Πώς να επιλέξετε τη σωστή γλάστρα για τα παχύφυτά σας;

How To Choose The Right Pot For Your Succulents?

Πώς να επιλέξετε τη σωστή γλάστρα για τα παχύφυτά σας;

Η συλλογή παχύφυτων έχει γίνει δημοφιλές χόμπι. Πώς όμως επιλέγετε τη χυμώδη γλάστρα σας; με ορισμένες εκτιμήσεις όπως ο φωτισμός, το μέγεθος και η αποχέτευση. Υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες για να εξερευνήσετε το τέλειο σπίτι όπου το παχύφυτό σας μπορεί να αναπτυχθεί χαρούμενα και υγιή.

Διαβάστε παρακάτω για να συγκεντρώσετε μερικά στοιχεία πριν ξεκινήσετε τον κήπο των νεραϊδών σας. Δεν δημιουργούνται όλα τα δοχεία ίσα. Και θα πρέπει να αποφύγετε να διαλέξετε μια γλάστρα μόνο και μόνο επειδή φαίνεται καλή. Η λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων όταν επιλέγετε τις σωστές γλάστρες για τα χόρτα του μωρού σας θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Μετρήστε το μέγεθος της κατσαρόλας που χρειάζεστε.

Πρώτον, η εύρεση του κατάλληλου μεγέθους σπιτιού για το παχύφυτό σας είναι απαραίτητη για την παροχή της υψηλότερης ποιότητας ζωής. Είναι σημαντικό να παρέχεται αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν τα φυτά. για αναφορά Εάν το φυτό σας έχει διάμετρο 5 ίντσες, στοχεύστε σε μια γλάστρα 5,5 ιντσών.

Η επιλογή του σωστού πλάτους και βάθους της γλάστρας θα εξασφαλίσει ότι το παχύφυτό σας θα λάβει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Οι γλάστρες που είναι πολύ μεγάλες θα διατηρήσουν υπερβολική υγρασία. που θα το κάνει ζουμερό και σάπιο Οι γλάστρες που είναι πολύ μικρές μπορούν να εμποδίσουν την υγιή ανάπτυξη των ριζών.

Μεγέθη γλάστρας για παχύφυτα

Αν ετοιμάζετε πολλά παχύφυτα Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

  • Βεβαιωθείτε ότι κάθε πράσινο έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί σωστά.
  • Παρακολουθήστε κάθε φυτό για να βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό φως.
  • Αν το παχύφυτο φαίνεται τσακισμένο Ετοιμαστείτε να βάλετε σε μια νέα κατσαρόλα το συντομότερο δυνατό.
Αν αποφασίσετε να φυτέψετε πολλά παχύφυτα Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει το φυτό.

φυτεύοντας πολλά παχύφυτα Τα φυτά σε ένα δοχείο μπορεί να είναι δύσκολα. Αν λοιπόν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια γλάστρα που είναι αρκετά μεγάλη για να αναπτυχθούν τα μπουμπούκια.

Η αποστράγγιση και ο αερισμός είναι σημαντικά όταν επιλέγετε μια γλάστρα.

Τα σαρκοφάγα, ωστόσο, θεωρούνται σχεδόν αβίαστα. Χρειάζονται όμως στοιχειώδη επιβίωση.

Η σωστή αποστράγγιση είναι σημαντική.

Τα παχύφυτα αποθηκεύουν περισσότερο νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους από άλλα φυτά. Για το λόγο αυτό, η δεξαμενή πρέπει να αποστραγγίζεται σωστά. Αυτό επιτρέπει στο έδαφος να στεγνώσει πιο γρήγορα, αποτρέποντας τη σήψη των ριζών.

Η σωστή αποστράγγιση των γλαστρών θα προστατεύσει το παχύφυτό σας από τη σήψη των ριζών.

Ο επαρκής αερισμός είναι σημαντικός.

Τα φυτά χρειάζονται αερισμό για να αναπνέουν και να δημιουργούν τροφή.Τα παχύφυτα δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Η επιλογή μιας καλά αεριζόμενης κατσαρόλας θα δώσει στο φαγητό μια υγιή γεύση συνολικά.

Φροντίστε να έχετε υπόψη αυτές τις απαιτήσεις όταν επιλέγετε τη σωστή γλάστρα για το παχύφυτό σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δημοφιλών γλαστρών

Υπάρχουν πολλές κατσαρόλες για να διαλέξετε για τα νόστιμα πιάτα σας. Κάθε υλικό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το πήλινο δοχείο είναι το καλύτερο υλικό.

Γλάστρες από τερακότα, όπως κεραμικές ή τερακότα γλάστρες Είναι μια καλή επιλογή για φαγητό με έντονες γεύσεις. ιδιαίτερα σε θερμά και υγρά κλίματα Είναι πολύ πορώδη, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή της σήψης των ριζών. Αυτό το υλικό απορροφά την υγρασία από το έδαφος και είναι κατάλληλο για παχύφυτα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι πολύ συνηθισμένες. Μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό κατάστημα του σπιτιού και του κήπου σας σε λογική τιμή.

Το μειονέκτημα των γλαστρών από τερακότα είναι ότι δεν είναι τόσο όμορφες όσο οι εμπνευσμένες γλάστρες που βρίσκετε στο διαδίκτυο. και είναι συνήθως ουδέτερο πορτοκαλί. Λάβετε υπόψη ότι είναι εύθραυστα και συνήθως έχουν μόνο μία ή δύο οπές αποστράγγισης.

Μπορείτε να βρείτε τα πιο ενδιαφέροντα γυαλισμένα πήλινα αγγεία. Θυμηθείτε ότι αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή Το γλάσο θα αλλάξει ελαφρώς το πορώδες της κατσαρόλας. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα υγρασίας που μπορεί να απορροφήσει η κατσαρόλα.

Οι πλαστικές γλάστρες μπορεί να είναι διασκεδαστικές.

Οι πλαστικές γλάστρες είναι μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική λύση στις χυμώδεις γλάστρες. Θα βρείτε πολλά πλαστικά αγγεία σε αντίθεση με τα πήλινα.

Αυτά προσφέρουν εξαιρετικά προσαρμόσιμη δυνατότητα σκηνοθεσίας. Είναι πολύ φθηνά και εύκολα να τα βρείτε στα τοπικά καταστήματα.

Οι πλαστικές γλάστρες τείνουν να στραγγίζουν καλά. Μπορεί όμως να λυγίσει αρκετά για να ανοίξει πρόσθετες τρύπες εάν χρειάζεται. Το ελαφρύ υλικό το καθιστά μια ασφαλή επιλογή για χώρους με μικρά παιδιά ή κατοικίδια. γιατί δεν είναι εύθραυστο όπως ο πηλός

Το μειονέκτημα των πλαστικών δοχείων είναι ότι ζεσταίνονται και κρυώνουν εύκολα. Το υλικό θα κάψει ή θα παγώσει εύκολα τα παχύφυτα. Αν επιλέξετε πλαστικές γλάστρες Συνιστάται να διατηρείται σε εσωτερικό χώρο για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία.

Ξύλινες γλάστρες που τραβούν τα βλέμματα

Το μοναδικό τους στυλ έχει αυξήσει τη δημοτικότητα των φυτών σε γλάστρες και των φυτών σε γλάστρες. Είναι ένα φυσικό και ανθεκτικό υλικό και λειτουργούν καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως.

Έχουν επίσης άπειρες ποικιλίες.

είναι συζητήσεις

Αν και οι ξύλινες γλάστρες είναι πανέμορφες Ωστόσο, μπορούν να ραγίσουν ή να σαπίσουν στη βάση τους εάν δεν διατηρούνται σε άμεσο ηλιακό φως. Επειδή το ξύλο είναι ένα πορώδες φυσικό υλικό. Έτσι είναι πολύ εύκολο να συσσωρεύσετε υγρασία. Αν νομίζετε ότι τα δέντρα γενικά σαπίζουν Αυτό είναι αναμενόμενο όταν επιλέγετε φυτό σε γλάστρα ή φυτό σε γλάστρα. Παρατηρείτε και ελέγχετε συχνά την ακεραιότητα των δοχείων.

Αφού το ξύλο είναι οργανικό υλικό Έχετε υπόψη σας την πιθανότητα κάποια έντομα να φωλιάσουν σε αυτό το είδος δεξαμενής.

Επιλέγοντας ένα ασυνήθιστο δοχείο

Εκτός από τις γενικές αμφιβολίες Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ατελείωτες άλλες επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την τέλεια γλάστρα για το παχύφυτό σας.

διακοσμητικές μεταλλικές γλάστρες

Χρησιμοποιήστε έναν απροσδόκητο τύπο μεταλλικού δοχείου. Αν και προσθέτουν ένα ενδιαφέρον και αναμφισβήτητο στυλ. Αλλά οι μεταλλικές γλάστρες μπορούν να ζεσταθούν γρήγορα και τελικά να σκουριάσουν. προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στα παχύφυτά σας. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταλλικές γλάστρες μόνο ως προσωρινά σπίτια.

Αν και τα μεταλλικά δοχεία φαίνονται όμορφα Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο προσωρινά.

Οι γυάλινες γλάστρες προσθέτουν ομορφιά.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε γυάλινες γλάστρες για παχύφυτα. Σημειώστε ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επαρκή αποχέτευση και εξαερισμό.

Γιατί αυτές οι γλάστρες είναι custom made. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε πρόσθετες τρύπες για αποστράγγιση.Επίσης, επιλέξτε μια γλάστρα με φαρδύ στόμιο από άλλες γλάστρες από διαφορετικά υλικά. Αυτό συμβαίνει γιατί το χώμα σας χρειάζεται πολύ αερισμό και η ποιότητα του αερισμού του γυαλιού είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Τα κρεμαστά καλάθια προσθέτουν στυλ σε μικρούς χώρους.

Τα κρεμαστά καλάθια είναι πολύ συνηθισμένα όταν καλλιεργούνται παχύφυτα σαν κορδόνια από μαργαριτάρια. Γιατί είναι αρκετά μεγάλα για να φαίνονται στο καλάθι. Κάνουν όμορφες πινελιές για μικρούς χώρους όπως καταστρώματα ή βεράντες.

Τα κρεμαστά καλάθια είναι τα καλύτερα για παχύφυτα, όπως κορδόνια με μαργαριτάρια.

Τα κρεμαστά καλάθια είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Μπορείτε να βρείτε ανθρώπους να το κάνουν.

  • βιολογικά προϊόντα
  • ανακυκλώσιμα υλικά
  • ανακυκλωμένο υλικό

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για μικρότερα σαρκοφάγα, καθώς τείνουν να συσσωρεύονται και είναι δύσκολο να τα δει κανείς. Θα πρέπει να τοποθετείται μακριά από καλά αεριζόμενους χώρους. γιατί η κατσαρόλα θα στεγνώσει γρήγορα

Επιλέγοντας τη σωστή γλάστρα για το παχύφυτό σας

Όταν επιλέγετε τη σωστή γλάστρα για το παχύφυτό σας Τότε η κατσαρόλα θα σας ταιριάζει καλύτερα.

  • χώρος
  • αισθητική
  • προϋπολογισμός
  • περιβάλλον

Εάν έχετε μικρά παιδιά και κατοικίδια Το ιδανικό γλαστράκι σας μάλλον δεν είναι πήλινο.

Από την άλλη, αν ψάχνετε για μια μοναδική κατσαρόλα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μετατρέψετε οτιδήποτε σε μια προσαρμοσμένη χυμώδη γλάστρα. Δημιουργήστε σωστή αποστράγγιση Εάν το υλικό δεν είναι αρκετά πορώδες Διατηρήστε το άνοιγμα αρκετά μεγάλο για να ενθαρρύνετε την καλή ροή αέρα. και κάντε τη γλάστρα μεγαλύτερη για να βοηθήσετε το φυτό να δυναμώσει.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *