Γιατί τα παχύφυτα μου γίνονται καφέ;

Why My Succulents Turning Brown?

Γιατί τα παχύφυτα μου γίνονται καφέ;

Παχύφυτα- Είναι εύκαμπτα. χαμηλή συντήρηση Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι γίνεται καφέ. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πάνω ή κάτω από το νερό. Έχετε καλό έδαφος και κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα παχύφυτά σας να γίνονται καφέ;

Γιατί το παχύφυτό μου γίνεται καφέ; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παχύφυτά σας καφέ. Μπορεί να πάρουν πολύ ήλιο ή το καφέ χρώμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα προσβολής από έντομα. Τα παχύφυτα που μαυρίζουν είναι επίσης ένα σύμπτωμα της σήψης των ριζών. Μερικά από αυτά είναι πιο πιθανό να αναβιώσουν από άλλα.

Όλοι θέλουμε να δούμε τα παχύφυτά μας να φαίνονται όμορφα και ακμαία. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε το αγαπημένο σας παχύφυτο στην αγαπημένη του ομορφιά. Θα εξηγήσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα και πώς να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους στο μέλλον.

Τι κάνει τα παχύφυτα να γίνονται καφέ;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να κάνουν το παχύφυτό σας να γίνει καφέ. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκαλούν το καφέ χρώμα των παχύφυτων είναι:

με έγκαιρη ανίχνευση και ιδιαίτερη φροντίδα Το φυτό σας μπορεί να ανακάμψει σχεδόν από όλα αυτά.

καλοκαίρι

Ναι, έστω και ένα μικρό δέντρο Ακόμη και αυτά τα εύκαμπτα χιτώνια μπορεί να καούν από τον ήλιο! Αυτά τα φυτά τείνουν να θερμαίνονται όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν πάνω από 104 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το παχύφυτο δεν εγκλιματιστεί σωστά στην ποσότητα φωτός και θερμότητας που προτείνετε.

Το φως του ήλιου είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η σάρκα σας γίνεται καφέ.

Πώς μοιάζει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο;

Εκτός από το μαύρισμα Υπάρχουν επίσης μερικά σημάδια που θα σας ενημερώσουν ότι το παχύφυτό σας κινδυνεύει από ηλιακό έγκαυμα:

 • καφέ και στίγματα
 • Το φυτό είναι μεταξένιο.
 • τα φυτά μπορεί να αποσυντεθούν

Αν και σκεφτόμαστε τους κάκτους για ζεστά, ξηρά κλίματα. αλλά ακόμα ανίκητος

Πώς αποτρέπετε την έκθεση στον ήλιο στα παχύφυτα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το πολύτιμο παχύφυτό σας να καεί από τον ήλιο. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Αν είναι σε γλάστρα, μετακινήστε το σε σκιερό μέρος.
 • Μπορείτε να αγοράσετε ομπρέλες για να μπλοκάρετε μέρος του ήλιου.
 • Δώστε στα φυτά περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν.

Ο εγκλιματισμός θα είναι σημαντικός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν μετακινήσετε το παχύφυτο σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη αντηλιακό. Αλλά τουλάχιστον κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη.

χιόνι

Το χιόνι μπορεί να βλάψει τα χυμώδη φυτά όσο και το φως του ήλιου, γίνονται καφέ και τελικά διασπώνται. Πώς να αποτρέψετε τη ζημιά από τον παγετό;

 • Φέρτε τους αν είναι δυνατόν.
 • Αγοράστε σακούλες κατάψυξης για κάλυψη.
 • Μείνετε μακριά από τα παράθυρα κατά τις ιδιαίτερα δροσερές περιόδους.
καθώς και ηλιακά εγκαύματα Ο παγετός μπορεί να βλάψει τα παχύφυτα και το φυτό θα το κάνει σταδιακά. γίνει καφέ

Τα παχύφυτα είναι πολύ ανθεκτικά και αντέχουν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά όπως οτιδήποτε άλλο, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο.

έντομο

Τα έντομα είναι τόσο κακά όσο φαντάζεστε. Και στα κρέατά σας δεν αρέσει περισσότερο από ότι σας αρέσει. Υπάρχουν πολλά παράσιτα που μπορούν να βλάψουν τα παχύφυτα σας. Αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν:

 • ψείρα των φυτών
 • Mealybug
 • σαλιγκάρι
 • ακρίδα
 • ποντίκι
 • πουλί
 • ελάφι

Πολλά παράσιτα μπορούν να επηρεάσουν το παχύφυτό σας. Μόνο μερικά από αυτά είναι κοινά. Όταν πρόκειται για παχύφυτα παράσιτα, Οι αφίδες και τα αλευροφόρα είναι οι πιο συχνοί ύποπτοι.

Εάν τα σαρκώδη φρούτα σας δεν είναι τόσο πράσινα όσο ήταν παλιά Θα πρέπει να ελέγξετε αν τα έντομα καταστρέφουν τα φυτά.

Οι αφίδες είναι μικρά έντομα που έχουν πράσινο, μαύρο, καφέ ή πορτοκαλί χρώμα. Τα mealybugs είναι μικρά λευκά βαμβακερά έντομα. Οι αφίδες και οι αλευρώδεις τρέφονται με το φυτό και ρουφούν το χυμό και άλλους πεπτικούς χυμούς. Αποκαλούν αυτά τα γάλατα και τους χυμούς «γλυκό χυμό» και μπορεί να μουχλιάσουν.

απαλλαγείτε από τα έντομα

για την εξάλειψη των αφίδων και των αλευροφόρων Μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα:

 • Ένα διάλυμα από 5% λάδι neem, 95% νερό και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων.
 • Χρησιμοποιήστε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη.
 • Χρησιμοποιήστε χυμώδες σπρέι εντόμων.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα προϊόντα με προσοχή! Είναι ικανά να σκοτώνουν έντομα. Αλλά μπορούν επίσης να σκοτώσουν φυτά αν δεν προσέξεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μπουκάλι ψεκασμού ή ως σταγονόμετρο. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά έντομα. και μετά από λίγες ώρες Ξεπλύνετε το λάδι ή το αλκοόλ που χρησιμοποιήσατε.

Θέλετε να απομονώσετε άρρωστα παχύφυτα. για να μην αρρωστήσουν τα άλλα φυτά σας. Φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή για μερικές εβδομάδες. μετά την πρώτη εβδομάδα Ψεκάστε ξανά και ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε τα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

πάνω ή κάτω

Ο υπερβολικός πνιγμός είναι περισσότερο πρόβλημα παρά βύθιση. Αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα από τα δύο. Το υπερβολικό πότισμα θα κάνει τα φυτά σας να μαλακώσουν και να αρχίσουν να σαπίζουν. Το μούσκεμα των φυτών σας θα τα κάνει να στεγνώσουν και να μαραθούν.

Για να μην μαυρίσουν τα παχύφυτα Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το παχύφυτό μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να περιμένετε για να ποτίσετε τα φυτά. Αλλά ο εμπειρικός κανόνας είναι να περιμένετε μέχρι το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το πότισμα ξανά. ανάλογα με τον καιρό και την τοποθεσία Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.

υπερβολική δόση

υπάρχει σημάδι υπερχείλισης Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • είναι κίτρινο στην αρχή
 • Τα φύλλα είναι μαλακά και λεία.
 • Ένα ελαφρύ άγγιγμα μπορεί να χτυπήσει τα φύλλα.
 • Μπορεί να φαίνεται καφέ ή μαύρο όταν είναι σοβαρό.

καθώς και αυτά τα προβλήματα έγκαιρη ανίχνευση είναι σημαντικό Όταν έχεις ποτίσει πολύ Μπορεί να είναι πολύ αργά για να διατηρήσετε αυτή τη χυμότητα.

Πώς να συνέλθετε από το υπερβολικό πότισμα

Ευτυχώς, τα υποβρύχια παχύφυτα είναι ένα από τα λίγα πράγματα από τα οποία μπορούν να συνέλθουν. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακάμψετε από το υπερβολικό πότισμα:

 • Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το χώμα να στεγνώσει.
 • μετά την ξήρανση Αντικαταστήστε το χώμα εάν το έδαφος δεν αερίζεται καλά.
 • Εάν το στέλεχος είναι κατεστραμμένο, κόψτε το καλό μέρος και φυτέψτε ένα νέο.

Το έδαφος μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος εάν δεν αερίζεται σωστά. Το έδαφος συγκρατεί πάρα πολύ νερό. Θέλετε το χώμα να στραγγίζει καλά και να στραγγίζει καλά.

Εκτός από το να το κάνει καφέ Το υπερβολικό πότισμα των παχύφυτων έχει επίσης και άλλες παρενέργειες. Άλλα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν υπερβολικό πότισμα περιλαμβάνουν:

 • μυκητιασική λοίμωξη
 • Ναμ Καμ
 • σαπίλα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε. Είναι σημαντικό να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το πότισμα ξανά.

Ενδείξεις για άρδευση

Η υπερχείλιση δεν είναι φυσιολογική. Αλλά θα παρατηρήσετε υπερχείλιση εάν οι κορυφές των φύλλων αρχίσουν να στεγνώνουν. Τα ξερά φύλλα από κάτω δεν είναι κακό. αλλά όταν από πάνω είναι σημάδι ταλαιπωρίας.

Πώς να συνέλθετε από το υποβρύχιο

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μπορούμε να μαντέψουμε. Φροντίστε να το ποτίσετε 2-3 φορές ως συνήθως και να αρχίσει να ευδοκιμεί ξανά. εάν η σύσπαση είναι σοβαρή Το παχύφυτό σας μπορεί να έχει περάσει τη φάση αναγέννησής του.

Τελικές σκέψεις: Ποιες είναι οι καφέ κηλίδες στη σάρκα σας;

Είναι πολλά πράγματα, έντομα, πολύ ήλιο, πολύ κρύο, πάνω ή κάτω από το νερό. Έλλειψη φροντίδας κατά το χειρισμό Πρέπει να αποφασίσετε από αυτήν τη λίστα που σας δίνουμε.

Αυτά μπορούν να εντοπιστούν νωρίς. ή μπορεί να εφαρμοστεί νωρίς Δυστυχώς, μερικές φορές είναι πολύ αργά για να αναλάβετε δράση. Και μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε για ένα άλλο χυμώδες γεύμα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από την κατάσταση ή να αποτρέψετε το να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *