Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα καφέ σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα καφέ σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα καφέ σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται λίπανση για να αναπτυχθούν και να γίνουν ζωηρά. Μπορείτε να αγοράσετε ένα λίπασμα κήπου που διατίθεται στο εμπόριο ή να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό λίπασμα, όπως το κομπόστ, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Ο κόκκος καφέ είναι συχνά φθηνός και άμεσα διαθέσιμος ως φυσικό λίπασμα. Είναι όμως καλοί; Είναι ασφαλές το κατακάθι του καφέ για φυτά εσωτερικού χώρου;

Εξαρτάται.

Ο κόκκος του καφέ είναι χρήσιμος σε ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, ωστόσο, μπορείτε να αποκομίσετε τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη εάν τα ζυμώσετε πρώτα.

Το άπεπτο κατακάθι καφέ μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως η κατακράτηση υπερβολικού νερού και η ενθάρρυνση της ανάπτυξης μούχλας. Αναστέλλουν την ανάπτυξη των φυτών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προσελκύσουν ανεπιθύμητα έντομα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τα οφέλη που μπορείτε να περιμένετε από τη χρήση κατακάθου καφέ για τα φυτά του σπιτιού σας, μαζί με τις προειδοποιήσεις που συνοδεύουν.

Οφέλη από τη χρήση υπολειμμάτων καφέ ως κομπόστ

Αν είσαι καφές Δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε δύο φορές για να πετάξετε το κατακάθι του καφέ στα σκουπίδια.

Αν έχετε φυτά στο σπίτι σας Μπορείτε να φτιάξετε φθηνό και αποτελεσματικό κομπόστ ρίχνοντας κατακάθι καφέ στο σωρό κομπόστ.

Μερικά από τα οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε χρησιμοποιώντας κατακάθι καφέ για τα φυτά του σπιτιού σας περιλαμβάνουν:

– Προσθέστε οργανική ύλη στο έδαφος

Μερικά φυτά ευδοκιμούν σε έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Τα υπολείμματα καφέ που έχουν υποστεί ζύμωση είναι πηγή θρεπτικών συστατικών του εδάφους για τη βελτίωση της αποστράγγισης και του αερισμού του εδάφους.

– με άζωτο

Το κατακάθι του καφέ προσθέτει άζωτο στο κομπόστ, το οποίο είναι καλό για τα φυτά σας. Εκτός από το άζωτο Ο φώσφορος και το κάλιο είναι επίσης καλά για τα φυτά σας.

– Κρατήστε μακριά τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες.

Εάν το φυτό σας είναι επιρρεπές σε γυμνοσάλιαγκες και επιθέσεις γυμνοσάλιαγκων Ο αλεσμένος καφές μπορεί να τα αποτρέψει. Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες θα φάνε τα φύλλα των φυτών σας.

– Είπε να διώξει τη γάτα μακριά.

Οι γάτες πιστεύεται ότι εξοντώνονται από τη μυρωδιά του κατακάθιου καφέ. Η προσθήκη υπολειμμάτων καφέ στο χώμα δεν θα εμποδίσει τη γάτα σας να συναλλάσσεται με τα φυτά, τα λουλούδια ή τις γλάστρες σας.

– ευεργετικό για τους μικροοργανισμούς του εδάφους

Το κομπόστ με κατακάθι καφέ βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους. που είναι ευεργετικό για τους μικροοργανισμούς που απαντώνται φυσικά στο έδαφος

Σε ποια φυτά αρέσει το κατακάθι του καφέ;

Το κατακάθι του καφέ μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων φυτών ενώ άλλα αναπτύσσονται. Τα φυτά που αγαπούν το κομπόστ καφέ περιλαμβάνουν:

  • αφρικανική βιολέτα (Προτιμά ελαφρώς όξινο έδαφος και χρειάζεται άζωτο για να αναπτυχθεί.)
  • Philodendron (η προσθήκη κομπόστ στο έδαφος ωφελεί τα φύλλα και τις φλέβες)
  • χριστουγεννιάτικος κάκτος (Το κομπόστ καφέ βελτιώνει την αποστράγγιση του εδάφους και προσθέτει θρεπτικά συστατικά που προάγουν την ανθοφορία σε κάκτους και παχύφυτα.)
  • φυτό νεφρίτη (Οι μίσχοι καφέ που προστίθενται στο έδαφος διεγείρουν τους μίσχους να ωριμάσουν.)
  • κυκλάμινο (Τα υπολείμματα καφέ που αναμιγνύονται στο έδαφος των φυτών κυκλάμινο προσθέτουν ανθοφόρα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.)

Το κατακάθι του καφέ συνιστάται συχνά για φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως οι αζαλέες, τα βατόμουρα, τα κρίνα και οι ορτανσίες.

Αν και ο καφές θεωρείται όξινος Αλλά πιστέψτε ότι το κατακάθι του καφέ είναι όξινο.

Επομένως, πιστεύεται ότι το υπολειπόμενο pH θα παραμείνει και δεν θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αλλάξει σημαντικά το pH του εδάφους.

λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη Ο κόκκος καφέ λειτουργεί ως ζιζανιοκτόνα και αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων φυτών.

Επομένως, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην χρησιμοποιείται μη βιοαποδομήσιμο ή μη βιοαποδομήσιμο κατακάθι καφέ σε ορισμένα φυτά. Γιατί μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κατακάθι καφέ με γεράνια. Ιταλική σίκαλη, σπαράγγια, φτέρες και κινέζικη μουστάρδα Μην το χρησιμοποιείτε εάν σκοπεύετε να φυτέψετε σπόρους, σπορόφυτα ή σπορόφυτα.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ στα φυτά του σπιτιού σας Κάντε μια έρευνα πρώτα για να δείτε αν συνιστάται για το συγκεκριμένο φυτό σας.

Μυρίζουν άσχημα τα κατακάθια του καφέ;

Ναι, το κατακάθι του καφέ μυρίζει άσχημα. Ειδικά αν είναι συνεχώς υγρό. Η υγρασία είναι ένα πρόσφορο έδαφος για βακτήρια που ενθαρρύνουν την αλλοίωση. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υγρά κατακάθια καφέ έχουν έντονη μυρωδιά.

Εάν χρησιμοποιείτε κατακάθι καφέ σε φυτά Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας. Λέγεται ότι η έντονη μυρωδιά θα κάνει τα κατοικίδια να το αποφεύγουν. Έτσι, η μυρωδιά έρχεται με αυτό το πρόσθετο όφελος.

Μπορώ να αναμίξω το κατακάθι του καφέ με χώμα για γλάστρες;

Μικρές ποσότητες υπολειμμάτων καφέ που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να αναμιχθούν στο έδαφος για να βελτιωθεί η αποστράγγιση και ο αερισμός.

Ωστόσο, μην το παρακάνετε.

Εάν προσπαθήσετε να αντλήσετε το έδαφος με κατακάθι καφέ Θα χάσει όλα τα οφέλη που θα αποκομίζατε από τη χρήση κατακάθιου καφέ.

όπως και με άλλα λιπάσματα Αυτό το λίπασμα μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. Επομένως, χρησιμοποιήστε με φειδώ και φειδώ για καλύτερα αποτελέσματα.

Το κατακάθι του καφέ απωθεί τα έντομα;

Αν και το ράντισμα αλεσμένου καφέ στο χώμα θα αποτρέψει τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια, Αλλά δεν είναι σαφές εάν ο αλεσμένος καφές επηρεάζει άλλα έντομα. Ειδικά αν τα κατακάθια του καφέ είναι θαμμένα στο έδαφος. Και τα έντομα τείνουν να εγκαθίστανται στα φύλλα των φυτών σας.

Μερικοί κηπουροί συνιστούν να κομποστοποιήσετε τα κατακάθια του καφέ με το χώμα των φυτών σας για να απωθήσετε τα έντομα.

Άλλοι ανέφεραν ότι εάν το χώμα που περιέχει κατακάθι καφέ διατηρείται υγρό, Αυτό θα προσελκύσει τα έντομα αντί να τα απομακρύνει.

Τούτου λεχθέντος, τα προβλήματα παρασίτων αντιμετωπίζονται καλύτερα με χειροκίνητο έλεγχο παρασίτων. (χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τα φύλλα) ή χρησιμοποιήστε μια στοχευμένη μέθοδο με εντομοκτόνα. (Μερικές φορές ένα διάλυμα αλκοόλης ή σαπούνι πιάτων είναι επίσης αποτελεσματικά.)

κάλυμμα

όπως βλέπεις Η απάντηση στο ερώτημα εάν το κατακάθι του καφέ είναι καλό για τα φυτά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Μερικά φυτά μπορεί να ωφεληθούν από αυτό. μερικά όχι και τόσο

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το φυτό σας θα ανεχθεί την προσθήκη κατακάθου καφέ στο έδαφος, Πρέπει να χρησιμοποιεί φυσικά λιπάσματα ή άλλα συνθετικά λιπάσματα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ ως λίπασμα Μην ξεχάσετε να το χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα. Όχι αμέσως μετά την παρασκευή φρέσκου καφέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *