Είναι οι ορτανσίες δηλητηριώδη φυτά; – Δείκτης φυτών

Είναι οι ορτανσίες δηλητηριώδη φυτά; – Δείκτης φυτών

Είναι οι ορτανσίες δηλητηριώδη φυτά; – Δείκτης φυτών

Ναι, οι ορτανσίες είναι δηλητηριώδεις και μπορεί να είναι τοξικές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα. Όλα τα μέρη των ορτανσών είναι δηλητηριώδη. Επομένως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν φυτέψετε ορτανσίες στον κήπο σας.

Εάν έχετε κατοικίδια και μικρά παιδιά στο σπίτι, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε την επικίνδυνη κατάποση και έκθεση.

Για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το επίπεδο ελέγχου που απαιτείται για τις ορτανσίες. Θα μιλήσω για την τοξικότητα των φυτών ορτανσίας στα κατοικίδια. και άλλα κατοικίδια ή άγρια ​​ζωή Θα αναφέρω και τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ορτανσία.

Είναι οι ορτανσίες τοξικές για τις γάτες και τους σκύλους;

Οι ορτανσίες είναι δηλητηριώδεις επειδή περιέχουν κυανογόνους γλυκοσίδες. όταν τα φυτά ορτανσίας τρώνε Οι κυανογόνοι γλυκοσίδες μεταβολίζονται για να σχηματίσουν κυάνιο. που είναι τοξικό για όλα τα θηλαστικά

Επομένως, οι ορτανσίες είναι τοξικές για τις γάτες και τους σκύλους. Έπρεπε να τρώνε μεγάλες ποσότητες φυτών ορτανσίας.

Αν και όλα τα μέρη του φυτού της ορτανσίας είναι δηλητηριώδη, Αλλά τα φρέσκα άνθη και τα φύλλα είχαν την υψηλότερη συγκέντρωση κυανογόνων γλυκοσιδών.

Οι γάτες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο δηλητηρίασης από ορτανσία λόγω του μικρού τους μεγέθους. Επομένως, πρέπει να λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες για να φτάσουν τα επίπεδα κυανίου στον οργανισμό που προκαλούν συμπτώματα.

Η δηλητηρίαση από ορτανσία στις γάτες μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • διάρροια
 • κάνω εμετό
 • Κοιλιακό άλγος
 • τάση προς εμετό
 • δημιουργία
 • σπασμούς
 • κώμα

Στις γάτες αρέσουν φυσικά τα φυτά με τα οποία παίζουν ή τα τσιμπολογούν. Επομένως, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν έχετε γάτα ή γατάκι που μπορεί να μπει στον κήπο σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας έχει φάει μέρη του φυτού της ορτανσίας ή παρουσιάζει συμπτώματα, επικοινωνήστε με τη γάτα σας. όπως είπα παραπάνω Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και πόσος χρόνος έχει περάσει από την κατάποσή του. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προκαλέσει εμετό ή ενδοφλέβια υγρά για να ξεπλύνει τις τοξίνες από το σύστημα.

για σκύλους Η δηλητηρίαση από ορτανσία είναι πιο συχνή στην ηλικία που τα κουτάβια μασούν τα πάντα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να αποθαρρύνετε το μάσημα οποιωνδήποτε φυτών. Για την πρόληψη δηλητηριάσεων και δηλητηριάσεων από φυτά κήπου ή άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Στους σκύλους, η δηλητηρίαση από ορτανσία έχει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • διάρροια
 • κάνω εμετό
 • τάση προς εμετό
 • κούραση
 • Κατάθλιψη και απώλεια όρεξης
 • αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της θερμοκρασίας του σώματος

Η θεραπεία για τη δηλητηρίαση από ορτανσία είναι η ίδια όπως για τις γάτες. δηλαδή να προκαλέσετε εμετό εντός 30 λεπτών από την κατάποση ή να χορηγήσετε ενδοφλέβια υγρά για να ξεπλύνετε το δηλητήριο.

Αν και οι θάνατοι από δηλητηρίαση από ορτανσία σε κατοικίδια είναι σπάνιοι. Γιατί χρειάζονται πολλά φυτά ορτανσίας για να γίνουν τοξικά. Θα πρέπει να επιβλέπετε στενά τα κατοικίδιά σας και να τα αποθαρρύνετε από το να παίζουν ή να μασούν μέρη του φυτού.

Είναι οι ορτανσίες δηλητηριώδεις για τα άλογα και τα φυτοφάγα;

Οι ορτανσίες είναι επίσης δηλητηριώδεις για τα άλογα, οπότε αν έχετε φάρμα και καλλιεργείτε ορτανσίες ως φράκτη ή ως καλλωπιστικό φυτό. Μην αφήνετε το άλογό σας να πάει κοντά σε αυτά τα φυτά.

Όλα τα μέρη του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών και των φύλλων, είναι δηλητηριώδη για τα άλογα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοξίνες στα άνθη της ορτανσίας μεταβολίζονται από άλλα ζώα φάρμας όπως κατσίκες, αγελάδες, κουνέλια και άλλα βοοειδή ή ζώα.

Αν και ορισμένα φυτοφάγα ζώα μπορεί ενστικτωδώς να μείνουν μακριά από τις ορτανσίες, (Έχω ακούσει συχνά ότι οι αγελάδες και οι κατσίκες δεν τρώνε φυτά ακόμα και όταν πλησιάσουν.) Είναι καλύτερα να περιορίσετε πρώτα την πρόσβαση.

Αν και τα βοοειδή είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν σημάδια τοξικότητας λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους. Αλλά τα μικρότερα βοοειδή είναι πιο πιθανό να τα αγγίξουν.

Συμπερασματικά, αν έχετε φάρμα που εκτρέφει ζώα Είναι καλύτερο να μην φυτέψετε ορτανσίες στο έδαφος. ή φυτεύονται σε μέρη απρόσιτα για τα ζώα

Είναι οι ορτανσίες δηλητηριώδεις για τα ελάφια;

Εάν τα ελάφια επισκέπτονται τακτικά τον κήπο σας Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το ότι τρώνε ορτανσίες και τις δηλητηριάζουν. Τα ελάφια γενικά μένουν μακριά από δηλητηριώδη φυτά. Ειδικά αν υπάρχουν άλλες μη τοξικές επιλογές.

Μερικά ελάφια μπορεί να περιπλανηθούν στον κήπο σας την άνοιξη και να τσιμπήσουν φρέσκα φύλλα ορτανσίας όταν η τροφή είναι σπάνια.

Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Έτσι δεν χρειάζεται να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις, όπως η χρήση απωθητικών ελαφιών. Το κλείσιμο της εισόδου στον κήπο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από τις ορτανσίες σας. που ωφελεί τόσο τα φυτά όσο και τα ελάφια.

Συμπτώματα δηλητηρίασης από ορτανσία

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ορτανσία διαφέρουν από ζώο σε είδος. Αλλά τα συμπτώματα που παρατηρούνται στα περισσότερα θηλαστικά περιλαμβάνουν:

 • Διάρροια (μερικές φορές αιματηρή)
 • Κοιλιακό άλγος
 • τάση προς εμετό
 • κάνω εμετό
 • αυξημένος καρδιακός ρυθμός
 • Δυσκολία αναπνοής
 • ανορεξία
 • κούραση
 • κώμα

Ζητήστε ιατρική συμβουλή εάν υποψιάζεστε κατάποση φυτού ή μόλις εμφανιστούν συμπτώματα. Όσο πιο γρήγορα μπορεί να αποβληθεί το δηλητήριο από το σύστημα του ζώου. Όσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ανάρρωσης.

Είναι οι αποξηραμένες ορτανσίες δηλητηριώδεις;

Ναι, τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα φύλλα και τα άνθη της ορτανσίας είναι δηλητηριώδη, επομένως είναι καλύτερο να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από τα φυτά ορτανσίας ανεξάρτητα από την εποχή.

Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας, αν και μικρόσωμος, έχει τη συνήθεια να τρώει αδιάκριτα φυτά κήπου Είναι καλύτερα να τα κρατάτε μακριά από ορτανσίες.

Αν και η σοβαρή δηλητηρίαση από κυάνιο απαιτεί από αυτούς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φυτών, Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να αποτρέψετε κάθε είδους δηλητηρίαση. Ακόμα κι αν η γάτα ή ο σκύλος σας έχει ήπια συμπτώματα.

συνοψίζω

Οι ορτανσίες είναι επικίνδυνες για τα θηλαστικά που τρώνε συνήθως τα φύλλα ή τα άνθη του φυτού.

Οι ορτανσίες είναι επίσης τοξικές για τον άνθρωπο. Φροντίστε λοιπόν ιδιαίτερα όχι μόνο τον τετράποδο φίλο σας. αλλά και τα παιδιά σου.

Εάν εμφανίσετε κάποιο από τα συμπτώματα που ανέφερα ή αν υποπτεύεστε δηλητηρίαση από ορτανσία Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *