Οδηγός φροντίδας κότας και νεοσσών: Φωτισμός, λίπανση, χώμα

ไก่และลูกไก่ปลูกในหม้อ

Οδηγός φροντίδας κότας και νεοσσών: Φωτισμός, λίπανση, χώμα

Είναι άνοιξη και έχετε αγοράσει νέα φυτά κότας και νεοσσών για τον εσωτερικό σας κήπο. Θέλεις να τα κάνεις όλα σωστά. Αλλά δεν ξέρεις τι είναι. Τα φυτά κότας και νεοσσών είναι εξαιρετικές προσθήκες σε κάθε κήπο. Αλλά η συντήρηση μπορεί να είναι λίγο δύσκολη αν δεν την έχετε συνηθίσει. Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τα φυτά σας χαρούμενα και υγιή.

Πώς φροντίζετε τα κοτόπουλα και τους νεοσσούς; Τα φυτά πουλερικών και φασολιών ευδοκιμούν σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αφήστε το χώρο της ρίζας να απλωθεί, διαφορετικά θα γίνει ρίζα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν άφθονο νερό χωρίς να βραχούν πολύ. Αποφύγετε τη λίπανση όταν το φυτό έχει ανθίσει.Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες πριν ανθίσετε πριν λιπάνετε ξανά. Η τακτική λίπανση συχνά ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρήγορο θάνατο.

Το νόμισμα όρνιθας και νεοσσών πήρε το όνομά του επειδή κάθε φυτό έχει πολλούς μικρούς νεοσσούς ή νεοσσούς. Αυτό το άρθρο περιγράφει πώς να φροντίζετε αυτά τα κουτάβια. που περιλαμβάνει την αναπαραγωγή Η ανάγκη για νερό και ηλιακό φως

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα φυτά κότας και νεοσσών:

  • Αυτό το φυτό αποτελείται από πολλούς μικρούς νεοσσούς ή νεοσσούς. Αυτοί είναι κλώνοι του μητρικού φυτού της αρχικής κότας και των νεοσσών. Νέα φυτά θα φυτρώσουν ½ έως 1 ίντσα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 11 βαθμούς Κελσίου) την άνοιξη.
  • Αυτό το φυτό αγαπά τον πλήρη ήλιο. Αλλά θα ανεχθεί τη μερική σκιά.
  • Το δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί από 12 έως 18 ίντσες (30 έως 45 εκατοστά) καθώς το φυτό αρχίζει να ανθίζει, παράγει ροζ ή λευκά άνθη.
  • Ο αριθμός των κλαδιών σε αυτό το δέντρο ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες ανάπτυξης. Αλλά γενικά υπάρχουν 4-6 κλαδιά με πέντε πέταλα το καθένα.
  • Υπάρχουν περίπου 100 είδη αυτού του φυτού.
  • Εξ ου και το όνομα «κότα και νεοσσοί», αρκετοί νεοσσοί μεγαλώνουν σε κάθε κλαδί. ένας κλώνος του αρχικού μητρικού φυτού
  • Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Νότια Αφρική. Αναπτύσσεται σε ανοιχτούς χώρους κοντά σε ξερά λιβάδια ή αμμώδη εδάφη.
  • Βρίσκεται επίσης στην Αυστραλία, την Καλιφόρνια και την περιοχή της Μεσογείου.
  • Το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά θα καταστραφεί εάν το έδαφος είναι πολύ ξηρό.
Το όνομα «κότα και νεοσσοί» προέρχεται από τον μεγάλο αριθμό νεοσσών που μεγαλώνουν σε κάθε κλάδο.

Τρόπος πολλαπλασιασμού του κοτόπουλου και του κοτόπουλου

Αν και αυτό το παχύφυτο μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους. αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μέθοδο αποζημίωσης Τα παρακάτω βήματα θα βοηθήσουν τις κότες και τους νεοσσούς σας να πολλαπλασιάσουν τα φυτά:

1. Εάν τα λουλούδια πεθάνουν και μαραθούν, σημειώστε πού θα είναι τα νέα μπουμπούκια. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα ραβδί. Σημειώστε το με μαρκαδόρο ή τραβήξτε μια φωτογραφία.

2. Χαλαρώστε απαλά το χώμα γύρω από κάθε σπόρο με τα χέρια σας. Για μετατοπίσεις ριζών, πειράζετε απαλά τις ρίζες και τις μεταφυτεύστε σε μεμονωμένες γλάστρες. για αντιστάθμιση μη ρίζας Τοποθετήστε το δενδρύλλιο στη γλάστρα πάνω από το χώμα και πιέστε απαλά προς τα κάτω.

3. Ξεχωρίστε το νεαρό φυτό από το μητρικό φυτό και μεταφέρετέ το σε νέα γλάστρα.

4. Ποτίστε σχολαστικά κάθε νεομεταμοσχευμένο κουτάβι. Αλλά αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα.

5. Τοποθετήστε το κουτάβι σας σε μια ηλιόλουστη περιοχή.

6. Όταν εγκατασταθεί η νέα μονάδα Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίπανση των φυτών σας μία φορά το μήνα.

Καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας για φυτά κότας και νεοσσών:

Τα φυτά της κότας και του νεοσσού σας χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα για να ευδοκιμήσουν. Αν θέλετε τα φυτά σας να είναι χαρούμενα Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα φυτά κότας και νεοσσών αναπτύσσονται σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού. Αν το βάλεις έξω Φροντίστε να φέρετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο πριν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 11 βαθμούς Κελσίου), καθώς τα τρυφερά φύλλα θα καούν εάν εκτεθούν σε θερμοκρασίες κάτω από αυτό το όριο για αρκετές ώρες.

Δάγκειος πυρετός στο φως του ήλιου
Θερμοκρασίες κάτω από αυτό το όριο για αρκετές ώρες μπορεί να κάψουν τα τρυφερά χυμώδη φύλλα.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε στις κότες και τους νεοσσούς πλήρες φως του ήλιου. Τα δέντρα μπορούν να ανεχθούν τη μερική σκιά εάν βρίσκονται σε γλάστρες. Αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε την τοποθέτηση του φυτού σε σκιερό μέρος το απόγευμα.

απαιτήσεις άρδευσης

Οι κότες και τα κοτόπουλα είναι παχύφυτα ανθεκτικά στην ξηρασία που μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσετε τα φυτά σας. κατά την περίοδο της ανάπτυξης Ποτίστε καλά τα φυτά. Περιμένετε όμως μέχρι να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά.

το χειμώνα, όταν το φυτό είναι αδρανές Μπορείτε να σταματήσετε τελείως το πότισμα και να περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να αρχίσετε να ποτίζετε κανονικά. Δεν απαιτείται λίπανση το χειμώνα.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα πουλερικά και οι νεοσσοί τα πάνε καλά σε μέσες θερμοκρασίες σπιτιού. Το φυτό θα αναπτυχθεί αργά. σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται εντελώς σε εξαιρετικά ζεστές συνθήκες. Φροντίστε να κρατάτε τα κοτόπουλα και τους νεοσσούς σας όπου οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 50 και 85 βαθμών Φαρενάιτ (10 έως 29 βαθμούς Κελσίου).

Αειθαλές σε ένα καλάθι
Τα πουλερικά και οι νεοσσοί τα πάνε καλά σε μέσες θερμοκρασίες σπιτιού.

σε ξηρό περιβάλλον Η συμπλήρωση με έναν υγραντήρα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων υγρασίας γύρω από το φυτό.

ιδέα

Λιπάνετε το κοτόπουλο και την κοπριά κοτόπουλου μια φορά το μήνα με υδατοδιαλυτό λίπασμα. Το πολύ λίπασμα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα φύλλα. Επομένως, ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Πώς να αναπαράγετε κότες και κοτόπουλα

Τα φυτά των πουλερικών και των νεοσσών αναπτύσσονται αργά και χρειάζονται αναφύτευση κάθε χρόνο. όταν μετακινείτε φυτά σε γλάστρες Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα που έχει το ίδιο μέγεθος με την τρέχουσα. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική εξάπλωση των ριζών.

Κατά τη μεταφύτευση, χαλαρώστε απαλά το χώμα γύρω από τις ρίζες πριν τη μεταφύτευση σε νέα γλάστρα. Ποτίστε καλά μετά τη φύτευση. Να θυμάστε ότι μια καλή κατσαρόλα ή ένα δοχείο είναι απαραίτητο για ένα καλό γεύμα. Η αποστράγγιση είναι σημαντική!

Sempervivum σε ροζ κηλίδες
Διαχωρίστε το μωρό από το μητρικό φυτό χαλαρώνοντας απαλά το χώμα γύρω από τις ρίζες με τα δάχτυλά σας.

Εάν έχετε κότες και νεοσσούς (μωρά), μπορείτε να τα χωρίσετε από το μητρικό φυτό και να τα μεταφυτεύσετε σε νέες γλάστρες. Διαχωρίστε το μωρό από το μητρικό φυτό χαλαρώνοντας απαλά το χώμα γύρω από τις ρίζες με τα δάχτυλά σας. Τα αφαιρούμε και τα μεταφυτεύουμε σε ξεχωριστές γλάστρες.

για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε πήλινες γλάστρες καθώς βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας.

κοινά προβλήματα ανάπτυξης

Τα φυτά των πουλερικών και των νεοσσών είναι ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες. Αλλά μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα κατά την ανάπτυξη. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Η λοίμωξη των φύλλων είναι ένα κοινό πρόβλημα και συχνά προκαλείται από υπερβολικό πότισμα ή λίπανση φυτών. Το υπερβολικά υγρό χώμα μπορεί να προκαλέσει τη σήψη και το θάνατο των χυμωδών φύλλων. Το πολύ λίπασμα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα φύλλα. Η λοίμωξη των φύλλων έχει καφέ ή μαύρες κηλίδες στα φύλλα.

Μαρασμός – Ο μαρασμός είναι σημάδι ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό. Εάν το έδαφος είναι στεγνό, το φυτό θα μαραθεί.

Root Rot – Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και μπορεί να είναι θανατηφόρο. Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν πτώση των φύλλων και κιτρίνισμα.

Εάν υποψιάζεστε παράσιτα στο φυτό πουλερικών και στους νεοσσούς σας Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του για να ελέγξετε τις ρίζες για σημάδια ζημιάς ή ελαττωμάτων. Εάν έχετε ορατά σημάδια παρασίτων όπως ακάρεα, ψείρες ή ακάρεα, δείτε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από αυτά:

Αν στο δέντρο υπάρχει αλευρόφθορος Αφαιρέστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.Για τις αφίδες μπορείτε να τις αφαιρέσετε με δυνατό νερό ή να τις ψεκάσετε με εντομοκτόνο σαπούνι.

Sempervivum με σταγονίδια νερού
Μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.

Σε περίπτωση μούχλας Αφαιρέστε όλα τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού και απορρίψτε τα σωστά. Καθαρίστε τα εργαλεία κλαδέματός σας με οινόπνευμα ή χλωρίνη πριν κλαδέψετε άλλα παχύφυτα.

Τα πουλερικά και οι νεοσσοί είναι φυτικά είδη.

Τα κοτόπουλα και οι νεοσσοί έρχονται σε πολλές ποικιλίες και χρώματα.

Είδος Reinhardt – Οι κότες και οι νεοσσοί Reinhardt έχουν σχήμα ροζέτας με λεία γκριζοπράσινα φύλλα και σαρκώδεις ροζ άκρες. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε έντονο φως. Αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στον ήλιο ή στη σκιά.

Τύπος Tokagens – Κότες και νεοσσοί Το Tokagens είναι μια μορφή του αρχικού Reinhardt. Έχει στενά φύλλα με κόκκινες άκρες και μπορεί να καλλιεργηθεί σε ηλιόλουστο ή αμυδρό φως.

Ράτσα Meyer – Η φυλή Meyer είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες για κοτόπουλα και νεοσσούς. Επειδή υπάρχουν ροζ, λευκά, κίτρινα ή πορτοκαλί φύλλα στις κορυφές των μακριών μίσχων. Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να το κρεμάσετε σε γλάστρα για να αναδείξει το πολύχρωμο φύλλωμά του.

Αλπικός τύπος – Οι κότες και οι νεοσσοί των Άλπεων έχουν μικρά, σαρκώδη στρογγυλά φύλλα που έχουν γκριζοπράσινο χρώμα. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί σε πλήρη ήλιο ή μερική σκιά.

συμπέρασμα

Η φύτευση και η συντήρηση ενός κοτέτσι κοτόπουλων και νεοσσών είναι μια απίθανη, με λίγο TLC. Το φυτό σας θα μεγαλώσει αργά αλλά σταθερά Φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο με καλή στράγγιση και να εξοικονομήσετε νερό. Μόλις εξοικειωθείτε με τη φροντίδα αυτού του παχύφυτου, Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες ποικιλίες. για να βρείτε τις αγαπημένες σας ποικιλίες. Προσθέστε λοιπόν μερικές χυμώδεις κότες και νεοσσούς στον εσωτερικό σας κήπο σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *