Οδηγός φροντίδας Alocasia Cucullata | Φυτά αυτιών ελέφαντα με κουκούλα

อโลคาเซียคูคัลลาต้า

Οδηγός φροντίδας Alocasia Cucullata | Φυτά αυτιών ελέφαντα με κουκούλα

Alocasia Cucallata

Το Alocasia cucullata είναι ένα σχετικά χαμηλής συντήρησης τροπικό φυτό. καθώς και άλλα φυτά αυτιών ελέφαντα Είναι μικρότερο από άλλα δέντρα Alocasia, καθιστώντας το ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό στους λάτρεις των φυτών.

Το Alocasia cucullata, που συχνά αποκαλείται «η παλάμη του Βούδα», κέρδισε το παρατσούκλι της λόγω των μακριών, λεπτών μίσχων και των μεγάλων, σε σχήμα καρδιάς φύλλων που φαίνονται να κυματίζουν στον άνεμο.

Τα φυτά Alocasia ανήκουν στην οικογένεια Arum και είναι εγγενή στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.Συνολικά, υπάρχουν 79 γνωστά είδη αυτού του όμορφου φυτού.

Το Alocasia cucullata είναι ένα από αυτά τα είδη και είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικό και εύκολο στη φροντίδα του. καθώς και άλλα είδη

Αν και αυτό το φυτό με πέπλο νάνος δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, χρειάζεται. Αλλά χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα για να ευδοκιμήσει. για να εξασφαλίσει ότι το δέντρο του Βούδα θα αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του Έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό για τη φροντίδα του Alocasia cucullata.

Συμβουλές φροντίδας Alocasia cucullata

Alocasia cucullata, γνωστό και ως φυτό νάνος. Είναι μια όμορφη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. όπως ήδη αναφέρθηκε Έχουν σχετικά χαμηλή συντήρηση. ακόμα κι αν είναι αλήθεια Αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα.

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε την αλοκασία για να διασφαλίσετε ότι το μικρό σας ελεφαντάκι είναι υγιές και χαρούμενο.

Απαιτήσεις φωτός Alocasia cucullata

Όπως και άλλα είδη Alocasia, το Alocasia cucullata αναπτύσσεται καλύτερα σε έντονο φως. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως και τη σκιά.

Το πολύ άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα φύλλα. ενώ η υπερβολική σκιά θα σταματήσει την ανάπτυξη των φυτών.

Συνιστούμε να τοποθετήσετε την αλοκάσια σε σημείο όπου υπάρχει άφθονο φως. Η ιδανική τοποθεσία είναι κοντά σε ένα παράθυρο ή μέσα στην μπαλκονόπορτά σας. Εάν το φυτό διατηρείται σε σκοτεινό δωμάτιο Χρησιμοποιήστε τα φώτα για τη φύτευση δέντρων.

Όταν αγοράζετε Alocasia cucullata, ρωτήστε αν είναι εκπαιδευμένο στον ήλιο. Αυτά τα φυτά γενικά ανέχονται τον πλήρη ήλιο ενώ παράγουν πιο πράσινο φύλλωμα.Ωστόσο, μην πιέζετε την Αλοκασία σας να αναπτυχθεί σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Σημάδια ότι ο νάνος με κουκούλα χρειάζεται περισσότερο φως

Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι ο μασκοφόρος νάνος σας παίρνει πολύ ή πολύ λίγο φως. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • στέλεχος του ποδιού
 • Τα δέντρα άρχισαν να γέρνουν προς την πηγή φωτός.
 • Η νέα ανάπτυξη επιβραδύνεται ή σταματά. ειδικά εκτός χειμώνα
 • Το χώμα δεν στέγνωσε για αρκετές εβδομάδες.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Μετακινήστε την αλοκάσια και τοποθετήστε την σε ένα ηλιόλουστο σημείο.

Απαιτήσεις θερμοκρασίας Alocasia cucullata

Το Alocasia cucullata είναι φυτό ευαίσθητο στη θερμοκρασία. Όπως και άλλα τροπικά είδη, ευδοκιμεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας είναι μεταξύ 64ºF (18ºC) και 72ºF (22ºC).

Δεδομένου ότι τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας. Αυτά τα φυτά είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν εάν το Alocasia cucullata βρίσκεται σε πολύ κρύο μέρος. Μπορεί να ρίξει όλα του τα φύλλα.

Από την άλλη, εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλή θερμοκρασία. Είναι καλύτερα να διατηρείτε τα φυτά αλοκασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Τα φυτά Cucullata θα πρέπει να διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους σε ένα υγρό δωμάτιο ελεγχόμενης θερμοκρασίας.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα δεν πνίγονται από ρεύματα. Θέρμανση, ανεμιστήρας και κλιματισμός

Alocasia cucullata υγρασία

Τα φυτά Alocasia cucullata αναπτύσσονται καλύτερα σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Η βέλτιστη υγρασία είναι 65% έως 80%.

Εάν η υγρασία είναι κάτω από 60%, το φυτό σας θα μαραθεί. επίσης Εάν τα φυτά σας εκτίθενται σε υψηλή υγρασία Τα φυτά θα μολυνθούν και θα αρρωστήσουν πιο εύκολα.

Για να ευδοκιμήσει το Alocasia cucullata, είναι σημαντικό να διατηρείται επαρκής υγρασία. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Συνιστούμε να τοποθετήσετε τα φυτά νάνου στο κάλυμμα του εδάφους σε ένα δίσκο με βότσαλα. όταν εξατμιστεί το νερό στο δίσκο Θα παρέχει υγρασία στα φυτά σας.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την υγρασία στο επιθυμητό επίπεδο είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Μπορείτε να καλύψετε τη γύρω περιοχή με ζεστό νερό. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται με φειδώ.

Απαιτήσεις νερού Alocasia cucullata

Είναι καλύτερο να ποτίζετε το Alocasia cucullat όταν τα κορυφαία 2 έως 3 ίντσες του φυτού είναι στεγνά. μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το φθινόπωρο και το χειμώνα

Με το Alocasia cucullata, το χαμηλό ή το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Πολύ λίγο νερό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των φυτών ή να προκαλέσει κίτρινα φύλλα ή καφέ άκρες.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει χωλότητα ή αποχρωματισμό των φύλλων, μουχλιασμένο έδαφος, σήψη των ριζών και τελικά θάνατο των φυτών.

για αυτούς τους λόγους Είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε σωστά το Alocasia cucullata για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να ποτιστεί. Αυτό γίνεται για να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη υγρασία από το φυτό.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα αερολύματα είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια και μπορεί να ερεθίσουν το ανθρώπινο δέρμα. Επομένως, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να σκουπίσετε απαλά την περίσσεια νερού.

Φύλλα Alocasia cucullata

Απαιτήσεις λιπασμάτων Alocasia cucullata

Αυτά τα μεγάλα φυτά είναι μεγάλοι τροφοδότες και πρέπει να ταΐζονται κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Μην ταΐζετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. επειδή το φυτό είναι αδρανές Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα υπάρξει πολύ μικρή ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό να μην γονιμοποιήσετε υπερβολικά το Alocasia cucullata, καθώς η συσσώρευση αλατιού μπορεί τελικά να κάψει τα φύλλα.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο λίπασμα «φυτών εσωτερικού χώρου» για να ταΐσετε το Alocasia σας, καθώς θα συμπληρώσει τα 13 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αυτό το στέλεχος για να ευδοκιμήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. αν είναι έτσι Θα πρέπει να ταΐζετε τα φυτά σας μόνο μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Απαιτήσεις εδάφους Alocasia cucullata

Τα φυτά Alocasia cucullata αναπτύσσονται καλύτερα σε αργιλώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Συνιστάται η χρήση χαλαρού, οργανικού, καλά αεριζόμενου εδάφους με άφθονο τύρφη.

Το κατάλληλο έδαφος για τα φυτά Alocasia θα πρέπει να έχει pH 5,5 έως 6,5, ελαφρώς όξινο και βοηθά τα φυτά να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά.

Θυμηθείτε ότι το έδαφος δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνό ή πολύ υγρό. Προσθέστε χώμα για γλάστρες ή περλίτη σε αυτό.

Κλάδεμα Alocasia cucullata

Το Alocasia cucullata είναι ένα αρκετά μεγάλο φυτό. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για να αναπτυχθείτε Θα χρειαστεί να κλαδεύετε περιοδικά για να ελέγχετε το μέγεθος.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κλαδέψετε τα νάνος φυτά σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση μυκήτων ή ασθενειών. και για την αποφυγή ζημιών από τον παγετό.

Το πιο κοινό σύμπτωμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι το κιτρίνισμα ή το μαρασμό των φύλλων. που μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια

Για να διατηρήσει την τακτοποιημένη και όμορφη εμφάνιση του Alocasia cucullata και να αποτρέψει την εξάπλωση ασθενειών. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Σηκώστε το ψαλίδι κλαδέματος.
 2. Ελέγξτε για κατεστραμμένα φύλλα και μίσχους.
 3. Κόψτε σαρκώδεις μίσχους στη βάση των κατεστραμμένων φύλλων. Εάν κόβετε για να ελέγξετε το μέγεθος Κόψτε 1 έως 2 κλήματα από τη βάση του φυτού Cuculata, όπου συνήθως σχηματίζονται νέα φύλλα από πάνω.
 4. Ακολουθήστε το φυσικό σχήμα του φύλλου και αφαιρέστε τις κηλίδες.

Ρεκόρ – Είναι σημαντικό να φοράτε προστατευτικά γάντια και να απολυμαίνετε τα εργαλεία κλαδέματός σας πριν τα χρησιμοποιήσετε στο φυτό σας Τα φυτά της αλοκασίας είναι δηλητηριώδη και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Πολλαπλασιασμός Alocasia cucullata

Το Alocasia cucullata αναπτύσσεται από υπόγεια ριζώματα. Ένας τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας είναι η μέθοδος της βασικής διαίρεσης. Για να πετύχετε τον πολλαπλασιασμό του φυτού σας Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Εάν είναι δυνατόν, 24 ώρες πριν από τη φύτευση για να μειωθεί ο κίνδυνος σοκ στο φυτό.
 2. Αφαιρέστε το φυτό Cuculata από τη γλάστρα του και ξεπλύνετε απαλά τις ρίζες για να αφαιρέσετε το υπερβολικό χώμα.
 3. Πιέστε προς τα κάτω την επιλεγμένη μετατόπιση μέχρι να ακούσετε ένα στιγμιότυπο.
 4. Διαχωρίστε τα φύλλα και το ριζικό σύστημα από το μητρικό φυτό.
 5. Τοποθετήστε το νέο δενδρύλλιο στη δική του γλάστρα, μαζί με μια νέα παρτίδα κομπόστ φυτών εσωτερικού χώρου.
 6. Τοποθετήστε το σε χώρο με έμμεσο ηλιακό φως και διατηρήστε το χώμα ομοιόμορφα υγρό. μετά από έξι εβδομάδες Μπορείτε να αρχίσετε να φροντίζετε το νεαρό φυτό όπως και το μητρικό φυτό.
 7. Φυτέψτε το μητρικό φυτό και ποτίστε το καλά.

Ο καλύτερος χρόνος για τον πολλαπλασιασμό του Alocasia cucullata είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Αυτή είναι η στιγμή που το φυτό αφήνει την αδρανοποιημένη του κατάσταση.

Πολλαπλασιασμός Alocasia cucullata

Συνιστάται η μεταφύτευση του Alocasia cucullata μία φορά το χρόνο (ή μερικές φορές κάθε δύο χρόνια) την άνοιξη.Σε άλλες περιπτώσεις, το δέντρο μπορεί να χρειαστεί να ξαναφυτευτεί εάν μολυνθεί ή ξεπεράσει την τρέχουσα γλάστρα του.

Για να αντιγράψετε το Alocasia σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Κοιτάξτε τη γλάστρα επόμενου μεγέθους και βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετές οπές αποστράγγισης. Είναι καλύτερο να φυτέψετε το Alocasia cucullata σε ένα δοχείο φιλικό προς τις ρίζες.
 2. Ποτίστε τα φυτά σας 24 ώρες πριν την αναφύτευση για να αποφύγετε το σοκ από τη μεταμόσχευση.
 3. Ελέγξτε τις ρίζες του φυτού Αν οι ρίζες είναι μπερδεμένες, δοκιμάστε να τις αφαιρέσετε ή να τις κόψετε με αποστειρωμένο ψαλίδι ή μαχαίρι.
 4. Τοποθετήστε το φίλτρο καφέ πάνω από την τρύπα αποστράγγισης της νέας κατσαρόλας και αρχίστε να γεμίζετε τον πάτο με χώμα.
 5. Τοποθετήστε τον μασκοφόρο νάνο σας σε ένα νέο σπίτι. Προσθέστε χώμα μέχρι να καλυφθεί τελείως η ρίζα και τέλος ποτίστε καλά και κάντε υπομονή.

Κοινά προβλήματα της Alocasia cucullata

Ακόμα κι αν φροντίζεις σωστά τον μασκοφόρο νάνο σου. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Παρακάτω είναι μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Alocasia cucullata (και άλλα φυτά αυτιών ελέφαντα) και πώς να τα διορθώσετε.

Root Rot of Alocasia Cumbers

Όπως και άλλα φυτά Alocasia, τα φυτά νάνος είναι επιρρεπή σε σήψη των ριζών, συχνά από υπερβολικό πότισμα. Συμβαίνει λόγω ανεπαρκών οπών αποστράγγισης στη δεξαμενή του φυτού λόγω έλλειψης φωτισμού και εξαερισμού.

Εάν το Alocasia cucullata σας υποφέρει από σήψη των ριζών Μπορείτε να το διορθώσετε μεταφυτεύοντας σε νέα γλάστρα. Φροντίστε να απορρίψετε παλιό, μολυσμένο χώμα μόλις το φυτό αφαιρεθεί από τη γλάστρα του.

Μετά από αυτό, ξεπλύνετε το φυτό σε ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης 5-10% και βυθίστε τις υγιείς ρίζες στο διάλυμα μυκητοκτόνου. Μπορείτε να αλλάξετε τον νάνο με κουκούλα ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Βεβαιωθείτε ότι το νέο χώμα αερίζεται και στραγγίζει καλά.

για να μην αγχωθούν οι ρίζες. Μην δώσετε την αλοκασία σας μέχρι να επουλωθεί πλήρως. Ποτίστε μόνο όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι ελαφρώς στεγνή.

Alocasia cucullata Xanthomonas

Μια άλλη συχνή ασθένεια των φυτών της Αλοκασίας είναι ο Ξανθομόνας, με μαύρες ή καφέ κηλίδες στο πάνω ή στο κάτω μέρος των φύλλων του φυτού. Το σημείο περιβάλλεται από ένα κίτρινο περίγραμμα.

Ο Ξανθομόνας μπορεί εύκολα να προληφθεί. Ποτίζοντας τα φυτά μόνο όταν είναι απαραίτητο. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Ελέγξτε ότι τα πάνω από 2 έως 3 ίντσες του εδάφους του φυτού είναι στεγνά πριν το πότισμα. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα προσβολής από μύκητες ή άλλα βακτήρια.

Ασθένειες της Alocasia cucullata

Εκτός από τη σήψη των ριζών και την ξανθομόνα Υπάρχουν πολλές περισσότερες ασθένειες από τις οποίες μπορεί να υποφέρει το φυτό αλοκασίας σας. Αυτά περιλαμβάνουν κηλίδα φύλλου, κηλίδα φύλλου, σκουριά, ωίδιο και νότια κηλίδα στα φύλλα.

για να αποφευχθεί η πιθανότητα ασθένειας Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και εξασφαλίστε καλή κυκλοφορία του αέρα γύρω από το φυτό.Επιπλέον, εδώ είναι μερικές πρόσθετες συμβουλές για την καλλιέργεια Alocasia cucullata:

 • Ποτίστε τα φυτά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Φυτέψτε το φυτό σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό ή πολύ στεγνό.
 • Αφήστε το φυτό να ριζώσει λίγο για καλή υγεία και γρήγορη ανάπτυξη.

Έντομο Alocasia cucullata

Τα κοινά παράσιτα των φυτών Alocasia είναι τα ακάρεα της αράχνης, οι αλευρώδεις, οι αφίδες και τα λέπια. Χρησιμοποιήστε ένα εντομοκτόνο σαπούνι για να καθαρίσετε τα φύλλα ή ψεκάστε τα κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρήσετε το φυτό σας χωρίς σκόνη.

Εάν υπάρχουν ήδη παρεμβολές Διαχωρίστε τους νάνους σας από άλλα φυτά για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια πολύ λεπτή ποσότητα εντομοκτόνου ελαίου ή ελαίου neem στην πληγείσα περιοχή. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ζωύφια και τα αυγά τους.

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε αλοκασία για να αυξήσετε την υγρασία εάν υπάρχει προσβολή από ακάρεα αράχνης. Βοηθά επίσης να κρατήσει μακριά τα παράσιτα καθώς προτιμούν πιο ξηρά κλίματα.

Το Alocasia cucullata έχει ολισθηρά ή κίτρινα φύλλα.

Εάν το Alocasia cucullata σας κιτρινίσει ή πέσει, μην πανικοβληθείτε, αυτό είναι φυσικό. Συχνά τα φυτά σας πέφτουν επειδή μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα μπορεί να συλλεχθεί κάθε φορά. Έτσι το φυτό διαχειρίζεται και διανέμει τα θρεπτικά συστατικά στα νέα φύλλα.

Εάν το Alocasia cucullata σας ρίχνει ασυνήθιστες ποσότητες φύλλων από διαφορετικά μέρη. Ελέγξτε το πρόγραμμα ποτίσματος των φυτών σας.

Μπορεί να υπάρχει πολύ ή πολύ λίγο νερό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε μέρος με αρκετό ηλιακό φως.

Alocasia cucullata Ηλιακή βλάβη

Όταν εκτίθενται σε πολύ άμεσο ηλιακό φως, τα φύλλα Alocasia cucullata μπορεί να αρχίσουν να γίνονται καφέ. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Συνιστάται να διατηρείτε το φυτό στη σκιά.

εάν φυτευτεί σε εξωτερικό χώρο Φροντίστε να φυτέψετε σε αμυδρά σκιασμένες περιοχές. Ή βάλτε το έξω μόνο νωρίς το πρωί ή το βράδυ όταν το φως του ήλιου δεν είναι τόσο δυνατό.

Φοίνικες του Βούδα: Συχνές Ερωτήσεις

Τώρα ξέρετε πώς να φροντίζετε τον φοίνικα σας. Το δέντρο σας πρέπει να ζήσει πολύ και υγιές.

Για περισσότερες πληροφορίες Έχουμε δώσει απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Alocasia cucullata.

Μπορώ να καλλιεργήσω Alocasia cucullat offsets σε νερό;

Ο πολλαπλασιασμός με νερό είναι η πιο κοινή μέθοδος για μοσχεύματα χωρίς ρίζες.

Για την καλλιέργεια αλοκασίας στο νερό Ας ξεκινήσουμε με τον καθαρισμό των ριζών. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε δοχεία – τα γυάλινα βάζα λειτουργούν πολύ καλά και είναι όμορφα.

Βουτήξτε το χαμηλότερο μέρος του φυτού και τις ρίζες του σε ένα βάζο γεμάτο με νερό. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα σημείο που δέχεται έντονο και λαμπερό φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη φυκιών.

Γιατί η νάνος μου Αλοκασία δεν μεγαλώνει;

Τα φυτά της αλοκασίας μπορούν να σταματήσουν να αναπτύσσονται είτε λόγω πολύ φωτός είτε λόγω πολύ λίγου φωτός. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το φυτό σας Cuculata βρίσκεται σε αδρανή κατάσταση. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα φυτά δεν αναπτύσσονται.

Γιατί κρέμεται το Alocasia cucullata μου;

Οι κοινές αιτίες της μαρασμού Alocasia cucullata περιλαμβάνουν την έλλειψη φωτός και το υπερβολικό πότισμα.

Όταν τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό έντονο έμμεσο φως Το δέντρο γέρνει προς την πηγή φωτός. για να αποτραπεί αυτό Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό φως.

Οι μίσχοι του Alocasia cucullata σας θα αρχίσουν να φυτρώνουν εάν δεν έχουν υγρασία. Αν παρατηρήσετε πολλά στελέχη να μαραίνονται Τα φυτά σας μπορεί να χρειάζονται πότισμα. Εάν λείπει μόνο ένα κοτσάνι, σταματήστε το πότισμα, καθώς το φυτό θα προσπαθήσει να βγάλει νέα φύλλα στη θέση του.

Είναι το Alocasia cucullata ασφαλές για τα κατοικίδια;

Τα φυτά αλοκασίας περιέχουν αδιάλυτους κρυστάλλους οξαλικού που είναι τοξικοί για τα κατοικίδια ζώα.Το μάσημα ή το δάγκωμα αυτού του φυτού απελευθερώνει κρυστάλλους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διήθηση ιστού και ερεθισμό στο στόμα και στο γαστρεντερικό σωλήνα.

αν και σπάνια Αλλά μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ανώτερων αεραγωγών. δυσκολεύστε το κατοικίδιο σας να αναπνεύσει

Συνήθη συμπτώματα δηλητηρίασης από Alocasia cucullata που πρέπει να προσέχετε:

 • ντρίμπλα
 • πονεμένο στόμα
 • πρήξιμο του προσώπου ή του στόματος
 • τάση προς εμετό
 • ανορεξία
 • κάνω εμετό

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, αναζητήστε αμέσως βοήθεια κτηνιάτρου.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα φυτά είναι επίσης δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. και αν φαγωθεί μπορεί να αποβεί μοιραίο

Ακόμα κι αν δεν πιάνετε τον εαυτό σας να μασάει φύλλα αλοκασίας, τα περίεργα παιδιά σας μπορεί. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να κρατάτε τα φυτά αλοκασίας μακριά από κατοικίδια και ζώα. Τα παιδιά σας

Είναι εύκολη η φροντίδα του Alocasia cucullata;

Όπως και άλλα φυτά Alocasia, τα νάνο σάπια φύλλα είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα εάν οι ανάγκες τους ικανοποιούνται επαρκώς.

Υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε τα βασικά που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό φροντίδας αλοκασίας, Η αλοκασία σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει για πολλά χρόνια.

Γιατί οι άκρες του Alocasia μου γίνονται καφέ;

Οι καφέ άκρες είναι κοινές στα φυτά Alocasia και προκαλούνται από ανεπαρκή υγρασία ή έλλειψη υγρασίας. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας καλύπτουν τις σωστές ανάγκες σε νερό και τα ποτίζουν τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τοποθετήστε το Alocasia cucullata μία φορά την ημέρα ή σε ένα δίσκο με βότσαλα για να αυξήσετε τη φυσική του υγρασία.

Πρέπει να μου λείψει το Alocasia cucullata;

Όπως και άλλα φυτά αυτιών ελέφαντα, τα φυτά Alocasia cucullata ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες. Εάν το περιβάλλον του φυτού σας δεν έχει αρκετή υγρασία Είναι μια καλή ιδέα να λιώνετε το φυτό σας δύο φορές την ημέρα.

Εάν έχετε άλλα μέτρα, όπως δίσκους με χαλίκι ή υγραντήρες, Η ομίχλη μπορεί να μην χρειάζεται.

Είναι το Alocasia cucullata καλό φυτό σε γλάστρα;

Το Alocasia cucullata είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό τροπικό είδος. Είναι αειθαλές ενώ είναι ανθεκτικό και εύκολο στη συντήρηση.

Είναι μικρότερο από άλλα είδη Alocasia. καθιστώντας το ένα δημοφιλές φυτό που καλλιεργείται στο σπίτι Αν αναρωτιέστε αν το Alocasia cucullata είναι φυτό εσωτερικού χώρου; Ναί.

Πολλοί λάτρεις των φυτών αγαπούν αυτή την ποικιλία για τη διακόσμηση και τη vintage ατμόσφαιρα της.Τα φυτά Alocasia Cucullata βρίσκονται συχνά κρεμασμένα σε καλάθια σε σαλόνια και γραφεία.

Τα καλύτερα προϊόντα για το Alocasia Cucullata

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το Alocasia cucullata σας μεγαλώνει σωστά. Εδώ είναι μερικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας:

Θα προσθέσετε το Alocasia cucullata στο σπίτι σας;

Το Alocasia cucullata είναι ένα αειθαλές τροπικό φυτό που φωτίζει τις γωνίες των σπιτιών, των γραφείων ή των εμπορικών κτιρίων.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα φυτά σας Cucullat παραμένουν πλούσια και υγιή. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις συμβουλές για τη φροντίδα του φυτού αλοκασίας που παρέχονται σε αυτόν τον οδηγό.

Ενώ αυτό το φυτό είναι μια όμορφη προσθήκη στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Αλλά μπορεί να είναι τοξικό εάν καταποθεί. Επομένως, κρατήστε τα φυτά μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν σας αρέσουν τα αυτιά των ελεφάντων Γιατί να μην δοκιμάσετε να φυτέψετε Alocasia zebrina με νάνους με κουκούλα;

Για να μάθετε περισσότερα για τα φυτά Alocasia, ανατρέξτε στους άλλους χρήσιμους οδηγούς μας:


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *