Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ericaceous Compost σε ορτανσίες;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ericaceous Compost σε ορτανσίες;

Τα όξινα φυτά όπως οι ορτανσίες ωφελούνται από το κομπόστ ερικέδων, το οποίο θα αυξήσει την οξύτητα του εδάφους και θα βοηθήσει στην αλλαγή του χρώματος των λουλουδιών της ορτανσίας.

Εάν το χώμα του κήπου σας είναι αλκαλικό Αυτό το σούπερ κομπόστ είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε μια αλλαγή. Θα καλύψω τα καλύτερα λιπάσματα για ορτανσίες και προτείνω έναν εύκολο τρόπο. Για να γίνει το έδαφος πιο όξινο και να ταιριάζει στις ανάγκες των ορτανσών.

Τι είναι το ericaceous κομπόστ;

Τα εριχοειδή φυτά προτιμούν το οργανικό, χωρίς ασβέστη, πολύ όξινο έδαφος. Ένα εξαιρετικά όξινο μείγμα σχεδιασμένο για φυτά που δεν τους αρέσει ο ασβέστης όπως οι ορτανσίες.

Οι αζαλέες, τα ροδόδεντρα και οι καμέλιες ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος. Εάν το έδαφος είναι πολύ αλκαλικό Οι κηπουροί θα χρησιμοποιήσουν τροποποιήσεις εδάφους. συμπεριλαμβανομένων ειδικών λιπασμάτων που οξινίζουν το έδαφος

Το Ericaceous κομπόστ είναι συχνά εμπλουτισμένο με βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Για την υποστήριξη της ανάπτυξης όμορφων φυτών και λουλουδιών.

Οφέλη από ερυθρόχωμα στις ορτανσίες

Εκτός από τη ρύθμιση του pH του εδάφους για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ορτανσίας, τα ερυθραλικά εδάφη έχουν και άλλα οφέλη:

 • Αύξηση της οργανικής ύλης του εδάφους και βελτίωση της ποιότητας και της αποστράγγισης.
 • Ο πλούσιος σε ψευδάργυρο Ερικώδης άργιλος βοηθά στη δημιουργία ευελιξίας.
 • Το πλούσιο σε σίδηρο κομπόστ ερικέδων διατηρεί το φύλλωμα πλούσιο.
 • Ορισμένες φόρμουλες βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας καλύτερα.
 • Άλλες φόρμουλες επικεντρώνονται στην ισχυρότερη ανάπτυξη των ριζών ή στην ταχύτερη ανάπτυξη.
 • Τα ροζ άνθη της ορτανσίας γίνονται μπλε λόγω αλλαγών στην οξύτητα του εδάφους.

Επομένως, τα όξινα εδάφη και τα μπλε άνθη είναι κοινά οφέλη όλων των ερυθρών εδαφών.Ωστόσο, διαφορετικές φόρμουλες έχουν διαφορετικά οφέλη για τις ορτανσίες σας.

καλύτερο ελικοειδές λίπασμα για ορτανσίες

Πριν σας δείξω τον εύκολο τρόπο Για να φτιάξετε το δικό σας Erigasian Compost Θα αναθεωρήσω γρήγορα το καλύτερο κομπόστ ερύγασου που διατίθεται στην αγορά.

Έχω επιλέξει τρεις φόρμουλες που πιστεύω ότι είναι οι καλύτερες για ορτανσίες:

– Miracle-Gro Ericaceous Compost

Εμπλουτισμένο με φυτικές τροφές Miracle-Gro, αυτό το ελικοειδές λίπασμα έχει μια μοναδική φόρμουλα που λειτουργεί με τους εξής τρόπους:

 • Το πλούσιο σε σίδηρο κομπόστ θα κρατήσει το φύλλωμα πιο πράσινο.
 • Τα 14 μέταλλα που προστίθενται στο λίπασμα το βοηθούν να αναπτυχθεί γρήγορα και δυνατό.
 • Η τεχνολογία έξυπνων ινών δημιουργεί την τέλεια ισορροπία αέρα και νερού. Διεγείρει την υγιή και ισχυρή ανάπτυξη των ριζών.
 • Η τεχνολογία Smart Waterlock αυξάνει την απορρόφηση νερού του κομπόστ κατά 25%.

Έτσι το Miracle-Gro κομπόστ δεν δημιουργεί απλώς έδαφος που ευνοεί την ανάπτυξη της ορτανσίας. αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πολλά στάδια ανάπτυξης των φυτών από τις ρίζες μέχρι τα φύλλα

Ένα άλλο όφελος αυτής της φόρμουλας της Miracle-Gro είναι η καλύτερη ανάπτυξη των φυτών σας. Το προϊόν ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει φυτά δύο φορές μεγαλύτερα.

– Westland Ericaceous Planting & Potting Mix

Το μείγμα γλάστρας και γλάστρας Westland είναι ειδικά σχεδιασμένο για φυτά που αγαπούν τα οξέα, όπως ορτανσίες, αζαλέες και καμέλιες.

Τα οφέλη αυτού του ελικοειδούς συστατικού περιλαμβάνουν:

 • Περιέχει θρεπτικά συστατικά αργής αποδέσμευσης 6 μηνών για βιώσιμη ανάπτυξη.
 • Τα πράσινα φύλλα είναι πλούσια σε σίδηρο.
 • Το προστιθέμενο σύμπλεγμα ψευδαργύρου ενισχύει την ικανότητα του φυτού να καταπολεμά τις ασθένειες και να επιστρέφει σε καλή υγεία.

Σχεδιασμένο για να διατηρεί ένα όξινο περιβάλλον για τις ορτανσίες, το Westland Ericaceous Potting Mix είναι ένα σύνθετο και πλήρες εδαφοβελτιωτικό για φυτά που αγαπούν τα οξέα.

– Westland Gro-Sure Ericaceous Compost

Ένα διαφορετικό συστατικό από το Westland είναι το Grow-Sure Ericaceous Fertilizer, ένα λίπασμα ορτανσίας τεσσάρων μηνών που βοηθά στην όμορφη ανθοφορία και άνθηση.

Το Grow-Sure λειτουργεί καλύτερα σε γλάστρες ή παρτέρια με φυτά που αγαπούν το οξύ.

Ο σίδηρος στο μείγμα κομπόστ δίνει στα φυτά ένα όμορφο πράσινο χρώμα.Η πατενταρισμένη ίνα West+ διατηρεί την υγρασία όταν προστίθεται στο μείγμα.

Συνολικά, το Gro-Sure βοηθά τα φυτά να αναπτύξουν ισχυρές ρίζες. καλύτερος έλεγχος υγρασίας και αυξάνουν την απόδοση των λουλουδιών

οξίνιση του εδάφους (χωρίς τη χρήση ειδικών λιπασμάτων)

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ ή εδάφη που διατίθενται στο εμπόριο, μπορείτε. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα φυτών ορτανσίας ή να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ για να δημιουργήσετε ένα πιο όξινο έδαφος για τις ορτανσίες.

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας μείγμα γλάστρας:

 • Ξεκινήστε με υγιή βρύα παντζαριών.
 • Προσθέστε 20% περλίτη και 10% από τα ακόλουθα συστατικά: κομπόστ, χώμα κήπου και άμμο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εριχώδες λίπασμα φτιάχνοντας ένα σωρό κομποστοποίησης. Αν έχεις χρόνο και ενδιαφέρον Δείτε πώς να φτιάξετε όξινο κομπόστ ορτανσίας:

 • Ξεκινήστε με ένα στρώμα οργανικής ύλης που αποτελείται από φύλλα βελανιδιάς, φύλλα πεύκου και κατακάθι καφέ.
 • Πασπαλίστε ξηρό λίπασμα για φυτά που αγαπούν τα οξέα πάνω από το στρώμα οργανικής ύλης. Προσέξτε να μην βάλετε περισσότερο από 1 φλιτζάνι ανά τετραγωνικό πόδι.
 • Προσθέστε ένα στρώμα χώματος κήπου για να βοηθήσετε στην αποσύνθεση.
 • Εναλλάξτε τα στρώματα και το νερό μεταξύ των στρωμάτων μέχρι να έχετε περίπου 5 πόδια κομπόστ.

Τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσθέτοντάς τα απευθείας στο χώμα της ορτανσίας. Αν και η χρήση του κατακάθια καφέ ως λίπασμα είναι πιο ευεργετική.

Είναι σημαντικό να μετρήσετε την οξύτητα του εδάφους για να δείτε αν χρειάζεται να διορθωθεί. για μπλε λουλούδια Οι ορτανσίες απαιτούν pH εδάφους 5,5 ή χαμηλότερο.

Για την εκτίμηση της οξύτητας του εδάφους Χρησιμοποιώ ένα μετρητή εδάφους Sonkir. Αυτό είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θα λιπάνετε τις ορτανσίες σας με λίπασμα ερικέ.

Μου αρέσει πολύ αυτό το phόμετρο γιατί έχει τρεις λειτουργίες – ανίχνευση pH εδάφους, υγρασία εδάφους. και επίπεδο ηλιακού φωτός

Το pHόμετρο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο σε κάθε εργαλειοθήκη κηπουρού. Και το Sonkir Soil pH Meter δεν κάνει απλώς τη μέτρηση του pH του εδάφους, αλλά καθορίζει επίσης την υγρασία του εδάφους και τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας.

συνοψίζω

Το Ericaceous compost είναι μια πολύ χρήσιμη προσθήκη στις ορτανσίες σας. Είτε θέλετε να προσαρμόσετε το χρώμα των λουλουδιών σας είτε να βελτιώσετε την υγεία και το σφρίγος των φυτών σας.

Αυτά τα λιπάσματα είναι ενισχυμένα με φυτικά θρεπτικά συστατικά, σίδηρο, ψευδάργυρο και έναν πατενταρισμένο μηχανισμό συγκράτησης της υγρασίας που συνεργάζονται για να βοηθήσουν τις ορτανσίες να γίνουν υγιείς και όμορφες.

Είτε επιλέγετε υλικά που διατίθενται στο εμπόριο είτε κάνετε δικά σας. Οι ορτανσίες και άλλα φυτά που αγαπούν το οξύ θα σας ευχαριστήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *