Πολλαπλασιασμός Pothos – Οδηγός βήμα προς βήμα

Pothos Water Propagation Guide

Πολλαπλασιασμός Pothos – Οδηγός βήμα προς βήμα

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Αν κοιτάξετε τη λίστα μας με φυτά εσωτερικού χώρου που φροντίζουν εύκολα, το Pothos βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.Αυτά τα όμορφα αμπέλια είναι εύκολο να τα φροντίσετε και παράγουν εντυπωσιακή ανάπτυξη. Τι πρέπει να κάνετε όμως εάν το δέντρο σας είναι μεγάλο, μακριά πόδια ή θέλετε να στείλετε ένα δώρο σε έναν φίλο;

Οδηγός Εκτροφής Νερού Πόθου

Το Pothos μπορεί να πολλαπλασιαστεί γρήγορα φυτεύοντας μοσχεύματα potho σε νερό ή έδαφος. Αν θέλετε το potho να πολλαπλασιαστεί στο νερό Κάντε μια τομή ανάμεσα στα κοτσάνια και βάλτε το στο νερό. Φυτέψτε το σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος, διατηρήστε το υγρό και δείτε το να μεγαλώνει αν θέλετε να είναι ένα μόνιμο σπίτι!

Τα παραπάνω είναι μια απλή λύση. Για να δείτε πώς διαδίδεται το pothos – αλλά μην ανησυχείτε! Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει τις λεπτομέρειες της διάδοσης του pothos και θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της καμπάνιας σας. (ακόμα και για αρχάριους!)

Γιατί πρέπει να δημοσιεύσετε το πόθο σας;

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με το γιατί θέλετε να προωθήσετε το Pothos σας.

Αν και αυτά τα δέντρα δεν απαιτούν συχνό κλάδεμα και συντήρηση, το κάνουν. Αλλά η καλλιέργεια υγιών και υγιών φυτών είναι όμορφη.

Ακολουθούν οι 6 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να πολλαπλασιάσετε τα πήλινα δοχεία σας:

 1. έναν απλό τρόπο Για να δημιουργήσετε ένα δέντρο που σας αρέσει ήδη.
 2. Εάν έχετε ένα ποτό που δεν είναι υγιές Ο πολλαπλασιασμός παράγει μια ποικιλία από pothos.
 3. Λόγω της εύκολης μεθόδου διάδοσης, είναι ένας εύκολος τρόπος να πειραματιστείτε με μεθόδους διάδοσης.
 4. Μπορείτε να τα αναπαράγετε για φίλους και οικογένεια ή να τα ανταλλάξετε με άλλα φυτά που σας αρέσουν.
 5. Εδώ είναι ένας απλός τρόπος. Για την κλωνοποίηση υγιών δειγμάτων φυτών
 6. Εάν κατέχετε την προηγμένη βοτανική Με τη μετάλλαξη φυτών (ή φυτικών μεταλλάξεων), μπορείτε να δημιουργήσετε υβρίδια και ποικιλίες.

Η διάδοση του ποτάου είναι μια εξαιρετική εμπειρία μάθησης. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον αγενή πολλαπλασιασμό.

Θα αποκτήσετε επίσης ένα υπέροχο δέντρο από τη μαθησιακή εμπειρία – τι δεν πρέπει να αγαπάτε;

Απομονωμένες σατέν γλάστρες Βαμμένες γλάστρες φυτών

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για δημοσίευση potho

Έτσι, είστε ενθουσιασμένοι για την ανάπτυξη των φυτών σας. Αλλά έχετε διαβάσει για τον πολλαπλασιασμό των φυτών και οι περισσότεροι ιστότοποι συνιστούν να πολλαπλασιάζετε τα φυτά σας το καλοκαίρι.

Ευτυχώς, ο ποτός είναι ένα φυτό που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε όλο το χρόνο. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα δείτε μεγαλύτερη ανάπτυξη το καλοκαίρι παρά το χειμώνα.

Αν και μπορείτε να διαδώσετε το potho οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει την άνοιξη. Η άνοιξη έχει μεγαλύτερες και πιο ζεστές μέρες. Δημιουργήστε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη.

Δεν έχει σημασία πότε προπαγανδίζεις. Απλώς κόψτε τις άκρες που έχουν μερικές ρίζες αέρα. Θα πρέπει να έχετε ένα ή δύο φύλλα.

Τοποθετήστε το δοχείο σε μια ζεστή περιοχή που δέχεται έντονο αλλά λαμπερό φως. Και μπορείτε να παρατηρήσετε τις ρίζες καθώς μεγαλώνουν.

Εάν αναπαράγετε τους ψυχρότερους μήνες Μπορείτε να προσθέσετε υγρασία και ζέστη γύρω του. Τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστική σακούλα με αυτόν τον τρόπο. Χτίζετε ένα μίνι θερμοκήπιο.

Ναι, η διάδοση του potho φαίνεται εύκολη. Πότε όμως πρόκειται να πολλαπλασιαστούν τα φυτά όπου είναι κατάλληλα για διαχείριση;

Πότε πρέπει να δημοσιεύσετε το potho σας;

Όπως αναφέρθηκε, ο Ποτός είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια φυτά.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότε μπορούν να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες σας: εάν βρείτε έναν κόμβο με εναέριες ρίζες. Μπορείτε να δημοσιεύσετε!

Παρακάτω είναι μερικοί άλλοι λόγοι για να δημοσιεύσετε τα pothos σας:

Πόθος-μάρμαρο-βασίλισσα-φύλλο

5 λόγοι για να κόψετε το Pothos σας

Μερικές φορές χρειάζεται να κόψετε τις γλάστρες σας. Μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και να διατρέχουν τον κίνδυνο υπερπληθυσμού του χώρου σας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που οι άνθρωποι μειώνουν το πόθο είναι:

 1. Ο Πόθος μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Έτσι μπορείτε να κλαδέψετε πίσω πολλαπλασιάζοντας.
 2. Το πόθος της μελιτζάνας θα κάνει το φυτό να φαίνεται πλούσιο και πλούσιο.
 3. Μπορείτε να εξαλείψετε την ανάπτυξη των φυτών, όπως τα πόδια, που αναπτύσσονται σε χαμηλό φωτισμό.
 4. Το κλάδεμα οποιουδήποτε φυτού θα ενθαρρύνει και θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη.
 5. Εάν θέλετε να μετακινήσετε το δοχείο σας σε ένα νέο δοχείο. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία μεταφύτευσης λίγο πιο εύκολη με το κλάδεμα και την αφαίρεση του μήκους του φυτού.

Επομένως, το κλάδεμα του δέντρου μπόντι είναι μια αποτελεσματική επιλογή. Πώς όμως κλαδεύετε το δέντρο του μπόντι;

Πώς να κλαδέψετε και να καλλιεργήσετε τέλεια ποτό

Το εκ νέου κλάδεμα του δέντρου του μπόντι είναι πολύ εύκολο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ψαλίδι που είναι αιχμηρό και καθαρό. (ή χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι) και κόψτε κάτω από την άκρη του πόθο.

Εάν θέλετε να δώσετε στο φυτό μια πιο γεμάτη όψη και να ενθαρρύνετε την θαμνώδη ανάπτυξη. Για να κόψετε κοντά στη βάση του δέντρου (αφήστε περίπου 3-4 άκρες πριν το κόψετε).

Αυτό θα ενθαρρύνει τα ανθοφόρα φυτά να καλλιεργήσουν νέα αμπέλια.

Αν θέλετε να κοντύνετε το αμπέλι να κόψει οπουδήποτε Θυμηθείτε ότι δημιουργεί ένα νέο κλήμα από τον κόμβο. Και τελικά θα αρχίσει να σχηματίζεται όπου κι αν το κόψετε.

Τώρα έχετε κλαδέψει το δέντρο του μπόντι. Τι κάνεις με όλα τα υπόλοιπα δέντρα;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. Κάτι για να καλλιεργήσετε μόνοι σας μια μεγάλη συλλογή από πήλινες γλάστρες.

3 σίγουροι τρόποι διάδοσης του Pothos

Ο πολλαπλασιασμός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των φυτών σας χωρίς να τα μειώσετε πολύ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εκτρέφετε Ποτό.

Τις περισσότερες φορές, θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα πολλαπλασιασμού όταν γίνεται στο έδαφος. Αλλά ορισμένα φυτά, όπως το potho, δεν αναπαράγονται μόνο στο νερό. Αλλά με το κατάλληλο χώμα θα μεγαλώνει μόνιμα

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα περισσότερα φυτά στο νερό. Παραδείγματα μερικών από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου περιλαμβάνουν:

 • Ποτός
 • Φιλόδενδρο
 • Τέρας
 • Φυτό ZZ

Αν κοιτάξετε τους προγόνους αυτών των φυτών Μπορείτε να δείτε ότι το αρχικό δέντρο aroid μεγαλώνει στο βάλτο. Κάτι που τα κάνει να πρέπει να προσαρμοστούν στο πλημμυρισμένο περιβάλλον.

Ως αποτέλεσμα, οι απόγονοι μπορούν να αναπτυχθούν και στο νερό.

Εάν θέλετε τα φυτά που αποφεύγετε να αναπτυχθούν περισσότερο Πρέπει να τα φυτέψετε στο έδαφος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απλώστε το pothos σας στο νερό.

Ο ευκολότερος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε το potos σας είναι να κάνετε ένα βιώσιμο μοσχεύματα. (Βλαστοί με μύτες και φύλλα) και τοποθετούνται σε βάζο με νερό.

στη συντήρηση δέντρων Πρέπει να αλλάζετε το νερό εβδομαδιαίως και να προσθέτετε ένα υγρό λίπασμα στο μείγμα για να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Πολλαπλασιασμός νερού του Πόθου

Αν έχετε βαρεθεί να τα κρατάτε σε δοχεία γεμάτα νερό. Μπορείτε να επιλέξετε να το μεταμοσχεύσετε ξανά στο έδαφος όταν έχει καλό ριζικό σύστημα. (τουλάχιστον 1 ίντσα ρίζα)

Απλώστε το pothos σας στο χώμα.

Μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τα μοσχεύματα από το νερό ή να ξεκινήσετε φυτεύοντας τα μοσχεύματα στο έδαφος.

Χρειάζεται ο Πόθος 4-6 εβδομάδες για να χτίσει ένα νέο σπίτι στο έδαφος.

Εάν φυτεύετε, φροντίστε να διατηρείτε το έδαφος πλήρως υγρό. και αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Δημοσιεύστε το Pothos σας στο LECA.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε έναν πειραματικό τρόπο δημοσίευσης του Pothos, μην ψάξετε περισσότερο από το Publish on LECA.

Το LECA, γνωστό και ως αδρανή διογκωμένης αργίλου, είναι ένα ελαφρύ αδρανή. Είναι ένα πήλινο βότσαλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο καλλιέργειας. (αντί για χώμα ή νερό)

Λειτουργεί προσθέτοντας LECA σε ένα δοχείο με νερό. Τα βότσαλα θα απορροφήσουν νερό και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ροής του οξυγόνου στις ρίζες του φυτού.

Μπορείτε να φυτέψετε το δέντρο bodhi σας στο LECA επ’ αόριστον. Σε αντίθεση με τον υδρόβιο πολλαπλασιασμό, το LECA επιτρέπει στον Pothos να αναπτύξει κατάλληλες ρίζες που δεν μπορούν να σχηματιστούν στο νερό (δηλαδή, τα φυτά σχηματίζουν υδρόβιες ρίζες). που απαιτεί χρόνο για να προσαρμοστεί στο εδαφικό περιβάλλον)

Ποια είναι όμως η διαφορά και είναι πραγματικά σημαντικό αν ο Ποτός δημιουργεί ρίζες νερού και ρίζες εδάφους;

Ρίζες νερού εναντίον ριζών εδάφους

Η κύρια διαφορά μεταξύ των ριζών του νερού και των ριζών του εδάφους είναι η φυσική τους δομή.

Οι ρίζες του νερού είναι λεπτές, μικρές και εύθραυστες σε σύγκριση με τις ρίζες του νερού. Οι ρίζες του εδάφους είναι πιο χοντρές. πηγαίνετε πιο βαθιά στο έδαφος και να έχουν πρόσβαση σε εφεδρικές πηγές νερού ανάλογα με τις ανάγκες και όχι σε μεγάλες ποσότητες

όσο πιο βαθιά μεγαλώνουν οι ρίζες Υπάρχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. με αποτέλεσμα πιο δυνατά φυτά

γιατί έχει πολύ νερό (Ένα μπόνους αν προσθέσετε λίπασμα στο νερό.) Οι ρίζες του νερού απαιτούν λιγότερη ενέργεια και χρόνο για να αναπτυχθούν. και γενικά έχουν λεπτότερες τρίχες ρίζας σε σύγκριση με τις ρίζες στο έδαφος.

Οι τρίχες της ρίζας είναι πολύ σημαντικές για την απορρόφηση του νερού. Είναι λοιπόν λογικό ότι ένα ποτό μόνο με χώμα θα έχει πιο δυνατές τρίχες από τις υδαρείς ρίζες του.

Οι υδρόβιες ρίζες είναι μοναδικές στο ότι αντλούν οξυγόνο από το νερό που φυτεύουν φυσικά. κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ρίζες στο έδαφος

Οι ρίζες του εδάφους δεν μπορούν να εξάγουν οξυγόνο από το νερό. Αυτός είναι ο λόγος που τα φυτά ασφυκτιούν και σαπίζουν εάν βυθιστούν.

Συνολικά, εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ζωηρά φυτά μακροπρόθεσμα. Μπορεί να θέλετε να το φυτέψετε στο έδαφος.Με αυτόν τον τρόπο, ο Ποτός θα αναπτύξει τις δικές του ρίζες που αναζητούν θρεπτικά συστατικά.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το potho σε νερό και έδαφος

Ευτυχώς, η έκδοση του Πόθου είναι σχετικά εύκολη.

Γενικά δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο φως, το νερό ή τη συχνότητα γονιμοποίησης. Έτσι θα έχετε σύντομα μια νέα κατσαρόλα.

Για να διαδώσετε το pothos χρειάζεστε έναν λειτουργικό ριζικό κόμβο. (όπου το φύλλο συναντά το στέλεχος) Έχετε δει εναέριες ρίζες να σχηματίζονται στους κόμβους.

Αν δεν βλέπετε ρίζες αέρα Θα νιώσετε ένα μικρό χτύπημα στον κόμβο – αυτή είναι η μελλοντική σας ρίζα. Μην πετάξετε λοιπόν το κόψιμο αν δεν μπορείτε να δείτε τις εναέριες ρίζες.

Τι χρειάζεστε για να προωθήσετε τον Πόθο

Για να δημοσιεύσετε το Pothos θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Νυστέρια/ψαλίδι/ψαλίδι αποστειρωμένα με οινόπνευμα.
 • Ένα μπουκάλι γεμάτο με ζεστό νερό (μεταξύ 90-110 βαθμών Φαρενάιτ) ή
 • Ένα μικρό δοχείο με χώμα φυτών εσωτερικού χώρου (χώμα, περλίτης, κομπόστ)
 • Sharpie ή chopsticks για να δημιουργήσετε μια τρύπα στο μείγμα εδάφους σας.
 • σημαία Φωτογραφίες
 • Επιλογές προϊόντος: Ορμόνη ριζοβολίας

Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία.

Η διαδικασία διάδοσης

Αφού έχετε τα εργαλεία που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δημοσιεύετε το Pothos σας.

Εδώ είναι τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε:

 1. Τοποθετήστε το αμπέλι Πόθος μπροστά σας σε μια σκληρή επιφάνεια.
 2. Μετρήστε ένα έως τρία φύλλα και κόψτε το στέλεχος. (Μέρος της σημαίας) χρησιμοποιώντας νυστέρι σε γωνία 45 μοιρών.
 3. Τοποθετήστε τα δύο φύλλα πάνω από το πόθο και χρησιμοποιήστε ένα νυστέρι για να αφαιρέσετε το κάτω φύλλο. (αφήστε το τέλος)

Εάν κόβετε ένα μόνο φύλλο Μην μαδάτε κανένα φύλλο.

Διάχυση νερού:

 1. Τοποθετήστε την άκρη σε ένα δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό.
 2. Τοποθετήστε το δοχείο κοντά σε παράθυρο που δέχεται φυσικό φως αλλά όχι άμεσο ηλιακό φως.
 3. Αλλάζετε το νερό κάθε εβδομάδα ή εάν βλέπετε σημάδια ανάπτυξης βρύων.

Διασπορά εδάφους:

 1. Γεμίστε το δοχείο σας με ένα μείγμα γλαστρών από χώμα, περλίτη, λίγο λίπασμα και άμμο (συνήθως ένα μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά αλλά διατηρεί την υγρασία).
 2. Βρέξτε το χώμα πριν το κόψετε.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μια τρύπα 1 ίντσας στο χώμα.
 4. Εάν το χρησιμοποιήσετε, βυθίστε το άκρο του πρωτού στη σκόνη ριζοβολίας.
 5. Τοποθετήστε την άκρη στην τρύπα που κάνατε στο χώμα.
 6. Καλύψτε την τρύπα με λίγο χώμα και πιέστε ελαφρά.
 7. Ποτίστε το φυτό όταν στεγνώσει το χώμα.

και το έχεις!

Εάν θέλετε να μεταμοσχεύσετε μοσχεύματα νερού στο έδαφος Κάνετε αυτό μόνο αφού έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 1 ίντσα ριζών. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα 7-12 και μην ξεχνάτε να ποτίζετε συχνά. μετά την πρώτη φύτευση

Οι Πόθοι αναπτύσσουν ρίζες νερού και συνηθίζουν να έχουν άφθονο νερό. Επομένως, χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

να κόψει τη γλάστρα για να πολλαπλασιαστεί

Τα μεγάλα τμήματα πρέπει να κόβονται χωρίς ρίζες ή φύλλα. Εάν κόψετε έναν κόμβο Το Potho σας δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί.

Πόσοι λοβοί πρέπει να φυτευτούν;

Μπορείτε να κόψετε όποιο μέγεθος θέλετε με βάση τον αριθμό των φύλλων στο κλήμα σας.

Είναι καλύτερο να διατηρείτε το αμπέλι πάνω από 3-4 φύλλα για να επιτρέψετε να αναπτυχθούν οι άκρες των ριζών πριν παρέχετε θρεπτικά συστατικά στα φύλλα.

Μπορείτε να κάνετε μοσχεύματα με ένα μόνο φύλλο και μια άκρη – θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δείξετε εντυπωσιακά σημάδια ανάπτυξης.

Πότε είναι έτοιμα για φύτευση τα μοσχεύματα potos;

Μπορείτε να φυτέψετε τις πατάτες σας σε περίπου 4-6 εβδομάδες.

Αν μεγαλώνει πολύ γρήγορα ή πολύ αργά Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξαναφυτέψετε τα μοσχεύματα σας σε γλάστρα όταν έχουν τουλάχιστον 1 ίντσα αναπτυγμένων ριζών.

Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη δημοσίευση του Pothos

κάτι απλό Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να μπερδέψετε την εξάπλωσή σας στο Pothos.

Ακολουθούν ορισμένα κοινά σφάλματα που πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται όταν εμφανίζονται:

 • Οι ρίζες Pothos που γίνονται καφέ ή μαύρες είναι σημάδι ότι σαπίζουν.
 • Αν το νερό είναι πράσινο (Σημεία φυκιών.) Αφαιρέστε τις πατάτες και καθαρίστε τα βάζα με ζεστό σαπουνόνερο πριν προσθέσετε κρύο νερό.
 • Αν ακόμα σαπίσουν οι ρίζες σου Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό. Αποφύγετε όμως το πολύ νάτριο στο νερό. (Το πολύ Potos είναι τοξικό για το άκρο.)
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε το νερό σχετικά ζεστό τις πρώτες εβδομάδες αναπαραγωγής. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων σε ένα ζεστό παράθυρο που έχει αρκετό φως θα βοηθήσει.

Αν και δεν πειράζει. Αλλά θέλετε να δοκιμάσετε να διαδώσετε το potho σας το καλοκαίρι.Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε ταχύτερη ανάπτυξη και θα μειώσετε τις πιθανότητές σας να αντιμετωπίσετε τα παραπάνω προβλήματα.

Συχνές Ερωτήσεις για τη Διάδοση του Πόθου

Το να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι να κάνετε μπορεί να είναι συντριπτικό όταν κάνετε εκστρατεία.

Παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τη δημοσίευση του Pothos τους:

Μπορεί ο Πόθος να διαδοθεί χωρίς κόμβους;

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε το Pothos χωρίς έναν κόμβο εργασίας.

Αν δεν υπάρχουν φύλλα, μπορεί να πολλαπλασιαστεί;

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το pothos χωρίς φύλλα. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί και λιγότερο πιθανό να πετύχει, αλλά αξίζει τον κόπο.

αν πετύχεις Τα φύλλα θα εμφανιστούν όταν βάλετε το φυτό στο χώμα ή στο νερό.

Πότε ένα πολλαπλασιασμένο potho δείχνει νέες ρίζες;

Εκτός από το χρόνο που αφιερώνετε στον πολλαπλασιασμό (έως και 10 λεπτά εάν ποτίζετε), η γλάστρα χρειάζεται συνήθως 4 έως 6 εβδομάδες για να αναπτύξει ρίζες.

Πώς μπορώ να κάνω τα αλείμματα Pothos να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

Για να επιταχύνετε τη διανομή των φωτογραφιών σας, μπορείτε:

 • χρησιμοποιήστε θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη
 • παρέχουν επαρκή ηλιακή ακτινοβολία
 • Αποθηκεύστε το δοχείο πολλαπλασιασμού σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 70°F – 90°F.
 • αλλαγή νερού εβδομαδιαίως

οποιαδήποτε καλλιέργεια ωστόσο θέλει χρόνο Επομένως, εάν δεν δείτε ανάπτυξη την πρώτη εβδομάδα, κάντε υπομονή, θα δείτε να σχηματίζονται ρίζες μεταξύ εβδομάδων και έξι εβδομάδων.

Μπορώ να πολλαπλασιάσω τον Ποτό από ένα μόνο φύλλο Ποτός;

Όχι, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε τον Πόθο. μόλις Φύλλα Βοηθήστε να κόψετε τους μίσχους με μία ή περισσότερες άκρες ώστε να μεγαλώσουν οι ρίζες.

Γιατί αργεί τόσο πολύ να ριζώσει ο Πόθος;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το pothos σας αργεί τόσο πολύ να ριζώσει.

Οι πιο κοινές αιτίες αργής ανάπτυξης των ριζών στον Πόθο περιλαμβάνουν:

 1. Η περικοπή σας είναι πολύ μεγάλη. – αντί για μια μακριά σημαία κατανέμεται σε κάθε κόμβο (και τουλάχιστον όλους τους άλλους κόμβους)
 2. Δεν προσθέσατε κόμβους στην περικοπή σας. – Χωρίς φιλοδώρημα, ο Ποτός σας θα αντέξει όσο το φρεσκοκομμένο λουλούδι βρίσκεται στο βάζο.
 3. Δεν υπάρχει αρκετό φως στο δοχείο πολλαπλασιασμού. – Τα φυτά χρειάζονται έντονο φως για να αναπτυχθούν. Επομένως, η μείωση της ποσότητας φωτός που λαμβάνεται θα μειώσει σημαντικά την ανάπτυξη.
 4. Αφήνεις τα θραύσματα του ποτό σου να σχηματίσουν κάλους. – Αυτή η τεχνική λειτουργεί μόνο με παχύφυτα!
 5. Το κομμάτι ήταν πολύ κρύο. – Τα μοσχεύματα Pothos θα παράγουν περισσότερες ρίζες σε υψηλότερες θερμοκρασίες (πάνω από 68 Fahrenheit).
 6. Κάνετε εκστρατεία τους πιο κρύους μήνες. – Κάνει το φυτό σε λήθαργο, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή του.
 7. Πολλαπλασιάζετε παλιά ή ανθυγιεινά αμπέλια. – Αν και αυτή η μέθοδος λειτουργεί πολύ καλά. Αλλά μερικές φορές τα αμπέλια γίνονται πολύ παλιά ή άρρωστα για να παράγουν βιώσιμα δείγματα.
 8. το νερό είναι παλιό – Αλλάζετε το νερό κάθε εβδομάδα και καθαρίζετε το δοχείο εάν υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης βρύων.

Είναι καλύτερα να πολλαπλασιάζετε το πόθος στο νερό ή στο έδαφος;

Πότε μπορώ να δω ρίζες potos να μεγαλώνουν στο νερό;

Θα δείτε τις ρίζες να αναπτύσσονται οπουδήποτε από 7-21 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες ανάπτυξης του potos.

Οι φωτογραφίες εξαπλώνονται γρήγορα στο νερό ή στο έδαφος. Θέλετε να κολλήσετε σε ένα μέσο μέχρι ο Pothos να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο ριζικό σύστημα.

συμπέρασμα

Εάν είστε νέοι στον πολλαπλασιασμό των φυτών Η διάδοση του Potho είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα. Γιατί μπορούν να έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχίας αν γίνουν σωστά.

Μην ξεχάσετε να κόψετε με φύλλα και άκρες. Είτε αναπαράγετε σε νερό είτε στο έδαφος Θα θελήσετε να το τοποθετήσετε σε ένα περιβάλλον που έχει άφθονο ηλιακό φως.

Εάν είστε νέος στη φροντίδα των φυτών και θέλετε να δείτε ποιες μέθοδοι αναπαραγωγής είναι οι καλύτερες για εσάς. Δοκιμάστε και τα δύο! Αν μη τι άλλο, θα ξέρετε περισσότερα για την αναπαραγωγή (και τα φυτά Pothos) από ό,τι όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *