Πόσο φως χρειάζεται το Dracaena Marginata; Απαντήθηκε

เด็ก Dracaena

Πόσο φως χρειάζεται το Dracaena Marginata; Απαντήθηκε

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Παιδί Δράκαινα

Το Dracaena marginata αναπτύσσεται καλύτερα στο έμμεσο ηλιακό φως λίγα μέτρα από ένα παράθυρο που βλέπει νότια. Ωστόσο, θα αναπτυχθούν ευχαρίστως σε μέτριο φως κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολική ή δυτική όψη και θα ανέχονται συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπου μπορούν να φτάσουν κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει βόρεια.

Το Dracaena marginata είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό σε γλάστρα. Η σχετικά εύκολη καλλιέργεια του και η ικανότητά του να επιβιώνει στις περισσότερες συνθήκες φωτός το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για καλλιέργεια σε σπίτι ή εσωτερικό γραφείο.

Θα ζήσουν ευχάριστα σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες θερινής ανθεκτικότητας 9 και στις ζώνες χειμερινής ανθεκτικότητας 10 και 11, καθιστώντας το Dracaena marginata μια εξαιρετική συνολική επιλογή για τους ιδιοκτήτες φυτών.

Πόσο φως εσωτερικού χώρου χρειάζεται το Dracaena Marginata;

Το Dracaena marginata είναι σχετικά εύκολο όταν πρόκειται για απαιτήσεις φωτός. Αλλά μεγαλώνουν καλύτερα αν το πάρουν. έντονο έμμεσο ηλιακό φωςΠροσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά Dracaena marginata εσωτερικού χώρου σας δεν λαμβάνουν πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Η καλύτερη θέση για να πάρει το φυτό σας έμμεσο ηλιακό φως είναι λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό επιτρέπουν στο ηλιακό φως να λάμπει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. το χειμώνα Τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό είναι κατάλληλα για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα μεγάλα παράθυρα είναι καλές πηγές φωτός καθώς επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα από μεγάλες περιοχές.

σε αυτές τις συνθήκες Τοποθετώντας το φυτό σας σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό ή κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο, περιμένετε να αναπτυχθεί εξαιρετικά καλά η Dracaena marginata και να παράγει ζωντανό φύλλωμα.

Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται αργά. και υπό κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας Μπορούν να περιμένουν μέσες αποδόσεις. 18 ίντσες ύψος το χρόνο Στα πρώτα χρόνια ανάπτυξης Μπορεί να φτάσει τα 10 – 15 πόδια σε ύψος.

Υπάρχει και Dracaena marginata. Αναπτύσσεται αρκετά καλά σε συνθήκες μέτριου φωτός.Εάν διατηρείτε το φυτό στο γραφείο ή στο σπίτι σας χωρίς παράθυρα να βλέπουν νότια. Αυτές οι συνθήκες φωτισμού είναι συνήθως φυσιολογικές.

Φυτό Dracaena Marginata

Η καλύτερη τοποθεσία για το φυτό σας Ο καλός μέτριος φωτισμός είναι κοντά σε παράθυρα που βλέπουν ανατολικά ή δυτικά.Μπορείτε επίσης να περιμένετε ότι η Dracaena marginata θα αναπτυχθεί και θα είναι υγιής κάτω από αυτές τις συνθήκες φωτισμού.

χωρίς χαμηλό φωτισμό Βέλτιστο, αλλά το Dracaena marginata σας θα μεγαλώσει αργά. σε αυτές τις συνθήκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις Το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό.

Εάν το δωμάτιο δεν έχει παράθυρα Τοποθετήστε το φυτό σε καλά φωτισμένο χώρο. Ή επενδύστε σε ένα φωτιστικό που ταιριάζει με το παντελόνι σας.

Προσθέστε φως στο Dracaena Marginata στο σπίτι σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Dracaena marginata δεν παίρνει αρκετό φως.

Το δωμάτιο όπου αποθηκεύετε τα φυτά σας μπορεί να μην έχει παράθυρα ή να μην έχει αρκετό φως το χειμώνα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μπορεί να αισθάνεστε έτσι.

Το ηλεκτρικό ή τεχνητό φως είναι το καλύτερο. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε τα φυτά σας να αποκτήσουν το επιπλέον φως που χρειάζονται. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι τεχνητού φωτός: δίοδοι εκπομπής φωτός, υψηλής έντασης, φθορισμού και πυρακτώσεως.

Η γενική συναίνεση είναι ότι οι λαμπτήρες φθορισμού παρέχουν τον καλύτερο φωτισμό για φυτά εσωτερικού χώρου. Οι λαμπτήρες φθορισμού δεν παράγουν πρόσθετη θερμότητα και διατίθενται σε διάφορους τύπους με σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για τα φυτά σας Dracaena marginata, θα πρέπει πιθανώς να επιλέξετε ένα. Περίπου κεριά 750 – 1000 ποδιών ή λαμπτήρες πυρακτώσεως κατά μέσο όρο 15 watt ανά τετραγωνικό πόδι.Αυτή η φωτοπερίοδος είναι το ιδανικό φως για φυτά που απαιτούν συνθήκες μέτριου φωτισμού.

Δύο ή τρεις λαμπτήρες φθορισμού αρκούν για να φωτίσουν τα φυτά όπως χρειάζεται.

Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα σας είναι αναμμένα. 6 – 12 ίντσες από το τέλος του δέντρου σας. για καλύτερα αποτελέσματα

Μπορείτε να κρατήσετε το δικό σας Εάν υπάρχει επιπλέον φως, θα είναι αναμμένο για περίπου 12 – 14 ώρες την ημέρα. Φυσικά, και στην περίπτωση άλλων φυτών που δεν αγαπούν το φως, μπορείτε να αφήνετε τα φώτα αναμμένα για 16 – 18 ώρες την ημέρα.

Οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού για το Dracaena Marginata σας σε εξωτερικούς χώρους

Η Dracaena marginata είναι εγγενής στον τροπικό Μαυρίκιο και τη Μαδαγασκάρη, επομένως η Dracaena marginata μπορεί να ζήσει σε εξωτερικούς χώρους μόνο όταν καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. κατάλληλος καιρός Μην πέφτετε κάτω από 60°F..

Το Dracaena marginata μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι στη ζώνη ανθεκτικότητας 9, αλλά θα πρέπει να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στις ζώνες ανθεκτικότητας 10–11, μπορούν να διατηρηθούν έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς δεν είναι επιρρεπείς στον παγετό σε αυτά τα κλίματα.

όταν μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους Το Dracaena marginata μπορεί να φτάσει 15–20 πόδια ψηλό και 3–10 πόδια πλάτος.Προτιμούν περιοχές που δέχονται άμεσο ηλιακό φως το πρωί και το βράδυ. αλλά σκιάζεται το απόγευμα Προστατέψτε τα από τον σκληρό απογευματινό ήλιο.

Ωστόσο, μόλις έφτασαν σε ένα ορισμένο ύψος έξω, Είναι πιθανό να βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το παρατεταμένο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα ορισμένων φυτών.

Φυτό Dracaena Marginata

Σημάδια ότι το Dracaena marginata σας είναι υπερβολικά εκτεθειμένο

Εσωτερική Δράκαινα marginata Το φυτό είναι αρκετά ευαίσθητο στο άμεσο ηλιακό φως.Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού. προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα και κάνουν τα φύλλα να φαίνονται ξηρά και εύθραυστα.

Τα φύλλα μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται λευκασμένα εάν εκτεθούν υπερβολικά ή εκτίθενται απευθείας στο ηλιακό φως για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Εάν παρατηρήσετε ότι το Dracaena marginata σας αρχίζει να εμφανίζει σημάδια υπερβολικής έκθεσης. Θα πρέπει να το μετακινήσετε σε μια περιοχή που δεν εκπέμπει άμεσο ηλιακό φως.

Σημάδια ότι το Dracaena Marginata σας δεν παίρνει αρκετό φως

Υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορεί να παρατηρήσετε όταν δεν υπάρχει αρκετός φως. μικρά νέα φύλλα Με καθυστέρηση ή αργή ανάπτυξη Χλωμά φύλλα και πόδια συνολικά καθώς μεγαλώνει το φυτό.

Εάν παρατηρήσετε ότι το Dracaena marginata σας αρχίζει να δείχνει σημάδια ανεπαρκούς φωτός Θα πρέπει να το μετακινήσετε σε μια περιοχή που δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

αν δεν είναι δυνατόν Εγκαταστήστε λαμπτήρες φθορισμού στο δωμάτιο με φυτά για να αυξήσετε την απορρόφηση του φωτός.

Γιατί το φως είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των φυτών;

Τα φυτά είναι αυτότροφα, που σημαίνει ότι πρέπει να παράγουν τη δική τους τροφή και να το κάνουν αυτό μέσω της φωτοσύνθεσης.

Η φωτοσύνθεση είναι όπου τα φυτά μετατρέπουν την φωτεινή ενέργεια, το νερό και το CO2 σε γλυκόζη (πηγή τροφής) και οξυγόνο, φυσικό ή τεχνητό. Το φως είναι το κλειδί για τη φωτοσύνθεση. Αν τα φυτά δεν μπορούν να φωτοσυνθέσουν Δεν μπορώ να φτιάξω το φαγητό μου.

Τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς τροφή. Δεν παράγουν λουλούδια ή τροφή. Το φως επομένως σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη των φυτών και τη γενική υγεία.

Η φωτοσύνθεση απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. που τροφοδοτεί τη ζωή σε όλο τον κόσμο

Dracaena Marginata Light Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί η Dracaena Marginata να επιβιώσει σε χαμηλό φωτισμό;

Η Dracaena marginata μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κατάλληλο για φωτισμό εσωτερικού χώρου.

Αν και το φυτό σας μπορεί Δεν αναπτύσσεται στο βέλτιστο δυναμικό του υπό αυτές τις συνθήκες. Και αυτές οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορούν να οδηγήσουν σε καθυστερημένη ανάπτυξη.Δημιουργήστε μικρά νέα φύλλα και όλους τους μίσχους.

Τι είδους φως χρειάζεται το Dracaena Marginata;

Η Dracaena marginata προτιμά το έντονο έμμεσο ηλιακό φως.Αν και μεγαλώνουν ευχάριστα σε συνθήκες μέτριου φωτισμού,

Η καλύτερη θέση για να λαμβάνει αυτό το είδος φωτός το φυτό σας είναι 1 ή 2 πόδια μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό ή κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό.

Μπορεί το Dracaena Marginata να πάρει το φως του ήλιου;

Το Dracaena marginata δεν τα πάει καλά σε ηλιόλουστη σκιά.Σε αυτές τις καταστάσεις Μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε καμένες καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας.

Σε εξωτερικούς χώρους, το Dracaena marginata σας θα έχει καλή απόδοση στο άμεσο ηλιακό φως για λίγες ώρες το πρωί και το βράδυ. Αλλά πρέπει να είναι στη σκιά κατά τη διάρκεια του απογευματινού ήλιου.

Τα φυτά Dracaena Marginata πάνε καλά σε εσωτερικούς χώρους;

Ναι, τα φυτά Dracaena marginata είναι τέλεια για εσωτερική διαβίωση. Δεν είναι επιλεκτικοί σχετικά με τις επιλογές φωτισμού τους. Επιβιώνει καλά σε έμμεσο ηλιακό φως και συνθήκες μέτριου φωτός. και ακόμη και ανέχεται χαμηλό φωτισμό

χαλαρή φύση Οι απαιτήσεις τους σε φως τα καθιστούν μια καλή επιλογή για φυτά εσωτερικού χώρου.

Ζει καλά το φυτό Dracaena Marginata σε εξωτερικούς χώρους;

Το αν το Dracaena marginata σας θα μένει έξω εξαρτάται από το πού μένετε. ζώνες ανθεκτικότητας 10 και 11 Ναι, το Dracaena marginata αναπτύσσεται καλά σε εξωτερικούς χώρους τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Εάν ζείτε σε ζώνη ανθεκτικότητας 9, μπορείτε να βάλετε το φυτό έξω το καλοκαίρι. Αντίθετα, μετακινήστε το φυτό σε εσωτερικό χώρο για το χειμώνα. Οτιδήποτε χαμηλότερο από την ανθεκτικότητα της ζώνης 9 θα πρέπει πάντα να κρατά το δέντρο σας στη σκιά.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το Dracaena Marginata σας παίρνει αρκετό φως;

Εάν το Dracaena marginata σας είναι υγιές, χαρούμενο και αναπτύσσεται σωστά Δείχνει ότι τα φυτά σας παίρνουν αρκετό φως.

Τα φύλλα του φυτού σας θα είναι φωτεινά και πολύχρωμα. και εμφανίζονται νέα φύλλα χωρίς να φαίνονται πολύ μικρά.

Εάν το φυτό σας είναι απαλλαγμένο από παράσιτα Ένας άλλος τρόπος να πούμε ότι παίρνει αρκετό φως. Εάν το φυτό σας έχει αρκετό φως Θα είναι λιγότερο ανοιχτό σε παράσιτα. Τα δυστυχισμένα φυτά τείνουν να προσελκύουν έντομα.

συμπέρασμα

Το Dracaena marginata είναι εύκολο στη φροντίδα και χωρίς φως. Αν και τους αρέσει να ζουν σε περιοχές που έχουν άμεσο ηλιακό φως, το κάνουν. Αλλά η καλύτερη θέση για αυτόν τον τύπο φωτός είναι λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Αναπτύσσονται επίσης καλά σε μέτριο φως κοντά σε παράθυρο με ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό.

Ανέχεται συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως κοντά σε παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό. Σε πολύ χαμηλό φωτισμό Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε έναν ή δύο φακούς για να επιτρέψετε στα φυτά σας να αναπτυχθούν σωστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *