Πώς να κλαδέψετε τα φυτά ορτανσίας;

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά ορτανσίας;

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά ορτανσίας;

Γνωρίζοντας πότε και πώς να κλαδέψετε την ορτανσία σας θα διασφαλίσετε ότι οι ορτανσίες σας θα αναπτυχθούν δυναμικά και θα παράγουν εντυπωσιακές ανθοφορίες. Οι κακώς ευθυγραμμισμένες ορτανσίες μπορεί να μην ανθίζουν.

Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν κλαδεύετε ορτανσίες. Εξαρτάται από το αν οι ορτανσίες ανθίζουν από νέα ή παλιά φυτά.

Θα σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πότε και πώς να κλαδεύετε ορτανσίες για ένα επιτυχημένο κλάδεμα ορτανσίας κάθε φορά.

Κλαδέψτε τις ορτανσίες το καλοκαίρι.

Πολλές ποικιλίες ορτανσίας, όπως η μεγαλόφυλλη ορτανσία ορτανσία του βουνού ορτανσία αναρρίχησης και ορτανσία με φύλλα δρυός θα ανθίσει μόνο σε παλιό ξύλο

Αυτά τα λουλούδια ακολουθούν την περσινή ανάπτυξη, επομένως μειώνοντας αυτήν την ανάπτυξη την άνοιξη, για παράδειγμα, κόβετε αδρανείς μπουμπούκια ανθέων. για να μην ανθίζει εποχιακά η ορτανσία σας

Ο κανόνας είναι να κλαδεύετε αυτές τις ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιό ξύλο. Ακριβώς όπως τα λουλούδια αρχίζουν να μαραίνονται το καλοκαίρι Όσο πιο γρήγορα κόψετε τα λουλούδια, τόσο το καλύτερο. Ο θάμνος ανακάμπτει γρήγορα και παράγει πολύ εντυπωσιακές ανθοφορίες την επόμενη σεζόν.

Αφαιρέστε τα αδύνατα στελέχη ή τα στελέχη κόβοντας στη βάση. Για να βελτιώσετε το σθένος των ορτανσών και να παράγετε περισσότερα λουλούδια την επόμενη σεζόν. Αφαιρέστε μερικά από τα παλιά κοτσάνια.

Μπορείτε να κόψετε μερικά από τα ψηλότερα στελέχη για να επαναφέρετε την ορτανσία σας σε διαχειρίσιμο μέγεθος.

Κλαδέψτε τις ορτανσίες το χειμώνα.

Οι ορτανσίες και οι νεαρές ορτανσίες θα ανθίσουν σε νέα φυτά. Ως εκ τούτου, απαιτείται κλάδεμα αργά το χειμώνα. Πριν το φυτό ξυπνήσει από τον λήθαργο και ξαναρχίσει το μεταβολισμό.

Αυτές οι ορτανσίες πρέπει να παράγουν νέα ανάπτυξη και να ανθίσουν την ίδια εποχή, επομένως είναι σημαντικό να τις κλαδέψετε πριν ανθίσουν ξανά.

Σε σύγκριση με παλαιότερες ανθισμένες ορτανσίες Αυτές οι ορτανσίες ανθίζουν προς το τέλος της σεζόν. Αρχίζει να ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και συνεχίζει μέχρι το φθινόπωρο μέχρι να αρχίσει ο παγετός.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κόψετε αυτά τα όψιμα ανθισμένα:

  • Μπορείτε να το κόψετε στη βάση.
  • Αφήστε τη δομή της παλιάς ανάπτυξης (18 έως 24 ίντσες ύψος).

Το κλάδεμα των ορτανσιών που ανθίζουν αργά στη βάση θα παράγει πολύ μεγαλύτερες ανθοφορίες. Ωστόσο, η απόρριψη της παλιάς δομής ανάπτυξης θα αποτρέψει την αποτυχία της. (Τα κλαδιά που πέφτουν πάνω από το βάρος των λουλουδιών)

Ένα πιθανό πρόβλημα με το κλάδεμα των ορτανσών στα τέλη του χειμώνα ή την άνοιξη είναι ότι οι όψιμοι παγετοί μπορούν να βλάψουν τη νέα ανάπτυξη.

Εάν γίνει ζημιά από παγετό σε ένα υγιές και δυνατό δέντρο. Κόψτε το πρώτο ζευγάρι μάτια που δεν έχουν καταστραφεί. κορμός που σέρνεται κατά μήκος του εδάφους Θα πρέπει επίσης να ξεριζωθούν τα ελαττωμένα ή αδύναμα στελέχη.

Κλαδέψτε, λοιπόν, ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιό ξύλο αμέσως μετά την ανθοφορία. Κλαδέψτε τις ορτανσίες που ανθίζουν σε νέα φυτά στα τέλη του χειμώνα.

Κάθε φορά που κόβετε ένα κλαδί ή ένα νεκρό κεφάλι μιας ορτανσίας Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένες λεπίδες για να αποτρέψετε την εξάπλωση μούχλας, βακτηρίων, ιογενών ασθενειών, ακόμη και εντόμων.

Μπορείτε να κόψετε την ορτανσία στο έδαφος;

Μπορείτε να κόψετε ορτανσίες στο έδαφος. Ειδικά αν θέλετε να αναβιώσετε ορτανσίες με χαμηλή απόδοση. ή να τονώσει την παραγωγή μεγαλύτερων λουλουδιών σε ορτανσίες που απαιτούν χειμερινό κλάδεμα.

Αυτές οι ορτανσίες μπορούν να κοπούν στο έδαφος κάθε χρόνο.Ωστόσο, οι ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιά φυτά μπορούν να ανθίσουν σε μια ή δύο σεζόν αν κοπούν στο έδαφος.

Επομένως, για να αποφευχθεί η περίοδος μη ανθοφορίας Συνιστάται βαρύ κλάδεμα για 3 χρόνια.

Είσαι νεκρή ορτανσία;

Ναι!Σκοτώνω τις ορτανσίες καθ’ όλη την περίοδο της ανθοφορίας αφού τα λουλούδια έχουν μαραθεί.Το νεκρό κεφάλι είναι διαφορετικό από το κλάδεμα.

όταν ξεφορτωθείτε τα ζιζάνια Αφαιρέστε τυχόν παλιά λουλούδια που έχουν μίσχους συνδεδεμένους πάνω τους. Αυτό είναι ένα κοινό λάθος.

Η ορτανσία πρέπει να αποκοπεί πάνω από το πρώτο σετ νέων φύλλων. Αυτό διασφαλίζει ότι τα μπουμπούκια ανθέων θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να παράγουν νέα άνθη.

Αυτός είναι ο λόγος για το μάδημα των κεφαλών – για να τονωθεί η παραγωγή νέων λουλουδιών. Όχι μόνο φρέσκα λουλούδια, αλλά και μεγάλα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των νεκρών ορτανσών – εκτός από το ότι είναι όμορφες – είναι ότι η αφαίρεση των λουλουδιών μπορεί να βελτιώσει τον αερισμό γύρω από τα φύλλα. Βοηθά στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης μυκητιασικών ασθενειών

Έχω δει επίσης κηπουρούς να καλλιεργούν ορτανσίες τον χειμώνα χωρίς να κόβουν τα κεφάλια τους. Το σκεπτικό τους είναι να παρέχουν περισσότερη μόνωση και προστασία από το κρύο για αυτούς τους θάμνους.

Δεδομένου ότι συνήθως στήνω αρκετή χειμερινή προστασία για ορτανσίες που ταλαιπωρούνται από παγωμένους χειμώνες. Δεν βλέπω κανένα πρόσθετο όφελος από το να αφήνεις ξοδευμένα λουλούδια στο φυτό.

Αλλά δεν βλέπω κανένα μειονέκτημα σε αυτήν τη μέθοδο, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο.

Τι θα συμβεί αν δεν κόψετε τις ορτανσίες σας;

Οι ορτανσίες δεν χρειάζονται πολύ κλάδεμα. Αλλά το κόψιμο εδώ και εκεί, αν γίνει σωστά, είναι σίγουρα χρήσιμο.

Αν δεν έχετε κλαδέψει την ορτανσία σας εδώ και χρόνια Συνήθως μπορείτε να περιμένετε να συμβεί ένα από τα τρία πράγματα:

  • Οι ορτανσίες μεγαλώνουν ψηλά και ποδαρικά, φτάνοντας στο μέγιστο μέγεθός τους καθώς ωριμάζουν.
  • Η ανθοπαραγωγή τους επηρεάζεται τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
  • Τα πολύ παλιά καλάμια μπορεί να κάνουν το φυτό να χάσει τη δύναμη και το σθένος.

Επομένως, το τακτικό κλάδεμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις ορτανσίες σας θαμνώδεις και εύχρηστες. Βοηθά επίσης στην παραγωγή πιο όμορφων λουλουδιών.Τέλος, το κλάδεμα μπορεί να ενθαρρύνει πιο έντονη ανάπτυξη και ανάπτυξη.

κάλυμμα

Τα φυτά ορτανσίας κόβονται εύκολα και είναι απλώς θέμα χρόνου περιποίησης. Δεν μπορούν να κοπούν όλες οι ορτανσίες ταυτόχρονα. Κόβοντας τις ορτανσίες σας τη λάθος στιγμή και κινδυνεύετε να χάσετε λουλούδια όλη τη σεζόν.

όταν κοπεί σωστά Η ορτανσία θα μεγαλώσει σε περισσότερους θάμνους. δώστε περισσότερα λουλούδια και γενικά αναπτύσσεται δυναμικά

Μπορείτε να κόψετε την ορτανσία μέχρι τη βάση. Τα νεκρά ή άρρωστα καλάμια πρέπει να κόβονται για να ισοπεδώσουν το έδαφος.

Εάν γνωρίζετε τι είδους ορτανσία φυτεύετε, θυμηθείτε αυτόν τον κανόνα – οι ορτανσίες που αναπτύσσονται σε παλιό ξύλο πρέπει να κλαδεύονται αφού ανθίσουν. Ενώ οι ορτανσίες που αναπτύσσονται σε νέο ξύλο πρέπει να κλαδεύονται στα τέλη του χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *