Αυτός είναι ο τρόπος πολλαπλασιασμού του String of Hearts

ร้อยต้นหัวใจในกระถางใบเล็กๆ.

Αυτός είναι ο τρόπος πολλαπλασιασμού του String of Hearts

String of Heart, επίσης γνωστό ως “Rosary Vine”«Υπάρχει ένα απλωμένο αμπέλι που γρήγορα πεισμώνει. Μπορείτε να διαχειριστείτε αμπέλια που είναι πολύ μακριά. Γιατί μπορείτε να το κοντύνετε για να δημιουργήσετε νέα φυτά.

Πιθανά αποτελέσματα πολλαπλασιασμού είναι νέα φυτά, μεμονωμένα φυτά ή ώριμα μητρικά φυτά. Οι σταθερές καρδιές έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχίας στην αναπαραγωγή, ωστόσο, η μεταμόρφωση μπορεί να είναι δύσκολη.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε αρκετούς τρόπους πολλαπλασιασμού των αμπελιών. Αρχικά, επιλέξτε αυτό που σας βολεύει περισσότερο και, στη συνέχεια, μπορείτε να το μειώσετε.

μέθοδος διάδοσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απλώσετε τους δεσμούς της καρδιάς σας. Ας εξερευνήσουμε τέσσερις τρόπους για να το κάνουμε αποτελεσματικά.

διάδοση των χορδών της καρδιάς μέσω του κεφαλιού

Οι λαμπτήρες αέρα είναι μικρά, στρογγυλά σχήματα που μοιάζουν με πατάτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχηματίσουν νέα αμπέλια.

Βρείτε το μεγαλύτερο κεφάλι στο φυτό σας, το οποίο θα πρέπει να είναι περίπου στο μέγεθος ενός νυχιού. Οι κόνδυλοι μπορούν να πιεστούν στο έδαφος που είναι προσαρτημένο στο αρχικό φυτό ή να αφαιρεθούν από την κύρια άμπελο. Το να αφήνουμε τους κόνδυλους στο αμπέλι έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από όταν ριζώνουν και αρχίζουν να φυτρώνουν.

Εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε έναν κόνδυλο από το μητρικό φυτό να θάψω λίγο κεφάλι όταν είναι ριζωμένο Για να αφαιρέσετε το κεφάλι από το αρχικό δέντρο.

Εάν επιλέξετε να αφαιρέσετε εντελώς το κεφάλι. Φροντίστε να παραμείνουν τα φύλλα. Μπορείτε να χωρίσετε τους κόνδυλους και να τους φυτέψετε σε διαφορετικές γλάστρες. ή αφαιρέστε το ριζικό σύστημα Κόψτε τη ρίζα και φυτέψτε νέο χώμα.

Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό ραντίζοντας καθημερινά.

Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό ραντίζοντας καθημερινά. Οι κόνδυλοι αναμένεται να ριζώσουν σε λίγες εβδομάδες. Τα αμπέλια χρειάζονται χρόνο για να βλαστήσουν καθώς ένα ισχυρό ριζικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών. Μετακινήστε τη γλάστρα σε ένα φωτεινό παράθυρο και δώστε της χρόνο να αναπτυχθεί.

πολλαπλασιασμός με τη μέθοδο της πεταλούδας

Η μέθοδος της πεταλούδας είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πολλαπλασιασμού. και περιλαμβάνει την αποκοπή των άκρων που αναδύονται από τα φύλλα. Αυτό θα αυξήσει την ποσότητα του διαθέσιμου υλικού φύτευσης. Αυτή η τεχνική αξίζει να τη δοκιμάσετε. Γιατί τα μοσχεύματα θα βγάλουν ένα κλήμα και ένα πλήρες δέντρο.

Οι περισσότερες μέθοδοι αναπαραγωγής έχουν ως αποτέλεσμα απογόνους διαφορετικούς από το μητρικό φυτό. Το πολύχρωμο κλήμα σας θα καταφέρει να διατηρήσει τον μοναδικό του χαρακτήρα.

χέρι που κρατά το δοχείο με την καρδιά
Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο της πεταλούδας Το πολύχρωμο κλήμα σας θα διατηρήσει με επιτυχία τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Πρώτα κόψτε την πεταλούδα. Βρείτε το σημείο που συναντώνται τα ζευγάρια φύλλα της αμπέλου και κόψτε και τις δύο πλευρές. Χρησιμοποιήστε όσες λωρίδες χρειάζεστε και φροντίστε να κόψετε τουλάχιστον μια ίντσα ανά πλευρά.Στη συνέχεια φυτέψτε τα μοσχεύματα απευθείας στο χώμα ή χρησιμοποιήστε βρύα σφάγνου.

πολλαπλασιάζεται με σπόρο

Το String of Hearts έχει ένα παράξενο λουλούδι. που μοιάζει με φλαμίνγκο Εάν επικονιαστεί, σχηματίζονται λοβοί σπόρων. Περιμένετε να ανοίξουν οι λοβοί των σπόρων και να πέσουν οι σπόροι. Στη συνέχεια, μαζέψτε τους σπόρους και φυτέψτε τους σε υγρό έδαφος.

Συνιστάται η χρήση συγκεκριμένου μείγματος για τη βλάστηση. βάλτε σε φωτεινό μέρος Θα παρατηρήσετε κάποια ανάπτυξη τις επόμενες εβδομάδες. Οι κληματαριές εσωτερικού χώρου δεν είναι εύκολο να ανθίσουν. Έτσι, αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο. Αγοράστε σπόρους από φυτώριο ή διαδικτυακά.

πολλαπλασιασμός των φύλλων καρδιάς

Ο πολλαπλασιασμός του κομπολόι από φύλλα είναι μια διασκεδαστική μέθοδος που απαιτεί πολλή υπομονή, ωστόσο το ποσοστό επιτυχίας αυτής της μεθόδου είναι χαμηλό. Το φύλλωμά σας μπορεί να αναπτύξει ρίζες. αλλά μετά από λίγο

Επιλέξτε ώριμα φύλλα για επιτυχημένη αναπαραγωγή. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα φύλλα απευθείας στο χώμα ή στο περιβάλλον που επιθυμείτε. διατηρεί υψηλή υγρασία Κρατήστε το όμως στεγνό για να αποφύγετε τη σήψη των φύλλων. Οι ρίζες πρέπει να σχηματιστούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αλλά η αναγέννηση θα διαρκέσει περισσότερο.

δελτίο τύπου

Ας μιλήσουμε για διάφορες εκδόσεις. και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα μέσα

διαδώστε το ρεύμα της καλοσύνης

Το ψεκασμό νερού είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να σκορπίσετε την καλοσύνη. Το καλύτερο μέρος αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο της διαδικασίας ριζοβολίας. Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

● Μικρό βάζο.

● Καθαρίστε το ψαλίδι.

● νερό

Κόψτε το μέρος του αμπελιού που θέλετε να ριζώσει και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με νερό. Τα κομμάτια πρέπει να έχουν μήκος μερικά εκατοστά. Αν θέλετε ένα πλήρες δέντρο να κάνει περισσότερα μοσχεύματα Βεβαιωθείτε ότι ένας ή περισσότεροι από τους κόμβους είναι βυθισμένοι όταν η ρίζα αναδύεται από τον κόμβο.

νεράκι διαδίδονται χορδές καρδιάς
Αφού μεγαλώσουν τα αμπέλια, μπορούν να μείνουν σε βάζα ή γλάστρες.

Αποφύγετε τη σήψη των φύλλων και διατηρήστε το νερό δροσερό:

  1. σκίζουν τα βυθισμένα φύλλα
  2. αλλαγή νερού εβδομαδιαίως Αν αρχίσει να θολώνει, μπορείτε να το αλλάζετε πιο συχνά.
  3. Μετακινήστε το βάζο σε ένα ζεστό σημείο όπου υπάρχει άφθονο έντονο φως.

Οι ρίζες θα εμφανιστούν σε μερικές εβδομάδες. Αφού μεγαλώσουν τα αμπέλια, μπορούν να μείνουν σε βάζα ή γλάστρες. Εάν αποφασίσετε να φυτέψετε ένα δέντρο Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά.

Πολλαπλασιασμός Ροζάριο Αμπέλου στο έδαφος

Ο πολλαπλασιασμός στο έδαφος είναι τέλειος εάν θέλετε μακριά, πλούσια αμπέλια ή να συρρικνώσετε τα φυτά σας για μια πλήρη εμφάνιση στο ίδιο δοχείο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πολλαπλασιάσετε την καρδιά σας χρησιμοποιώντας χώμα.

  • Κολλήστε τα κομμάτια στο χώμα.

Κλαδέψτε τα αμπέλια Βεβαιωθείτε ότι τα αμπέλια έχουν κάποιο φύλλωμα ή τουλάχιστον κάποιες αναπτυσσόμενες άκρες, φύλλα ή ρίζες. Φυτέψτε τα αμπέλια στο έδαφος και προσέξτε να μην καλύψετε τους κόμβους με χώμα. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ορμόνη ριζοβολίας για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των ριζών.

κορδόνι καρδιές σε πλαστικά δοχεία
Ο πολλαπλασιασμός στο έδαφος είναι τέλειος εάν θέλετε να μειώσετε τα μακριά, οδοντωτά κλήματα.

Ψεκάστε την περιοχή που έρχεται σε επαφή με το έδαφος με νερό μία φορά την ημέρα για να ενθαρρύνετε την ριζοβολία. Νέα ανάπτυξη θα είναι ορατή σε λίγες εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε ένα τυπικό μείγμα εδάφους κάκτου ή ένα μείγμα ίσων μερών χώματος και περλίτη και στραγγίστε γρήγορα. Ποτίστε το φυτό προσεκτικά και διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό.

Επιλέξτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Επειδή η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Συνιστούμε γλάστρες από τερακότα γιατί βελτιώνουν την εξάτμιση του νερού μέσω της απορροφητικής πλευράς. Μπορείτε να προσθέσετε ενεργό άνθρακα για να απορροφήσει το υπερβολικό νερό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η δεξαμενή σας δεν έχει τρύπες αποστράγγισης.

  • Τοποθετήστε τα κομμάτια στο χώμα.

Τοποθετήστε το κομμάτι σας οριζόντια στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε άμεση επαφή με το έδαφος. Χρησιμοποιήστε ένα συνδετήρα για να κρατήσετε το κομμάτι στη θέση του και σε επαφή με το χώμα.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Αυξήστε την υγρασία για να αναπτυχθούν οι ρίζες. Διαφορετικά τα κομμάτια θα στεγνώσουν. Μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία ομαδοποιώντας τα φυτά και τοποθετώντας τα σε χώρους με υγρασία, όπως το μπάνιο.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.

  • Χρησιμοποιήστε μυκήλιο για να πολλαπλασιάσετε στην ίδια γλάστρα.

Αυτή η μέθοδος είναι πρακτική και χρονοβόρα. πριν ξεκινήσεις Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό. Στη συνέχεια, πάρτε τα κρεμαστά κλήματα και τυλίξτε τα στο χώμα από πάνω. Χρησιμοποιήστε συνδετήρες ή φουρκέτες για να στερεώσετε τα μαλλιά σας.

Καρδιά φυτό σε μια λευκή γλάστρα.
Επιλέξτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Επειδή η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Προσέξτε να μην κόψετε τις ίνες. Διατηρήστε το φυτό υγρό κατά τη διαδικασία ριζοβολίας τοποθετώντας το σε μια διαφανή, σφραγισμένη πλαστική σακούλα. Ψεκάζετε συχνά το χώμα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Κρατήστε τη σακούλα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Ανοίξτε τη σακούλα κάθε λίγες μέρες για να αφαιρέσετε τον υπερβολικό αέρα ή την υγρασία. Μόλις το δέντρο σας ριζώσει Μετακινήστε τη γλάστρα σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία όπου θα έχει μερικές ώρες απευθείας ηλιακό φως. Οι ρίζες θα σχηματίσουν τελικά ένα πλήρες φυτό.

Μέθοδος βρύα σφάγνου

Ο πολλαπλασιασμός του βρύου σφάγνου είναι σχετικά γρήγορος. και παρατηρήθηκε ανάπτυξη σε περίπου μία εβδομάδα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμμές, κοψίματα ή τη μέθοδο πεταλούδας. Χρησιμοποιήστε ένα διαφανές δοχείο ή οποιοδήποτε δοχείο με ωραίο αλουμινόχαρτο ή καπάκι.

Εάν όχι, τοποθετήστε τα βρύα σφάγνου σε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι και τοποθετήστε το σε μια διάφανη σακούλα με φερμουάρ. Τοποθετήστε τα αποξηραμένα βρύα σφάγνου σε ένα μπολ και μουλιάστε σε ζεστό νερό για περίπου πέντε λεπτά. Αφαιρούμε τα φύκια και στραγγίζουμε το περιττό νερό.

Τοποθετήστε βρεγμένα βρύα σφάγνου σε ένα πιάτο. Τοποθετήστε προσεκτικά το κλαδί ή το νήμα πάνω από τα βρύα. Βεβαιωθείτε ότι η άκρη είναι σε άμεση επαφή με τα βρύα και τα φύλλα ακουμπούν στην επιφάνεια.

Τοποθετήστε το διαφανές καπάκι στο δοχείο και μετακινήστε το σε ένα φωτεινό μέρος. Ανοίξτε περιοδικά το δοχείο για να παρέχετε φρέσκο ​​αέρα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και θάνατο των φυτών σας. όταν οι ρίζες έχουν μήκος περίπου μια ίντσα για μεταφύτευση στο έδαφος

επιπρόσθετες σημειώσεις

● Η θερμότητα επιταχύνει τη διάχυση. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

● Όταν τα κλαδιά σου αρχίσουν να σχηματίζουν αμπέλια. πετάξτε τις πλαστικές σακούλες

● Διατηρήστε την υγρασία για ριζοβολία.

● Στη συνέχεια απλώστε την καρδιά σας σε όλη την περίοδο της ανοιξιάτικης φύτευσης.

συμπέρασμα

Ο πολλαπλασιασμός του ροζαριού είναι διαχειρίσιμος. και με λίγη δημιουργικότητα Μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους πολλαπλασιασμού αυτού του αμπελιού.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *