Πώς να φροντίσετε τη μαμά του Croton;

Πώς να φροντίσετε τη μαμά του Croton;

Πώς να φροντίσετε τη μαμά του Croton;

Ένα τροπικό φυτό με εντυπωσιακά χυμώδη φύλλα. Η μούμια του κρότωνα, ή μούμια καδίου, είναι ένα μικρό πολυετές φυτό που αναπτύσσεται ως ετήσιο στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA.

Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τα πολύχρωμα φύλλα του και το ασυνήθιστο σχήμα του. που αναπτύσσονται σε στριμμένα, κατσαρά ή σπειροειδή σχήματα

Το χρώμα των φύλλων καθορίζεται από την ποσότητα του ηλιακού φωτός, με κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινα.

Θα μάθετε από τις οδηγίες φροντίδας μου παρακάτω. Η καλλιέργεια της μούμιας κρότον δεν είναι δύσκολη αν κατανοείτε τις ανάγκες των τροπικών φυτών.

μέγεθος και ανάπτυξη

Αυτό το φυτό μεγαλώνει περισσότερο από το ύψος του, φτάνοντας σε ύψος περίπου 42 ίντσες, αλλά σε πλάτος περίπου 3 έως 6 πόδια. Το φυτό μπορεί να ψηλώσει στο φυσικό του περιβάλλον.

Είναι αργά αναπτυσσόμενο φυτό που δεν μεγαλώνει περισσότερο από 10-12 ίντσες ανά εποχή. Μην περιμένετε λοιπόν εκπληκτική ανάπτυξη. Ειδικά όταν πρόκειται για φυτό εσωτερικού χώρου.

Απαιτήσεις οπτικών

Η ποσότητα φωτός που λαμβάνει το φυτό καθορίζει το χρώμα του μουμιοποιημένου κρότωνα. Το πολύ φως μπορεί να μετατρέψει το σκούρο χρώμα του φυλλώματος σε πορτοκαλοκόκκινο.

Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά. Εάν τα φυτά εκτίθενται σε πολύ ισχυρό άμεσο φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κατά τη διάρκεια υπερβολικής ζέστης, ο ήλιος θα καεί

Σε εσωτερικούς χώρους, έκθεση σε νότια ή δυτική έκθεση. Αυτό το φυτό θα αναπτυχθεί σε έντονο έμμεσο φως. αλλά τα φύλλα δεν είναι πολύχρωμα

Εάν μεταφέρετε τα φυτά κρότων εσωτερικού χώρου σας στην ύπαιθρο, Εγκλιματίστε πρώτα το φυτό στο εξωτερικό φως για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων.

άρδευση

Αυτό το τροπικό φυτό προτιμά ελαφρώς υγρό έδαφος. Ωστόσο, το έδαφος δεν πρέπει να είναι υγρό ή υγρό όλη την ώρα.

για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το χώμα να είναι ελαφρώς στεγνό, όχι τελείως στεγνό, αλλά χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ταχείας αποστράγγισης.

Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος με βάση τις αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας ή τις εποχιακές αλλαγές.

Οι μούμιες Croton απαιτούν συχνό πότισμα σε περιβάλλοντα χαμηλής υγρασίας. Ενώ λιγότερο πότισμα σε κρύο καιρό.

Βουτήξτε το δάχτυλό σας στο μείγμα γλάστρας πριν ποτίσετε το φυτό. Έτσι, μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο υγρασίας και να δείτε εάν πρέπει να σταματήσετε το πότισμα.

τύπος εδάφους

Ένα πλεονέκτημα της μούμιας κρότωνα είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για το pH του εδάφους. Ευδοκιμεί ευχάριστα σε όξινα, ουδέτερα ή αλκαλικά εδάφη.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πόσο καλά στραγγίζει το έδαφος. Το έδαφος παγιδευμένο σε υπερβολική υγρασία θα οδηγήσει τελικά σε σήψη των ριζών. ενώ το χώμα που στραγγίζει γρήγορα και συγκρατεί λιγότερη υγρασία είναι αυτό που χρειάζονται τα φυτά.

Μίγμα γλάστρας με περλίτη Τύρφη σφάγνου, νιφάδες καρύδας, κομπόστ και/ή άλλο μείγμα που στραγγίζει καλά. Κατάλληλο και για μούμιες κροτόν.

θερμοκρασία και υγρασία

Το εύρος θερμοκρασίας του Croton είναι πιο άνετο μεταξύ 55 F και 80 F. Αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες εκτός αυτού του εύρους. Το φυτό θα επηρεαστεί από υπερβολικό κρύο ή υπερβολική ζέστη.

Η θερμοκρασία συνήθως δεν είναι πρόβλημα σε εσωτερικούς χώρους. Επειδή η μέση θερμοκρασία που βρίσκουμε σε εσωτερικούς χώρους θα λειτουργήσει και για τον Κρότωνα.

Αλλά σε εσωτερικούς χώρους υπάρχουν και άλλες προκλήσεις, όπως τα κρύα ρεύματα, η υπερβολική θερμότητα που απελευθερώνεται από τα καλοριφέρ ή τους αεραγωγούς ψύξης, επομένως αποφύγετε να τοποθετείτε εγκαταστάσεις κοντά σε εξοπλισμό θέρμανσης ή ψύξης.

ενώ τα φυτά βρίσκονται σε υψηλή υγρασία Τα μέσα επίπεδα υγρασίας θα λειτουργήσουν καλύτερα. Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι σαν να τοποθετήσετε μια γλάστρα σε ένα δίσκο με βότσαλα με νερό. Ή βρείτε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο όπου είναι αποθηκευμένος ο μουμιοποιημένος κρότονός σας.

γονιμοποίηση

Η περιστασιακή λίπανση είναι ευεργετική για αυτό το τροπικό φυτό. Βοηθά τα φυτά να γίνουν δυνατά και να έχουν μεγάλα φύλλα.

Ταΐστε το φυτό με καλής ποιότητας υγρό λίπασμα ή κοκκώδες λίπασμα. (Επιλέξτε οργανικά λιπάσματα) την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. και σταματήστε να τρώτε το χειμώνα

προσθήκη και επανάληψη

Μεταφέρετε ξανά κάθε φορά που το φυτό μεγαλώνει από τη γλάστρα του. Αλλά μην κάνετε την κατσαρόλα πολύ μεγάλη. Επιλέξτε μόνο το μεγαλύτερο μέγεθος.

Κατά την επέκταση του μεγέθους της γλάστρας Το φυτό βγάζει ρίζες πολύ σύντομα, αλλά δεν βγάζει μπουμπούκια και ελπίζετε ότι τα πράγματα πάνε καλά. θα πάει από την άλλη πλευρά

Η αναφύτευση είναι επίσης απαραίτητη όταν οι ρίζες είναι σφιχτές ή ως ένας τρόπος για να φρεσκάρετε λίγο το έδαφος του φυτού.

Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσεις αργά αναπτυσσόμενα φυτά. Δεν είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε χρόνο.

Πώς να κάνετε καμπάνια;

Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού του μουμιοποιημένου κρότωνα είναι να συλλέξετε τα μοσχεύματα και να τα ριζώσετε στο νερό ή στο έδαφος.

Το κόψιμο πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 6 ίντσες και να έχει δύο φύλλα στο στέλεχος. Τα κάτω φύλλα πρέπει να αφαιρεθούν και το κομμένο άκρο του στελέχους μπορεί να αλειφθεί με μια μικρή ποσότητα ορμόνης ριζοβολίας.

Αν θέλετε να το ριζώσετε στο μείγμα γλάστρας Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα που στραγγίζει καλά και ενυδατώνει. Μετακινήστε τα μοσχεύματα σε ζεστό, υγρό μέρος.

Εάν φυτέψετε ρίζες σε νερό Βεβαιωθείτε ότι δεν έρχονται φύλλα σε επαφή με το νερό και αλλάζετε συχνά το νερό. Κρατήστε τις στάμνες ρίζας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

ανεξάρτητα από τη μέθοδο ρίζας Οι ρίζες πρέπει να αρχίσουν να σχηματίζονται σε περίπου 4 εβδομάδες, όταν έχουν μήκος περίπου μία ίντσα. Μπορείτε να το μεταφυτεύσετε σε νέα γλάστρα.

κάλυμμα

Το Mummy Crot είναι ένα αειθαλές αειθαλές φυτό με μοναδική εμφάνιση που δεν απαιτεί συνεχή φροντίδα ή συντήρηση. Οι απαιτήσεις είναι απλές και απλές – ζέστη, ελαφρύ, μέτριο πότισμα. και περιστασιακή σίτιση

Εάν μπορείτε να βρείτε μια καλή ισορροπία ποτίσματος. Οι μούμιες κροτονών σας θα σας ανταμείψουν με στριφτά, κατσαρά φύλλα σε μια απίστευτη λάμψη.

Αποφύγετε τη σκιά, τις υψηλές θερμοκρασίες και παρέχετε επαρκή υγρασία. Εάν μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία άλλα τροπικά φυτά. Το Mummy Crot δεν θα είναι πρόκληση για εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *