Πώς να επιλέξετε το τέλειο έδαφος για τα παχύφυτά σας;

How To Choose The Perfect Soil For Your Succulents?

Πώς να επιλέξετε το τέλειο έδαφος για τα παχύφυτά σας;

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του σωστού εδάφους. Το να δώσετε στα παχύφυτα σας μια γερή βάση είναι το πρώτο βήμα για να τα διατηρήσετε υγιή. Τα παχύφυτα είναι δημοφιλή αυτή τη στιγμή. Και είτε το κρατάτε στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιό σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται για να έχουν επιτυχία. Ένας παράγοντας που εγγυάται την επιτυχία όσον αφορά τα παχύφυτα είναι το έδαφος στο οποίο φυτεύονται.

Η επιλογή ενός γόνιμου εδάφους σημαίνει να επιλέξετε ένα μείγμα από κανονικό χώμα γλάστρας, χοντρή άμμο και περλίτη. Αυτά τα συστατικά πρέπει να αναμειχθούν στις σωστές αναλογίες, ώστε το παχύφυτό σας να μπορεί να στραγγίσει χωρίς υγρασία.

Αν φυτέψετε λανθασμένα παχύφυτα Μπορεί να μην παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού και αέρα και μπορεί να πεθάνει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό χώμα για να διατηρήσετε το παχύφυτό σας χαρούμενο και υγιές.

Επιλέγοντας το εύφορο έδαφος σας

Όταν πηγαίνετε για ψώνια για παχύφυτο χώμα Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε κανονικό χώμα για γλάστρες. μην το κάνεις αυτό Το συμβατικό χώμα για γλάστρες είναι πολύ υδαρές για παχύφυτα. που μπορεί να οδηγήσει σε σήψη

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το συμβατικό χώμα γλάστρας είναι πολύ συμπιεσμένο για να αναπτυχθούν σωστά τα παχύφυτα. Οι ρίζες είναι τόσο σκληρές που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Γι’ αυτό τα παχύφυτα χρειάζονται το δικό τους χώμα.

Βεβαιωθείτε ότι το γόνιμο χώμα σας είναι κατάλληλο αντί για ανώμαλο.

Κοιτάξτε γύρω από το κατάστημα για χώμα με ετικέτα ειδικά για παχύφυτα. Μπορεί να μην βρείτε συγκεκριμένο χώμα για παχύφυτα. ανάλογα με την περιοχή σας

Ελέγξτε το έδαφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάκτους, καθώς αυτό το έδαφος μοιάζει με γόνιμο έδαφος. Εάν δεν έχετε μία από αυτές τις επιλογές Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε το δικό σας έδαφος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

Δημιουργήστε το δικό σας γόνιμο έδαφος.

Αν ψάχνετε για το πιο κατάλληλο χώμα για παχύφυτα και δεν θέλετε να τα παραγγείλετε online. Ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε μόνοι σας.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γόνιμο έδαφος αναμειγνύοντας μέταλλα, περλίτη και χοντρή άμμο.

γενικά Οι καλύτερες συνταγές για την προετοιμασία του εδάφους για χυμώδη φύτευση είναι οι εξής:

Ορυκτά σημαίνουν ακαθαρσίες και αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να χρησιμοποιήσετε κανονικό χώμα γλάστρας, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ανακατεύετε περλίτη και χοντρή άμμο για να κάνετε το έδαφος πιο αναπνέον.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον περλίτη ή τη χοντρή άμμο με άλλα οργανικά υλικά όπως τύρφη, κομπόστ και φλοιό δέντρων. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, καθώς και τα τρία αυτά υλικά είναι ικανά να συγκρατούν την υγρασία. και αν αντικαταστήσετε και τον περλίτη και την άμμο Το χώμα σας θα είναι πολύ υγρό.

Θα χρειαστείτε έναν μεγάλο κουβά για να βάλετε αυτά τα υλικά. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να τα ανακατέψετε όλα μαζί. Όταν ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Μπορείτε να ρίξετε το μείγμα στην κατσαρόλα που σκοπεύετε να βάλετε το ζουμερό κρέας σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χώμα από τον κήπο μου;

Έχετε έναν εξωτερικό κήπο που πιστεύετε ότι έχει ήδη καλό χώμα; Δυστυχώς, είναι κακή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε για το καλό φαγητό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το χώμα του κήπου σας δεν θεωρείται αποστειρωμένο. Αυτό σημαίνει ότι το χώμα του κήπου σας μπορεί να έχει μολυνθεί από παράσιτα που μπορούν να βλάψουν τα παχύφυτά σας.

Επειδή το χώμα του κήπου σας είναι αποστειρωμένο. Επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φύτευση παχύφυτων.

Το παχύφυτό σας θα είναι επίσης πιθανό φυτό σε γλάστρα. Και ποιος χρειάζεται μερικά έντομα στο σπίτι;

για καλύτερα αποτελέσματα Αγοράστε φρέσκο ​​χώμα για γλάστρες πολλαπλών χρήσεων χωρίς παράσιτα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη φρεσκάδα του χώματος της γλάστρας σας Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από τις αρχές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άμμο από το sandbox μου;

Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να προσθέσετε άμμο από ένα κουτί απορριμμάτων στο χώμα, Αλλά αυτή δεν είναι η κατάλληλη άμμος για το δέντρο σας. Ακόμα κι αν μένετε κοντά σε παραλία ή σε αμμώδη μέρος. αλλά δεν συνιστάται Αυτό οφείλεται στην άμμο. Όπως το χώμα στον κήπο σου Μπορεί να υπάρχουν έντομα και άλλα φυτά. που μπορεί να καταστρέψει τα πολύτιμα παχύφυτά σας

Δεν πρέπει να προσθέτετε άμμο από το αμμοδοχείο στο μίγμα εδάφους. καθώς δεν είναι αποστειρωμένο και μπορεί να περιέχει έντομα

όταν αγοράζετε άμμο Αναζητήστε ένα χοντρό μείγμα που συνιστάται για κάκτους, παχύφυτα ή μπονσάι Αυτή η χοντρή άμμος είναι φτιαγμένη ειδικά για παχύφυτα. Και είναι πιο αποστειρωμένο από την άμμο που βρίσκεις σε εξωτερικούς χώρους. Μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι αυτή η άμμος είναι πιο ακριβή από την άμμο sandbox. Γιατί αυτή η άμμος είναι διαφορετική και διαμορφώνεται με γνώμονα την υγεία των φυτών σας.

Τι είναι ο Περλίτης;

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούτε για περλίτη. Και ίσως αναρωτιέστε τι είναι.Ο περλίτης είναι ένα ελαφρύ υλικό κατασκευασμένο από ηφαιστειακή τέφρα. Υποβάλλεται σε μια ελαφριά και πορώδη διαδικασία. που είναι ένας από τους καλούς λόγους για να το προσθέσετε στο μίγμα εδάφους. Εκτός από το να βοηθάει το χώμα να αναπνέει. Η προσθήκη περλίτη βοηθά επίσης το έδαφος να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά.

Ο περλίτης είναι μη τοξικός, αλλά μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονές σας. Ειδικά για όσους έχουν προϋπάρχουσες πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας. Οπότε να προσέχεις. Ευτυχώς, ο περλίτης δεν αλλοιώνεται ποτέ. Έτσι, αν αγοράσετε μια μεγάλη τσάντα Μπορείτε να το κρατήσετε για χρόνια για καλό προγραμματισμό.

Μπορείτε να αγοράσετε περλίτη από το ίδιο μέρος που αγοράζετε κανονικό χώμα κηπουρικής. Αν όμως δεν το βρείτε στο κατάστημα, μπορείτε να το παραγγείλετε online.

εξωτερικές συμβουλές κρέατος

Τώρα μπορεί να θέλετε να φυτέψετε ή να αποθηκεύσετε παχύφυτα έξω. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα που δημιουργήσατε παραπάνω. Αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές. Θα ξέρετε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε με βάση τον τόπο διαμονής σας.

Εάν ζείτε σε περιοχή με αργιλώδες έδαφος Δεν συνιστάται η προσπάθεια καλλιέργειας παχύφυτων σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό συμβαίνει επειδή η γη είναι πολύ πυκνή για να εργαστεί ή να βελτιωθεί προς όφελος των παχύφυτων. Καλύτερα να το βάλετε σε μια κατσαρόλα Τα καλύτερα δοχεία για παχύφυτα εξωτερικού χώρου είναι τα τερακότα ή τα πήλινα δοχεία που μπορούν να στραγγίσουν.

Για όσους ζουν σε περιοχές χωρίς αργιλώδες έδαφος αλλά με πολλές βροχοπτώσεις, είναι καλύτερο να φυτέψετε παχύφυτα σε υπερυψωμένα κρεβάτια.

Αυτό θα επιτρέψει στο υπερβολικό νερό να διαφύγει από το έδαφος αντί να λιμνάζει γύρω του. χυμώδεις και σάπιες ρίζες Εάν κρατήσετε το παχύφυτο σε μια γλάστρα έξω με αυτόν τον καιρό, Δεν πρέπει να είναι πλαστικό ή εμαγιέ. Επειδή αυτές οι γλάστρες τείνουν να συγκρατούν πάρα πολύ νερό.

σε περιοχές με ανέμους Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ιδέα των υπερυψωμένων κρεβατιών κήπου. Αλλά είναι σημαντικό να τοποθετείτε πέτρες μεσαίου μεγέθους πάνω από το χώμα για να μην φυσήξει.Τελικά, το χώμα είναι ο κόπος σας και η ψυχή των παχύφυτων σας!

τελικές σκέψεις

Η εύρεση του κατάλληλου χώματος για γλάστρα για το πολύτιμο παχύφυτό σας μπορεί να είναι δύσκολη. Ειδικά επειδή τα παχύφυτα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συμβατικό χώμα γλάστρας. όταν δεν είμαι σίγουρος Φτιάξτε το δικό σας γόνιμο έδαφος αντί να αγοράζετε ατελές έδαφος. Αφού δημιουργήσετε το τέλειο έδαφος για τα παχύφυτά σας, Μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε την παρακολούθηση τους να μεγαλώνουν.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *