Πώς να φροντίσετε τη Ροζ Πριγκίπισσα Φιλόδενδρο;

Πώς να φροντίσετε τη Ροζ Πριγκίπισσα Φιλόδενδρο;

Πώς να φροντίσετε τη Ροζ Πριγκίπισσα Φιλόδενδρο;

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα στην πρασινάδα σας, το Philodendron Pink Princess είναι ένα μοναδικό υβρίδιο που ξεχωρίζει μεταξύ των λάτρεις των φυτών.

Τα φύλλα είναι πράσινα σε σχήμα βέλους. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου.

Παρόλο που σας λένε «Πριγκίπισσα», δεν θα τα βάζετε με τα κατάφυτα δέντρα. Όπως και άλλα φυτά Phyllo, είναι εύκολο να αναπτυχθεί.

Μπορείτε να διαβάσετε για αυτό στις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών παρακάτω.

μέγεθος και ανάπτυξη

Σε εξωτερικούς χώρους στο φυσικό του περιβάλλον, αυτό το φυτό μπορεί να σκαρφαλώσει σε μεγάλα ύψη. Αυτό είναι ένα είδος αμπέλου που μπορεί να σκαρφαλώσει κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Αν και το εσωτερικό περιβάλλον μιμείται στενά το φυσικό περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες Phyllo Pink πριγκίπισσες έχουν κατά μέσο όρο περίπου 25 ίντσες ύψος.

Ένας από τους λόγους που είναι δημοφιλές φυτό για διαμερίσματα είναι ότι αναπτύσσεται αργά σε εσωτερικούς χώρους και απαιτεί λίγη συντήρηση.

Απαιτήσεις οπτικών

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ροζ φιλόδενδρο πριγκίπισσα σας παίρνει το σωστό ηλιακό φως. για ροζ πριγκίπισσα Το καλύτερο πράγμα είναι το φως. έμμεσο φως ή αμυδρό φως

Προστατέψτε τα φυτά από το άμεσο ηλιακό φως κρατώντας τα λίγα μέτρα μακριά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Εάν το φυτό δέχεται απαλό ηλιακό φως νωρίς το πρωί ή τον άμεσο απογευματινό ήλιο Είναι απίθανο να βλάψει το φυτό.

Αλλά το δυνατό ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φύλλα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα να γίνουν καφέ και να πεθάνουν. Εάν το φυτό διατηρείται στη σκιά Είναι εύκολο να προστατεύσετε τα φυτά από το δυνατό ηλιακό φως.

Σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο δύσκολα. Βρείτε λοιπόν ένα ημισκιερό σημείο για το φυτό σας ή ένα σημείο με άφθονο ηλιακό φως. ώστε τα φύλλα να μην εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως

άρδευση

Η ροζ πριγκίπισσα φιλόδενδρο μπορεί επίσης να ζήσει στο νερό. Όμως τα φυτά σε γλάστρες υπάρχουν παντού. Εάν προσπαθείτε να ταΐσετε την πριγκίπισσα Φίλο στο νερό να ξέρεις εκείνη τη ζεστή βροχή αυτό λειτουργεί καλύτερα

Αν πρόκειται να το βάλεις σε μια κατσαρόλα Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες ποτίσματος μου. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι όταν ποτίζουν αυτό το φυτό.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πότισμα της ροζ πριγκίπισσας σας φιλόδενδρου:

  • Ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. (Ελέγξτε εισάγοντας την άκρη ενός δακτύλου στο χώμα.)
  • Ποτίστε μέχρι να δείτε νερό να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης.
  • Μην ποτίζετε όσο το πάνω μέρος της σόλας είναι ακόμα υγρό.
  • μειώστε το πότισμα το χειμώνα

Ίσως χρειαστεί να ποτίζετε το μαξιλάρι σας περισσότερο ή λιγότερο συχνά. Αυτό εξαρτάται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η υγρασία.

Ελέγχετε πάντα το επίπεδο ξηρότητας του εδάφους. Αυτό θα είναι ένας καλός δείκτης για το εάν το φυτό σας χρειάζεται πότισμα ή όχι.

Σημειώστε ότι τα φιλόδενδρο είναι γενικά πιο ανθεκτικά στη βύθιση από τη βύθιση.

τύπος εδάφους

Ο τύπος του εδάφους που είναι κατάλληλος για τα φυτά φιλόδενδρων είναι πλούσιος σε οργανική ουσία. Καλή αποστράγγιση και χωρίς συμπίεση.

Δεν συνιστάται χώμα για γλάστρες γενικής χρήσης. Αυτό το έδαφος είναι τόσο κορεσμένο με νερό που δεν διεισδύει εύκολα.

Τα υλικά γλάστρας Philodendron θα πρέπει να αποτελούνται από τύρφη, περλίτη ή βερμικουλίτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υποστρώματα ορχιδέας ή αφρικανικής βιολέτας. Και τα δύο είναι κατάλληλα και για το Philodendron Pink Princess.

θερμοκρασία και υγρασία

Βεβαιωθείτε ότι η ροζ πριγκίπισσα σας βρίσκεται στην περιοχή θερμοκρασίας 65 F-78 °F. Μην την καταψύχετε ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω των 60 F.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα κρύα παράθυρα. κλιματιστικό και άλλες πηγές κρύου ή υπερβολικής ζέστης. Η έκθεση του μαξιλαριού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να το καταστρέψει.

Η υγρασία είναι απαραίτητη εάν θέλετε οι κυματισμοί να έχουν πλούσια, λαμπερά φύλλα. Όταν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας. Τα φιλόδενδρο είναι τροπικά φυτά και ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα υψηλής υγρασίας.

γονιμοποίηση

Γενικά δεν συνιστώ να γονιμοποιήσετε το φιλόδενδρο σας. Εκτός αν παρουσιάζουν στάδια ή εμφανίζουν σημάδια υποσιτισμού.

Εάν πληρούνται σωστά όλες οι απαιτήσεις Δεν θα χρειαστεί να γονιμοποιήσετε καθόλου. Αν θέλεις να είσαι πιο ασφαλής Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ένα μαλακό υγρό λίπασμα είναι μια καλή επιλογή μία φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι ή κάθε 8 εβδομάδες.

προσθήκη και επανάληψη

Γιατί η Pink Princess δεν μεγαλώνει γρήγορα. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε επανατοποθέτηση μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι γλάστρες που χρησιμοποιείτε έχουν τρύπες αποστράγγισης για να επιτρέψουν την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα και να επιτρέψετε στο χώμα να βραχεί αντί να μουσκέψει.

Πώς να διαδώσετε το φιλόδενδρο της Ροζ Πριγκίπισσας;

Ως αναρριχώμενο φυτό Αυτό το φιλόδενδρο σας δίνει πολλές ευκαιρίες για αναπαραγωγή. Κατά τη φύτευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχεύματα βλαστών ή να πολλαπλασιάζετε με διαίρεση.

Συγκομίστε τα κλαδιά την άνοιξη ή το καλοκαίρι όταν το φυτό μεγαλώνει. Τα μοσχεύματα μίσχων που συγκομίζονται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου δίνουν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Τα μοσχεύματα βλαστών ριζώνουν σε νερό ή υγρό έδαφος, σε υγρό, ζεστό έδαφος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Οι ρίζες θα αρχίσουν να σχηματίζονται σε 6-8 εβδομάδες.

Το φυτό μπορεί να χωριστεί κατά τη μεταφύτευση της γλάστρας.Θα πρέπει να χωρίσετε σταδιακά τη ρίζα έτσι ώστε κάθε τμήμα να έχει ένα υγιές μίσχο. Τοποθετήστε αυτά τα τμήματα σε μια νέα γλάστρα και θα συνεχίσει να σχηματίζεται νέα ανάπτυξη.

κάλυμμα

Το Philodendron Pink Princess είναι μια αληθινή «πριγκίπισσα».Το μοναδικό χρωματιστό φύλλωμά του και το φιλικό προς το διαμέρισμα μέγεθος το καθιστούν δημοφιλή επιλογή μεταξύ των λάτρεις των φυτών.

Σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες φιλόδενδρου, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αν λοιπόν έχετε ήδη φιλόδενδρο Θα είναι εύκολο να φροντίσετε και αυτή την ποικιλία.

Όλες οι προφυλάξεις που λαμβάνονται για το φυτό ισχύουν για αυτό το φυτό. Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος. έκθεση στον πάγο και το άμεσο ηλιακό φως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *