Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ωριμάσει ένα φιλόδενδρο

ฟิโลเดนดรอนของแม่

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ωριμάσει ένα φιλόδενδρο

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset. για όλες τις πληροφορίες Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Η ανάπτυξη ενός φιλόδενδρου μέχρι την ωριμότητα είναι επιτυχία. Θυμάμαι τον πατέρα μου να ήταν τόσο ενθουσιασμένος όταν μπορούσε να το κάνει. Και έκτοτε μοιράζομαι στόχους.

Αν σκέφτεστε να το κάνετε μόνοι σας Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το χρονοδιάγραμμα και αν είστε διατεθειμένοι ή όχι να περιμένετε!

Μητέρας Φιλόδενδρο

Τα φιλόδενδρα χρειάζονται περίπου 15 χρόνια για να ωριμάσουν και να ανθίσουν σε αυτή την ηλικία. Ένα ανθισμένο φιλόδενδρο δείχνει ότι είναι ώρα για αναπαραγωγή. Τα φιλόδεντρα ανοίγουν 2-3 φορές κατά την περίοδο της ανθοφορίας για να προσελκύσουν επικονιαστές.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει γιατί η ανάπτυξη του φιλόδενδρου είναι σημαντική. Και πώς μπορούμε εμείς ως εργοστασιάρχες να βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία; Θα σας δώσω τις συμβουλές που χρειάζεστε για να φροντίσετε το φιλόδενδρο σας για να διασφαλίσετε ότι θα ενηλικιωθείτε.

Philodendron White Princess Plant Care

Τι συμβαίνει όταν το φιλόδενδρο έχει αναπτυχθεί πλήρως;

Όταν το φιλόδενδρο μεγαλώσει πλήρως, θα ανθίσει. Τα φιλόδενδρο δεν είναι σε θέση να επικονιάσουν τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται βοήθεια από εξωτερικούς επικονιαστές για να γονιμοποιήσουν και να παράγουν περισσότερους σπόρους φιλόδενδρων.

Το τι μετράει ως επικονιαστής ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φιλόδενδρου που έχετε και από πού στον κόσμο. Για παράδειγμα, τα σκαθάρια επικονιάζουν το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο.

Για όσους δεν ζουν στη Βραζιλία και δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση στα σκαθάρια. Υπάρχει ακόμα ελπίδα για το φιλόδενδρο σου! Μπορείτε να γονιμοποιήσετε το φιλόδενδρο σας χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

Λευκό νυκτόβιο φυτό Philodendron

επικονίαση χεριών

Η επικονίαση γίνεται με το τρίψιμο των κόκκων γύρης με το χέρι στους μίσχους των λουλουδιών. Αφού αυτό θεωρείται το γυναικείο μέρος. Θα πρέπει να στοχεύσετε στο κάτω μέρος του μηρού σας.

Το Spadix είναι το μακρύ στέλεχος που εκτείνεται από το φιλόδενδρο σας. Οι ιδιοκτήτες φυτών συχνά παθαίνουν μόλυνση από Spadix όταν τα λουλούδια ανθίζουν το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε αυτή τη διαδικασία τη νύχτα. Αλλά η επιτυχία αξίζει τον κόπο.

Αν ψάχνετε για περισσότερη βοήθεια για την επικονίαση των φιλοδένδρων. Δείτε αυτό το βίντεο από το Gabriella Plants.

πολλαπλασιασμός από το στέλεχος

Το κλάδεμα του στελέχους είναι ο πολλαπλασιασμός ενός διακλαδισμένου στελέχους.Εάν είναι επιτυχής, το στέλεχος θα αναπτύξει ένα νέο ριζικό σύστημα και θα γίνει ένα εντελώς νέο φυτό. Το κόψιμο στελέχους κλωνοποιεί επιτυχώς το DNA του αρχικού φυτού και αναπτύσσεται από το κόψιμο.

Αν και τα μοσχεύματα βλαστών είναι ένας καλός τρόπος για τον πολλαπλασιασμό των φιλόδεντρων αλλά θέλει χρόνο Αν θέλετε να το κάνετε αυτό γρήγορα Σας προτείνω να δοκιμάσετε αντ ‘αυτού την επικονίαση με το χέρι.

Αν θέλετε να βοηθήσετε με περισσότερες καμπάνιες Δείτε αυτό το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών από την Ann Octave.

Πώς να φροντίσετε το φιλόδενδρο σας

Η καλλιέργεια ενός φιλόδεντρου δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία αν ξέρετε πώς να το φροντίζετε σωστά.

αν είσαι σαν εμένα Δείξτε ότι είστε τυχεροί και αγαπάτε τόσο την απλή ζωή όσο και το όμορφο εσωτερικό δάσος! Τα Philodendrons είναι φυτά σχετικά χαμηλής συντήρησης. Και με αυτές τις απλές συμβουλές, θα το κάνετε να ανθίσει!

Τρία βήματα για ένα υγιές φιλόδενδρο

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να διασφαλίσετε ότι το philodendron σας παραμένει υγιές:

  1. ηλιακό φωςΤα Philodendrons χρειάζονται ένα φωτεινό σημείο σε εσωτερικούς χώρους μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και άλλες πηγές θερμότητας όπως ανεμιστήρες και καλοριφέρ.
  2. νερόΗ τήρηση ενός επαρκούς προγράμματος ποτίσματος θα βοηθήσει το φιλόδενδρο να πάρει τη σωστή ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών. όταν εξετάζετε το πρόγραμμα ποτίσματος Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε πολύ συχνά τους πιο δροσερούς μήνες. γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση του νερού
  3. λίπασμαΦροντίστε να κάνετε λίπανση κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μειώθηκε σε έξι έως οκτώ εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αν ψάχνετε για το κατάλληλο λίπασμα για το φιλόδενδρο σας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το υγρό οργανικό λίπασμα ξηρών καρπών που περιέχει όλα τα υψηλής ποιότητας μακροθρεπτικά συστατικά σε ένα κλάσμα της τιμής των συμβατικών λιπασμάτων.

FAQ

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φιλόδενδρο;

Το πότισμα του φιλόδεντρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ευημερία του. Εάν είστε σίγουροι ότι θα ποτίσετε τη σωστή ποσότητα την κατάλληλη στιγμή. Αναπτύσσεται γρήγορα και είναι απαλλαγμένο από ασθένειες.

Προσπαθήστε να ποτίζετε το φιλόδενδρο κάθε 10 ημέρες ή όταν το φυτόχωμα είναι στεγνό. όταν ποτίζει το φιλόδενδρο Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την υγρασία του εδάφους. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι προσεκτικοί για το υπερβολικό πότισμα. που είναι η κύρια αιτία της σήψης των ριζών

Οδηγός φροντίδας Philodendron Verrucozum

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό ποτίσματος για το φιλόδενδρο σας:

Κατάσταση φιλόδενδρου συχνότητα ποτίσματος
νεοφυτεμένα δενδρύλλια πέντε μέρες
σπορόφυτα τεσσάρων εβδομάδων εβδομάδα
Μεγάλωσε μέχρι δύο χρόνια δυο εβδομάδες
Φυτά μεγαλύτερα των δύο ετών τρεις έως τέσσερις εβδομάδες
κατά τη διάρκεια ζεστού/υγρού καιρού έξι έως οκτώ ημέρες
κατά τη διάρκεια κρύου καιρού/καιρού Τέσσερις εβδομάδες – Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα.
μετά την επανεκκίνηση Ποτίστε μετά από μια εβδομάδα

Πώς μπορώ να ξέρω εάν το φιλόδενδρο μου δεν παίρνει αρκετό φως;

εκτός από το νερό Το φως είναι επίσης δευτερεύον για το φιλόδενδρο σας. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Το καλύτερο φως είναι το άμεσο φως.Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες φυτών να προσδιορίσουν εάν τα φιλόδενδρά τους λαμβάνουν αρκετό φως με τόσο ασαφείς κανονισμούς.

Εάν το φιλόδενδρο σας δεν έχει αρκετό φως Αναπτύσσεται αργά και σκουριάζει εύκολα. Το φυτό σας μπορεί να χρησιμοποιεί λιγότερο νερό από το συνηθισμένο. Η σχέση μεταξύ έκθεσης και χρήσης νερού στο φυτό σας είναι σημαντική. και ο ένας παράγοντας επηρεάζει πάντα τον άλλο.

Έχω μια επιλογή για όσους ζουν σε μάλλον ζοφερές συνθήκες. Το Philodendron αναπτύσσεται καλά κάτω από τεχνητό φως. Έτσι, βοηθάει να σκεφτείτε τη σωστή τοποθεσία για το φυτό σας.

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για ένα τεχνητό φως για το φιλόδενδρο σας. Αν ναι, προτείνω ανεπιφύλακτα τα Lampolar Store Grow Lights για φυτά εσωτερικού χώρου.

Αυτά τα αποκλειστικά φώτα λειτουργούν με μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να τα ελέγχετε από την έξυπνη συσκευή σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το επίπεδο φωτός των φυτών.

Γιατί το φιλόδενδρο μου μεγαλώνει τόσο αργά;

Το φιλόδενδρο σας μπορεί να αναπτυχθεί αργά επειδή δεν λαμβάνει αρκετό λίπασμα. Τα φιλόδενδρα χρειάζονται λίπασμα για να αναπληρώσουν τα βασικά μακροθρεπτικά συστατικά. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε λίπανση κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ποια θερμοκρασία είναι καλύτερη για το φιλόδενδρο μου;

Η ιδανική θερμοκρασία για το φιλόδενδρο σας είναι 70 – 80°F (20 – 25°C) κατά τη διάρκεια της ημέρας και πάνω από 55°F (12°C) τη νύχτα. Αν και τα φιλόδενδρων αρέσουν οι ζεστές θερμοκρασίες, το κάνουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να τοποθετούνται μπροστά από τεχνητές πηγές θερμότητας, όπως θερμάστρες, που μπορεί να κάψουν φύλλα.

συμπέρασμα

Τα φιλόδενδρο μπορεί να χρειαστούν έως και 15 χρόνια για να ωριμάσουν. όταν φτάσει στην αναπαραγωγική ηλικία Το φυτό θα αρχίσει να ανθίζει.

Τα ώριμα φιλόδεντρα μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να παράγουν σπόρους. αφού δεν αυτογονιμοποιούνται Χρειάζονται λοιπόν τη βοήθειά σας με την επικονίαση με τα χέρια ή τα μοσχεύματα μίσχων.

Ωστόσο, τα παραμελημένα ή ανθυγιεινά φιλόδεντρα δεν θα φτάσουν ποτέ στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιδιοκτήτες φυτών είναι:

Βεβαιωθείτε ότι το philodendron έχει πρόσβαση σε αυτά για να βεβαιωθείτε ότι θα μεγαλώσει σε έναν όμορφο και ανθισμένο ενήλικα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *