Πώς να φροντίσετε τα φυτά Citronella;

Πώς να φροντίσετε τα φυτά Citronella;

Πώς να φροντίσετε τα φυτά Citronella;

Η Citronella, επίσης γνωστή ως Geranium ή Pelargonium Citrosum, είναι ένα κοινό φυτό που πιστεύεται ότι έχει ιδιότητες απώθησης των κουνουπιών.

Το όμορφο φύλλωμα και το άρωμα του λεμονιού το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για φυτά σε γλάστρες και ως ένα όμορφο φυτό τοπίου. Επιπλέον, η σιτρονέλλα απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα υγιές και σφριγηλό φυτό Citronella. Έχω ετοιμάσει κάποιες βασικές πληροφορίες.

ποτίζοντας το φυτό σιτρονέλλα

Το Citronella είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία και πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν το πάνω μέρος του εδάφους αισθάνεται ξηρό. καθώς και άλλα φυτά Δεν θα κάνεις τη χάρη. με υπερβολικό πότισμα

Γιατί μπορεί να αντέξει την ξηρασία και το καλοκαιρινό στρες. Ως εκ τούτου, μπορεί να προσαρμοστεί σε ταραχώδη προγράμματα ποτίσματος. Είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό όποτε αγγίζει το ξερό χώμα..

Η Citronella προσαρμόζεται σε κάθε τύπο εδάφους αρκεί το έδαφος να στραγγίζει καλά. Αν τείνετε να ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Το έδαφος που στραγγίζει γρήγορα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ζημιάς που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα.

Αλλά σας προτρέπω να ελέγχετε το επίπεδο ξηρότητας του εδάφους όποτε σκοπεύετε να ποτίσετε και να μην ποτίζετε ποτέ ξανά τα φυτά σας.

Βουτήξτε το δάχτυλό σας στο χώμα και ποτίστε τη σιτρονέλλα μόνο όταν το χώμα αισθανθείτε στεγνό στην αφή.

Απαιτήσεις φωτός Citronella

Αυτό είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο, οπότε μην φοβάστε να το τοποθετήσετε σε ηλιόλουστη θέση. Είτε διατηρείτε τη σιτρονέλλα σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό ηλιακό φως.

για καλύτερα αποτελέσματα Παρέχετε στη σιτρονέλλα τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Αν και η σιτρονέλλα αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο. Αλλά εξακολουθεί να ανέχεται τη μερική σκιά.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν η σιτρονέλλα σας παίρνει πολύ λίγο ηλιακό φως—θα λεπτύνει και θα πέσει. αν συμβεί αυτό Μετακινήστε το φυτό σας σε ένα ηλιόλουστο σημείο και κλαδέψτε τυχόν τεντωμένα κλαδιά για να το επαναφέρετε σε σχήμα. Εάν η σιτρονέλλα σας ικανοποιεί την ανάγκη της για φως. Θα μεγαλώσει γεμάτο και θαμνώδες.

Εκτροφή φυτών Citronella

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού των γερανιών citronella είναι η συγκομιδή μοσχευμάτων το φθινόπωρο.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη δημοσίευση και πώς να την αξιοποιήσετε στο έπακρο:

 • Ποτίστε τα φυτά σας πριν τη συγκομιδή των μοσχευμάτων.
 • Βεβαιωθείτε ότι συγκομίζετε μοσχεύματα από φυτά απαλλαγμένα από παράσιτα και ασθένειες. (Δεν θέλετε η περικοπή σας να ξεκινήσει άσχημα!)
 • Επιλέξτε ένα κομμάτι που έχει μήκος 3-4 ίντσες.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα κλαδιά έχουν περίπου 3 άκρες φύλλων.
 • Τραβάμε τα φύλλα στη βάση, κόβουμε αφήνοντας μόνο τα πάνω φύλλα.
 • για να κόψετε κορμούς από μαλακό ξύλο αντί για σκληρούς κορμούς (Οι ρίζες του μαλακού ξύλου θα ριζώσουν ευκολότερα και πιο γρήγορα.)
 • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε νερό όσο προετοιμάζετε το υλικό φύτευσης.
 • Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας που να στραγγίζει καλά ή ετοιμάστε ένα μείγμα από 1 μέρος χοντρή άμμο και 1 μέρος ποιοτικό χώμα γλάστρας (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ⅓ έως ⅔ περλίτη, χώμα γλάστρας).
 • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σας σε ένα ζεστό μέρος στους 65 έως 75 βαθμούς Φαρενάιτ.
 • Το φυτό σας citronella θα ριζώσει σε περίπου 4 έως 6 εβδομάδες.

Αν θέλετε η σιτρονέλλα να ριζώσει πιο γρήγορα Καλύψτε τα κλαδιά με διαφανές πλαστικό για να αποφύγετε την υγρασία και τη θερμότητα. επίσης Τα κομμένα άκρα της σιτρονέλλας μπορούν να βυθιστούν σε ορμόνη ριζοβολίας για να επιταχυνθεί η ριζοβολία.

Κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο. Η citronella σας θα ριζώσει χωρίς να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα. Αλλά μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από 4 εβδομάδες.

Εάν καλλιεργείτε σιτρονέλλα σε εξωτερικούς χώρους Λάβετε υπόψη ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι και 2-3 πόδια, οπότε τοποθετήστε τα σε απόσταση 18 έως 24 ίντσες μεταξύ τους για να επιτρέψετε την εξάπλωση του χώρου.

Μπορεί η σιτρονέλλα να διώξει πραγματικά τα κουνούπια;

Αν και η citronella ισχυρίζεται ότι είναι απωθητικό για τα κουνούπια, (εξ ου και το όνομα κουνούπι γεράνι) Η αποτελεσματικότητα της σιτρονέλλας είναι ελάχιστη.

Η σύνθλιψη των φύλλων σιτρονέλλας μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική κατά των κουνουπιών. Όμως τα φυτά δεν μπορούν να απωθήσουν αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Έτσι, εκτός κι αν είστε έτοιμοι να τρίβετε τα φύλλα σιτρονέλλας κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Δεν μπορείτε να περιμένετε ισχυρά απωθητικά κουνουπιών από τη σιτρονέλλα σας.

Το άρωμα λεμονιού και η ροζ λεβάντα αυτού του φυτού το καθιστούν μια όμορφη επιλογή για φυτά τοπίου.

Είναι η σιτρονέλλα τοξική για σκύλους και γάτες;

Το Citronella είναι τοξικό τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γάτες. Ακόμη και το τρίψιμο του φυτού μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα σε μερικούς σκύλους ή γάτες.

Η κατανάλωση σιτρονέλλας μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα προβλήματα στο κατοικίδιο ζώο σας:

 • κάνω εμετό
 • μυϊκή αδυναμία
 • απώλεια συντονισμού
 • υποθερμία
 • κατάθλιψη

Τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες είναι ευαίσθητοι στις παρενέργειες της κατανάλωσης σιτρονέλλας. Οι γάτες τείνουν να έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Επομένως, εάν έχετε κατοικίδια στο σπίτι, λάβετε προφυλάξεις, όπως να κρατάτε τη σιτρονέλλα μακριά από το κατοικίδιο ζώο σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να έχει καταπιεί σιτρονέλλα Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για συμβουλές.

Η σιτρονέλλα ξαναφυτεύεται κάθε χρόνο ή όχι;

Στις ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών USDA 10-12, η ​​σιτρονέλλα καλλιεργείται ως πολυετή φυτό και θα αναγεννάται κάθε άνοιξη.

Το φυτό δεν αντέχει τον παγετό, έτσι πεθαίνει το χειμώνα. Ως εκ τούτου, σε άλλα κλίματα καλλιεργείται ως ετήσιο.

σε κρύο το χειμώνα Η Citronella πρέπει να φέρεται μέσα ή να ξαναφυτεύεται κάθε χρόνο. γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει τον χειμώνα

κάλυμμα

Τα φυτά Citronella μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παρτέρια ή ομάδες φυτών. Τα αρώματα πορτοκαλιού και η ροζ λεβάντα θα προσθέσουν μια ωραία πινελιά στον κήπο σας.

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα και παρά τη χαμηλή επίδρασή του στα κουνούπια. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή για τους κηπουρούς.

Να θυμάστε ότι η σιτρονέλλα χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως και όχι πολύ νερό. Απολαύστε τα ως σπορόφυτα, γλάστρες ή φυτά τοπίου σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *