Είναι καλά τα φακελάκια τσαγιού για τη λίπανση φυτών εσωτερικού χώρου;

Είναι καλά τα φακελάκια τσαγιού για τη λίπανση φυτών εσωτερικού χώρου;

Είναι καλά τα φακελάκια τσαγιού για τη λίπανση φυτών εσωτερικού χώρου;

ακριβώς όπως ο καφές Τα φακελάκια τσαγιού και τα φύλλα τσαγιού χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα για φυτά εσωτερικού χώρου. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν ούτε ήθελα να χρησιμοποιήσω φακελάκια τσαγιού στα φυτά εσωτερικού χώρου μου.

Πόσο καλά είναι τα φακελάκια τσαγιού για φυτά εσωτερικού χώρου; Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε ως λίπασμα; Ποιο τσάι είναι καλύτερο για φυτά εσωτερικού χώρου;

Προφανώς, τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού – και το παρασκευασμένο τσάι – περιέχουν θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τόσο τα φυτά όσο και τους ανθρώπους. Το ταννικό οξύ που βρίσκεται στο τσάι ωφελεί την υγεία των φυτών.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα οφέλη της χρήσης φακελάκια τσαγιού ως λίπασμα, τον τρόπο χρήσης τους και ποια φυτά μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από τα φακελάκια τσαγιού.

Οφέλη από τη χρήση φακελάκια τσαγιού ως κομπόστ

Εάν ενδιαφέρεστε να μειώσετε τα απόβλητα και να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού ως φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά σας. Εδώ είναι τα οφέλη που μπορείτε να περιμένετε:

– εμπλουτίστε το έδαφος με υγιεινά θρεπτικά συστατικά

Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και τα τσάγια με χαλαρά φύλλα περιέχουν ποικίλες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι όλα ευεργετικά για τα φυτά σας.

Το φυσικό ταννικό οξύ στο τσάι αφήνει έκπλυση στο έδαφος, μειώνοντας το pH και οξινίζοντας ελαφρώς το έδαφος.

Αυτά είναι καλά νέα για τα οξέα φυτά. Αλλά δεν είναι τόσο καλό για αλκαλικά φυτά.

– Προσθέστε οργανική ύλη στο έδαφος

Το κομπόστ ή τα φύλλα τσαγιού που προστίθενται στο έδαφος θα βελτιώσουν την ποιότητα του εδάφους και θα υποστηρίξουν τα ωφέλιμα μικρόβια.

Είτε βάζετε τα φύλλα τσαγιού στο σωρό κομπόστ είτε απευθείας στο χώμα Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την αποστράγγιση του εδάφους. διατήρηση της υγρασίας και να δημιουργήσουν ένα ευεργετικό περιβάλλον για τους γαιοσκώληκες

– καταπολέμηση μυκήτων

Ορισμένα τσάγια έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας στην επιφάνεια του εδάφους, ακόμη και στα φύλλα των φυτών. Τα τσάγια που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις αντιμυκητιακές τους ιδιότητες περιλαμβάνουν το τσάι χαμομηλιού και το μαύρο τσάι.

Πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας με φακελάκια τσαγιού

Το ερώτημα είναι αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε απευθείας τα φακελάκια τσαγιού ή μόνο τα φύλλα που έχουν αφαιρεθεί από τα φακελάκια τσαγιού.Επίσης, πρέπει να ρίξετε το τσάι στο έδαφος ή να το πασπαλίσετε από πάνω; Τέλος, πρέπει να χρησιμοποιείτε φύλλα τσαγιού που έχουν υποστεί ζύμωση ή χωρίς κομποστοποίηση;

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι «Εξαρτάται από το φακελάκι του τσαγιού» ​​εάν το φακελάκι του τσαγιού είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο ή πολυεστέρα. Αφαιρέστε τα φύλλα τσαγιού από τη σακούλα και πετάξτε τη σακούλα.

Τα χάρτινα φακελάκια τσαγιού μπορούν να μπουν στο χώμα καθώς αποσυντίθενται εύκολα. Θα πρέπει να τα προσθέσετε στην περιοχή αποστράγγισης του εδάφους, όχι στην κορυφή του εδάφους.

Μπορείτε να πασπαλίσετε φύλλα τσαγιού πάνω από το χώμα προσθέτοντας σάπια φύλλα στο χώμα ή προσθέτοντας φύλλα στο χώμα.

Τέλος, προτείνω να κομποστοποιήσετε πρώτα τα φύλλα τσαγιού. και μετά βάλτε το στο χώμα Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώσετε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών των φύλλων και να αποφύγετε προβλήματα με την περιεκτικότητα σε καφεΐνη και την οξύτητα του εδάφους.

Τέλος, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ένα μικρό πείραμα και να χρησιμοποιήσετε τσάι που έχει υποστεί ζύμωση με ορισμένα φυτά και τσάι που δεν έχει υποστεί ζύμωση με άλλα. και συγκρίνετε τα αποτελέσματα

Εάν το δέντρο σας λειτουργεί καλά στο ένα ή στο άλλο. Θα έχετε αδιάψευστα στοιχεία για το τι είναι καλύτερο για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Στους λαχανόκηπους, οι περισσότεροι κηπουροί συνιστούν τη χρήση φύλλων τσαγιού κομπόστ, ώστε να μην επηρεάζεται η γεύση των λαχανικών ή το pH του εδάφους.

Τι είδους φυτά σας αρέσουν οι βεράντες για τσάι;

Σε γενικές γραμμές, τα υπολείμματα τσαγιού συνιστώνται για φυτά που αγαπούν το οξύ, όπως τριαντάφυλλα, ντομάτες, φτέρες, καμέλιες, αζαλέες, βατόμουρα, γαρδένιες και αφρικανικές βιολέτες.

Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα φύλλων τσαγιού που έχουν υποστεί ζύμωση σε φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν το οξύ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πίνετε τσάι χωρίς καφεΐνη.

Είναι τα αχρησιμοποίητα φύλλα τσαγιού ωφέλιμα για τα φυτά;

Υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κηπουρών ότι τα αχρησιμοποίητα φύλλα τσαγιού δεν είναι κατάλληλα για τα φυτά σας.Όταν παρασκευάζετε τσάι, επιταχύνεται η διαδικασία ζύμωσης που απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά.

Εάν χρησιμοποιείτε φύλλα τσαγιού που δεν έχουν παρασκευαστεί αντί για βρασμένα το όφελος θα καθυστερήσει

Επιπλέον, ορισμένα τσάγια, όπως το πράσινο τσάι, περιέχουν μικρές ποσότητες καφεΐνης. που δεν είναι καλό για τα φυτά Η ζυθοποίηση αφαιρεί μέρος της καφεΐνης από τα φύλλα. Περαιτέρω γονιμοποίηση θα μειώσει περαιτέρω το αποτέλεσμα.

Τέλος, χρησιμοποιήστε τα φύλλα τσαγιού μετά την παρασκευή του. και καλύτερα Αφήστε πρώτα τα φύλλα τσαγιού να κομποστοποιήσουν.

Μαύρο ή πράσινο τσάι – ποιο είναι καλύτερο για τα φυτά;

Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι είναι εξίσου ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Αν και το πράσινο τσάι έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. ενώ το μαύρο τσάι περιέχει περισσότερη τυφλαβίνη

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την υγεία των φυτών Το μαύρο τσάι έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από το πράσινο τσάι. Επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να είναι τόσο ωφέλιμο για τα φυτά σας όσο το πράσινο τσάι, το οποίο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Και τι γίνεται με το γάλα και τη ζάχαρη;

Αν και δεν πίνω τσάι με γάλα ή ζάχαρη. Αλλά πολλοί άνθρωποι πίνουν τσάι, ειδικά οι καταναλωτές μαύρου τσαγιού. Τόσο το γάλα όσο και η ζάχαρη μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη μικροβίων στο έδαφος. Δεν είναι όλα ωφέλιμα για τα φυτά σας.

Επομένως, μπορείτε να αφαιρέσετε τα φακελάκια τσαγιού ή να στραγγίσετε το τσάι σας πριν προσθέσετε γάλα ή ζάχαρη.

κάλυμμα

Εάν είστε μανιώδεις πότες τσαγιού Μπορείτε να συλλέξετε χρησιμοποιημένα τσάγια και φακελάκια τσαγιού και να τα πετάξετε στον σωρό κομπόστ για να δημιουργήσετε ένα φυσικό, οργανικό λίπασμα γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Χρησιμοποιήστε λίπασμα φύλλων τσαγιού ως σάπια φύλλα ή για να προσθέσετε οργανική ύλη στο έδαφος. Διατηρήστε την αποστράγγιση και την υγρασία και ελέγχουν την ανάπτυξη των μυκήτων

Βεβαιωθείτε ότι τα φακελάκια του τσαγιού σας είναι βιοδιασπώμενα (π.χ. κατασκευασμένα από χαρτί ή άλλο υλικό κομποστοποίησης). Διαφορετικά, αφαιρέστε το παρασκευασμένο τσάι από τη σακούλα και πετάξτε τα φακελάκια πολυπροπυλενίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *