Πώς να καλλιεργήσετε την Αλόη Βέρα; Ο Πλήρης Οδηγός

Πώς να καλλιεργήσετε την Αλόη Βέρα;  Ο Πλήρης Οδηγός

Πώς να καλλιεργήσετε την Αλόη Βέρα; Ο Πλήρης Οδηγός

Η αλόη βέρα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ευεργετικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αισθητική του αξία και την ευελιξία στη χρήση. Αυτό το φυτό όμως έχει και ασύγκριτες φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτά μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο για να πάτε ταυτόχρονα στο γιατρό.

Η αλόη βέρα είναι φυτό χαμηλής συντήρησης. Απαιτεί λίγη συντήρηση ή φροντίδα Μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Μπορείτε να το έχετε μαζί σας ενώ ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή αυτοκίνητο για να ανακουφίσετε ελαφρά εγκαύματα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Κάντε την Αλόη το τέλειο θέμα για το πρώτο σας έργο εξωραϊσμού.

Πώς λοιπόν μεγαλώνεις έναν κάκτο; Προτιμά τον ήλιο αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους με τεχνητό φως και μέτριο πότισμα. Τα φυτά της αλόης χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος, επομένως είναι καλύτερο να τα καλλιεργείτε σε δοχεία. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, δεν απαιτεί ειδικό φωτισμό ή πότισμα. Παρέχετε τακτικά ηλιακό φως και νερό.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια απλή μέθοδο. Για να καλλιεργήσετε αλόη βέρα στο σπίτι Είναι ιδανικό για αρχάριους που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα σε σύνθετα έργα εξωραϊσμού.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την Αλόη Βέρα

  • Είναι εγγενές στην Αφρική και δεν αναπτύσσεται φυσικά σε άλλα μέρη του κόσμου.
  • Είναι γνωστό με διάφορα ονόματα όπως Aloe barbadensis Miller, Aloe vera officinalis Elles και Aloe ferox Mill.
  • Το gel aloe vera περιέχει υψηλές ποσότητες πολυσακχαριτών και ενζύμων που βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτές οι ενώσεις βρίσκονται επίσης σε τσίχλες, γάλα και μέλι.
  • Η αλόη βέρα μπορεί να ζήσει για περισσότερα από 200 χρόνια.
  • Αν και τα ΜΜΕ Αναφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η αλόη βέρα παραμένει μια δύναμη περιποίησης ομορφιάς. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά, αρωματοθεραπεία, οικιακά καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης
  • Το κύριο συστατικό του τζελ αλόης βέρα είναι οι πολυσακχαρίτες, οι οποίοι ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τις λειτουργίες αντισωμάτων του οργανισμού.
  • Η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς. συμπεριλαμβανομένων Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων Το όνομα προέρχεται από Άραβες εμπόρους που έφεραν το φυτό στη Βόρεια Αφρική. Οι Ισπανοί τους συνάντησαν για πρώτη φορά το 1500 όταν κατέκτησαν το Μεξικό και μέρη της Κεντρικής Αμερικής.
  • Τα φυτά αλόης μπορούν να φτάσουν τα έξι πόδια ψηλά. Αλλά το μέσο ύψος είναι συνήθως ένα έως τρία πόδια. Τα φυτά θα είναι μικρότερα εάν κόβονται συνεχώς ή φυτεύονται στη σκιά.
Η αλόη βέρα είναι ένα όμορφο παχύφυτο που χρησιμοποιείται κυρίως για ιατρικούς σκοπούς.

πολλαπλασιασμός της αλόης βέρα

Ο πολλαπλασιασμός της αλόης βέρα είναι πολύ εύκολος. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε νέα φυτά κάκτων που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα ή προσοχή.

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης Βέρα #1 – Μοσχεύματα

Εδώ είναι ένας απλός τρόπος. Για να καλλιεργήσετε αλόη βέρα στο σπίτι Πάρτε ένα κλαδί από ένα ώριμο φυτό (3″ έως 6″) και κόψτε το υπό γωνία. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο λόγω των όμορφων σχεδίων στα φύλλα. Ενώ κάποιοι το χρησιμοποιούν για να πρασινίσουν τα σπίτια τους ή επειδή υπάρχουν πάρα πολλά φυτά.

στον πολλαπλασιασμό της αλόης Μπορείτε να κόψετε τα κλαδιά και να τα μουλιάσετε σε νερό για να αναπτυχθεί νέα αλόη βέρα.

Το κλάδεμα της αλόης βέρα είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την άκρη στο νερό και να μην την αφήσετε να στεγνώσει. Μετά από μια εβδομάδα ή δύο Θα βρείτε νέα φυτά να αναπτύσσονται από την άκρη και τελικά να φυτεύουν γλάστρες.

γιατί είναι δυνατό φυτό Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο στην κηπουρική εσωτερικών χώρων. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε φυτά χωρίς να προσθέσετε νέο έδαφος και να διακινδυνεύσετε την εξάπλωση ασθενειών.

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης Βέρα #2 – Μοσχεύματα φυτών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εάν θέλετε να καλλιεργήσετε έναν κάκτο ή να τον καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καθαρό, στεγνό, κοφτερό ψαλίδι.Κόψτε τους μίσχους σε γωνία 45 μοιρών, περίπου 3-6 ίντσες από τη βάση του φυτού.

Το κόψιμο ενός κάκτου είναι εύκολο! Κρατήστε το σε νερό και φροντίστε να μην στεγνώσει. Σε λίγες εβδομάδες θα δείτε ένα νέο κλαδί να μεγαλώνει από την άκρη.

Κατά τον πολλαπλασιασμό της Αλόης Βέρα με μοσχεύματα Κόψτε το φυτό περίπου 3-6 εκατοστά από τη βάση του παχύφυτου.

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης #3 – Αντιστάθμιση

Ένας τρόπος για να αυξήσετε το μέγεθος ενός φυτού αλόης βέρα είναι να το αντισταθμίσετε. Αυτό είναι καλύτερο εάν θέλετε να φυτέψετε σε γλάστρες ή δοχεία. Ειδικά αν πρόκειται για φυτό εσωτερικού χώρου. Η αλόη βέρα μπορεί να πολλαπλασιαστεί με αυτόν τον τρόπο. Δείτε πώς:

1. Βρείτε το στέλεχος του φυτού που αναπτύσσεται απευθείας από το κέντρο. Από αυτόν τον κύριο κορμό πρέπει να αναπτυχθούν πλευρικά κλαδιά.

2. Κόψτε το κύριο φυτό για να αφήσει τα πλαϊνά κλαδιά σε μια μικρή γλάστρα με αμμοπηλώδες χώμα. Φροντίστε να κόψετε περίπου δύο ίντσες πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

3. Ποτίστε ολόκληρο το φυτό και τοποθετήστε το σε σημείο που κάνει μερικό ήλιο για περίπου έξι ώρες την ημέρα. Όταν ποτίζετε τον κάκτο Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ. Επειδή οι ρίζες του είναι επιρρεπείς σε υπερβολικό πότισμα ή βύθιση. Περιοδικά, η τομή πρέπει να ελέγχεται αφαιρώντας τυχόν χώμα που έχει συσσωρευτεί από πάνω.

4. Αν παρατηρήσετε ότι το κόψιμο έχει ρίζες, είναι έτοιμο να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης #4 – Πολλαπλασιασμός Ρίζας

Γιατί η Αλόη Βέρα είναι παχύφυτο. Έχουν επομένως απλωμένες ρίζες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον πολλαπλασιασμό άλλων φυτών στο σπίτι.Όχι μόνο είναι εύκολοι, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το μέγεθος των φυτών σας.

Το καλύτερο μέρος για τον πολλαπλασιασμό της αλόης βέρα με αυτόν τον τρόπο είναι ότι μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε.

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης #5 – Στρώματα αέρα

Ακολουθεί μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν ο κάκτος σας έχει εκτεταμένες ρίζες ή ριζώματα. Εάν έχετε, ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

1. Θα χρειαστείτε ένα ρηχό δοχείο, όπως ένα μπολ γιαουρτιού, και δύο ή τρεις ίντσες αμμοπηλώδους.

2. Τρυπήστε το κέντρο του κάκτου και προσθέστε μερικές σταγόνες ορμόνης ριζοβολίας. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε νερό για να κάνετε τις ορμόνες πιο αποτελεσματικές.

3. Καλύψτε την τρύπα με πλαστικό και απαλά Σπρώξτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε νέες ρίζες να μεγαλώνουν από τα πλάγια.

4. Αφού αφαιρέσετε το πλαστικό Τοποθετήστε το φυτό σε ένα μεγάλο δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρα λαμβάνει 5-6 ώρες μερικού ηλιακού φωτός.

5. Μετά από περίπου 3 εβδομάδες, ο κάκτος σας θα είναι έτοιμος για φύτευση!

Μέθοδος Πολλαπλασιασμού Αλόης #6 – Μοσχεύματα ριζών

Αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καλλιεργήσετε αλόη βέρα στο σπίτι. Αλλά αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο εάν το φυτό σας έχει νέα φύλλα. Δείτε πώς μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την αλόη βέρα με αυτόν τον τρόπο:

1. Κόψτε ένα φύλλο από το φυτό και κόψτε ένα εκατοστό από αυτό. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καφέ κηλίδες στα υπόλοιπα φύλλα.

2. Τοποθετούμε την άκρη του μαχαιριού σε μια κατσαρόλα με αμμοπηλό και το ποτίζουμε καλά. Τοποθετήστε το φυτό σε θέση που δέχεται έξι ώρες μερικού ήλιου την ημέρα.

3. Μετά από ένα μήνα Αφαιρέστε τυχόν χαλαρά μέρη από τον κάκτο. τότε οι ρίζες θα αναπτυχθούν έξω από τον κορμό Τα φυτά είναι τώρα έτοιμα για μεταφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες!

Οδηγός λίπανσης Αλόης Βέρα

Γιατί η Αλόη Βέρα είναι ένα φυσικό παχύφυτο. απαιτώντας έτσι ειδικό πρόγραμμα γονιμοποίησης Συνιστώνται ορυκτά λιπάσματα χωρίς άζωτο. γιατί θα κάνει το φυτό αδύναμο καθιστώντας το ευαίσθητο σε ασθένειες και παράσιτα

για την αλόη βέρα Χρησιμοποιήστε μη μεταλλικά αζωτούχα λιπάσματα.

Δείτε πόσο συχνά μπορείτε να γονιμοποιήσετε τον κάκτο σας στη σωστή ποσότητα:

• Λιπαίνετε εβδομαδιαία εάν τα φυτά σας είναι νεαρά και αναπτύσσονται. Χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιτρικό ασβέστιο και 1/4 φλιτζάνι αλάτι Epsom.

Σε δοχεία, χρησιμοποιήστε αρκετό νερό για να διατηρήσετε όλο το υλικό φύτευσης υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Θα πρέπει να φροντίσετε να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας 1/2 έως 1 ίντσα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

• Εάν το φυτό είναι στη γλάστρα για περισσότερο από έξι μήνες, προσθέστε ½ κουταλιά της σούπας λίπασμα 10-10-10 αναμεμειγμένο με ένα τέταρτο αλάτι Epsom κάθε τρεις εβδομάδες. Μπορεί να αναμιχθεί με νερό και να χυθεί πάνω στο χώμα.

Οδηγός χυμού αλόης

Το πότισμα ενός φυτού αλόης βέρα είναι απλό και απλό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό ή πολύ στεγνό, διαφορετικά μπορείτε να σκοτώσετε τα φυτά σας.

Για να ποτίσετε σωστά έναν κάκτο Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι ούτε υγρό ούτε στεγνό.

Πρόγραμμα ποτίσματος Aloe Vera

Η συχνότητα του ποτίσματος ενός κάκτου εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες:

• Μέγεθος γλάστρας – Εάν χρησιμοποιείτε γλάστρα με περισσότερα από 15 γαλόνια χώματος, θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα. Αλλά εάν το δοχείο είναι μικρότερο από 10 γαλόνια, θα πρέπει να ποτίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

• Έκθεση στο φως – Εάν ένας κάκτος κάνει πολύ ήλιο (περισσότερο από 6 ώρες), θα πρέπει να ποτίζεται πιο συχνά από ό,τι σε σκιερό μέρος.

• Καιρός – Εάν ζείτε σε περιοχή που δεν βρέχει πολύ. Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Τα φυτά θα χρειάζονται λιγότερο πότισμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πότε μια αλόη βέρα χρειάζεται νερό είναι να κοιτάξετε το χώμα. Εάν το τελευταίο πότισμα ήταν ακόμα υγρό, μην το ποτίσετε. Ωστόσο, εάν το φυτόχωμα είναι στεγνό στην αφή και δεν κολλάει εύκολα μεταξύ τους Μπορεί να χρειαστείτε λίγο πότισμα.

φύτευση/φύτευση αλόης βέρα

Η φύτευση ή η καλλιέργεια ενός κάκτου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα. λίγα βήματα

Η αλόη βέρα μπορεί να χρειαστεί μεταφύτευση ή επαναφύτευση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δίνεται προσοχή.

• Πριν το φυτέψετε, βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας δεν έχει πολλές ρίζες. που είναι πολύ σημαντικό Γιατί πάρα πολλές ρίζες μπορεί να μην επιβιώσουν.

• Βρείτε μια γλάστρα που έχει το ίδιο μέγεθος ή λίγο μεγαλύτερη από το φυτό σας.

• Γεμίστε τη γλάστρα με ένα μείγμα χώματος για γλάστρες και λεπτής άμμου – η σωστή αναλογία είναι 3:1 με χώμα για γλάστρες δύο τρίτα και λεπτή άμμο κατά το ένα τρίτο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αντ’ αυτού σε κουτί εμπορικού μείγματος. Κάντε το δικό σας για να μην χημικά.

• Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα είναι αρκετά βαθιά ώστε να καλύπτει τις ρίζες με 1-2 ίντσες χώμα μετά τη φύτευση – το φυτό δεν θα αναπτυχθεί εάν οι ρίζες του είναι εκτεθειμένες. Φυτέψτε τη ρίζα έτσι ώστε η πάνω άκρη της να είναι κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας.

Γενικές φαρμακευτικές ιδιότητες της αλόης βέρα

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το να έχετε το δικό σας φυτό αλόης βέρα είναι ότι έχετε πάντα πρόσβαση σε φρέσκο ​​τζελ αλόης βέρα για να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μαγική ουσία απευθείας από τα φύλλα ή να την κάνετε προϊόντα όπως κρέμες, λοσιόν, αλοιφές και τζελ. τσιμπήματα εντόμων και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα

Οι ιδιοκτήτες της αλόης βέρα είναι τυχεροί επειδή υπάρχει ένα νέο τζελ αλόης βέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων.

Αυτό το υπέροχο φυτό θεωρείται πολύ χρήσιμο βότανο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη βέρα περιέχει περισσότερες από 200 βιοδραστικές ενώσεις που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ασθένειες και να προάγει την καλή υγεία. Μερικά από αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

• Αντιοξειδωτικά – Βοηθά στη μείωση του σχηματισμού ελεύθερων ριζών στο σώμα και εξουδετερώνει τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που παράγονται ως μέρος του μεταβολισμού που προκαλεί καρκίνο.

• Πολυσακχαρίτες – ένα σύνθετο σάκχαρο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιικές ιδιότητες. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων, ελκών, κολίτιδας και άσθματος.

Στις μέρες μας, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία των πάντων, από την ακμή μέχρι τον καρκίνο. Βοηθά στην πεπτική διαδικασία και προάγει ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι καλύτερες ποικιλίες αλόης βέρα για καλλιέργεια στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αλόης βέρα. Αλλά μόνο μερικά είναι τα καλύτερα που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Εδώ είναι μια λίστα δημοφιλών φυλών:

Τύποι Aloe Vera για ηλιακά εγκαύματα

Η αλόη βέρα χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Εάν ζείτε σε περιοχή με περισσότερες από 6 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Θα πρέπει να φυτέψετε τις ακόλουθες ποικιλίες αλόης βέρα:

• «Dorothy Lael» – Πρόκειται για μια ελκυστική ποικιλία με χρυσό φύλλωμα που έχει εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει λεία φύλλα που μοιάζουν με σπαθί και είναι ένα υπέροχο καλλωπιστικό φυτό στον κήπο σας.

• ‘Orange Frost’ – όπως υποδηλώνει το όνομά του. Το φύλλωμά του είναι έντονο πορτοκαλί και παράγει εντυπωσιακές συστάδες κίτρινων λουλουδιών.

• «Ζάμπια» – ιθαγενής της ανατολικής Αφρικής και έχει μακριά, στενά πράσινα φύλλα με κοκκινωπή άκρη. Ωστόσο, αυτό το είδος αλόης χρειάζεται περισσότερο ήλιο από άλλα είδη αλόης.

Aloe vera για σκιά ή μερική σκιά.

Εάν ζείτε σε περιοχή με λιγότερο από 6 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Οι καλύτερες ποικιλίες κάκτων χαμηλού φωτισμού για εσάς είναι:

• «Baby Leaf» – έχει μια συμπαγή ροζέτα που παράγει πολλά νέα φύλλα. Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται πολύ εύκολα και είναι ιδανική για αρχάριους κηπουρούς.

Ποικιλίες Αλόης για Μεγάλα Αίθρια

Αυτή η ποικιλία είναι πολύ δημοφιλής επειδή μπορεί να φτάσει τα 4 πόδια σε ύψος και πλάτος:

• «Ηρακλής» – Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα και πλάτος έως 9 ίντσες. Αυτή είναι η καλύτερη ποικιλία για εσάς.

• «Emerald Ripple» – έχει μακριά, στενά πράσινα φύλλα που φτάνουν τα 3 πόδια σε ύψος.

Η αλόη βέρα μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητο φυτό για τους λάτρεις των παχύφυτων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε περιοχή χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να καλλιεργήσετε όμορφα φυτά σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. και διασφαλίζουν ότι ευδοκιμεί ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Δεδομένου ότι τόσο η ανάπτυξη όσο και η συντήρηση δεν είναι περίπλοκα. Έτσι, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι για τις προσπάθειες εξωραϊσμού σας. Ο πολλαπλασιασμός των κάκτων είναι επίσης εύκολος μόλις μάθετε πώς να τους μεγαλώνετε με μοσχεύματα, σπόρους ή διαίρεση.

για καλύτερα αποτελέσματα Φυτέψτε το σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία με καλά στραγγιζόμενο έδαφος και άφθονο χώρο για να αναπτυχθεί. Λάβετε υπόψη ότι η αλόη βέρα είναι ένα φυτό γνωστό για την εξαιρετική του αντοχή στην ξηρασία. ακόμα και στη σκιά Περιμένετε το φυτό σας να ευδοκιμήσει χάρη στην ικανότητα των χυμωδών φύλλων να συγκρατούν νερό.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *