Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη μητέρα των χιλιάδων;

How to Easily Propagate Mother of Thousands?

Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη μητέρα των χιλιάδων;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς πήραν το όνομά τους χίλια μητρικά φυτά; όπως υποδηλώνει το όνομα Αυτό το χυμώδες μητρικό φυτό έχει περιθώρια φύλλων γεμάτα μικροσκοπικά αντίγραφα. Το δενδρύλλιο πέφτει στο έδαφος και βγάζει νέο.

Σε όλο τον κόσμο, είναι δημοφιλές ως φυτό σε γλάστρες επειδή μπορεί να πολλαπλασιαστεί γρήγορα από χιλιάδες μητρικά φυτά. Ονομάζεται επίσης φυτό αλιγάτορα ή φυτό μεξικάνικο καπέλο. Αυτά τα ελκυστικά χυμώδη φυτά σχηματίζουν συντριπτικές σπείρες γρήγορα και ανεξέλεγκτα.

Αν δεν σας ενδιαφέρει να φυτέψετε περισσότερα φυτά Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά από φίλντισι σε δοχεία. Αυτό το ζωηρό φυτό μπορεί να επιβιώσει για μεγάλες περιόδους χωρίς νερό και είναι ιδανικό για φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση. Αλλά πρώτα, ας δούμε πώς να πολλαπλασιάσετε ένα μεξικάνικο φυτό καπέλων με επιτυχία.

Τι είναι η διάδοση;

Ο αγενής πολλαπλασιασμός είναι η διαδικασία ανάπτυξης νέων φυτών από υπάρχοντα φυτά.Τα παχύφυτα είναι φυτά εσωτερικού χώρου που πολλαπλασιάζονται εύκολα. Ο πολλαπλασιασμός παράγει νέα ανάπτυξη χωρίς την ανάγκη αγοράς νέων φυτών.

ασφάλεια και προφυλάξεις

Το δηλητήριο από το φυτό του κροκόδειλου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και φουσκάλες. γι ‘αυτό το λόγο Συνιστούμε να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε το φυτό.Επιπλέον, απολυμάνετε τα κοπτικά εργαλεία σας με ζεστό νερό και οινόπνευμα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μόλυνσης.

Συνιστούμε να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε το φυτό.

Η καλύτερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αλλά το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή. Όσον αφορά τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να πολλαπλασιαστούν κάθε εποχή γιατί οι συνθήκες είναι ίδιες όλο το χρόνο.

Τα ανθυγιεινά φυτά δείχνουν χρόνο ζευγαρώματος. Αν παρατηρήσετε ότι το παχύφυτό σας μαραίνεται και σαπίζει. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα υγιή μέρη και να ξεκινήσετε από την αρχή.Επίσης, είναι καλύτερο να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας όταν γνωρίζετε ότι έχουν ρίζες. όταν αρχίσουν να γεμίζουν το δοχείο Μπορείτε να πείτε ότι ήρθε η ώρα να τα μετακινήσετε σε ένα νέο δοχείο.

μέθοδος διάδοσης

διάδοση από τη μετατόπιση

Ένα offset ή φυτό είναι ένα νεαρό φυτό που αναπτύσσεται από το μητρικό φυτό. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα φυτά ένα προς ένα καθώς μεγαλώνετε. ή διαγράψτε πολλαπλές μετατοπίσεις ταυτόχρονα Αφού επιλέξετε το offset Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τα απλώσετε απαλά.Χιλιάδες μητρικά φυτά είναι ένα καλό παράδειγμα.

μικρά παχύφυτα
Τα φυτά είναι μωρά φυτά που αναπτύσσονται από το μητρικό φυτό.

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα βλαστών

Περιλαμβάνει την αφαίρεση του μίσχου από το μητρικό φυτό και τη φύτευσή του ανεξάρτητα. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτά εσωτερικού χώρου με πόδια. ΑΙΩΝ Είναι πολύ κατάλληλο για ανύψωση με αυτόν τον τρόπο.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα φύλλων.

Χρειάζεστε μόνο ένα φύλλο για να δημιουργήσετε ένα νέο φυτό. Τα ψηλά και απλωμένα φύλλα είναι καλύτερα από τα συμπαγή φύλλα όταν χρησιμοποιείται διαφυλλικός πολλαπλασιασμός. Η χρήση πολλών φύλλων ταυτόχρονα στο ίδιο δοχείο είναι πιο κατάλληλη από τη χρήση μόνο ενός. ένα καλό παράδειγμα Εχεβέρια μοντέλο.

Τρόπος πολλαπλασιασμού από φυτά

Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά ή να ζητήσετε από φίλους φυτά.Από την άλλη, μπορείτε να προμηθευτείτε φυτά από ηλεκτρονικά καταστήματα. Ας ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα για να διαδώσετε τις χίλιες μητέρες σας. Ας πυροβολήσουμε λοιπόν

Μητέρα χιλιάδων δέντρων σε έναν κουβά
Όσο για τα φυτά, μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά.
 1. Νέα φυτά αναπτύσσονται χωρίς ρίζες. Για να πετύχετε την αναπαραγωγή σας Συνιστούμε να επιλέξετε φυτά με σωστά αναπτυγμένες ρίζες. Μην βιαστείτε να κλαδέψετε το φυτό μέχρι να έχει ρίζες από το μητρικό φυτό. Αν κάποια φυτά πεθάνουν επιλέξτε περισσότερα φυτά
 2. Το μητρικό φυτό πρέπει να είναι δυνατό. Αποφύγετε την αναπαραγωγή φυτών με κίτρινα φύλλα ή σήψη των ριζών. Τα Yarows είναι ανθεκτικά φυτά και τα φυτά ρίχνουν εύκολα τα φύλλα τους. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε το φυτό.Πλέον, το φυτό θα αναπτυχθεί χωρίς δενδρύλλιο για να το στηρίξει.
 3. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Αν το δέντρο σας έχει κακές ρίζες Αφήστε το σε νωπό χαρτί για λίγες μέρες μέχρι να αναπτυχθούν οι ρίζες.
 4. Γεμίστε ένα μικρό δοχείο με χώμα και ρίξτε νερό. Χρησιμοποιήστε χώμα που βελτιώνει την αποστράγγιση και παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για τα παχύφυτα. Προτείνουμε έναν κάκτο που στραγγίζει καλά. Μπορείτε να τα αγοράσετε στον τοπικό σας παιδικό σταθμό ή να μάθετε πώς να τα φτιάξετε τα δικά σας. στην παρασκευή μείγματος γλάστρας Θα χρειαστείτε 1 μέρος από το καθένα: άμμο, χώμα και τύρφη.
 5. Τοποθετήστε το φυτό απαλά στην επιφάνεια του εδάφους. Χειριστείτε το φυτό με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν χρειάζεται να τα σπρώξετε στο έδαφος.Τοποθετήστε τα στο χώμα, θυμηθείτε ότι τα μητρικά φυτά αφήνουν τα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον και αρχίζουν να αναπτύσσονται. Εάν φυτευτούν περισσότερα από ένα φυτά στο ίδιο δοχείο Διατηρήστε απόσταση περίπου 1 ίντσας μεταξύ τους.
 6. Μετά από αυτό, καλύψτε την κατσαρόλα με πλαστική μεμβράνη. Το επίστρωμα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος και παρέχει τις ζεστές, υγρές συνθήκες που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.
 7. Τοποθετήστε τις γλάστρες σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. ειδικά στα παράθυρα Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ζεστό καιρό. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει την τρυφερή μητέρα των χιλίων φύλλων.
 8. Τα μεξικάνικα φυτά δεν χρειάζονται πολύ χυμώδες νερό, ωστόσο, στην αρχή, δώστε στα μικρά σας αρκετό νερό, ώστε να αναπτύξουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα.
 9. Διατηρήστε το έδαφος υγρό καθώς μεγαλώνουν τα φυτά σας. μετά από λίγο Νέες ρίζες εμφανίζονται στη βάση του δέντρου και αγκυροβολούν στο έδαφος.
 10. Η ανάπτυξη δείχνει ότι υπάρχουν σταθερές ρίζες.Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αφαιρέσετε το πλαστικό περιτύλιγμα. Μετακινήστε τα φυτά σε γλάστρες όταν έχουν ύψος περίπου μια ίντσα.

Τρόπος πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι συνηθισμένος και σχετικά εύκολος. Επιλέξτε ψηλά μοσχεύματα στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού όταν τα φυτά αναπτύσσονται για να αυξήσετε τα ποσοστά επιτυχίας. Κρατήστε το κόψιμο μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.

εργαλείο

 • μικρό δοχείο
 • χώμα κάκτου
 • Εργαλεία που μπορούν να ανοίξουν τρύπες στο χώμα, όπως ξυλάκια.
 • Ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι
 • κοπή παχύφυτων
 • δοχείο νερού

Επιλέξτε ένα κοτσάνι μήκους 5 cm με δύο διπλανά φύλλα. Εάν κόψετε οτιδήποτε λιγότερο από 1 ίντσα, το φυτό σας μπορεί να έχει πρόβλημα να παραμείνει όρθιο. αποφύγετε τους μίσχους λουλουδιών Γιατί εκτρέπουν την ενέργειά τους στην αναπαραγωγή αντί στην ανάπτυξη. Συνιστούμε να κόψετε από την κορυφή του στελέχους. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε κάτω από την άκρη του πρώτου φύλλου. Τοποθετήστε αμέσως το κομμένο άκρο στο νερό για να σταματήσει η ροή του γάλακτος.

μπλε κλαδευτήρι
Προσπαθήστε να κόψετε κάτω από την άκρη του πρώτου φύλλου.

Διατηρήστε το τραύμα στεγνό και αφήστε τον τραυματία χρόνο να αφαιρέσει τους κάλους. Τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας για τουλάχιστον τρεις ημέρες μέχρι να στεγνώσει τελείως. Τα κομμένα κομμάτια φαίνονται τραγανά και σκληρά. Ο υπολογισμός αποτρέπει τη σήψη των ριζών όταν το φυτό διατηρείται στο έδαφος και ποτίζεται.

Γεμίστε τη γλάστρα με υγρό χώμα που στραγγίζει γρήγορα και πιέστε απαλά το χώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κομπόστ και χοντρής άμμου ή περλίτη. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία της επιλογής σας και σταδιακά Ανοίξτε μια τρύπα στο χώμα όπου θα τοποθετήσετε το στέλεχος. Η τρύπα πρέπει να είναι αρκετά βαθιά ώστε να συγκρατεί το μέρος χωρίς τα κομμένα φύλλα. Βουτήξτε τους μίσχους σε σκόνη ορμόνης ριζοβολίας για να προωθήσετε την ανάπτυξη των ριζών. Τοποθετήστε το παχύφυτο σε αυτές τις τρύπες και συμπιέστε το χώμα γύρω του.

Μετά την τοποθέτηση του παχύφυτου Συνεχίστε το πότισμα μέχρι να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από τις οπές αποστράγγισης στη βάση. αφού έχει στραγγίσει όλο το νερό Μεταφέρετε την κατσαρόλα σε ένα φωτεινό, ζεστό μέρος. Συνιστούμε τη χρήση θερμοκρασίας 77 βαθμών Φαρενάιτ για καλύτερα αποτελέσματα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως για τις πρώτες εβδομάδες καθώς μεγαλώνουν και αποκαθιστούν τις ρίζες τους.

Η μητέρα πήγε να δει χιλιάδες κορμούς και δέντρα.
μπορεί να αναπαράγει γρήγορα το Tai Pan Φυτεύεται ευρέως ως καλλωπιστικό φυτό στη σκιά σε όλο τον κόσμο.

Δώστε χρόνο περικοπής. Μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για την κατασκευή τους. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να δημιουργηθούν ρίζες. μετά από δύο μήνες Θα παρατηρήσετε ότι οι ρίζες έχουν τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι οι ρίζες έχουν φυτρώσει Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να πιέσετε το κλαδί. Τα ριζωμένα κλαδιά είναι ανθεκτικά. Ενώ κλαδιά χωρίς ρίζες κινούνται ελεύθερα.

κατά την επιλογή μιας περιοχής φύτευσης Επιλέξτε μια περιοχή που προστατεύεται από το φως του ήλιου κατά τη μέση της σεζόν. Επίσης, η περιοχή θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενεί φυτά. Τα ώριμα φυτά έχουν ύψος έξι έως οκτώ πόδια. Ποτίστε το φυτό όποτε το χώμα αισθάνεται ξηρό. Αποφύγετε να φυτεύετε χιλιάδες φυτά της Ταϊλάνδης κοντά σε παιδιά ή κατοικίδια καθώς το καουτσούκ είναι δηλητηριώδες.

Για υψηλό ποσοστό επιτυχίας πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα στελέχους. Εξετάστε αυτά τα βασικά:

 • Ποτίζετε τα παχύφυτα μόνο αφού στεγνώσει τελείως το έδαφος.
 • Ποτίζουμε μέχρι να φύγει το περιττό νερό.
 • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε θέση που δέχεται τη σωστή ποσότητα φωτός.

συμπέρασμα

Αν θέλετε να έχετε υψηλό ποσοστό επιτυχίας με τις millennial μαμάδες Απλά πρέπει να δημιουργήσετε ένα καλό περιβάλλον. με κοινά βασικά βήματα Θα αξιοποιήσετε το καλύτερο από τις χιλιάδες καμπάνιες της πεθεράς σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *