Είναι το Monstera Adansonii τοξικό για σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια;

Monstera Adansonii Flowers

Είναι το Monstera Adansonii τοξικό για σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια;

Λουλούδι Monstera atansoni

Το Monstera Adansonii (ελβετικό φυτό τυριών) φαίνεται νόστιμο, αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικό για τις γάτες και τους σκύλους. Τα είδη Monstera αναφέρονται ως τοξικά για τα κατοικίδια από την ASPCA. άλλα στους φυτικούς ιστούς

Σε σύγκριση με τα πιο δημοφιλή ξαδέρφια τους, Monstera deliciosa, αυτά τα φυτά είναι διάσημα για τις παράξενες και παράξενες τρύπες των φύλλων τους (που ονομάζονται “fennestrations”) που υποτίθεται ότι αυξάνουν το φως του ήλιου στο δάσος.

με πλούσιο φύλλωμα που μοιάζει με δάσος, στολισμένο με σχήματα καρδιάς ή οβάλ και περίπλοκες τρύπες. Δεν είναι περίεργο ότι αυτά τα φυτά είναι τόσο επιθυμητά και ταιριάζουν σε κάθε εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

Αυτά τα φυτά φροντίζονται εύκολα και λατρεύουν να σκαρφαλώνουν καθώς μεγαλώνουν. και μαζί με διάσημους συγγενείς Μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να φτάσουν σε εντυπωσιακά μήκη.

Οπότε το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι:Το φυτό εσωτερικού χώρου Monstera Adansonii είναι τοξικό για γάτες και σκύλους.;”

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρω ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτά τα όμορφα φυτά. και μάθετε αν αυτά τα φυτά είναι τοξικά για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Monstera atansoni

Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Σχετικά με το Monstera atansoni

Το Monstera atansoni είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, των Δυτικών Ινδιών και σε περιοχές του νότιου Μεξικού. Αυτά τα όμορφα φυτά ανήκουν στην οικογένεια των Araceae, καθώς και τα αροειδή και τα φιλόδενδρα.

Μοιάζουν πολύ με την ξαδέρφη τους, Monstera deliciosa – αλλά όχι τόσο μεγάλα.

Τα Monsteras είναι κοινά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να είναι τοξικά όταν καταναλώνονται από κατοικίδια. Εάν ένα ζώο που αγαπάτε τόσο πολύ αρχίσει να μασάει, να δαγκώνει ή να καταπίνει φυτά, δεν θα είναι τόσο γλυκά.

Έτσι, πριν βουτήξετε στο Monstera atansoni τοξικότητα για τα κατοικίδια. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα άλλα δημοφιλή ονόματα που χρησιμοποιούνται για αυτό το φυτό που μπορεί να συναντήσετε.

 • Monstera atansoni
 • Το Monstera του Adanson
 • εργοστάσιο πέντε οπών
 • ελβετικό τυροκομείο

Είναι το Monstera Adansonii δηλητηριώδες για τα ζώα;

Τα είδη Monstera αναφέρονται ως τοξικά για τα κατοικίδια από την ASPCA. Ο κύριος ένοχος είναι οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου (CaOX), που συχνά βρίσκονται ως θραύσματα στους αγγειακούς πόρους και στους φυτικούς ιστούς. Είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου στα φυτά και δρα ως αμυντικός μηχανισμός κατά των φυτοφάγων.

Εάν καταποθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. ειδικά στο στόμα Υπάρχουν φορές που το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να δαγκώσει το πολύτιμο Monstera σας (Monstera atansoni, Monstera deliciosa ή άλλο είδος).

αν είναι έτσι Το κατοικίδιο ζώο σας θα αισθάνεται άβολα. αίσθημα καύσου στη γλώσσα, το στόμα και το λαιμό

Όπως και άλλα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων των φυτών ZZ και του pothos, η δηλητηρίαση των φυτών Monstera atansoni σπάνια είναι θανατηφόρα. Αλλά μπορεί ακόμα να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του αεραγωγού του κατοικίδιου ζώου σας και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο.

Κοινά συμπτώματα της δηλητηρίασης Monstera atansoni

Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας μασάει φυτά ελβετικού τυριού Τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως. Αν και αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως αβλαβή Αλλά μπορεί ακόμα να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα της δηλητηρίασης από το Monstera Adansii περιλαμβάνουν:

 • κάνω εμετό
 • Δυσκολία στην κατάποση
 • σιελόρροια
 • υπερβολικό σάλιο
 • αίσθημα καύσου
 • ερεθισμός του στόματος
Φυτό Monstera atansoni

Θεραπεία δηλητηριωδών φυτών εσωτερικού χώρου για γάτες και σκύλους

Ακόμα κι αν δεν έχετε φυτά στο σπίτι σας που είναι τοξικά για γάτες και σκύλους. Κατάφεραν ακόμα να βγάλουν αυτά τα δέντρα και να τα φάνε. Εάν παρατηρήσετε ή υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει δαγκώσει το φυτό ή το τέρας σας, μην πανικοβληθείτε. Η αντίδραση σπάνια είναι θανατηφόρα.

Εάν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιό σας έχει υπερδοσολογία Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τραβήξετε φωτογραφίες του φυτού πριν πάρετε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο. Με αυτόν τον τρόπο, ο κτηνίατρός σας θα είναι σε θέση να παρέχει τη σωστή θεραπεία.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δώσετε στο κατοικίδιό σας κάτι για να απαλύνει την αίσθηση καψίματος στο στόμα του.Το γάλα, το τυρί ή το γιαούρτι είναι καλές επιλογές καθώς οι κρύσταλλοι συνδέονται με το ασβέστιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα για να ξεπλύνετε τα φυτά από το στόμα του κατοικίδιου ζώου σας.

Ρεκόρ: Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη δηλητηρίαση από το Monstera Adansii.Θα πρέπει να συνεχίσετε τη θεραπεία μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και τελικά να επουλωθούν.

Είναι το τέρας του ελβετικού τυριού δηλητηριώδες για τις γάτες;

Τα Monstera είναι φυτά σχετικά χαμηλής συντήρησης που αποτελούν μια ελκυστική προσθήκη σε κάθε σπίτι.Ωστόσο, τα φυτά εσωτερικού χώρου Monstera είναι τοξικά για τις γάτες και μπορούν να προκαλέσουν τοξικό ελβετικό τυρί.

Μερικές γάτες έχουν τη συνήθεια να μασούν φύλλα φυτών, όπως και τα γατάκια μας. Εάν ληφθεί με Monstera adansoni, το οξαλικό ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί από το στόμα και να προκαλέσει έντονο πόνο και κάψιμο.

Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή του στόματος και του οισοφάγου.

σε ακραίες περιπτώσεις Το πρήξιμο μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή. Και μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα όπως σάλια και απώλεια όρεξης. Αφού διασκεδάσετε τσιμπολογώντας τα φυτά σας Μπορεί να βρείτε το κατοικίδιο ζώο σας να ξύνει ή να ξύνει τα πόδια του με ερεθισμό.

Συμπτώματα της δηλητηρίασης από Monstera σε γάτες

Το πιο κοινό σύμπτωμα που θα παρατηρήσετε αφού η γάτα σας τρώει Monstera είναι ο στοματικός ερεθισμός. Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο της γλώσσας, των χειλιών και του προσώπου Μπορεί να εμφανιστεί σιελόρροια, έμετος και δυσκολία στην κατάποση.

Μπορεί επίσης να τα βρείτε να δαγκώνουν τα χείλη τους λόγω μιας αίσθησης καψίματος στο στόμα τους.

Πώς μπορώ να σταματήσω να παίρνω το Monstera atansoni;

Είναι σημαντικό να κρατάτε τη γάτα σας μακριά από το Monstera atansoni και να διατηρείτε ασφαλή τα αγαπημένα σας φυτά. Αναζητήστε τρόπους για να αποτρέψετε και τα δύο.

Χρησιμοποιήστε φλούδα πορτοκαλιού ή εντομοαπωθητικό σπρέι.

Αυτό θα αποτρέψει τη γάτα σας από το να αρέσουν τα αγαπημένα σας φυτά. Μπορείτε να πασπαλίσετε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού στις γλάστρες του Monstera.Το πικάντικο άρωμα αυτής της φλούδας πορτοκαλιού μπορεί να απωθήσει τους φίλους της γάτας σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψεκάσετε τα φυτά σας με αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών ή αραιωμένο χυμό. Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο φιλικά προς τα ζώα αιθέρια έλαια.

προστατέψτε το έδαφος

Στις γάτες και στους σκύλους αρέσει το αργιλώδες χώμα. Μπορούν να το σκάψουν για να ταΐσουν, να το σκάψουν ή να το χρησιμοποιήσουν ως τουαλέτα.

Έτσι, ένας τρόπος για να κρατήσετε το κατοικίδιο σας μακριά από τα φυτά είναι να προσθέσετε ένα στρώμα χαλίκι για να αποτρέψετε το σκάψιμο και την ενόχληση του εδάφους.

κρεμαστό καλάθι

Οι γάτες μπορούν να βρουν φυτά γύρω από το σπίτι, αλλά τοποθετώντας το Monstera σε ένα κρεμαστό καλάθι μακριά από έπιπλα ή παράθυρα Θα εμποδίσει τη γάτα να το χρησιμοποιήσει ως λουρί στη φύση.

Θα σκοτώσει η Monstera τη γάτα μου;

Το Monstera adansoni περιέχει οξαλικό ασβέστιο και είναι τοξικό για τις γάτες, ωστόσο, αυτά τα φυτά είναι τοξικά μόνο όταν καταποθούν. Και η γάτα σας πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια της με φυτά. Ακόμα θα είσαι καλά.

Επιπλέον, αυτά τα φυτά είναι ελαφρώς δηλητηριώδη. Έπρεπε λοιπόν να φάει τα φύλλα ή τα στελέχη του τέρατος για να κάνει τις περιπέτειές της.

Αυτό οφείλεται στο αίσθημα καψίματος και τσιμπήματος που μπορεί να βιώσει το γατάκι σας μέσα στις πρώτες ή δύο ημέρες μετά το μάσημα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί να συμβεί ξανά στο μέλλον. (ανάλογα με τη γάτα σας)

Είναι το Monstera δηλητηριώδες για τα σκυλιά;

Τα ελβετικά τυροκομεία έχουν κύτταρα που ονομάζονται ioplasts. Όταν ο σκύλος σας ροκανίζει μίσχους φυτών, λουλούδια ή φύλλα, θα απελευθερώσει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Επομένως, τα Monsteras είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά.? Η σύντομη απάντηση είναι «ΝαίΘα πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε το κατοικίδιό σας μακριά από το φυτό σας adanzoni.

Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας έχει πέντε σημάδια δαγκώματος από ένα μέρος του φυτού. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας. Όσο πιο γρήγορα επισκεφτείτε έναν γιατρό, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο πιθανό είναι το κουτάβι σας να αναρρώσει πλήρως.

Τι γίνεται αν ο σκύλος μου φάει φύλλα Monstera;

Εάν ο σκύλος σας καταπιεί μέρη φυτών, μπορεί να γαβγίζει, να γρυλίζει ή να ουρλιάζει, σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα δηλητηρίασης σκύλου:

 • τάση προς εμετό
 • κάνω εμετό
 • διάρροια
 • εμφανής στο στόμα ή στο πρόσωπο
 • πρησμένη γλώσσα ή λαιμός
 • δυσκολία στην αναπνοή
 • υπερβολικό σάλιο

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτών μπορεί να διαταράξει το πεπτικό σύστημα. γρήγορο φούσκωμα (δυσκολία στην κατάποση) και δυσκολία στην αναπνοή

Όσο περισσότερο τρώτε τόσο χειρότερα είναι τα συμπτώματα.Επειδή όμως το Monstera adansoni έχει πικρή γεύση και προκαλεί άμεσο ερεθισμό στη στοματική κοιλότητα. Κατά συνέπεια, η κατάποση μεγάλων ποσοτήτων είναι ασυνήθιστη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δηλητηρίασης από τέρατα Θα πρέπει να είναι εντάξει εάν ληφθεί μόνο μια μικρή ποσότητα και χορηγηθεί κατάλληλη θεραπεία για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Μπορώ να έχω τέρατα και σκυλιά;

Το Monstera του Atansoni είναι τοξικό για μικρά ζώα όπως οι σκύλοι και οι γάτες.Τα περισσότερα στελέχη, φύλλα και ρίζες περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου.

Ωστόσο, η τοξικότητα του Monstera atansoni είναι σπάνια θανατηφόρα. Αλλά καλό είναι να κρατάτε αυτά τα φυτά σε μεγάλα υψόμετρα μακριά από τα κατοικίδια ζώα σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε όμορφα φυτά που δεν είναι τοξικά για τα κατοικίδια ζώα, όπως αερόφυτα, φυτά προσευχής, ορχιδέες σκώρων κ.λπ. Όλα αυτά είναι καλά παραδείγματα φιλικών προς τα κατοικίδια φυτών που είναι επικίνδυνα για τα ζώα.

Είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου Monstera atansoni τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους;

Όπως τα ξαδέρφια τους, Monstera deliciosa, το Monstera atansoni είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό λόγω του αειθαλούς φυλλώματος και του χαριτωμένου σχήματός του. Δυστυχώς, αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους.

Εάν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει φάει ή έχει καταπιεί μέρος ενός φυτού Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό αμέσως.

Τώρα καλύψαμε μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις που σχετίζονται με το «Είναι τα τέρατα δηλητηριώδη για τους σκύλους και τις γάτες;» Έχετε κάποιο από αυτά τα υπέροχα φυτά και έχετε έναν γούνινο φίλο; Τι πιστεύετε για το να έχετε αυτά τα φυτά με κατοικίδια; Και πώς συνυπάρχουν αυτά τα φυτά; Παρακαλώ μοιραστείτε; Θα ήθελα να γνωρίζω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *