Μπορείτε να φυτέψετε ντομάτες και πιπεριές μαζί ως συντροφικά φυτά;

สวนเพื่อนปลูก

Μπορείτε να φυτέψετε ντομάτες και πιπεριές μαζί ως συντροφικά φυτά;

Σκέφτεστε να φυτέψετε ντομάτες και να προσθέσετε πιπεριές στον κήπο σας; αν είναι έτσι Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν βουτήξετε. Προσθέστε κάθε είδους βιολογικά οφέλη. για φυτά κήπου, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν δεν γίνει σωστά.

Οι ντομάτες δεν πρέπει να φυτεύονται μαζί με πατάτες και άλλες καλλιέργειες. Έχει όμως κάποιο αποτέλεσμα; Ένας φίλος φύτεψε πιπεριές και ντομάτες.?

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καλλιέργειας ντομάτας και πιπεριών στο ίδιο σημείο. Θα εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες της φύτευσης συντροφιάς. Ειδικές απαιτήσεις καλλιέργειας Μάθετε αν αυτά τα δύο λαχανικά είναι καλοί γείτονες στον κήπο.

Τι είναι το Companion Planting;

Μια υβριδική φύτευση είναι μια φύτευση διαφορετικών φυτών που επωφελούνται από την παρουσία άλλων φυτών εκεί.

Βασισμένο στις αρχές της βιοποικιλότητας και της αγροτικής οικολογίας. Η φύτευση δύο φυτών μαζί είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. γνωστός και ως εμφυτεύωΗ υβριδική γεωργία έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη βιολογική γεωργία και την κηπουρική, καθώς αυξάνει την ποικιλομορφία και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών σε μια δεδομένη περιοχή.

Αυτή η αρχή βασίζεται στη φυσική οικολογία: δεν βλέπετε συχνά ένα συγκεκριμένο φυτό να αναπτύσσεται στη φύση. Βλέπεις τα φυτά να μεγαλώνουν μαζί. βοηθώντας ο ένας τον άλλονΜερικά φυτά ενισχύουν το ένα το άλλο όταν φυτεύονται μαζί.

Η υβριδική φύτευση μειώνει την πίεση των ασθενειών και των παρασίτων για τις καλλιέργειές σας. Επειδή είναι πιο δύσκολο για τα έντομα να τρώνε φυτά. Σημαίνει επίσης ποικιλία. Μεγαλύτερη ευελιξία στο οικοσύστημα του κήπου Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά φυτά προσελκύουν διαφορετικούς ωφέλιμους οργανισμούς πάνω και κάτω από το έδαφος.

Τύποι Φυτεύσεων Συντροφιάς

Η συνύπαρξη είναι σαν τη συνύπαρξή της. Δύο ζώα συνεργάζονται προς όφελος και των δύο.Αντί να ανταγωνίζονται για πόρους Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυτεύσεων για την επίτευξη διαφορετικών στόχων:

προσελκύουν οφέλη

Οι ντομάτες και οι κατιφέδες μοιράζονται τα οφέλη της από κοινού καλλιέργειας.
Η προσέλκυση ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους κηπουρούς για ένα φυτό συντροφιάς.

Πολλά λουλούδια, όπως το λευκό αλυσούμι, διασταυρώνονται με λαχανικά για να προσελκύσουν τα ωφέλιμα έντομα που τα κυνηγούν. αυτά τα λουλούδια Δημιουργήστε έναν βιότοπο και μια πηγή τροφής. Για συρφιδομύγες, παρασιτικές σφήκες και άλλα «καλά» αρπακτικά

Εάν τα λαχανικά σας χρειάζονται επικονιαστές για φρούτα (όπως ντομάτες, κολοκυθάκια και πεπόνια που είναι κυρίως ανοιχτά επικονιασμένα), μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια που προσελκύουν επικονιαστές, όπως μποράτζο ή περιτονία.

Μεγιστοποιήστε το χώρο και τον φωτισμό

Το μαρούλι και οι ντομάτες φυτεύονται μαζί για περισσότερο φως.
Το σημείο κάτω από το φυτό ντομάτας είναι ένα εξαιρετικό σημείο για φυτά που τους αρέσει η μερική σκιά.

Άλλες συνεργατικές φυτεύσεις Εξαρτάται από τη μεγιστοποίηση του χώρου και του φωτός.Το μαρούλι, για παράδειγμα, προτιμά ένα μερικώς σκιερό περιβάλλον το καλοκαίρι, οπότε μπορείτε. Χρησιμοποιήστε την κάτω περιοχή για την καλλιέργεια ντομάτας. να φυτρώσει αμάραντο που δεν μαραίνεται το καλοκαίρι Το μαρούλι μεγαλώνει χαμηλά και οι ντομάτες ψηλώνουν. Ως εκ τούτου, είναι τέλειοι σύντροφοι χωρίς να ανταγωνίζονται για χώρο ή θρεπτικά συστατικά.

Αυτός ο τύπος διασταύρωσης επικεντρώνεται κυρίως στη δομή των φυτών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το καλαμπόκι και το σκουός. Το καλαμπόκι ήταν ψηλό και λεπτό. Από την άλλη πλευρά, τα αμπέλια κολοκυθιών μένουν κοντά στο έδαφος και ανέχονται κάποια σκιά λόγω των πλατιών φύλλων τους. Και τα δύο αυτά φυτά αλληλοσυμπληρώνονται γιατί οι διαστάσεις ανάπτυξης είναι διαφορετικές

φυτέψτε σπορόφυτα για να απωθήσετε τα έντομα

Φυτέψτε κατιφέδες για να απωθήσετε τα έντομα.
Πολλά φυτά απωθούν τα έντομα και είναι καλοί σύντροφοι για πολλά φυτά.

Μερικά βότανα, όπως ο βασιλικός και ο μαϊντανός, φυτεύονται μαζί με ντομάτες. διώχνει τα έντομα με το άρωμά τουΤα κρεμμύδια και τα αλιούμ (πράσο, ασκαλώνια, ασκαλώνια) είναι εξαιρετικά απωθητικά από παράσιτα του κήπου όπως οι πιπεριές, τα παντζάρια, η brassica και το σπανάκι.

Ενδιάμεσο για παρόμοιες καλλιεργητικές ανάγκες.

Υπάρχουν απαιτήσεις καλλιέργειας όπως ντομάτες και πιπεριές.
Τα φυτά της ίδιας οικογένειας έχουν παρόμοιες ανάγκες και συνεργάζονται καλά.

Όταν τα φυτά έχουν παρόμοιες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, νερό ή ανάπτυξη Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να φυτέψετε μαζί. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταχειριστείτε ολόκληρη την περιοχή του κήπου με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ καλλιεργούνται ντομάτες και πιπεριές. Και οι δύο αυτές καλλιέργειες χρειάζονται σκιά. Πολλά θρεπτικά συστατικά, πολύ νερό, γεμάτος ήλιο και ζέστη.Αυτό μπορεί να είναι ένας υποψήφιος, ωστόσο, με τα σωστά βήματα. Μπορούν ακόμα να συνεργαστούν.

Σχετικά με την οικογένεια Nightshade: Solanaceae

Το φυτό ανήκει στην οικογένεια Solanaceae.
Τα φυτά που ανήκουν σε αυτή την οικογένεια φυτών που αγαπούν τη θερμότητα έχουν παρόμοιες ανάγκες.

Το Solanaceae είναι μέλος της οικογένειας των νυχτολούλουδων που περιλαμβάνει τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα άγρια ​​νυχτικά. Λατρεύει τη ζέστη και μισεί το κρύο.Τα σολανώδη φυτά συνήθως φυτεύονται μετά τον τελευταίο παγετό, όταν η ημέρα είναι πάνω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ Προτιμούν τους 75 έως 90 βαθμούς για το στάδιο της ανθοφορίας και της καρποφορίας.

Είναι φυτό ξηρής περιόδου που χρειάζεται αρκετές μέρες για να ωριμάσει. Οι πιπεριές, ειδικότερα, χρειάζονται πολύ χρόνο για να ωριμάσουν πλήρως και χρειάζονται φροντίδα όλο το καλοκαίρι.

Οι ντομάτες παρέχουν αξιόπιστη συγκομιδή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και συνήθως χρειάζεται μόνο ένα φυτό για να διατηρήσει τον κήπο σας χυμώδη όλο το καλοκαίρι. αλλά το πιο σημαντικό Υπάρχουν και αυτά τα στόρια. Το pH του εδάφους, τα θρεπτικά συστατικά, το φως, το νερό και η επικονίαση είναι πολύ παρόμοια. χρειάζομαι.

Τα οφέλη του θορύβου

Η καλλιέργεια ντομάτας και πιπεριάς είναι χρήσιμη.
Και τα δύο αυτά φυτά λειτουργούν καλά στον ίδιο κήπο.

γενικά Δύο φυτά μπορούν να κάνουν υπέροχα συντροφικά φυτά. Αν έχουν παρόμοιες ανάγκες ή συμπληρώνουν ο ένας τις αναπτυξιακές συνήθειες του άλλου. Το κύριο όφελος της ταυτόχρονης καλλιέργειας πιπεριών και ντομάτας Τεράστια παραγωγικότητα από μια μικρή περιοχήβελτίωση του εδάφους αυξάνουν τις ανάγκες σε νερό και θρεπτικά συστατικά και προσελκύοντας τα ίδια έντομα επικονίασης

Αυτά τα δύο λαχανικά μπορούν να φυτευτούν εναλλακτικά για να αυξήσουν την απόδοση. Αν μιλάμε για χώμα Τους αρέσουν και τα δύο. Το pH είναι περίπου 6 ή 7 και είναι πολύ παραγωγικό.Χρειάζονται νερό τακτικά και δεν θέλουν νερό στα φύλλα τους.

Τα λουλούδια τους είναι παρόμοια. Και χρειάζονται και οι δύο πολλή επικονίαση για να καρποφορήσουν. Συνεργάζονται επίσης για να σχηματίσουν ένα θόλο που προστατεύει τα φρούτα από τον ήλιο.

Πιθανά σφάλματα

Φυτέψτε μαζί πιπεριές και ντομάτες.
Αν και η φύτευση δίπλα στην άλλη είναι χρήσιμη. Αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Η ενδοκαλλιέργεια είναι εσφαλμένη όταν τα φυτά αρχίζουν να αναπτύσσονται υπερβολικά ή να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, συμβαίνει όταν δύο φυτά φυτεύονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Και οι δύο είναι δυστυχισμένοι και επιρρεπείς σε ασθένειες. Επειδή τους λείπει χώρος, νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Είναι σημαντικό να παρέχεται αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν τα φυτά μαζί. Ο αερισμός είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. με φυτά στη νυχτερινή οικογένεια, μυρμηγκιά, ιός μωσαϊκού καπνού, μυκητιασικές ασθένειες και ωίδιο Μπορεί να πιαστεί στα υγρά μέρη της εποχής. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Θα πρέπει να αποφεύγετε το πότισμα από πάνω. γιατί θα ενθαρρύνει τα παθογόνα να αναπτυχθούν στην επιφάνεια των φύλλων

για την καλύτερη επιτυχία Τουλάχιστον αυτά τα φυτά πρέπει να φυτευτούν. 1-2 πόδια μεταξύ τους και συνεχίστε να κλαδεύετε τα κλαδιά σας. Το σωστό κλάδεμα των κάτω φύλλων και της πέργκολας επιτρέπει στις ντομάτες να παίρνουν αρκετό αέρα. Οι πιπεριές τους πρέπει να φυλάσσονται μακριά από φυτά τομάτας για να εξασφαλιστεί ο αερισμός μέσω των φύλλων.

Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ανθεκτικές σε ασθένειες ποικιλίες σπόρων Για να διασφαλιστεί ότι αυτή η διεπαφή δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μικρόβια. Περιστρέψτε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε διαφορετικές περιοχές του κήπου κάθε χρόνο για να αποτρέψετε τον κίνδυνο ασθένειας.

Πρέπει να καλλιεργήσετε πιπεριές και ντομάτες;

φρούτα στο καλάθι
Η γνώση του τρόπου ανάμειξης των φυτών μπορεί να αποφέρει πολλά αποτελέσματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα Η καλλιέργεια ντομάτας και πιπεριάς ταυτόχρονα λειτουργεί καλά αρκεί να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα. Σε έναν μικρό κήπο ή κήπο με κοντέινερ Ακόμα και λίγα φυτά ντομάτας και πιπεριάς μπορεί να αποδώσει καρπούς Αν δοθεί αρκετός χώρος, νερό και θρεπτικά συστατικά Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φύτευσή σας.

Συμβουλές για την καλλιέργεια πιπεριών και ντομάτας μαζί

  • Δώστε του πολύ χώρο: Χώρος φύτευσης 12-24 ίντσες μεταξύ των φυτών και 2-3 πόδια μεταξύ των σειρών. (για δοχείο Τα δέντρα θα είναι κοντά. αλλά δεν θα είναι πολύ μεγάλο)
  • Απόθεμα και πέργκολα: Μην αφήνετε τα φυτά σας να πέσουν! Χρησιμοποιήστε κλουβιά ντομάτας, κοντάρια, σχοινί ή δίσκους με πηχάκια για να καλύψετε τα μάτια.
  • κλάδεμα: Όταν μεγαλώνουν οι ντομάτες Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα ντομάτας για να αφήσετε αέρα.
  • γονιμότητα: Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο φυτά λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν. Κυρίως αραιωμένη υγρή σάλτσα ψαριού ή μαλακτικό φυκιών κάθε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • προσθέστε περισσότερους φίλους: Βότανα όπως ο μαϊντανός ή φυτά χαμηλής ανάπτυξης όπως το σπανάκι είναι καλοί σύντροφοι στη σκιά και των δύο φυτών.
  • Αποφύγετε το πότισμα από πάνω: Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα για να μουλιάζετε ή να στάζετε νερό για να αποφύγετε ασθένειες στην επιφάνεια των φύλλων.

Συνήθη Λάθη και Απλές Διορθώσεις

Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορεί να συναντήσετε κατά τη φύτευση. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν μερικά Η διόρθωση είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να το διορθώσετε.

φυτεύονται πολύ κοντά μεταξύ τους

Τα φυτά στον κήπο φυτεύονται πολύ κοντά μεταξύ τους.
Τα φυτά χρειάζονται αερισμό για να ευδοκιμήσουν. Επομένως, θα πρέπει να παρέχεται αρκετός χώρος.

Κανείς δεν θέλει να νιώθει συνωστισμός σε έναν μικρό χώρο. Το φυτό θα υποφέρει εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να επεκτείνει τις ρίζες και τα φύλλα. Αν και τα σπορόφυτα μπορεί να φαίνονται μικρά όταν μεταφυτεύονται, Λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλο είναι το πλήρες μέγεθος.Σε περίπτωση αμφιβολίας, τοποθετήστε τα φυτά πιο μακριά από το να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ξεχάστε τα καφασωτά ή τα κοντάρια.

ντομάτες στο καφασωτό
Και τα δύο είδη φυτών απαιτούν αναρρίχηση και υποστήριξη.

Τόσο οι πιπεριές όσο και οι ντομάτες τείνουν να πέφτουν μετά την καρποφορία στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να ποντάρετε ή να πήξετε αυτά τα πηχάκια. Δεν καταλήγουν με τεράστιους σωρούς σκουπιδιών.Μην ξεχάσετε να καλύψετε τα μάτια σας! Διαφορετικά, μπορεί να μετανιώσετε που καλλιεργείτε αυτά τα δύο λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο.

αποφύγετε την ευθυγράμμιση

Ένα άτομο που κόβει ή κόβει ένα φυτό ντομάτας
Τα μικροσκοπικά μπουμπούκια στις ντομάτες ονομάζονται μπουμπούκια και πρέπει να αφαιρεθούν για να υπάρχει χώρος για αερισμό.

Εάν παραλείψετε το κλάδεμα Η διάμεση ανάπτυξή σας μπορεί να μειωθεί γρήγορα. Το κλάδεμα είναι μια διαδικασία. αφαίρεση των στελεχών και των κάτω φύλλων για αερισμό.

Η απορρόφηση είναι πολύ σημαντική για τις ντομάτες.Είναι οι βλαστοί. βλαστούς ντομάτας Βγαίνουν οι «αγκώνες» του κύριου στελέχους και τα πλευρικά φύλλα. για μέγιστη απόδοση και ελάχιστα προβλήματα ασθένειας Θα πρέπει να αφαιρείτε τους βλαστούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μόνο ένα ή δύο κύρια βλαστάρια παραμένουν πάνω και έξω.

ανεπαρκής διατροφή

έδαφος πυκνό σε θρεπτικά συστατικά
Τα βιολογικά λιπάσματα όπως το κομπόστ βοηθούν να διατηρηθούν υγιή και τα δύο λαχανικά.

και τα δύο φυτά Αναπτύσσονται φυτά βαριάς τροφήςΚατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Θα πρέπει να βελτιώσετε το έδαφος σας με υψηλής ποιότητας λίπασμα και ορισμένα οργανικά λιπάσματα, όπως ζωμό ψαριού.Το τσίλι μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια ποσότητα λιπάσματος με τις ντομάτες. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτά τα δύο λαχανικά μπορούν να καλλιεργηθούν μαζί.

ασθένεια

άρρωστα φυτά τομάτας
Επιθεωρήστε το φυτό σας και αφαιρέστε αμέσως τυχόν μολυσμένα φύλλα για να αποτρέψετε τη μόλυνση άλλων τμημάτων του φυτού.

Εάν η πρώιμη ή όψιμη μάστιγα αρχίζει να καταλαμβάνει το φυτό συντροφιάς σας Αυτό είναι υπέροχο. αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα Αμέσως Χρησιμοποιήστε ένα αραιωμένο διάλυμα neem για την πρόληψη και τη θεραπεία φυσικών μυκητιακών παθογόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θυμηθείτε να παρέχετε αερισμό μεταξύ των φυτών με κλάδεμα.

έντομο

τρώγοντας παρασιτοειδή ντομάτας
Οι φυλλοσκώληκες της τομάτας είναι παράσιτα που τρέφονται με ντομάτες, επομένως αποτρέψτε την καλλιέργεια σας.

Δυστυχώς, οι καλλιέργειες νυχτολούλουδου δεν έχουν ανοσία στα παράσιτα. Η πιο κοινή είναι η σφήκα τομάτας. (μερικές φορές ονομάζεται σφήκα του καπνού) που βλάπτουν και τα δύο αυτά φυτά. Αυτά είναι: πολύ μεγάλη κάμπια Εάν είστε στην κορυφή των προσκόπων Θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Μπορούν να φάνε και φύλλα και φρούτα σε μια μέρα. Άρα πρέπει να είναι στην κορυφή.

Όταν τα φυτά σας είναι μικρά Μπορείτε να καλύψετε τις πιπεριές και τις ντομάτες. κάλυμμα ελαφριάς σειράς Οι κερατοσκώληκες πρώιμης εποχής θα κρατήσουν τους σκώρους έξω από τον κήπο σας και θα προσφέρουν επιπλέον ζεστασιά για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

τελικές σκέψεις

Και τα δύο αυτά λαχανικά Να είσαι καλός φίλος στον κήπο και ασορτί νοστιμιά στην κουζίνα Αν και υπάρχουν πολλά λαχανικά που δεν είναι καλά φυτά συντροφιάς. Αλλά αυτά τα δύο λαχανικά πάνε καλά στους περισσότερους κήπους. Καλή φύτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *