Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα την Αγαύη;

พืชหางจระเข้

Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα την Αγαύη;

Οι αγαύες είναι αρωματικά φυτά γνωστά για το όμορφο φύλλωμά τους. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αγαύης: η αγκαθωτική ποικιλία, η οποία παράγει γάλα που χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό. και η χυμώδης αλόη βέρα, η οποία χρησιμοποιείται για ιατρικούς και καλλυντικούς σκοπούς.

Ονομάζονται επίσης φυτά του αιώνα, η αγαύη μπορεί να αναπτυχθεί από 20 πόδια έως 10 πόδια, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να περπατήσετε γύρω από το φυτό εάν καλλιεργείτε μεγαλύτερες ποικιλίες.

Η αγαύη απαιτεί λίγη φροντίδα καθώς απαιτεί περιστασιακό πότισμα και καλά στραγγιζόμενο χώμα. Ο πολλαπλασιασμός της αγαύης είναι πολύ εύκολος. πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση Φοράτε γάντια και χοντρά γυαλιά. Χρησιμοποιήστε καθαρά, αιχμηρά εργαλεία για να αποφύγετε τη διάδοση ασθενειών.

μέθοδος διάδοσης

Κύριοι τρόποι διάδοσης:

πολλαπλασιασμό φυτών

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην ικανότητα των φυτών να σχηματίζουν ρίζες και μίσχους από μίσχους ή φύλλα. Η εποχή του χρόνου έχει μεγάλη επίδραση στον πολλαπλασιασμό των φυτών.Πρώτα, μάθετε ποια είδη ευδοκιμούν σε θερμά κλίματα. Αν κοπεί σε λάθος μήνα Η ριζοβολία δεν θα γίνει.

Το φυτό αγαύης είναι ελαφρώς τοξικό επειδή τα φύλλα του περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό. Αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος φορώντας γάντια ή κάνοντας άμεση επαφή με το φυτό. Συλλέξτε εξαρτήματα από το Sonic Plant. Μην πολλαπλασιάζετε στίγματα, μαραμένα ή άρρωστα κλαδιά.

Τα φύλλα του περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού που μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό.

Τα μοσχεύματα μπορεί να είναι μικρότερα ή πολλά πόδια. Ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του μητρικού φυτού. Δεν απαιτούνται ορμόνες ριζοβολίας. αλλά μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των ριζών Όλα τα μέρη πρέπει να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να κλείσει ο τραυματισμένος μαλακός ιστός.

πολλαπλασιασμός με σπόρο

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι ο πιο οικονομικός τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών. όταν οι σπόροι φυτρώσουν Τα σπορόφυτα που είναι μοναδικά ή ασυνήθιστα για το μητρικό φυτό είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν.

Τα σπορόφυτα αγαύης είναι ευκολότερα στη διαχείριση και λιγότερο επιρρεπή σε ασθένειες των φυταρίων από τους περισσότερους κάκτους.

Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκους και καθαρούς σπόρους. Φυτέψτε τους σπόρους σε φαρδιά, ρηχά δοχεία και χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εδάφους που είναι καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο και βιολογικό.

σπόρους αγαύης στο χέρι
Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι ο πιο οικονομικός τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών.

για τα καλύτερα συστατικά Αναμείξτε ίσες ποσότητες ανόργανων υλικών όπως ο περλίτης με οργανικά υλικά κομποστοποίησης όπως η τύρφη σφάγνου Μη χρησιμοποιείτε κοπριά γιατί μπορεί να επηρεάσει τα φυτά. Η βέλτιστη θερμοκρασία για καλή βλάστηση και ανάπτυξη είναι μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αγαύη από μοσχεύματα

Κόψτε το στέλεχος και αφήστε την πληγωμένη μερίδα να στεγνώσει για περίπου μια εβδομάδα. Όταν η κοπτική άκρη αρχίζει να ακονίζει αλλάξτε το στέμμα Μην ποτίζετε μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη. Η νέα ανάπτυξη αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη των ριζών.

αλόη
Η νέα ανάπτυξη αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη των ριζών.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αγαύη από σπορόφυτα

Οι αγαύες πολλαπλασιάζονται εύκολα με το διαχωρισμό του νεαρού φυτού, γνωστό ως offset, από το μητρικό φυτό.Η νύμφη εμφανίζεται στη βάση του μητρικού φυτού και είναι μια ανάπτυξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή.

κατά τη μετακίνηση Αφαιρέστε τα κουτάβια που είναι ακόμα μικρά. Τα μεγάλα σπορόφυτα, από την άλλη, μπορεί να μην έχουν αρκετές ρίζες για να στηρίξουν τα μεγάλα, σαρκώδη φύλλα.

αγαύη στο χέρι
Η νύμφη εμφανίζεται στη βάση του μητρικού φυτού και είναι μια ανάπτυξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή.

Η αλόη βέρα έχει ρηχές ρίζες. Έτσι πρέπει να σκάψει μια τρύπα πλατιά. Ορισμένα είδη αγαύης παράγουν φυτά σε μίσχους λουλουδιών. μπορεί να αφαιρεθεί χωριστά στη δεξαμενή Οι ρίζες πρέπει να εμφανιστούν σε μερικές εβδομάδες.

Βήματα για τον πολλαπλασιασμό της Αγαύης από τις μετατοπίσεις

  1. Χρησιμοποιήστε μια μυτερή σμίλη για να διαχωρίσετε το σπασμένο τμήμα από το μητρικό φυτό. αφήνοντας ένα μικρό μέρος του κορμού για σύνδεση μεταξύ του δενδρυλλίου και του μητρικού φυτού Το κόψιμο πολύ κοντά στη βάση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη των ριζών.

2. Αφαιρέστε τις κατεστραμμένες ρίζες και αφήστε μόνο ένα τέταρτο της ίντσας της ρίζας στο κλαδί. Για να διαγράψετε μια μετατόπιση Ανακατεύουμε ένα κάθε φορά μέχρι να ελευθερωθούν το μητρικό φυτό και το χώμα.

3. Κρατήστε το κουτάβι σε σκιερό, αεριζόμενο μέρος για μερικές ημέρες.

4. Ετοιμάστε ένα μείγμα ριζοβολίας που στραγγίζει γρήγορα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη μείγματος γλάστρας και χοντρής άμμου ή να χρησιμοποιήσετε ίσα μέρη χυμώδους και μίγματος εδάφους.

5. Τοποθετήστε απαλά τα σπορόφυτα αγαύης στο μέσο ριζοβολίας.

6. Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό, ζεστό μέρος και βρέξτε ελαφρά το χώμα.

7. Μετά την ριζοβολία του offset αρχίζουν να μεγαλώνουν Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσθέσετε ένα κανονικό υδατοδιαλυτό λίπασμα.

8. Η offset αγαύη μπορεί να φυτευτεί απευθείας σε δοχείο 3,8 λίτρων και θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο χωρίς μεταφύτευση. Ποτίστε το φυτό όταν στεγνώσει το φυτικό έδαφος. Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αγαύη από σπόρους

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε εύκολα την αγαύη από σπόρους. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Διασκορπίστε τους σπόρους αγαύης στη ρηχή επιφάνεια του δοχείου και καλύψτε τους ελαφρά με χοντρή άμμο.Το δοχείο πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο. Αν οι σπόροι της αγαύης είναι μεγάλοι Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα ή περλίτη. Προσπαθήστε να μην καλύψετε τους σπόρους πολύ βαθιά. Το μέσο ανάπτυξης μπορεί να αποστειρωθεί για να αποφευχθεί η υγρασία κατά τη βλάστηση. Τοποθετήστε τα μέσα σε φούρνο στους 176,7°C για περίπου 30 λεπτά για να αποστειρωθούν.

2. Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα σφραγισμένο δοχείο και γεμίστε το με νερό στο μισό ύψος του δοχείου. Αφήστε το νερό να θρέψει το μέσο από τον πάτο του δοχείου. Οι σπόροι της αγαύης είναι πολύ μεγαλύτεροι. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άρδευση με αέρα. Ωστόσο, μην ποτίζετε υπερβολικά ή μουλιάζετε τα σπορόφυτα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες.

3. Μετακινήστε τη γλάστρα σε φωτεινή, ζεστή τοποθεσία με άφθονο ηλιακό φως. Συνιστούμε ελάχιστη θερμοκρασία 70 βαθμών Φαρενάιτ. Καλύψτε το δοχείο με πλαστική μεμβράνη για να διατηρήσετε την υγρασία κατά τη βλάστηση.

4. Οι σπόροι χρειάζονται δύο έως τρεις εβδομάδες για να βλαστήσουν. ανάλογα με το είδος μετά τη βλάστηση Για να μειώσετε την υγρασία, ανασηκώστε τα πλαϊνά της πλαστικής μεμβράνης. Μετά από μερικές ημέρες, αφαιρέστε εντελώς τη συσκευασία και ελέγξτε το έδαφος για υγρασία.

5. Μετά τη βλάστηση, διατηρήστε την κατάλληλη υγρασία. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε ένα ακροφύσιο ψεκασμού στον εύκαμπτο σωλήνα κήπου. Μην αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει τελείως. Το βρεγμένο έδαφος είναι επίσης επικίνδυνο.

6. Μεταφυτέψτε φυτά αγαύης σε επίπεδες γλάστρες ή μεμονωμένες γλάστρες όταν έχουν δύο ή τρία αληθινά φύλλα. Προτείνουμε ένα δοχείο 5,7 cm για αυτό το σκοπό.

7. Λιπάνετε όταν τα φυτά έχουν ύψος τουλάχιστον 1,3 εκ. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα υδατοδιαλυτού λιπάσματος εβδομαδιαίως. Συνιστάται λίπασμα 20-20-20 (NPK) για γενική χρήση.

8. Αυξήστε την ένταση του φωτός όταν τα σπορόφυτα ωριμάσουν. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν το πρωινό φως του ήλιου ή το φιλτραρισμένο φως. Τα φυτά χωρίς φως θα γίνουν ψηλά και ασυνήθιστα.Από την άλλη πλευρά, το κίτρινο στη μία πλευρά του φυτού μπορεί να υποδηλώνει πολύ φως ή πολύ νερό.

9. Ποτίστε τα φυτά σας εβδομαδιαία όταν οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι πάνω από 16° C. Ελέγξτε την υγρασία στην περιοχή της ρίζας πριν το πότισμα. Βεβαιωθείτε ότι η επάνω ίντσα είναι στεγνή πριν το πότισμα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αγαύη στο νερό

Τοποθετήστε το φυτό αγαύης σε μια μεγάλη γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό λαμβάνει έμμεσο ηλιακό φως και νερό κάθε λίγες εβδομάδες.Το φυτό σας αγαύης θα αναπτύξει ρίζες και θα παράγει μαζική ανάπτυξη.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αγαύη με άνθη μπανάνας

Οι βολβοί είναι μικρές βολβώδεις δομές που σχηματίζονται στις μασχάλες των φύλλων ή στη βάση των στελεχών σε νέα φυτά. Επιλέξτε κόνδυλους για μεταφύτευση και όχι κονδύλους σε μεγάλες ομάδες.

Εάν επιλέξετε σύμπλεγμα Κρατήστε τα χωριστά.Επίσης επιλέξτε ριζωμένους κόνδυλους. Για να κάνετε τις ρίζες σας να μεγαλώνουν γρηγορότερα, τότε ας δούμε τα βήματα που απαιτούνται για την επιτυχή διάδοση των βολβών.

  1. Στρίψτε απαλά τη λάμπα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Εάν χρησιμοποιείτε το εργαλείο Θα προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στα φυτά. Προσέξτε να μην καταστρέψετε το θεμέλιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια νερού και σήψη μούχλας.

2. Χρησιμοποιήστε ορμόνες ενίσχυσης της ρίζας για να ενισχύσετε τις ρίζες και να επιταχύνετε την ανάπτυξη των φυτών. Αρχικά, μουλιάστε τη βάση του βολβού σε νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε ορμόνη ριζοβολίας και σκόνη για να κολλήσει στο φυτό.

3. Αφήστε τους βολβούς να στεγνώσουν για περίπου 48 ώρες μέχρι να σκληρύνει η τραυματισμένη περιοχή και να μειώσετε τον κίνδυνο προσβολής από μύκητες.

4. Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει γρήγορα, όπως χώμα για γλάστρες ή αργιλώδες έδαφος.

5. Η υγρασία μπορεί να αυξηθεί με την τοποθέτηση φυτών στο θερμοκήπιο. Η θερμότητα και η υγρασία παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των ριζών. ή χρησιμοποιήστε πλαστική μεμβράνη

6. Τοποθετήστε τους βολβούς σε ένα μεγάλο δοχείο μετά από τρεις μήνες που έχουν σχηματιστεί οι ρίζες.

Πρόσθετες συμβουλές πολλαπλασιασμού

Πώς να απαλλαγείτε από μια μεγάλη αγαύη:

  1. Σκάψτε γύρω από το φυτό χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι σε βάθος τουλάχιστον 8 ιντσών.
  2. Συνεχίστε το σκάψιμο στη μέση της αγαύης.
  3. Τραβήξτε προς τα πάνω όταν η ρίζα είναι χαλαρή.

Τα μπλοκ μπορούν επίσης να χωριστούν σε διαχειρίσιμα μέρη για να διευκολύνουν την αποβίβαση από το έδαφος.

στις αρχές του μήνα Ποτίζετε συχνά την αλόη βέρα. Τουλάχιστον κάθε 4-5 ημέρες μια φορά ξεκίνησε. Το πότισμα δύο ή τρεις φορές το μήνα σε υπερβολική ζέστη ή υπερβολική ζέστη είναι αρκετό.

φρεσκοποτισμένα φυτά
στις αρχές του μήνα Ποτίζετε συχνά την αλόη βέρα. Τουλάχιστον κάθε 4-5 ημέρες

Τοποθετήστε το φυτό αλόης σας σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Συνιστάται να κοιτάτε δυτικά ή νότια για άμεσο ηλιακό φως. Ποτίστε καλά το φυτό και βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι μισοξηρό πριν ξεκινήσετε ξανά το πότισμα.

συμπέρασμα

Η αναπαραγωγή της αγαύης δεν είναι μια μεμονωμένη διαδικασία. Αλλά τα ατομικά σχέδια φροντίδας μπορούν να εγγυηθούν 100% ποσοστό επιτυχίας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *