Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε το φυτό Schlumbergera truncata

Schlumbergera truncata ในหม้อ

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε το φυτό Schlumbergera truncata

ο Schlumbergera truncata ή κάκτος των Ευχαριστιών, είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου, και για καλό λόγο. Παράγουν όμορφα κυλινδρικά λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ ή του ροζ όταν είναι ανθισμένα.

όμορφα λουλούδια μακρά περίοδο ανθοφορίας Και η χαμηλή συντήρησή του το καθιστά ιδανικό φυτό για καλλιέργεια στο σπίτι. Υποθέτω ότι κάποιος στην οικογένειά σας έχει ένα δέντρο των Ευχαριστιών!

αυτό είναι Schlumbergera Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι φυτών:

  • ευχαριστώ κάκτο
  • χριστουγεννιάτικος κάκτος
  • πασχαλινός κάκτος

Καταπληκτικό που όλοι ανθίζουν στις αντίστοιχες διακοπές τους.

Πώς βλέπετε μια Schlumbergera; αποσυνδέω φυτό?

ο Schlumbergera truncata Καλλωπιστικά φυτά το χειμώνα που ανθίζουν όμορφα και ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επαγγελματική συμβουλή: Σε αντίθεση με άλλους κάκτους Schlumbergera truncata και οι συγγενείς του δεν φύονται σε ζεστά, ξηρά μέρη όπως ερήμους ή πεδιάδες. Αυτά τα επιφυτικά παχύφυτα είναι εγγενή στα τροπικά δάση της Βραζιλίας. όπου φυτρώνουν στα κλαδιά άλλων δέντρων και υψηλή απορρόφηση υγρασίας το φως του ήλιου λάμπει και ζεστές θερμοκρασίες

Το φυτό είναι εύκολο στη συντήρηση και φροντίδα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε συμβουλές φροντίδας για την καλλιέργεια τους. Schlumbergera truncata:

φυτό Schlumbergera truncata: δοχείο

επιλέξτε μια κατσαρόλα τρύπα αποστράγγισης Παρακάτω είναι μια επιλογή από ένα για τον Κάκτο Ευχαριστώ για να αποτρέψετε το να βραχεί πολύ το έδαφος κατά το πότισμα.

για τον τύπο του εδάφους Ευτυχώς, ο κάκτος ευδοκιμεί σε ένα χυμώδες χώμα ή μείγμα εδάφους σχεδιασμένο για κάκτους. Ωστόσο, είναι σημαντικό το χώμα της γλάστρας να στραγγίζει καλά.

Ενώ ο κάκτος των Ευχαριστιών μεγαλώνει Τοποθετήστε το φυτό σε σημείο που να έχει άφθονο φως. Ένα καλά φωτισμένο μπάνιο ή ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό είναι και τα δύο καλά μέρη. Εάν εκθέσετε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως Μπορεί να βλάψει τα ευαίσθητα φύλλα του.

επιλέξτε μια κατσαρόλα τρύπα αποστράγγισης κάτω από.

για συνθήκες θερμοκρασίας Στο φυτό αρέσουν οι θερμοκρασίες ημέρας. 70°F και τη βραδινή θερμοκρασία 60-65°F αντανακλούν τις τροπικές συνθήκες

Σας ευχαριστώ που αγαπάτε τον κάκτο. υψηλό επίπεδο υγρασίας; Γι’ αυτό η κουζίνα ή το μπάνιο σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φυτέψετε. Εάν ζείτε σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία Μπορείτε να το κρατήσετε οπουδήποτε στο σπίτι σας. επίσης Εάν το αποθηκεύσετε σε ξηρό μέρος Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δίσκο με ποτισμένο χαλίκι μέσα στο φυτό για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας.

Το καλοκαίρι, τοποθετήστε τον κάκτο των Ευχαριστιών σε μια σκιερή βεράντα ή κήπο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Κάτω από 50°F Φροντίστε να το κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Τι γίνεται με το νερό; Schlumbergera truncata

Γιατί ζουν σε τροπικά και υποτροπικά δάση. Schlumbergera truncata Πιο ζουμερό από άλλους κάκτους και παχύφυτα. Δώστε σε αυτό το φυτό αρκετό νερό όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. Αυτό το φυτό δεν μπορεί να ανεχθεί χαμηλή υγρασία ή ξηρό έδαφος, θα πεθάνει.

Λάβετε υπόψη την εποχή, τον καιρό και το περιβάλλον όταν ποτίζετε τον κάκτο των Ευχαριστιών. δώστε νερό κάθε φορά μερικές μέρες Αν το διατηρείτε έξω σε ζεστό και ξηρό περιβάλλον.

σύστημα άρδευσης
Εάν φυλάσσεται σε εξωτερικό χώρο σε ζεστό και ξηρό περιβάλλον Ποτίστε κάθε δύο ή τρεις ημέρες.

Σε ψυχρά και υγρά κλίματα όπως σε εσωτερικούς χώρους Schlumbergera ευδοκιμήσουν μια φορά την εβδομάδα Πότισμα Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα. Μειώστε το πότισμα για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία.

Ευχαριστώ. Οι κάκτοι είναι ευαίσθητοι στο υπερβολικό πότισμα. μπορεί να πάρει φυτά Μυκητιακή σήψη Εάν το έδαφος είναι πολύ υγρό, τα φύλλα θα πέσουν.

Αυτό αποτρέπει το υπερβολικό πότισμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα αρκετή υγρασία στα φυτά. Κρατήστε ένα δίσκο με νερό κοντά ή χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάζετε τακτικά τον κάκτο.

Σε τι είναι το κατάλληλο έδαφος; Schlumbergera truncata?

Θυμηθείτε ότι πρέπει να προετοιμάσετε ανακλαστικό έδαφος. του Schlumbergera φυσικό περιβάλλον και Schlumbergera Αναπτύσσεται στις γωνίες και τις σχισμές των δέντρων με υλικό σε αποσύνθεση γύρω του, οπότε του αρέσει. όξινο χώμα.

Το χώμα μεταφέρθηκε στο δοχείο.
Schlumbergera του αρέσει το όξινο χώμα

Schlumbergera truncata Του αρέσει το αργιλώδες έδαφος με πολλή οργανική ουσία. Μια καλή επιλογή είναι ένα χώμα σχεδιασμένο για εσπεριδοειδή και κάκτους.

Πώς να γονιμοποιήσετε Schlumbergera truncata?

όταν αρχίζουν να σχηματίζονται μπουμπούκια ανθέων Χρησιμοποιήστε μια χυμώδη τροφή σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας για να ενθαρρύνετε την έντονη ανάπτυξη και την άφθονη ανθοφορία.

λιπαίνω δύο φορές το μήνα κατά την περίοδο της ανθοφορίαςΠεριμένετε να γονιμοποιήσετε ξανά μέχρι το φυτό να αρχίσει να αναπτύσσεται έντονα την άνοιξη.

πώς να αποκτήσεις τον εαυτό σου Schlumbergera truncata να ανθίσει

δόξα τω θεώ Ο κάκτος ανθίζει σε ψυχρότερες θερμοκρασίες και σκοτεινές περιόδους. Εάν η Schlumbergera σας δεν ανθίζει, μπορεί να οφείλεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή πολύ φως.

γλάστρα
ανθίζει σε δροσερό καιρό

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τον κάκτο σας για την Ημέρα των Ευχαριστιών να ανθίσει:

  • για την τόνωση της ανθοφορίας Να στεγνώσει στο σκοτάδι για αρκετή ώρα. τουλάχιστον 14 ώρες και υποέκθεση κατά τη διάρκεια 8 έως 10 ώρες για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες Εάν τα φώτα του εσωτερικού είναι έντονα τη νύχτα Ίσως χρειαστεί να καλύψετε τον κάκτο σας ή να τον μετακινήσετε σε τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό.
  • όταν σχηματίζονται μπουμπούκια ανθέων Τείνουν να μεγαλώνουν περισσότερο. 50 και 60°F.
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάπτυξης νωρίτερα εκθέτοντας τα φυτά σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. 45°F πολλές νύχτες στη σειρά.
  • Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά το φυτό σε όλη τη διαδικασία της ανθοφορίας. Εάν το φυτό είναι πολύ ξηρό, τα μπουμπούκια μπορεί να πέσουν.

Μην ανησυχείτε αν ο κάκτος φυτρώσει σε έναν χειμώνα. Πρέπει να μεγαλώσει την επόμενη σεζόν!

πώς να κάνετε εκστρατεία Schlumbergera truncata

Ο κάκτος της ημέρας των ευχαριστιών είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το δώσετε στην οικογένειά σας ως δώρο Χριστουγέννων ή Ευχαριστιών. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο. Schlumbergera από μοσχεύματα ή σπόρους

Να ξεκινήσει η διαδικασία πολλαπλασιασμού από μοσχεύματα Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τους μίσχους του μητρικού φυτού σε μικρά σχήματα Υ. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Schlumbergera Ενώστε δύο με τέσσερα κομμάτια και παραμείνετε υγιείς.

Αφήστε τα μοσχεύματα να ξεκουραστούν και να στεγνώσουν για έως και 12 ώρες για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία και τη σήψη των ριζών. Όταν τα μέρη έχουν στεγνώσει τελείως Τοποθετήστε τα σε δοχεία με χώμα που στραγγίζει καλά. (μείγμα αλόης βέρα και παχύφυτου)

Τοποθετήστε τα νέα μοσχεύματα σε γλάστρα σε μια καλά φωτισμένη περιοχή για να επιτρέψετε στις ρίζες να αναπτυχθούν. Ποτίστε τη γλάστρα με φειδώ μέχρι να αναπτυχθεί το φυτό και να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Το φυτό στη γλάστρα καλύπτεται με χαρτί.
Μπορεί να μείνει στην ίδια κατσαρόλα για χρόνια χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε την κατσαρόλα.

Το πρώτο σημάδι ότι το κλαδί έχει εγκατασταθεί στο νέο του περιβάλλον είναι όταν αναδύεται νέα ανάπτυξη στις άκρες των φύλλων.

Μην ανησυχείτε αν το φυτό σας φυτρώσει μόνο λίγο στην αρχή. Αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική. Και τα φυτά τείνουν να προσαρμόζονται καλά σε νέα περιβάλλοντα.

Επαγγελματική συμβουλή: Ο κάκτος της ημέρας των Ευχαριστιών δεν χρειάζεται να μεταμοσχευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως άλλοι κάκτοι. Μπορούν να ζήσουν στην ίδια γλάστρα για πολλά χρόνια, ωστόσο, θα πρέπει να επαναφυτεύονται κάθε ή δύο χρόνια για να παρέχουν καλά θρεπτικά συστατικά που προάγουν την ανάπτυξη.

Προσβάλλει κοινά παράσιτα και ασθένειες. Schlumbergera truncata

Mealybug: Τα φυτά μπορεί να επηρεαστούν από έντομα. ειδικά αλευροφόρα και αν ποτιστεί υπερβολικά, σήψη της ρίζας Αν παρατηρήσετε κάποια ασθένεια στα φύλλα της, κόψτε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα και φυτέψτε ξανά σε καθαρό χώμα.

Σταγόνα λουλουδιών: Εάν ο κάκτος σας για την Ημέρα των Ευχαριστιών είναι υπό πίεση, είναι πιθανό να ρίξει τα φύλλα του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ποσότητα φωτός ή σε μια γρήγορη αλλαγή της θερμοκρασίας. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα σας δεν είναι πολύ στεγνό όταν οι μπουμπούκια μεγαλώνουν.

Συστολή: Οι μίσχοι μπορεί να κατσαρώσουν λόγω της έκθεσης του φυτού σε υπερβολική ζέστη και άμεση ηλιακή ακτινοβολία.Ωστόσο, η σήψη των ριζών λόγω πολύ ή πολύ λίγο πότισμα είναι η κύρια αιτία.

δεν ανθίζει: Δεν μπορεί να ανθίσει όσο η διάρκεια της ημέρας ή/και η θερμοκρασία δεν είναι χαμηλότερη από 60°F, για παράδειγμα, εάν το φυτό βρίσκεται κοντά σε μια τεχνητή πηγή φωτός στο σκοτάδι. και η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 60°F.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον κάκτο των Ευχαριστιών

τοξικότητα Schlumbergera truncata: Το φυτό θεωρείται επιλογή χαμηλής τοξικότητας. Έμετος και διάρροια έχουν αναφερθεί σε σκύλους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φυτών. λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες Τείνουν να έχουν τη μικρότερη τοξικότητα.

έχω Schlumbergera truncata δοχείο? Δόξα τω Θεώ, ο κάκτος εκτρέφεται συχνά ως καλλωπιστικό φυτό. σε θερμότερα κλίματα η θερμοκρασία θα ανέβει 70°FΜπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους σε μερική σκιά όλο το χρόνο.

από που να αγοράσω Schlumbergera truncata φυτό: Τα φυτά της ημέρας των ευχαριστιών είναι διαθέσιμα σε πολλά καταστήματα κήπου και φυτώρια από το φθινόπωρο. Αυτό το δέντρο είναι ένα υπέροχο δώρο για τους κηπουρούς. Έτσι, κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για αγορά.

συμπέρασμα

ο Schlumbergera truncata Ένα φυτό χαμηλής συντήρησης με όμορφα λουλούδια. Τοποθετείται σε κατάλληλο χώρο όπου υπάρχει φως. Σκούρο για πολλή ώρα και με αρκετή υγρασία. Αυτό το ευέλικτο φυτό θα σας εκπλήξει με νέους κύκλους λουλουδιών όλο το χρόνο.

Μπορείτε να επιλέξετε δυνατά και δυνατά μέρη. Schlumbergera truncata Και μεταφέρετέ το σε μια όμορφη κατσαρόλα για να δώσετε ανταμοιβές. Όλοι θα εκπλαγούν, ειδικά όταν ανακαλύψουν ότι καλλιεργείτε τα δικά σας φυτά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *