Μπλε ορχιδέες – Είναι αληθινές ή ψεύτικες;

Μπλε ορχιδέες – Είναι αληθινές ή ψεύτικες;

Μπλε ορχιδέες – Είναι αληθινές ή ψεύτικες;

Οι ορχιδέες έρχονται σε πολλά χρώματα, αποχρώσεις και σχήματα: έντονο κόκκινο, ροζ, λευκό, σομόν, μοβ, και μπορώ να συνεχίσω. Αυτά τα λουλούδια προτιμώνται για αυτό το χαρακτηριστικό. Μπορείτε να έχετε πολλές ορχιδέες στο σπίτι σας και καμία δεν είναι ίδια.

Τι γίνεται όμως με τη μπλε ορχιδέα; Μπορεί να τα έχετε δει στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ ή ανθοπωλείο. Αυτές είναι συνήθως όλες οι ορχιδέες Phalaenopsis. Αλλά μπορείτε να δείτε και το Dendrobium.

Είναι αλήθεια ή ψέματα; Η απάντησή μου είναι ναι. είναι ψεύτικα Όλες οι μπλε ορχιδέες Phalaenopsis στο τοπικό σας κατάστημα είναι ψεύτικες. Και ο πωλητής ζήτησε να διπλασιάσει την τιμή.

Ωστόσο, υπάρχουν πραγματικές μπλε ορχιδέες. αλλά όχι πραγματικό μπλε Οι ορχιδέες στερούνται γενετικού συστατικού για την παραγωγή αυτής της χρωστικής.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μπλε γιασεμί.

μπλε ορχιδέα phalaenopsis

Οι ορχιδέες Blue Phalaenopsis είναι στην πραγματικότητα λευκές ορχιδέες Phalaenopsis. Πώς αλλάζουν όμως αυτό το έντονο μπλε χρώμα;

Είναι ένα κόλπο και δεν θα κρατήσει για πάντα. Αυτά τα φυτά βάφονται στο χέρι. Οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μια μέθοδο βαφής με έγχυση χρωστικών στους μίσχους.

Οι βαφές είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν ζωντανά χρώματα διασφαλίζοντας τη βέλτιστη συγκέντρωση και συνοχή των χρωστικών. Αφού εγχύσετε τη φόρμουλα σε μια μικρή τρύπα στον άξονα, καλύψτε την με κερί.

Μέσα σε 24 ώρες, τα λουλούδια θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα καθώς το νερό που ανεβαίνει στους μίσχους θα φέρει τη φόρμουλα χρωματισμού στα λουλούδια και τα λουλούδια θα αλλάξουν χρώμα.

Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως σε λευκές ορχιδέες καθώς δεν υπάρχει χρωστική ουσία και το τελικό χρώμα είναι διαυγές και λαμπερό.

Αν βαφτεί λάθος και επαγγελματικά Τα φυτά μπορεί να καταστραφούν και να πεθάνουν. Οι τύποι χρωματισμού μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη των στελεχών. με αποτέλεσμα να γίνει εύθραυστο και το χρώμα ξεπλύθηκε από το δέντρο σας.

Το γεγονός είναι ότι οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βαφή λευκών ορχιδέων. Μερικοί καλλιεργητές φτιάχνουν επίσης πορτοκαλί ή πράσινες ορχιδέες.

Πόσο καιρό μένουν μπλε οι ορχιδέες;

Εάν έχετε μια πραγματική βαμμένη μπλε ορχιδέα. Ίσως αναρωτιέστε πόσο θα διαρκέσει το χρώμα;

Δυστυχώς, οι ορχιδέες σας είναι μόνο προσωρινά σκούρο μπλε. Αφού πέσει το μπλε λουλούδι, αν είστε τυχεροί, το επόμενο λουλούδι θα είναι γαλάζιο. Αλλά γενικά, αυτές οι ορχιδέες ανθίζουν στο φυσικό τους χρώμα, κυρίως λευκό.

Αν δεν θέλετε να απογοητευτείτε Διαβάστε την ετικέτα πριν αγοράσετε Blue Orchid. Αυτό θα σας πει εάν η ορχιδέα είναι “ενέσιμη” ή “ενέσιμη”, που σημαίνει ότι ήταν βαμμένη στο χέρι, επομένως το αρχικό χρώμα δεν ήταν μπλε.

Είναι οι τεχνητά χρωματισμένες ορχιδέες δηλητηριώδεις;

Ίσως αναρωτιέστε: Είναι οι ορχιδέες δηλητηριώδεις; Οι περισσότερες ορχιδέες δεν είναι τοξικές για τις γάτες και τους σκύλους.

Επιπλέον, ορισμένες ορχιδέες είναι βρώσιμες και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία ασιατικών πιάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ορχιδέες που δεν έχουν ερευνηθεί. μερικά από τα οποία έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι τοξικά για τον άνθρωπο.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis έχουν αποδειχθεί ασφαλείς για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, αλλά τι γίνεται με τις τεχνητά χρωματισμένες ορχιδέες Phalaenopsis; Θα έλεγα ότι δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση και το πρόβλημα δεν είναι στο φυτό.

Πολλές φορές, δεν ξέρουμε ποια φόρμουλα χρώματος χρησιμοποιείται για τη βαφή των λουλουδιών. Πολλοί αγρότες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Επομένως, συνιστώ να μην τρώτε μπλε ορχιδέες.

Ωστόσο, αυτή η πολύχρωμη φόρμουλα δεν είναι ερεθιστική για το δέρμα. Και δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέθης από αυτές τις πολύχρωμες ορχιδέες.

Επομένως, οι τεχνητά χρωματισμένες ορχιδέες δεν είναι τοξικές. Αλλά δεν συνιστάται να φάτε.

αληθινή μπλε ορχιδέα

Όπως είπα νωρίτερα, δεν υπάρχουν αληθινές μπλε ορχιδέες, ειδικά οι ορχιδέες Phalaenopsis. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ποικιλίες μπλε. Αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι έντονο μπλε. Αλλά είναι μωβ, ροζ-μπλε κ.λπ.

Αυτές οι μπλε ορχιδέες είναι πολύ σπάνιες και μερικές απειλούνται με εξαφάνιση. Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω αυτές τις πολύ ιδιαίτερες ορχιδέες.

– Πουλήστε Kurulia

Η Vanda coerulea είναι επίσης γνωστή ως Φθινοπωρινή Γυναικεία Ορχιδέα ή Μπλε Βάντα.

Αυτές οι ορχιδέες είναι εγγενείς στην Ασία (Ινδία, Ταϊλάνδη, Βιρμανία και Κίνα) Αναπτύσσονται σε μικρά, ψηλά δέντρα. Τους αρέσει ο πολύς ήλιος, ο άνεμος και η βροχή.

Το Blue Vanda ανθίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα και ποικίλλει σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Τα πέταλα των λουλουδιών είναι συνήθως μπλε. με φλέβες που σχηματίζουν πλέγμα Αλλά μπορεί επίσης να είναι σκούρο μπλε, λευκό ή ροζ. Ωστόσο, μερικές φορές δεν υπάρχουν σκοτεινές γραμμές.

Στη μέση του λουλουδιού, τα μικρά πέταλα των χειλιών είναι συνήθως πολύ σκούρα μπλε-μωβ. και τα πλαϊνά είναι λευκά

– Τελήμητρα Μαλλιαρή

Το Thelymitra crinita είναι εγγενές στη Δυτική Αυστραλία και είναι επίσης γνωστό ως Blue Lady Orchid, Queen Orchid ή Lily Orchid.

Αναπτύσσεται συνήθως κατά μήκος της ακτής ή της ακτής. Μερικές φορές αναπτύσσεται σε λασπώδες έδαφος και βάλτους. μια ηλιόλουστη ορχιδέα Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσει τη νύχτα ή με συννεφιά ή κρύο καιρό.

Αυτός ο τύπος ορχιδέας φαίνεται φαρδύς και οβάλ. Υπάρχουν συνήθως μονόφυλλα με δεκαπέντε φωτεινά μπλε άνθη.

— Τελήμητρα Σαγιάν

Ήλιος ορχιδέα – Flickr

Η Thelimitra cyanea είναι επίσης μια ηλιόλουστη ορχιδέα. Έτσι κλείνει το λουλούδι όταν δεν υπάρχει ηλιακό φως. Ιθαγενής στη νοτιοανατολική Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Είναι επίσης γνωστή ως ριγέ ορχιδέα, δεντρόβιο ή ριγέ ορχιδέα.

με το όνομά του Του αρέσουν οι λακκούβες και το άφθονο ηλιακό φως. Αυτή η ορχιδέα έχει όρθια, παχουλά και τρυπημένα φύλλα και πέντε φωτεινά μπλε λουλούδια με σκούρο μπλε φλέβα στα πέταλα.

– telimitra ixioides

Thelymitra ixioides, γνωστή και ως κηλιδωτή ορχιδέα ή κηλιδωτή ορχιδέα. Αναπτύσσεται μέχρι 60 εκατοστά, έχει μικρά φύλλα (μήκος 2 εκ. και πλάτος 1 εκ.) Οκτώ άνθη έχουν συνήθως διάμετρο 2-3 εκ. και το χρώμα τους είναι μπλε ή μωβ με μαύρες κηλίδες.

Ιθαγενής στη νότια και ανατολική Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

— Τηλέμητρα Πασιφλώρα

Όπως και άλλα είδη Thelymitra, είναι εγγενές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Γνωστό και ως Slender Sun Orchid στην Αυστραλία και Mica στη Νέα Ζηλανδία.

Είναι η πιο διαδεδομένη ορχιδέα στην Αυστραλία. εκτός από τη Δυτική Αυστραλία Αναπτύσσεται συνήθως σε ανοιχτά λιβάδια, αργιλώδη εδάφη, αλλά και σε δάση και δάση σκληροφύλλων.

Το Thelymitra passiflora έχει μονά, όρθια φύλλα μήκους περίπου 30 cm και πλάτους 6 mm, η βάση είναι σκουριασμένη μοβ.

Οι μίσχοι των λουλουδιών έχουν μικρά λουλούδια. περίπου δώδεκα λουλούδια και ανθίζουν μόνο 2 ή 3 τη φορά. Αυτά είναι βαθύ μπλε, μοβ ή ματζέντα στη Νέα Ζηλανδία και ανοιχτό μπλε, ροζ ή λευκό στην Αυστραλία.

– Dendrobium της Βασίλισσας Βικτωρίας

Είναι επίσης γνωστό ως Dendrobium Victoria-reginae, Dendrobium celeste ή Pedilonum Victoria-reginae. Η πατρίδα του είναι οι Φιλιππίνες.

Αναπτύσσονται σε πυκνά δάση και δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Έχει αδιαίρετα χάρτινα φύλλα και μωβ ή μοβ άνθη με σκούρες άκρες και λευκά κέντρα.

– Ρήνος Κωστίλης Celestes

Το Rhynchostylis Coelestis είναι εγγενές στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ, γνωστά και ως The Sky-Blue Rhynchistylis, Chocolabium celeste ή Vanda pseudo-coorulescence.

Αναπτύσσονται σε ξηρά δάση διπτερόκαρπου όπου η περίοδος ξηρασίας είναι μεγαλύτερη. Οι μίσχοι είναι σαρκώδεις, τα φύλλα εναλλάξ, μήκους 10-20 εκ., πλάτους 2-3 εκ. Αυτή η ορχιδέα έχει πολλαπλά άνθη, διαμέτρου 1-2 εκ., μωβ-λευκό με μωβ-μπλε κηλίδες.

Τώρα ξέρετε ότι δεν υπάρχουν όλες οι ποικιλίες μπλε ορχιδέες. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε αυτές τις φωτεινές μπλε ορχιδέες Phalaenopsis.

Δεν είναι λάθος να τα αγοράσετε αν σας αρέσουν. Αλλά μην απογοητεύεστε όταν το επόμενο λουλούδι είναι λευκό αντί για μπλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *