Αυτός είναι ο τρόπος πολλαπλασιασμού του φυτού της αρκούδας

This is How to Propagate Bear's Claws Plant

Αυτός είναι ο τρόπος πολλαπλασιασμού του φυτού της αρκούδας

Το νύχι της αρκούδας είναι ένα όμορφο και σπάνιο παχύφυτο. Τα φύλλα είναι μαλακά και χνουδωτά.Στις άκρες των φύλλων εμφανίζονται μικρά δόντια.από το οποίο πήρε το όνομά του αυτό το όμορφο φυτό. Αν και είναι εύκολο να αναπτυχθεί Αλλά η αναπαραγωγή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. ειδικά για αρχάριους

σε αυτήν την κριτική Θα συζητήσουμε πώς να δημοσιεύσετε και πώς μπορείτε να εγγυηθείτε ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

μέθοδος διάδοσης

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά των νυχιών της αρκούδας:

  1. μοσχεύματα στελέχους
  2. διαφυλλικός πολλαπλασιασμός
  3. πολλαπλασιασμός με σπόρο

πριν ξεκινήσουμε Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν κόψουμε ζουμερό κρέας.

Πώς να φυτέψετε και να κλαδέψετε παχύφυτα

Η καλύτερη στιγμή για κοπή

Αν κόψεις ένα δέντρο ενώ είναι αδρανές, Το δέντρο δεν θα δείξει σημάδια βελτίωσης μέχρι την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Αλλά θα μπορούσε να είναι εντελώς νεκρό.

Δυστυχώς, τα διαφορετικά μοσχεύματα έχουν διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης. Μερικά είδη αναπτύσσονται τους θερμότερους μήνες. ενώ ορισμένα είδη αναπτύσσονται το φθινόπωρο και το χειμώνα. Επιπλέον, μερικοί μπορεί να έχουν προβλήματα χειμώνα καθώς δεν είναι ανθεκτικοί στον παγετό.

Τα διαφορετικά μοσχεύματα έχουν διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης.

Ωστόσο, τα περισσότερα παχύφυτα αδρανούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. και θα ευδοκιμήσει την άνοιξη, το καλοκαίρι, ακόμη και νωρίς το φθινόπωρο εάν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός. Τα μέσα της άνοιξης είναι η ιδανική εποχή για μοσχεύματα. Αυτή η δήλωση ισχύει και για παχύφυτα που δεν είναι ενεργά το καλοκαίρι.

Τα καλύτερα φυτά για κοπή

Αν και τα παχύφυτα μπορούν να καλλιεργηθούν από μικρά κομμάτια, συνιστούμε να τα κόψετε από πιο ώριμα φυτά. Επιλέξτε μεγαλύτερα κομμάτια για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον μερικά ζεύγη φύλλων και μίσχων.

απολύμανση κοπτικών εργαλείων

Καθαρίστε τα εργαλεία κοπής που χρησιμοποιείτε εάν ψαλίδια, ψαλίδια κήπου ή μαχαίρια για να αποφύγετε ζημιά στο μητρικό φυτό ή στην περιοχή κοπής. Τα εργαλεία μπορούν να εμποτιστούν ή να σκουπιστούν χρησιμοποιώντας ένα απολυμαντικό που σκοτώνει τα μικρόβια των φυτών.

Χρόνος που απαιτείται για την επούλωση της κοπής

Αφού αφαιρέσετε τα κομμάτια, αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες.Το στέγνωμα των λωρίδων θα δώσει στην πληγή αρκετό χρόνο για να στεγνώσει και θα σχηματιστεί μια ψώρα. Εάν η πληγή δεν κλείσει τελείως Μύκητες και άλλες ασθένειες μπορεί να μπει σε πληγές και να βλάψει τα φυτά

Επιλέγοντας έναν καλό κηπουρό

Οι κατάλληλες ζαρντινιέρες μπορεί να είναι οτιδήποτε από διακοσμητικά βάζα. κενό κούτσουρο και παλιά βάζα Όλα αυτά γίνονται μέχρι το φυτό να αποκτήσει το σωστό μέγεθος για κοπή και επαναφύτευση καθώς μεγαλώνουν οι ρίζες. Φροντίστε να σκουπίσετε πρώτα τη γλάστρα, διαφορετικά τα έντομα μπορούν να επιτεθούν στα φυτά σας.

Τρία φυτά σε τρεις γλάστρες
Οι κατάλληλες ζαρντινιέρες μπορεί να είναι οτιδήποτε από διακοσμητικά βάζα. κενό κούτσουρο και παλιά βάζα

Ποιοτικό ζουμερό χαρμάνι

Ένα καλό μέσο καλλιέργειας είναι απαραίτητο για την ευημερία του παχύφυτου σας.Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά μέσα. Για να προσδιορίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς, ωστόσο, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα χυμώδες μείγμα γλάστρας. Γιατί θα τονώσει την ανάπτυξη των ριζών.

Τα παχύφυτα είναι εύκαμπτα. Αυτό σημαίνει ότι θα στείλουν ρίζες ακόμα κι αν δεν φυτευτούν. Επομένως, ο πολλαπλασιασμός σε εναλλακτικά μέσα όπως το νερό ή η άμμος δεν είναι δύσκολος, ωστόσο, χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας για να εξασφαλίσετε αποτελέσματα.

Βρείτε τη σωστή τοποθεσία

Εάν η αναπαραγωγή γίνει την άνοιξη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τοποθετήστε τα φυτεμένα μοσχεύματα σε ηλιόλουστη θέση. Εάν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 C/77 F, μετακινήστε τα μοσχεύματα σε μια περιοχή που δεν θα έχει πολύ απογευματινό ήλιο.

Τα ζουμερά κομμάτια θα καούν γρήγορα αν ο καιρός γίνει πολύ ζεστός. γι ‘αυτό το λόγο Αφήστε το να στεγνώσει μόνο τον πρωινό ή τον απογευματινό ήλιο. Εάν κάνει ζέστη, χρησιμοποιήστε ένα πανί σκιάς για να φιλτράρετε τους λαμπτήρες. Μπορείτε σταδιακά Εκθέστε την περιοχή κοπής στο ηλιακό φως για να τη συνηθίσετε.

τα φυτά παίρνουν το φως του ήλιου
Αφήστε το να εκτεθεί μόνο στον πρωινό ήλιο ή στον απογευματινό ήλιο.

Τα φυτά που δεν έχουν αρκετό φως έχουν μεγάλα και λεπτά φύλλα που είναι διάσπαρτα και άχρωμα. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ του ηλιακού φωτός και της σκιάς δεν είναι εύκολη. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό σε διαφορετικές τοποθεσίες. για να δούμε πώς συμπεριφέρεται το δέντρο

απαιτήσεις νερού για την κοπή

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν πρέπει να ποτίσετε ένα νέο φυτό ή να του δώσετε λίγο χρόνο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα νέα μοσχεύματα δεν χρειάζεται να ποτίζονται γιατί υπάρχει αρκετή υγρασία για να διατηρηθούν τα μοσχεύματα μέχρι να ριζώσουν.

Άλλοι συνιστούν το πότισμα για να αυξήσετε τις πιθανότητες να ριζώσουν τα κλαδιά σας. Η συμβουλή μας είναι να πειραματιστείτε με αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Μετά από αυτό, αφήστε το χώμα να στεγνώσει μέχρι το επόμενο πότισμα.

χρόνος ρίζας

Θα χρειαστούν δύο εβδομάδες έως ένα μήνα για να εμφανιστούν οι πρώτες ρίζες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι ρίζες εξαρτάται από τον τύπο του παχύφυτου. Και ορισμένα είδη μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από άλλα.

Τραβήξτε απαλά το κλαδί για να δείτε αν έχει ρίζες. Αν δείτε μικρή αντίσταση δείχνει ότι έχει τις πιο πιθανές ρίζες Μπορείτε να κρατήσετε τα μοσχεύματα μέχρι να μακρύνουν λίγο οι ρίζες. Φυτέψτε ξανά όταν υπάρχει μια μεγάλη ρίζα μήκους περίπου 5 cm.

κόψτε την πρόκληση

Στο στάδιο της ριζοβολίας, ορισμένα φυτά μπορεί να έχουν κίτρινα και μαραμένα φύλλα. Τα περισσότερα παχύφυτα χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επειδή χάνουν νερό όταν κόβονται από το μητρικό φυτό. Μην ανησυχείτε, γιατί καθώς σχηματίζουν ρίζες, βελτιώνουν και μεγαλώνουν το φυτό.

Μερικά φύλλα μπορεί να πέσουν λόγω κοπής ή μεταφύτευσης όταν προστεθούν στο χυμώδες μείγμα. Αν τα φύλλα πέσουν πολύ Μετακινήστε το φυτό σας σε μια πιο σκιερή περιοχή.

φυτό

Μόλις το παχύφυτό σας ριζώσει Θα ενθουσιαστείτε και ανυπομονείτε να τα μεταφυτέψετε σε γλάστρες, ωστόσο, μπορεί να θέλετε να τους δώσετε λίγο χρόνο. Εάν αφαιρέσετε το φυτό πολύ νωρίς Κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα φύλλα και τις ρίζες. Περιμένετε έως ότου το νέο παχύφυτο έχει διάμετρο περίπου μία ίντσα πριν το φυτέψετε.

νύχια αρκούδας σε γλάστρα
Περιμένετε έως ότου το νέο παχύφυτο έχει διάμετρο περίπου μία ίντσα πριν το φυτέψετε.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τις μεθόδους διάδοσης.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα βλαστών.

Ο πολλαπλασιασμός του ποδιού της αρκούδας με μοσχεύματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους επιτυχίας. Πρώτα θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό κουζινομάχαιρο. Οι λεπίδες πρέπει να διατηρούνται καθαρές για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν σήψη. Οι ακανόνιστες άκρες μπορεί να επιβραδύνουν την επούλωση. Επομένως, πρέπει πάντα να δημιουργούνται καθαροί χώροι.

Αφαιρέστε τις τελευταίες 4 ίντσες και προσαρτήστε το αναπτυσσόμενο άκρο. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα καθώς η περιοχή τελικά θα γεμίσει με νερό. όταν φυτεύετε τα μοσχεύματα στη γλάστρα Χρησιμοποιήστε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης και χώμα που στραγγίζει καλά.

Αφαιρέστε το στέλεχος από το φυτό του ποδιού της αρκούδας σας. Όταν κοπούν οι μίσχοι Αφήστε τα μοσχεύματα να στεγνώσουν για αρκετές ημέρες πριν τα επαναφυτεύσετε. Η ξήρανση των θραυσμάτων μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατσαρόλα.

διαφυλλικός πολλαπλασιασμός

Ο διαφυλλικός πολλαπλασιασμός έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτικοί.Πρώτα, επιλέξτε φύλλα που είναι παλιά και υγιή χωρίς σημάδια. Τα καλύτερα φύλλα βρίσκονται στη βάση του φυτού.Επίσης, η διατήρηση των φύλλων χαμηλά βοηθά στην πρόληψη της διατάραξης της συμμετρίας των φυτών.

Ξεκινήστε λυγίζοντας ή στρίβοντας τα φύλλα. Στη συνέχεια, τραβήξτε έξω το κύριο στέλεχος του νυχιού της αρκούδας. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα έχουν αφαιρεθεί εντελώς από το στέλεχος χωρίς σπάσιμο για επιτυχή πολλαπλασιασμό. Αφήστε τα φύλλα να στεγνώσουν για περίπου μια μέρα και φυτέψτε τα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

πολλαπλασιασμός με σπόρο

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι η πιο κοινή μέθοδος πολλαπλασιασμού. καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να αναπτυχθεί Σπέρνουμε τους σπόρους σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και τους φυτεύουμε σε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης. Η καλύτερη περίοδος για να φυτέψετε σπόρους είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αποφύγετε τη φύτευση το χειμώνα όταν είναι αδρανής.

Πώς να φροντίσετε τα νύχια της αρκούδας

Μετά από επιτυχή αναπαραγωγή Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν το δέντρο σας θα γίνει υγιές και όμορφο.

wδιαιτητικές απαιτήσεις

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος για να ποτίσετε τα νύχια της αρκούδας σας.Με αυτήν τη μέθοδο, βυθίστε τα δάχτυλά σας στο χώμα για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό πριν το πότισμα. Προσέξτε να μην πνίξετε τα φυτά σας ή να τα πνίξετε πολύ.

την ανάγκη για ηλιακό φως

Εκθέστε το νύχι της αρκούδας σας στο άμεσο ηλιακό φως για δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα. Εάν ζείτε σε περιοχή όπου το ηλιακό φως είναι πρόβλημα Μπορείτε να αγοράσετε φώτα ανάπτυξης, ωστόσο, το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

βγαίνουν νύχια αρκούδας
Η υπερβολική άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

καλά στραγγισμένο έδαφος

Στα νύχια της αρκούδας δεν αρέσει το βρεγμένο χώμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ποιοτικό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να διατηρήσετε τη σωστή ποσότητα νερού. για να γίνει το φυτό δυνατό Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στη βάση.

ιδέα

Η λίπανση βοηθά το πόδι της αρκούδας σας να πάρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που το έδαφος δεν μπορεί να προσφέρει. Ως εκ τούτου, τα φυτά πρέπει να γονιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου πριν από το χειμώνα.

συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον πολλαπλασιασμό των φυτών των νυχιών της αρκούδας. Πριν επιλέξετε οποιαδήποτε μέθοδο αναπαραγωγής, επιλέξτε μια που είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Μπορεί να χάσετε ένα κομμάτι στην πορεία. Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόσο το καλύτερο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *