Καλύτερη εποχή για να φυτέψετε δέντρα – Φθινόπωρο ή Άνοιξη;

Καλύτερη εποχή για να φυτέψετε δέντρα - Φθινόπωρο ή Άνοιξη;

Καλύτερη εποχή για να φυτέψετε δέντρα – Φθινόπωρο ή Άνοιξη;

Η αλλαγή των εποχών καθορίζει πολλές κηπουρικές συμπεριφορές. συμπεριλαμβανομένου του όταν επιλέγουμε να φυτέψουμε δέντρα Μερικοί άνθρωποι επιμένουν ότι η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε δέντρα. ενώ άλλοι επέμεναν ότι ήταν φθινόπωρο.

Υπάρχει αλήθεια και από τις δύο πλευρές. Είναι όμως η μία σεζόν καλύτερη από την άλλη;

Παραδοσιακά, η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε το δέντρο είναι το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν. Αλλά η ανοιξιάτικη φύτευση είναι επίσης μια επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φύτευσης δέντρων την άνοιξη και το φθινόπωρο. και συζητήστε μερικές πτυχές της φύτευσης δέντρων με βάση το μέγεθος και τον τύπο του δέντρου.

Φυτέψτε δέντρα το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που το υποστηρίζουν. Οφέλη από τη φύτευση δέντρων το φθινόπωρο αντιελατήριο Έμπειροι κηπουροί και βοτανολόγοι θα σας ενθαρρύνουν να φυτέψετε δέντρα το φθινόπωρο.

Ακολουθούν ορισμένα επιχειρήματα υπέρ της ιδέας της φύτευσης φυλλοβόλων δέντρων:

 • Τα δέντρα μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των ριζών αντί να επενδύουν ενέργεια στην ανάπτυξη φύλλων και κλαδιών. (Και τα δύο πρέπει να γίνουν την άνοιξη.)
 • όταν πέσει η θερμοκρασία Η ανάγκη για νερό θα είναι μικρότερη και τα φυτά θα στεγνώνουν λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 • Το δροσερό έδαφος ενθαρρύνει το σχηματισμό ριζών. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν δυνατές ρίζες που μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα θρεπτικά συστατικά και νερό την άνοιξη.

Φυσικά, δεν αρέσουν σε όλα τα δέντρα οι φθινοπωρινές φυτεύσεις. Και μερικές φορές η φθινοπωρινή φύτευση μπορεί να συνοδεύεται από μερικές από τις ακόλουθες προκλήσεις:

 • Εάν τα φυτά δεν είναι υγιή (για παράδειγμα, έχουν δεχτεί επίθεση σε φυτώριο και δεν μπορούν να αναπτύξουν γερές ρίζες), θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Εάν η φύτευση είναι πολύ αργά και το έδαφος παγώσει Οι ρίζες δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν και να απορροφήσουν νερό.

Αν λοιπόν το δέντρο προέρχεται από ένα υγιές φυτώριο έχουν ήδη γερές ρίζες Και μην φυτεύετε πολύ αργά το φθινόπωρο. Το δέντρο είναι επίσης πιθανό να μεγαλώσει σε ζωηρό δέντρο την επόμενη άνοιξη.

Επιπλέον, το σάπια φύλλα που προστίθενται στο χώμα γύρω από το δέντρο θα βοηθήσει να αποτραπεί το πάγωμα του εδάφους και η καταστροφή των ριζών.Ένα κομμάτι ξύλου 5 ιντσών θα βοηθήσει στην πρόληψη του παγετού και θα διατηρήσει ασφαλή τα νεοφυτεμένα δέντρα.

Υπάρχουν όμως επιχειρήματα υπέρ της ανοιξιάτικης φύτευσης. Εδώ είναι μερικά από αυτά. Οφέλη από τη φύτευση δέντρων την άνοιξη:

 • Η φύτευση την άνοιξη βοηθά το δέντρο να αναπτυχθεί και να παραμείνει ζωηρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 • σε ορισμένες καιρικές συνθήκες Άνοιξη σημαίνει περισσότερες βροχοπτώσεις. Και τα νεοφυτεμένα δέντρα χρειάζονται άφθονο νερό για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.
 • όταν υπάρχουν περισσότερα δέντρα την άνοιξη Το φυτώριο θα έχει περισσότερα φυτά την άνοιξη παρά το φθινόπωρο.

Φυσικά, πολλοί κηπουροί δεν θα συστήσουν τη φύτευση φυτών την άνοιξη, αναφέροντας τα ακόλουθα για διάφορους λόγους:

 • Η φύτευση δέντρων στις αρχές της άνοιξης μπορεί να προκαλέσει το θάνατο τους όταν ο καιρός επιδεινωθεί και παγώσει ξαφνικά.
 • Τα δέντρα που φυτεύονται την άνοιξη απαιτούν προσοχή στην ανάπτυξη των φύλλων εκτός από την ανάπτυξη των ριζών. Αυτό εξαντλεί γρήγορα τους πόρους και απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στα δύο επίπεδα.
 • Τα εξαιρετικά ξηρά καλοκαίρια μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νεοφυτεμένα δέντρα χρειάζονται πολύ νερό τους πρώτους 6 μήνες μετά τη φύτευση.

Υπάρχουν λοιπόν επιχειρήματα και επιχειρήματα και για τις δύο απόψεις. στο τέλος Η γεωγραφική θέση και το κλίμα θα καθορίσουν εάν είναι καλύτερο να φυτέψετε την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

σε περιοχές με σύντομους χειμώνες και μακρύ φθινόπωρο Η φύτευση το φθινόπωρο είναι καλύτερη από τη φύτευση την άνοιξη. Όπου ο καταρράκτης είναι κοντός και ο χειμώνας μακρύς και κρύος. Η ανοιξιάτικη φύτευση είναι η καλύτερη.

Πότε να φυτέψετε ένα αειθαλές;

Σε αντίθεση με τα φυλλοβόλα δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα αειθαλή διατηρούν τα φύλλα και τις βελόνες τους όλο το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουν να χάνουν νερό και χρειάζονται νερό όλο το χειμώνα. αν και έχουν χαμηλότερο μεταβολικό ρυθμό.

Τα αειθαλή δέντρα το φθινόπωρο μπορεί να δυσκολεύονται να φτάσουν αρκετό νερό στις ρίζες τους όταν το έδαφος παγώνει.

για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα Η φύτευση αειθαλών την άνοιξη είναι καλύτερη από το φθινόπωρο.

Μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα το καλοκαίρι;

Υπάρχει λόγος για αυτή τη συζήτηση για το αν η καλύτερη εποχή για φύτευση δέντρων είναι μεταξύ της άνοιξης και της φθινοπωρινής φύτευσης.

Το καλοκαίρι δεν είναι καλή εποχή για να φυτέψετε δέντρα. Ειδικά αν τα καλοκαίρια στην περιοχή σας είναι ζεστά και ξηρά. Η βαριά φορολογία των δέντρων είναι μια βιώσιμη επιλογή. Φύτευση την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Είναι αυτονόητο ότι η φύτευση το χειμώνα (Ακόμα κι αν ο χειμώνας δεν σας φαίνεται σκληρός) δεν είναι επιλογή.

Είναι καλύτερο να φυτέψουμε μικρά ή μεγάλα δέντρα;

Η φύτευση μεγάλων δέντρων έχει πολλά άμεσα οφέλη, όπως ο εξωραϊσμός και η αύξηση της αξίας της ιδιοκτησίας και η δημιουργία σκιάς.

Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σοκ μετατροπής, επομένως η επένδυση χρόνου, προσπάθειας και χρημάτων (τα μεγαλύτερα φυτώρια είναι πιο ακριβά) για τη φύτευση απλά δεν αξίζει τον κόπο εάν το δέντρο δεν είναι βιώσιμο.

Ωστόσο, τα μικρότερα φυτά μπορούν να αντέξουν καλύτερα το σοκ της φύτευσης. Είναι πολύ φθηνότερα, αλλά φυσικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν και παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα μεγαλύτερα φυτά.

στο τέλος Είναι δική σας απόφαση αν θέλετε να φυτέψετε ένα μικρότερο δέντρο ή να πάρετε τις πιθανότητες σας με ένα μεγαλύτερο. Τα μικρά δέντρα μπορεί να χρειαστούν έως και 3 χρόνια για να κυνηγήσουν μεγάλα δέντρα.

Πόσο συχνά ποτίζετε τα νεοφυτεμένα φυτά;

Τα νεοφυτεμένα δέντρα χρειάζονται πολύ νερό. Κατά συνέπεια, το τακτικό πότισμα είναι απαραίτητο για την καλή ανάπτυξη και τη γονιμότητα.

Οι γενικές οδηγίες ποτίσματος για νεοφυτεμένα δέντρα συνιστούν να ποτίζονται αυτά τα φυτά καθημερινά για τις πρώτες 1-2 εβδομάδες μετά τη φύτευση.

Ποτίστε δύο φορές την εβδομάδα για 2-12 εβδομάδες Μετά από 12 εβδομάδες, ποτίστε εβδομαδιαία μέχρι να δημιουργηθεί το φυτό.

Φυσικά, ο καιρός και άλλοι παράγοντες. Συγκεκριμένα, η περιοχή σας μπορεί να ορίσει διαφορετικό πρόγραμμα ποτίσματος από αυτό που περιέγραψα παραπάνω. σε περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά ή και καθόλου.

για την απαιτούμενη ποσότητα νερού Εδώ είναι μερικές προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε επίσης. Τα νεοφυτεμένα δέντρα θα πρέπει να λαμβάνουν περίπου 1-1,5 γαλόνι νερού ανά ίντσα κορμού.

κάλυμμα

Είτε φυτεύετε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο. ή φυτέψτε ένα μικρό ή μεγάλο δέντρο Κάθε απόφαση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να σταθμίσετε αυτά τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς.

Ορισμένα δέντρα είναι επιρρεπή σε τραυματισμούς το χειμώνα. Για παράδειγμα, οι μανόλιες, οι κερασιές και τα δαμάσκηνα πιστεύεται ότι φυτεύονται καλύτερα την άνοιξη για υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας. Η φθινοπωρινή φύτευση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φυτευτεί αργά το φθινόπωρο και ακολουθείται από πολύ κρύο, μακρύ χειμώνα.

Εξετάστε λοιπόν το είδος του δέντρου που σκοπεύετε να φυτέψετε και ερευνήστε την καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *