβοί. Η άκρη του πετάλου έχει πέντε πέταλα.

Αν ψάχνετε για φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να ανθίσουν όλο το χρόνο. Τα σταφύλια ροζάριο είναι τα φυτά για εσάς. Τα μαλακά λουλούδια ματζέντα ανθίζουν από τον Αύγουστο έως το φθινόπωρο. Το να κάνεις αυτή την ομορφιά να ανθίσει δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Εάν φροντίσετε σωστά αυτό το φυτό, θα ανθίσει όλο το χρόνο.

χορδή φροντίδας καρδιάς

Τα λουλούδια εμφανίζονται συνήθως σε ώριμα παχύφυτα. Αν το δέντρο σας είναι μικρό Μπορεί να θέλετε να αφήσετε λίγο χρόνο. Τα περισσότερα παχύφυτα χρειάζονται τέσσερα έως έξι χρόνια για να ανθίσουν.Το String of Hearts ανθίζει από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου. με περίοδο ανθοφορίας έξι εβδομάδων Το να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε τα φυτά σας τα βοηθά να παράγουν καρπούς. Ας δούμε μερικές από τις συνθήκες που χρειάζονται τα φυτά σας για να ανθίσουν.

Απαιτήσεις φωτισμού για String of Hearts

Το φως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ανθίσει η καρδιά σας. Εάν θέλετε τα φυτά σας να μεγαλώσουν και να ανθίσουν άφθονα. Τοποθετήστε το σε φωτεινή, αλλά ηλιόλουστη τοποθεσία. Το σκούρο φύλλωμα δείχνει ότι το φυτό σας παίρνει αρκετό φως.

Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορεί να κάνουν τα φύλλα να φαίνονται χλωμά και πράσινα. Ο καυτός ήλιος μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα στα φύλλα. σε ζεστό καιρό Μετακινηθείτε στη σκιά το απόγευμα. Εάν βάλετε το όργανο ελέγχου καρδιακών παλμών έξω Η θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ. Δώστε στα φυτά σας τουλάχιστον 3 ώρες έντονο φως κάθε μέρα.

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας παίρνει το πρωινό φως του ήλιου. Σας προτείνουμε μισή μέρα. Ο σωστός φωτισμός θα προωθήσει την ανθοφορία. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά ή νότια; Οι ζεστές θερμοκρασίες και οι μεγάλες μέρες ενθαρρύνουν την ανθοφορία. Εάν δεν έχετε αρκετό φυσικό φως Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης.

Ο σωστός φωτισμός θα προωθήσει την ανθοφορία.

Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα φωτός. χρησιμοποιήστε φωτόμετρο Εγκαταστήστε μια εφαρμογή ανίχνευσης φωτός στην έξυπνη συσκευή σας. Ή κάντε μια οφθαλμολογική εξέταση και μετά περιστρέψτε τα φυτά περιοδικά. ώστε τα φυτά να αναπτύσσονται ομοιόμορφα και να ξεσκονίζουν τα φυτά για αποτελεσματική φωτοσύνθεση

Καλύτερο έδαφος για αμπέλια

Το συνιστώμενο χώμα για κομπολόγια αμπέλια είναι αυτό που στραγγίζει καλά. Κατά προτίμηση, θα πρέπει να είναι μείγμα για κάκτους, αλλά το μείγμα εδάφους δεν πρέπει να είναι πολύ. Δεδομένου ότι το φυτό μπορεί να γίνει ποδαράκι. Εάν επιλέξετε γενικό μείγμα γλάστρας Ανακατέψτε με περλίτη ή γιγαντιαία άμμο για επαρκή αποστράγγιση.

Χώμα και εξοπλισμός κάκτου
Το συνιστώμενο χώμα για ροζάρια αμπέλια είναι ένα μείγμα καλλιέργειας κάκτων.

Αποφύγετε τα βαριά εδάφη με μεγάλες ποσότητες αργίλου. Γιατί αυτά τα εδάφη επιτρέπουν υπερβολική υγρασία. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ορχιδέας αφαιρώντας τα απαραίτητα μέρη και προσθέτοντας περλίτη.

Βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία για την καρδιά

Η παρατεταμένη έκθεση σε ρηχές θερμοκρασίες θα σκοτώσει το κομπολόι σας. Η υψηλή θερμοκρασία δεν είναι καλή για αυτό το παχύφυτο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και η καλή ροή αέρα παράγουν καλύτερα αποτελέσματα. κατά τον χειμερινό λήθαργο Μην εκθέτετε τα φυτά σας σε υπερβολική υγρασία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι, καθορίζουν τη χημεία της ανθοφορίας του κομπολόι. Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό έξω και σταδιακά. Δώστε τους περισσότερη θερμότητα μέχρι να συνηθίσουν σε πιο ζεστές θερμοκρασίες.

δενδρύλλιο έξω
Διατηρήστε το φυτό σας δροσερό και στεγνό το χειμώνα και μεταφέρετέ το σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο.

Διατηρήστε το φυτό σας δροσερό και στεγνό το χειμώνα και μεταφέρετέ το σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο. Η κύρια ιδέα είναι να παρέχουμε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του φυσικού οικοτόπου.Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία τη νύχτα διαφέρει από τη θερμοκρασία της ημέρας. Αυτές οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας πυροδοτούν την ανθοφορία.

τροφοδοτήστε την καρδιά σας

Οι φυτικές τροφές παρέχουν απαραίτητα στοιχεία για το σχηματισμό λουλουδιών. Ταΐζετε τα φυτά σας τακτικά με ένα ειδικά διαμορφωμένο λίπασμα. Συνιστούμε να ταΐζετε τα φυτά σας κάθε μήνα όσο είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε ένα αραιωμένο λίπασμα που δεν είναι πλούσιο σε άζωτο. Επιλέξτε μια επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, όπως 10-15-10, για να ενθαρρύνετε την παραγωγή λουλουδιών.

Μειώστε τη σίτιση καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φυτά σας θα χρειαστούν ξεκούραση για το χειμώνα. Μην ταΐζετε τα φυτά αυτή τη στιγμή. Είναι καλύτερο να κάνετε λίπανση όταν το έδαφος είναι υγρό. Σταδιακά αυξήστε την ένταση από το ένα τέταρτο στο μισό. Να είστε προσεκτικοί καθώς το πολύ λίπασμα μπορεί να κάψει τα φυτά σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας όταν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα για φυτά.

Η καρδιά σου πρέπει να ποτίζεται.

Το νερό είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μπουμπουκιών ανθέων. Σε αντίθεση με άλλα παχύφυτα, στο String of Hearts αρέσει να ποτίζονται συχνά, αλλά μισεί το υπερβολικό πότισμα. Αερίστε το χώμα για να χαλαρώσει η υγρασία και βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό πριν το πρώτο πότισμα. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας. Το υπερβολικό νερό θα προκαλέσει πρήξιμο και κουτσό στα φύλλα.

Ποτίστε τα φυτά σας αργά. και σταδιακά Πρώτα, βρέξτε το χώμα και περιμένετε λίγο. Στη συνέχεια μουλιάζουμε ξανά τη λάσπη και περιμένουμε.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να υπάρχει αρκετό νερό στο χώμα.

Στραγγίστε το υπερβολικό νερό και μην αφήνετε το φυτό σε στάσιμο νερό γιατί αυτό μπορεί να σκοτώσει το φυτό σας. Εάν το δοχείο δεν έχει οπές αποστράγγισης Μπορείτε να προσθέσετε ενεργό άνθρακα ως βασική επίστρωση στη δεξαμενή σας.

Στραγγίστε το υπερβολικό νερό και μην αφήνετε το φυτό σε στάσιμο νερό γιατί αυτό μπορεί να σκοτώσει το φυτό σας.

Το προστιθέμενο στρώμα θα αποστραγγίσει το υπερβολικό νερό από τα φυτά. Η τύρφη όχι μόνο απορροφά την περίσσεια νερού. αλλά και απομακρύνει τους ρύπους στο έδαφος, απωθεί τα έντομα, αντιστέκεται στη μούχλα και αποσμούν Λειτουργεί καλύτερα σε τοπία με καπάκια.

Κατά τους πιο δροσερούς μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα Μειώστε το πότισμα καθώς το φυτό σας μετακινείται από την ενεργό ανάπτυξη σε μια κατάσταση αδράνειας.

Φύτευση και καλλιέργεια ροζαριού αμπελιών

Αναφέρετε το κομπολόι σας μετά από μερικά χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε γεμάτα δοχεία. Η καλύτερη εποχή για να επαναφυτεύσετε τα φυτά σας είναι την άνοιξη, λίγο πριν από την καλλιεργητική περίοδο όταν τα φυτά πέφτουν.

Μεταφέρετε ξανά το φυτό σας όταν παρατηρήσετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Οι ρίζες σκληρύνονται και επικαλύπτονται στο ανώτερο στρώμα του εδάφους.
  • Οι ρίζες βγαίνουν από τις οπές αποστράγγισης.
  • Ο τένοντας της καρδιάς σας θα στεγνώσει πιο γρήγορα. Και θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

Πριν φυτέψετε, βρείτε πρώτα ένα παχύφυτο που να στραγγίζει καλά και να το θρέφει. Σας προτείνουμε τα χυμώδη και ηφαιστειακά συστατικά. Η ελαφρόπετρα βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό των συστατικών σας. αποτρέψτε τη σήψη των ριζών

Αφαιρέστε προσεκτικά το φυτό από το αρχικό του δοχείο καθώς το αμπέλι είναι εύθραυστο. Μπορείτε να τσιμπήσετε τις άκρες της γλάστρας ή να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τα φυτά. Χαλαρώστε τη ρίζα πριν τη φύτευση για να επιτρέψετε να αναπτυχθούν νέες ρίζες.

Φυτεύεται σε δοχείο παρόμοιου βάθους. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα φυτά στη γλάστρα Διαχωρίστε τα για να δώσετε σε κάθε φυτό αρκετό χώρο για να απλωθούν οι ρίζες.

Επιλέξτε πλαστικές γλάστρες καθώς δεν απορροφούν νερό και δεν κρατούν πολύ νερό. Προετοιμάστε φρέσκο ​​χώμα και κόψτε μερικές ρίζες και φύλλα.

Ο Μπρούνινσολ

δεν απαιτείται κλάδεμα Αλλά μπορείτε να κόψετε τυχόν υπερβολική ανάπτυξη χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ψαλίδι. Κόψτε στο επιθυμητό μήκος κάτω από τον κόμβο. Σε ποιο σημείο θα αναπτυχθούν ένα σύνολο φύλλων από το στέλεχος. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το στέλεχος. Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε νέα φυτά.

πρόσθετη φροντίδα

Ελέγξτε τις κάτω πλευρές των φύλλων για εντοπισμό εντόμων. Όχι μόνο βλάπτει την υγεία των φυτών σας. Αλλά επίσης εμποδίζει τα λουλούδια σας να μεγαλώσουν. Αν και το αμπέλι μπορεί να χειριστεί τα περισσότερα προβλήματα. Αλλά προσέξτε τα μπερδέματα μεταξύ των φύλλων και των μίσχων. που μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία ακάρεων αράχνης αντιμετωπίστε αμέσως τη μόλυνση ή αυξήστε την υγρασία στο σπίτι σας

καρδιά λουλούδι κορδόνι
Το String of Hearts έχει όμορφα ροζ λουλούδια που λειτουργούν σαν μυγοπαγίδες.

μετά τη φροντίδα των λουλουδιών

Όταν το String of Hearts σου έχει ήδη ανθίσει Ακολουθήστε αυτά τα πρόσθετα βήματα για να παρατείνετε την περίοδο ανθοφορίας:

  • Προσθέστε περισσότερο λίπασμα καθώς τα λουλούδια καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε τη δύναμη στο μισό καθώς τα λουλούδια αρχίζουν να μαραίνονται.
  • Δώστε στα φυτά σας πολύ ηλιακό φως.
  • Ποτίστε το φυτό επαρκώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μειώστε το πότισμα όταν τα λουλούδια σταματήσουν να ανθίζουν.
  • Κρατήστε την υγρασία χαμηλά αν δεν θέλετε τα λουλούδια σας να μαραθούν γρήγορα.

συμπέρασμα

Τα λουλούδια σε σχήμα βάζου τραβούν την προσοχή. Είτε θέλετε να επιδείξετε μια μεγάλη ποικιλία φυτών είτε να απολαύσετε ανθισμένα λουλούδια όλο το χρόνο. Αυτό το όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου είναι απαραίτητο. δώστε χρόνο στο εργοστάσιό σας Και μην ξεχνάτε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *