Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά έξω στον κήπο;

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά έξω στον κήπο;

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια φυσικά έξω στον κήπο;

Το αγαπάτε ή το μισείτε, αν έχετε κήπο, πιθανότατα έχετε μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια του κήπου δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Εκτός αν είναι μυρμήγκια της φωτιάς. και θα το θυμάσαι

Γι’ αυτό μου είπαν να ξορκίσω τα μυρμήγκια που έστησαν μαγαζί.Θέλεις και μπορείς; Ποια είναι τα προβλήματα που προκαλούν; Ποια είναι τα οφέλη από το να μοιράζεστε τον κήπο σας μαζί τους;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα καλύψω στο σημερινό άρθρο. Και θα σας διαβεβαιώσω ότι τα μυρμήγκια δεν είναι τόσο κακά.

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στον κήπο σας;

Στην εισαγωγή αυτού του άρθρου Έχω αναφέρει πώς τα μυρμήγκια δεν βλάπτουν τον κήπο σας. Στην πραγματικότητα, μπορούν να ωφελήσουν τον κήπο σας με διάφορους τρόπους.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που μπορούν να φέρουν τα μυρμήγκια στον κήπο:

 • Γονιμοποιούν τα φυτά σας παρέχοντας θρεπτικά συστατικά μέσω των αποβλήτων τους.
 • Μπορούν να αερίσουν το χώμα ενώ χτίζουν τις φωλιές τους.
 • Μαζεύουν νεκρά έντομα.
 • Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση Δεν θα φάνε τα φυτά ή τους καρπούς σας. (εκτός αν ο καιρός είναι πολύ ξηρός)

Αλλά τα μυρμήγκια δεν είναι πάντα χρήσιμα, επομένως φυσικά μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον κήπο σας.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή παράπονα που έχουν οι κηπουροί όσον αφορά τα μυρμήγκια:

 • Τα μυρμήγκια μπορεί να χτίσουν φωλιές κάτω από δέντρα που δεν λειτουργούν καλά στα ξηρά, πολύ αεριζόμενα κλίματα που δημιουργούν. που οδήγησε στην καταστροφή αυτών των φυτών.
 • Τρέφουν αφίδες για μέλι. Όπου λοιπόν υπάρχουν αφίδες, υπάρχουν μυρμήγκια.
 • Τα μυρμήγκια προτιμούν το αμμώδες έδαφος στους βραχόκηπους.
 • Τα μυρμήγκια μπορούν να μπουν στο σπίτι και την κουζίνα σας. Και μπορεί να διαπιστώσετε ότι παρεμβαίνουν στη διατροφή σας.
 • Δαγκώματα και τσιμπήματα μυρμηγκιών (ειδικά ένα πρόβλημα αν έχετε μικρά παιδιά)

Ενώ μπορεί να έχετε λόγους να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στον κήπο σας, Για να το κάνετε αυτό είναι το προνόμιό σας.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά στον κήπο σας. Υπάρχουν πολλές ασφαλείς και φυσικές εναλλακτικές για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Οι περισσότεροι κηπουροί έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μερικές από τις παρακάτω μεθόδους για να αποτρέψουν και να μειώσουν τον αριθμό των μυρμηγκιών στον κήπο σας.

Εδώ είναι μερικοί συνηθισμένοι φυσικοί τρόποι για να ελέγξετε τους πληθυσμούς των μυρμηγκιών στον κήπο σας.

1. Μίγμα ξυδιού

Το ξύδι είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να καταπολεμήσετε τα μυρμήγκια στον κήπο ή την αυλή σας. Χρησιμοποιήστε μια αναλογία 50/50 λευκό ξύδι προς νερό και ρίξτε το διάλυμα πάνω από την περιοχή φωλιάσματος των μυρμηγκιών.

Μπορείτε να «αρωματίσετε» αυτό το μείγμα προσθέτοντας λίγο λάδι μέντας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην απώθηση των μυρμηγκιών.

2. Κανέλα σε σκόνη

Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τον έλεγχο των παρασίτων και τις αντιμυκητιακές της ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το γύρω από την πόρτα ή το παράθυρο. ή οπουδήποτε τα μυρμήγκια σας στήνουν μαγαζί

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο κανέλας.

3. Γη διατόμων

Η γη διατόμων (DE) είναι ένα λειαντικό με ιδιότητες ξήρανσης για να στεγνώνει και να σκοτώνει έντομα.Το DE είναι τα σκελετικά υπολείμματα θαλάσσιων διατόμων. Και λειτουργούν επίσης καλά ως απωθητικά μυρμηγκιών.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το DE και την αποτελεσματικότητά του:

 • Το DE λειτουργεί μόνο όταν είναι στεγνό. Όταν είναι υγρό, η λειτουργία στεγνώματος απενεργοποιείται μέχρι να στεγνώσει ξανά.
 • Τα μυρμήγκια πρέπει να αλληλεπιδρούν με το υλικό. Επομένως, θα πρέπει να τοποθετηθεί στο άνοιγμα της φωλιάς για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το DE δεν σκοτώνει όλα τα μυρμήγκια ούτε λειτουργεί το ίδιο για όλα τα μυρμήγκια. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ξανά αίτηση εάν το πρόβλημα επιμένει ή τα μυρμήγκια επανέλθουν.

4. Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι το μαύρο πιπέρι σε σκόνη (Ή ακόμα και πιπέρι καγιέν) μπορεί να λειτουργήσει ως απωθητικό μυρμηγκιών. Επειδή τα μυρμήγκια δεν τους αρέσει η μυρωδιά αυτών των μπαχαρικών. και αποφύγετε τις περιοχές όπου εφαρμόζεται μαύρο πιπέρι

5. Κατακάθι καφέ

Τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ πιστεύεται ότι δρα ως απωθητικό μυρμηγκιών, αν και το DE είναι αποτελεσματικό όταν στεγνώσει. Λέγεται ότι τα υγρά κατακάθια του καφέ απωθούν τα μυρμήγκια. Επομένως, μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε φρέσκο ​​κατακάθι καφέ όπου θέλετε να αποφύγετε τα μυρμήγκια.

Όλες οι μέθοδοι που περιέγραψα είναι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Δεν υποστηρίζονται όλες οι μέθοδοι από την επιστήμη. Υπάρχουν πολλές ιστορικές προσεγγίσεις. ενώ άλλα υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία, όπως η χρήση του DE.

Τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα βρίσκονται ήδη στην ντουλάπα του σπιτιού. Επομένως, δεν βλάπτει να πειραματιστείτε για να δείτε τι λειτουργεί για εσάς.

Επειδή δεν είναι όλα τα μυρμήγκια ίδια (υπάρχουν περίπου 22.000 είδη μυρμηγκιών), ορισμένες μέθοδοι μπορεί να λειτουργούν για ορισμένους τύπους μυρμηγκιών και όχι για άλλους.

Μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα μυρμήγκια;

Όπως είπα, αν έχετε κήπο, το πιθανότερο είναι ότι τα μυρμήγκια έχουν παγιδευτεί. Η οριστική απαλλαγή από τα μυρμήγκια είναι σχεδόν αδύνατη.

Τα μυρμήγκια μπορεί να φύγουν προσωρινά από τον κήπο σας. Μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό τους με τις μεθόδους που περιέγραψα παραπάνω. Αλλά η οριστική απαλλαγή από αυτά δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε.

στο τέλος Τα μυρμήγκια είναι επίσης χρήσιμα. Αν λοιπόν πραγματικά δεν σας ενοχλούν. Θα πρέπει να αρκεστείτε στο γεγονός ότι έχετε μερικά μυρμήγκια στον κήπο σας.

κάλυμμα

Με πολλά είδη μυρμηγκιών να περιφέρονται τριγύρω. Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι ένας τύπος απωθητικού θα λειτουργήσει καλύτερα από έναν άλλο.

Εάν τα μυρμήγκια προκαλούν προβλήματα στην αυλή σας, κατασκευάζουν φωλιές και δυσκολεύουν το κούρεμα. Αφαιρέστε το φυτό και απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Εκτός από αυτές τις φυσικές θεραπείες. Υπάρχουν επίσης στο εμπόριο βιολογικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του αριθμού των μυρμηγκιών στον κήπο σας. Αυτά συνήθως περιέχουν DE ή βορικό οξύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *