Πώς να καλλιεργήσετε παχύφυτα από σπόρους;

Πώς να καλλιεργήσετε παχύφυτα από σπόρους;

Πώς να καλλιεργήσετε παχύφυτα από σπόρους;

Τα παχύφυτα είναι ένας όμορφος τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι ή το γραφείο σας. και με μεγάλη ποικιλία φυτών για να διαλέξετε Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα από το τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής. Αν θέλετε έναν πιο οικονομικό τρόπο για να γεμίσετε τη ζωή σας με παχύφυτα. Και είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια σε αυτή τη διαδικασία. Η καλλιέργεια του δικού σας παχύφυτου από σπόρους είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Πριν ξεκινήσετε την καλλιέργεια παχύφυτων Πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τα απαραίτητα βασικά βήματα. Η κατανόηση των συστατικών και του περιβάλλοντος που χρειάζεστε για να είστε επιτυχημένοι και η επίγνωση των παγίδων που πρέπει να αποφύγετε θα σας βοηθήσει να έχετε μια ικανοποιητική εμπειρία.

Επιλέξτε τον τύπο παχύφυτου που θέλετε να καλλιεργήσετε.

Υπάρχουν εκατοντάδες είδη παχύφυτων, από τα πιο κοινά (όπως η αλόη βέρα) έως τα σπάνια που είναι είτε πολύ σπάνια είτε πολύ ακριβά για να τα αγοράσεις ώριμα.

Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε για τα παχύφυτα πριν επιλέξετε. (ή περισσότερα) που θέλετε να φυτέψετε. Αυτός ο οδηγός για τα παχύφυτα και το Sunshine μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Περιέχει μια χρήσιμη επισκόπηση 100 διαφορετικών τύπων παχύφυτων.

Όταν επιλέγετε παχύφυτα Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα φαίνεται. Αλλά σκεφτείτε πόσο μεγάλο θα είναι όταν μεγαλώσει πλήρως. Και θα ταιριάζει αυτό το μέγεθος στην περιοχή όπου σκοπεύετε να διατηρήσετε τα φυτά μακροπρόθεσμα;

κατά την ανάπτυξη και μετά την ανάπτυξη Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ανάγκες φροντίδας κάθε τύπου παχύφυτου. Αν δυσκολεύεστε να καλύψετε τις ανάγκες του φυτού σας σε νερό, ήλιο και θερμοκρασία, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα άλλο παχύφυτο.

Λάβετε υπόψη ότι η καλλιέργεια παχύφυτων από σπόρους είναι μια μακρά διαδικασία. Επομένως, πρέπει να εξετάσετε τον χρόνο βλάστησης κάθε τύπου παχύφυτου. Αν ψάχνετε για γρήγορα αποτελέσματα Μην επιλέγετε φυτά που χρειάζονται μήνες για να βλαστήσουν!

Αγοράστε σπόρους από αξιόπιστους πωλητές.

Επειδή οι σπόροι των παχύφυτων είναι πολύ μικροί. Μπορούν εύκολα να συγχέονται με χώμα ή άλλα υλικά κηπουρικής, επομένως είναι σημαντικό να αγοράσετε τους σπόρους σας από έναν αξιόπιστο πωλητή για να διασφαλίσετε την ποιότητα. Ελέγξτε τις κριτικές πελατών πριν αγοράσετε. Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο και την προσπάθεια που θα καταβάλετε για την καλλιέργεια παχύφυτων Δεν θέλετε να απογοητευτείτε αν βρείτε τον εαυτό σας να αγοράζει ψεύτικους σπόρους!

Συγκεντρώστε και ετοιμάστε τις άλλες προμήθειες σας.

Εκτός από τον σπόρο σας Τι αλλο θελεις? Μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να προσθέσετε στη χυμώδη σας:

  • Δίσκοι φύτευσης (περισσότεροι από ένας αν θέλετε να φυτέψετε περισσότερα από ένα παχύφυτα) – Επιλέξτε έναν ρηχό δίσκο (μόνο 3-4 ίντσες βάθος) με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος.
  • Κάλυμμα για το δίσκο, όπως θόλο φυτού ή απλή πλαστική μεμβράνη.
  • Φυτευτικό υλικό της επιλογής σας (άμμος, χώμα κ.λπ.)
Ετοιμάστε τις προμήθειες σας, όπως το δίσκο δενδρυλλίων, το κάλυμμα και το υγρό χώμα σας.

Οι βασικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε όταν καλλιεργείτε παχύφυτα από σπόρους είναι το υλικό φύτευσης που θα χρησιμοποιήσετε και ο τρόπος προετοιμασίας τους. Τα παχύφυτα χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα των σπόρων, επομένως θα προτιμήσετε ένα αμμώδες μείγμα από το παραδοσιακό χώμα γλάστρας.

Μπορείτε να αγοράσετε χώμα φτιαγμένο ειδικά για την καλλιέργεια παχύφυτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας χώμα αναμειγνύοντας άμμο κηπευτικών με χώμα γλάστρας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάμειξη του εδάφους σας για παχύφυτα, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε. Καλύτερα σπίτια και κήποι Αυτός ο οδηγός παρέχει μια καλή επισκόπηση των τύπων εδάφους και μείγματος γλάστρας.

Ανεξάρτητα από το είδος του εδάφους που θα επιλέξετε Φροντίστε να αποστειρώσετε το χώμα πριν τη χρήση Ψήστε στο φούρνο (30 λεπτά στους 300 βαθμούς Φαρενάιτ) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (10 λεπτά), κρυώστε εντελώς, βρέξτε το χώμα και στραγγίστε. Τώρα είστε έτοιμοι να φυτέψετε!

σπόροι φυτού

Για να φυτέψετε τους σπόρους, προετοιμάστε πρώτα το δίσκο με τους σπόρους σας. Γεμίστε το δίσκο με χώμα 1 έως ½ ίντσας από την κορυφή του δίσκου. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα παραπάνω είναι υγρό. Αυτό θα βοηθήσει τους σπόρους να κολλήσουν.

Όταν έχουμε να κάνουμε με μικρούς χυμώδεις σπόρους Φροντίστε να τα φυτέψετε σε ασφαλές μέρος. Είναι τόσο μικρά που σχεδόν μπορούν να πετάξουν μακριά στον άνεμο! Τοποθετήστε προσεκτικά τους σπόρους στην παλάμη του χεριού σας για εύκολη ταξινόμηση στο δίσκο σποράς.

Γενικά, αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να αφήνονται στο γραφείο. Γιατί αυτά τα σκουπίδια μπορούν να βυθιστούν στο χώμα ή σε άλλα συντρίμμια.

Τοποθετήστε τους σπόρους πάνω από το χώμα, τοποθετώντας τους προσεκτικά έναν-έναν, αφήνοντας ένα κενό ανάμεσά τους. Λάβετε υπόψη το μέγεθος των ώριμων φυτών και προσδιορίστε πόσος χώρος απομένει μεταξύ των σπόρων.

Εάν χρησιμοποιείτε ατομικούς δίσκους φύτευσης Τοποθετήστε έναν ή δύο σπόρους σε κάθε δίσκο. Εάν φυτέψετε περισσότερα από ένα παχύφυτα να φυτευτεί σε διαφορετικούς δίσκους

Να καλλιεργούν παχύφυτα από σπόρους Τοποθετήστε κάθε σπόρο πάνω από το χώμα και αφήστε κενό μεταξύ τους.

Εάν χρειάζεται να μεταφυτεύσετε τους σπόρους αφού έχουν φυτευτεί Χρησιμοποιήστε ένα μικρό εργαλείο σαν οδοντογλυφίδα Μην σκεπάζετε τον σπόρο με χώμα. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να φυτρώνουν Έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να αφήσουν το φως πάνω από το έδαφος. και αν οι σπόροι είναι πολύ μικροί Ακόμη και λίγο χώμα από πάνω θα αποτρέψει τη βλάστηση.

Μετά τη φύτευση των σπόρων Καλύψτε το δίσκο με φυτικό θόλο ή πλαστική μεμβράνη που έχει τρύπες για αερισμό. Οι χυμώδεις σπόροι χρειάζονται ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

Μερικοί κηπουροί συνιστούν το άμεσο ηλιακό φως για αυτό το στάδιο. ενώ άλλοι συνιστούν να μείνετε σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος. αριθμός στο άμεσο ηλιακό φως Ανατρέξτε σε συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας για τον τύπο παχύφυτου που επιλέγετε να φυτέψετε και επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία φύτευσης.

Παρέχετε καθημερινή φροντίδα στα βλαστημένα παχύφυτα.

Τα παχύφυτα χρειάζονται τρία βασικά πράγματα για να αναπτυχθούν με επιτυχία: σωστό φωτισμό. τη σωστή ποσότητα νερού και κατάλληλη θερμοκρασία

Αφού οι σπόροι σας αρχίσουν να φυτρώνουν Τοποθετήστε το δίσκο επιμετάλλωσης σε καλά φωτισμένο χώρο. Μην το εκθέτετε όμως στο άμεσο ηλιακό φως. Οι σπόροι χρειάζονται καλό αερισμό για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Αφαιρέστε λοιπόν το καπάκι από τον δίσκο σποράς μόλις δείτε τα σπορόφυτα.

Αν και γενικά θα χρειαστεί να ποτίζετε ώριμα χυμώδη φυτά μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να τα ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Όταν όμως μεγαλώσουν Χρειάζονται συνεχές πότισμα, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι. Τελείωσεροή

Η καθημερινή συντήρηση είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη.

Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το νερό στο δίσκο κάτω από το δίσκο του νηπιαγωγείου, ώστε το νερό να μπορεί να διαρρεύσει μέσα από τις οπές αποστράγγισης. Ποτίστε καθημερινά για να εξασφαλίσετε ότι τα σπορόφυτα λαμβάνουν όλη την υγρασία που χρειάζονται. όταν το φυτό έχει ριζώσει πλήρως Μπορείτε σταδιακά να ποτίζετε λιγότερο.

Τέλος, τα περισσότερα παχύφυτα πρέπει να διατηρούνται στους 70 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ μεγαλώνουν. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ ή πάνω από 80 βαθμούς Φαρενάιτ. Επιλέξτε τη θέση φύτευσης με βάση τις απαιτήσεις θερμοκρασίας και ήλιου του παχύφυτου που έχετε επιλέξει.

Φυτέψτε ένα ώριμο στέλεχος.

όπως είπαμε Η καλλιέργεια παχύφυτων από σπόρους μπορεί να παράγει καλές αποδόσεις. Αλλά δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία. Προτού το παχύφυτό σας μεγαλώσει αρκετά για να το ξαναφυτεύσετε και να το τοποθετήσετε σε μόνιμο σπίτι. Θα χρειαστεί να τα φροντίζετε τακτικά.

Μετά τη φύτευση παχύφυτων σπόρων Θα χρειαστούν δύο μήνες για να γίνει το δέντρο αρκετά μεγάλο για να ξαναφυτευτεί.

Ευτυχώς, οι απαιτήσεις συντήρησης του εργοστασίου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Απαιτούν περισσότερη προσοχή τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες της ανάπτυξής τους. τότε όλο και λιγότερο με την πάροδο του χρόνου Τούτου λεχθέντος, δεν θέλετε να προσπαθήσετε να φυτέψετε πολύ νωρίς.

Περιμένετε μέχρι το φυτό να είναι αρκετά μεγάλο για να μετακινηθεί εύκολα χωρίς να καταστρέψετε τα εύθραυστα φύλλα και τις ρίζες. Καλύτερα να χάσετε την πλευρά της υπερβολικής αναμονής. Είναι καλύτερο από το να μετακινήσετε το φυτό πολύ νωρίς.Συνήθως, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε μετά από έξι μήνες.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *