Πολλαπλασιασμός με νερό για παχύφυτα |Οδηγός ειδικών

How To Choose The Right Pot For Your Succulents?

Πολλαπλασιασμός με νερό για παχύφυτα |Οδηγός ειδικών

Ίσως εσείς και η φίλη σας κάνετε παρέα στην κουζίνα και παρατηρήσετε ότι έχει φυτρώσει ένα παχύφυτο στο περβάζι της. Μερικά είδη αναπτύσσονται στο έδαφος. Μερικά είδη αναπτύσσονται στο νερό. Το επισημαίνετε αυτό στους φίλους σας και εξηγούν πώς τα παχύφυτα μπορούν να ριζώσουν στο νερό.

Τα παχύφυτα μπορούν να ριζώσουν στο νερό. Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων στο νερό μπορεί να διαρκέσει έξι εβδομάδες ή περισσότερο για να αρχίσουν να αναπτύσσονται οι ρίζες. Το ίδιο ισχύει και για τον παχύφυτο πολλαπλασιασμό στο έδαφος, ωστόσο, η διαδικασία αναπαραγωγής στο νερό είναι διαφορετική από ό,τι στο έδαφος.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τους διαφορετικούς τύπους παχύφυτων. που μπορεί να ριζώσει στο νερό Πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα στο νερό και τα απαραίτητα υλικά Μπορείτε να μάθετε αν είναι καλύτερο να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτά σας στο έδαφος ή στο νερό. και τις διαφορές μεταξύ των δύο ειδών.

Ένα παχύφυτο που μπορεί να ριζώσει στο νερό.

Αν και τα παχύφυτα μπορούν να ριζώσουν στο νερό. Αλλά ορισμένοι τύποι παχύφυτων ανταποκρίνονται καλύτερα σε αυτή τη μέθοδο πολλαπλασιασμού από άλλους. Η ανάπτυξη του φυτού παίζει επίσης ρόλο στο πόσο καλά ριζώνει στο νερό, επομένως συνιστάται τα παχύφυτα που συλλέγετε για υδροπονία να είναι παλαιότερα και πιο ανθεκτικά.

Αν και τα παχύφυτα ριζώνουν στο νερό, Αλλά σε ορισμένα είδη αρέσει να ριζώνουν στο έδαφος.

ακολουθηστε Προϊόντα Gordon KelloggΑκολουθούν μερικές προτάσεις για το πού τα παχύφυτα έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να αναπτυχθούν στο νερό:

  • ΑΙΩΝ
  • Γκράσουλα
  • Εχεβέρια
  • ζουν για πάντα
  • αραχνοφόρα

Συνολικά, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε οποιοδήποτε παχύφυτο θέλετε.Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλούν σήψη των ριζών ρουφώντας πολύ νερό από τις ρίζες. Δείτε πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα στο νερό παρακάτω.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα στο νερό

Υπάρχουν βήματα για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων στο νερό που πρέπει να ακολουθήσετε για να αναπτυχθούν οι ρίζες και να γίνουν ένα ζωηρό φυτό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε έξι βήματα για τον πολλαπλασιασμό του παχύφυτου σας στο νερό.

συγκεντρώστε τα απαραίτητα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που απαιτούνται πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διάδοσης του νερού.

Πριν την ριζοβολία των παχύφυτων Παρέχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνετε τη διαδικασία πολλαπλασιασμού πολύ εύκολη.

Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζεστε για να ποτίσετε τα φυτά σας:

  • νερό
  • γαβάθα
  • πλαστικό καπάκι
  • οδοντογλυφίς
  • Επιλεγμένα χυμώδη μοσχεύματα (ή κλάδεμα αν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε μαζικά)

Τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να συνεχιστεί αυτό το έργο. Ας τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί για να ριζώσουν τα παχύφυτά σας στο νερό.

Βάλτε νερό και πλαστική μεμβράνη σε ένα μπολ.

Γεμίστε μέχρι τη μέση με νερό μέχρι το μπολ που επιλέξατε για αυτό το έργο. Δεν θέλετε να το γεμίσετε μέχρι πάνω, καθώς το παχύφυτο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό. Αφού γεμίσουμε το μπολ με νερό Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και καλύψτε όλο το μπολ.

Τρυπήστε μια μεγάλη τρύπα στο πλαστικό περιτύλιγμα.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα και ανοίξτε μια τρύπα αρκετά μεγάλη για τον αριθμό των παχύφυτων που θέλετε να πολλαπλασιάσετε. Ανοίγουμε ειδικές τρύπες για να μην εισχωρήσει υγρασία στο μπολ και να βρέξουν πολύ τα παχύφυτά σας. Είναι καλύτερα να αφήσετε το νερό στο μπολ να στραγγίσει παρά να το αφήσετε να συμπυκνωθεί κάτω από την πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετήστε τις χυμώδεις φέτες στις τρύπες.

Εάν έχετε αρκετές τρύπες για να κόψετε το ζουμερό κρέας της επιλογής σας, Τοποθετήστε κάθε τρύπα στην τρύπα της. όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτετε κάθε τρύπα με πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε τη δημιουργία συμπυκνωμάτων κάτω από την πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετήστε το μπολ σε άμεσο ηλιακό φως.

Τώρα έχετε όλα τα χυμώδη κομμάτια. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ριζοβολίας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτο παίρνει άφθονο ηλιακό φως. Εάν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό Μπορείτε να αγοράσετε φώτα ανάπτυξης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν.

Μια ειδική σύσταση για τα φυτικά φωτιστικά για το πότισμα των παχύφυτων σας είναι το ρυθμιζόμενο φως ανάπτυξης Ezorgas 9 επιπέδων. Αυτό το φως ανάπτυξης σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις φωτός. Αυτό διασφαλίζει ότι το χυμώδες κλάδεμά σας παίρνει την ποσότητα φωτός που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.

αλλάζετε συχνά το νερό

Η τακτική αντικατάσταση του νερού στο μπολ σας με φρέσκο ​​νερό είναι απαραίτητη για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό κάθε μέρα.

κάθε εβδομάδα Θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα όταν το χυμώδες βλαστάρι σας αρχίσει να αναπτύσσει μικροσκοπικές ρίζες. σε περίπου έξι εβδομάδες Θα αρχίσετε να βλέπετε μακριές ρίζες να αναπτύσσονται από το παχύφυτό σας. Εάν αυτές οι ρίζες είναι αρκετά μακριές για επαρκή ανάπτυξη Μπορείτε να καλλιεργήσετε παχύφυτα σε νερό μόνο αν θέλετε.

Είναι καλύτερο να πολλαπλασιάσουμε τα παχύφυτα στο νερό ή στο έδαφος;

Η αναπαραγωγή τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό έχει τα θετικά και τα αρνητικά της και απαιτεί μεγάλο βάρος. Και τα δύο έχουν εντελώς διαφορετικές διαδικασίες για τον πολλαπλασιασμό του χυμώδους. Υπάρχουν όμως και πολλές ομοιότητες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις διαφορές μεταξύ των δύο παρακάτω.

πολλαπλασιασμός στο έδαφος

Να πολλαπλασιαστούν στο έδαφος Διατηρήστε το παχύφυτο σε ηλιόλουστη θέση.

Καθώς οι χυμώδεις ρίζες σας απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που βρίσκονται στο χυμώδες έδαφος, αναπτύσσονται. αντί να παίρνει θρεπτικά συστατικά από το νερό και το φως του ήλιου θα αναπαραχθεί σε αυτό

Κατά τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων στο έδαφος Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

Το χυμώδες χώμα είναι διαφορετικό από το χώμα για γλάστρες. Το χώμα της γλάστρας θα κρατήσει νερό αλλά όχι υγρασία. Το χυμώδες χώμα, από την άλλη, κάνει το αντίθετο και στραγγίζει αλλά συγκρατεί την υγρασία.

διάδοση στο νερό

Τα βήματα για το άπλωμα των ζουμερών κομματιών κρέατος στο νερό αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να δείτε ότι χρειάζονται έμμεσο ηλιακό φως. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαφορές στα πρότυπα διάδοσης.

Τελικά, είναι καιρός οι χυμώδεις ρίζες να έρθουν αναπόφευκτα σε επαφή με το νερό στο μπολ και να αρχίσουν να αναπτύσσουν παχύφυτα μέσα στα φύλλα. Η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών και τροφής προέρχεται από το ηλιακό φως και το νερό.

Η διαφορά μεταξύ των ριζών του νερού και των ριζών του εδάφους

Γιατί ο παχύφυτος πολλαπλασιασμός σε νερό και έδαφος έχει διαφορετικές διαδικασίες. Άρα έχουν κάποιες διαφορές.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των ριζών του νερού και των αλεσμένων ριζών είναι ότι φυτεύετε το παχύφυτο απευθείας στο έδαφος και το ποτίζετε όταν χρειάζεται. Σε αντίθεση με τις ρίζες του νερού που είναι πάντα μέσα στο νερό Επιπλέον, οι ρίζες του εδάφους είναι παχύτερες και ισχυρότερες από τις ρίζες του νερού.

Πράγματι, οι γήινες ρίζες είναι παχύτερες και ισχυρότερες από τις ρίζες του νερού.

Για τις ρίζες νερού, θα πρέπει να τοποθετήσετε το χυμώδες ½ ίντσα πάνω από το νερό για να ξεκινήσει η διαδικασία. Όταν όμως σχηματίστηκαν οι ρίζες τους Θα είναι πάντα μέσα στο νερό.Επειδή όμως οι χυμώδεις ρίζες στο χώμα είναι στρώσεις και παχύτερο από τις ρίζες στο νερό Άρα είναι πιο δυνατοί.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι ρίζες του εδάφους δεν ποτίζονται κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι ποτισμένες στο ελάχιστο ώστε να μην απορροφούν πολύ νερό καθώς αρχίζουν να αναπτύσσονται. όταν οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται Ξεκινήστε να ποτίζετε τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες δεν στεγνώνουν.

Δεν είναι αλήθεια ότι η μία μέθοδος είναι καλύτερη από την άλλη. Τελικά, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και από το τι λειτουργεί καλύτερα για τα φυτά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Μπορείτε να ξεκινήσετε πολλαπλασιάζοντας τα παχύφυτα σας στο νερό. και μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες Μπορείτε να τα μετακινήσετε σε φυτά σε γλάστρες και να συνεχίσετε να πολλαπλασιάζεστε στο έδαφος.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε αν τα παχύφυτα μπορούν να ριζώσουν στο νερό. Και πώς πολλαπλασιάζονται τα παχύφυτα στο νερό; Θα μάθετε επίσης τη διαφορά μεταξύ των ριζών του νερού και των ριζών του εδάφους. και τελικά Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα από τα δύο. Επειδή και οι δύο μέθοδοι μπορούν να παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *