Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε ένα φυτό Panda

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε ένα φυτό Panda

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε ένα φυτό Panda

Το δέντρο panda είναι ένα χυμώδες φυτό ιθαγενές της Μαδαγασκάρης. Τα παχύφυτα χαρακτηρίζονται από μαλακά κόκκινα άκρα φύλλα με ποικίλο σχήμα και ξυλώδεις μίσχους. Εύκολο να το δεις και να το αγγίξεις Το δέντρο panda είχε το παρατσούκλι Καλανχόη θολή λόγω της αφράτης γούνας του Τα φτερά μειώνουν την απώλεια υγρασίας και απωθούν τα έντομα. Τα δέντρα Panda μπορούν να μεγαλώσουν έως και 32 ίντσες σε ύψος στη φύση, ενώ η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους είναι το μισό αυτού του μεγέθους.

Αυτό το όμορφο φυτό έγινε γρήγορα το αγαπημένο πολλών λόγω της ομορφιάς και του σφριγηλού του. Το φυτό είναι επίσης εύκολο στη συντήρηση. Τα Chocolate Soldiers είναι τα πιο δημοφιλή. Υπάρχουν όμως πολλά για να διαλέξετε. Το φυτό panda αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Γιατί έχουν πολλά οφέλη όπως η αποτοξίνωση του αέρα. ιατρικούς σκοπούς και οφέλη ομορφιάς Μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους, το fuzzy Kalanchoe λειτουργεί καλά σε εσωτερικούς χώρους και απαιτεί λίγη συντήρηση. ας αρχίσουμε

Βρείτε το σωστό δοχείο.

Το πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας ανθίζουν είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο που αποτρέπει την υπερχείλιση. Τα καλύτερα δοχεία είναι οι γλάστρες από πορώδη υλικά. Θα στεγνώσει γρήγορα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστικά ή κεραμικά υλικά. Προσέξτε όμως να μην ξεχειλίσει το φυτό σας. Η αποστράγγιση είναι σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας που θα επιλέξετε έχει τρύπες αποστράγγισης.

γη

Το συμβατικό χώμα κήπου δεν είναι καλή επιλογή για τα φυτά πάντα γιατί συγκρατεί πάρα πολύ νερό. Να θυμάστε ότι τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολύ νερό. ειδικά το στάσιμο νερό Τα φυτά σας χρειάζονται ένα μείγμα πλούσιο σε μέταλλα, οργανικό νερό και αέρα.Μπορείτε να φτιάξετε ένα αμμώδες μείγμα γλαστρών χρησιμοποιώντας 60% άργιλο/χώμα γλάστρας, 25% άμμο και 15% περλίτη.Το μείγμα πρέπει να φιλτράρεται καλά. Προσθέστε πέτρες στον πάτο της κατσαρόλας με καλή στράγγιση.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε ένα δέντρο panda;

Το καλύτερο μέρος για το θολό Kalanchoe είναι η ικανότητά του να συγκρατεί νερό για εβδομάδες. Αν λοιπόν είσαι ξεχασιάρης ή απασχολημένος, είσαι τυχερός.Το δέντρο πάντα χρειάζεται νερό για μία έως τρεις εβδομάδες. Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας.

Ελέγξτε το έδαφος για ξηρότητα για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας χρειάζονται πότισμα. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή μια σπάτουλα στο χώμα και, εάν το χώμα είναι στεγνό, Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ποτίσουμε τα φυτά. Για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό νερό Συνεχίστε να ποτίζετε τακτικά μέχρι να στραγγίσει από τις οπές αποστράγγισης.

Αποφύγετε να δίνετε νερό στα φύλλα.

Ποτίστε το φυτό από την άκρη. Αλλά μην αφήσετε το νερό να αγγίξει τα φύλλα. Τα φύλλα είναι ευαίσθητα στην υγρασία και μπορεί να σαπίσουν σε επαφή με το νερό.Αν πέσει νερό στα φύλλα, σκουπίστε τα γρήγορα με ένα χαρτομάντιλο. Μπορείτε να ποτίσετε το φυτό από κάτω με μια πλάκα βάσης. Προσθέστε λίγο λίγο μέχρι το χώμα να μην απορροφήσει νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Μην ξεχάσετε να στύψετε την περίσσεια νερού.

Πόσο φως χρειάζεται ένα δέντρο panda;

Τα δέντρα Panda όπως το άμεσο ηλιακό φως. Αν και αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν αντέχει όμως την υψηλή ζέστη. Τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα βόρειο, νότιο ή δυτικό περβάζι παραθύρου το πρωί. και μετακόμισε σε λιγότερο φωτισμένο χώρο το απόγευμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές ώρες άμεσο ηλιακό φως και πολύ έμμεσο φως. Εάν το panda σας ζει σε εξωτερικούς χώρους Μην λαμβάνετε πολύ άμεσο ηλιακό φως. Αφήστε για λίγες ώρες και μεταφέρετε το φυτό στη σκιά.

θερμοκρασία

Το panda εσωτερικού χώρου αναπτύσσεται καλύτερα σε μέσες θερμοκρασίες 15-23°C, αν και το ανθεκτικό φυτό μπορεί να ανεχθεί τα περισσότερα κλίματα. Αλλά δεν μπορεί να αντέξει την υπερβολική ζέστη ή τις χαμηλές θερμοκρασίες. Συνιστούμε έναν υγραντήρα σε ξηρά κλίματα. Και μπορείτε να ποτίζετε το φυτό πιο συχνά ή να το τοποθετείτε σε μια υγρή γωνία. Εάν το επίπεδο υγρασίας αυξηθεί Αποφύγετε να ποτίζετε ή να διατηρείτε το σπίτι στεγνό. Μετακινήστε το φυτό έξω κατά τους θερμότερους μήνες. Αλλά βιαστείτε και μετακινηθείτε μέσα όταν η θερμοκρασία γίνει πιο χαμηλή ή πολύ ζεστή.

Το panda φυτεύεται σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.
Μετακινήστε το φυτό έξω κατά τους θερμότερους μήνες.

Πώς να κλαδέψετε/κλαδέψετε ένα φυτό panda;

Εάν τα φυτά σας είναι θαμνώδη και κοντά Μπορείτε να κόβετε τακτικά το δέντρο panda σας για να διατηρήσετε το σχήμα του. Θα χρειαστείτε ψαλίδι ή ψαλίδι. Κόψτε τα φύλλα στη βάση για να αναπτυχθούν νέα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο σκοτεινό σας αρέσει το Kalanchoe, τακτοποιημένο και πυκνό. ή άγρια ​​και φυσική

άνθισμα

Τα λουλούδια σπάνια ανθίζουν σε δέντρα panda εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν εξαιρέσεις όπου μικρά λευκά λουλούδια ανθίζουν στις άκρες των κλαδιών. αν φυτευτεί έξω Θα δει λουλούδια όταν μεγαλώσει πλήρως Τα κιτρινοκόκκινα άνθη είναι σε σχήμα καμπάνας, τριχωτά.

Κοντινή φωτογραφία ενός δέντρου panda
Τα λουλούδια σπάνια ανθίζουν σε δέντρα panda εσωτερικού χώρου.

σίτιση

Γενικά, τα πάντα δεν χρειάζονται λίπασμα για να αναπτυχθούν. Αν θέλετε να γονιμοποιήσετε Φροντίστε να προσθέτετε ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα μία φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μην κάνετε λίπανση το χειμώνα καθώς η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη, γεγονός που μπορεί να βλάψει τις ρίζες. Χρησιμοποιείτε μόνο παχύφυτα λιπάσματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κάκτους και άλλα παχύφυτα.

Αναπαράγετε τα φυτά panda σας.

Το Fuzzy Kalanchoe αναπτύσσεται αργά και χρειάζεται αναφύτευση κάθε λίγες εβδομάδες. δύο χρόνια μόνο για ώριμα φυτά Μπορείτε να αναφέρετε μετά από τρία χρόνια. Μεταφέρετε το φυτό σας σε μια ελαφρώς μεγαλύτερη γλάστρα. Κατά τη μεταφύτευση, κρατήστε τη βάση, γυρίστε απαλά τη γλάστρα ανάποδα και αφαιρέστε απαλά το φυτό για να διευκολύνετε τη φύτευση. Μπορείτε να ποτίσετε πρώτα τα φυτά. Μεταφέρετε το φυτό σας στη νέα γλάστρα. Ριζώστε και αφήστε το στέλεχος λίγο πάνω από την επιφάνεια. Ποτίστε τα φυτά σας μετά από μια εβδομάδα.

διάδοση

Ο πολλαπλασιασμός στο σπίτι είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να καλλιεργήσετε μεγάλους αριθμούς πάντα. Η καλύτερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας είναι την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Επειδή τα φυτά σας θα προετοιμαστούν για να ευδοκιμήσουν. Θα χρειαστείτε κοφτερό ψαλίδι. Διαλέξτε μερικά φύλλα. Μην ξεριζώνετε πολύ γιατί θα έχει αρνητική επίδραση στα φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει χώρος στα φύλλα στους μίσχους για επιτυχή αναπαραγωγή. Επίσης, μην ρίχνετε τα φύλλα καθώς δεν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη των ριζών.

Νεαρό πάντα φυτεμένο σε γλάστρα
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει χώρος στα φύλλα στους μίσχους για επιτυχή αναπαραγωγή.

Στεγνώστε τα φύλλα σε ένα δοχείο για 5-7 ημέρες μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Βεβαιωθείτε ότι τα μοσχεύματα βρίσκονται σε έδαφος με καλή στράγγιση, όπως περλίτης ή αμμώδες έδαφος. Ποτίζετε συχνά το φυτό και μεταφέρετέ το σε ηλιόλουστη θέση. Τα φύλλα σχηματίζουν τις πρώτες τους ρίζες μετά από 3-6 εβδομάδες. το πράσινο αρχίζει να μεγαλώνει και κλάδεμα όταν μεγαλώσει πλήρως

Προβλήματα φυτών Panda

σήψη ριζών και φύλλων

Συνήθως προκαλείται από υπερβολικό πότισμα και χαρακτηρίζεται από σαρκώδη κίτρινα φύλλα και μαύρες, υγρές ρίζες. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα φύλλα ή να κάνετε γλάστρα το φυτό και να ποτίζετε πιο συχνά. Να θυμάστε ότι πρέπει να ποτίζετε το φυτό μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να το επιβεβαιώσετε.

έντομο

Αν και τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ευαίσθητα στα παράσιτα των εντόμων. Τα έντομα περιλαμβάνουν αλευροφόρα και έντομα λέπια. Οι αλευρώδεις κοριοί κρύβονται στις αρθρώσεις των στελεχών και των φύλλων. ενώ τα λέπια έντομα εμφανίζονται ως μικρές μαύρες κουκίδες. Ελέγχετε συχνά τα φυτά σας. να πιάνει έντομα πριν να είναι πολύ αργά Εάν το σφάλμα είναι μικρό, μπορεί να αφαιρεθεί με μια καρφίτσα. Τρίψτε εντομοαπωθητικά όπως πασχαλίτσες ή αλευρόφυτες με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη Για έντομα λέπια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εντομοκτόνο.

φυτό panda
Ελέγχετε συχνά τα φυτά σας. να πιάνει έντομα πριν να είναι πολύ αργά

Προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε

ξερά φύλλα

Εάν τα φύλλα του πάντα στεγνώνουν συνεχώς ειδικά στη βάση Θα πρέπει να ελέγξετε την ποσότητα νερού που παίρνουν τα φυτά σας. Τα ξερά φύλλα είναι σημάδι υπερχείλισης. Επομένως, ποτίζετε συχνά τα φυτά. και αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα

φύλλα κουρκουμά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό είναι σημάδι περίσσειας νερού.Πριν προσθέσετε νερό, ελέγξτε την υγρασία του εδάφους. Αποφύγετε το πότισμα εάν είναι υγρό. Αφήστε το νερό να στεγνώσει πριν το επόμενο πότισμα.

μαύρη κουκκίδα

Τα μαύρα στίγματα μπορεί να προκαλέσουν λέπια έντομα ή υπερχείλιση νερού. Εάν η μείωση της ποσότητας νερού στα φυτά δεν λειτουργεί. χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα

λευκή ουσία στα φύλλα

Αυτή η λευκή ουσία μπορεί να υποδηλώνει αλευρώδη κοριτσάκι. Τα σφάλματα μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστούν εάν δεν εντοπιστούν έγκαιρα. Μπορείτε να τρίψετε οινόπνευμα στα φυτά ή να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο.

συμπέρασμα

Συνολικά, εάν θέλετε το φυτό panda σας να είναι υγιές και ακμαίο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος στραγγίζει καλά. Διατηρήστε τη σωστή θερμοκρασία, ποτίστε καλά, έχετε αρκετό φως και προσέχετε τα έντομα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *