Πώς να φροντίσετε τη σειρά των χελωνών;

How to Care for String of Turtles?

Πώς να φροντίσετε τη σειρά των χελωνών;

Το Peperomia prostrata, γνωστό και ως τέντο, είναι ένα όμορφο κρεμαστό φυτό που παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά των παχύφυτων.

Οι λεπτοί μίσχοι της ταρταρούγας είναι διάστικτοι με φύλλα που μοιάζουν με κουμπιά που έχουν ένα ασυνήθιστο σχέδιο πέργκολας που θυμίζει το κέλυφος της χελώνας.

Αυτό το φυτό μοιάζει εκπληκτικά με ένα κορδόνι ή ένα μαργαριτάρι ή μια αλυσίδα καρδιά. Και οι απαιτήσεις συντήρησης είναι πολύ παρόμοιες.

Εδώ είναι η συμβουλή μου για το πώς να φροντίσετε μια χελώνα τσαμπί:

μέγεθος και ανάπτυξη

Ως παρασυρόμενο φυτό, το Peperomia prostrata αναπτύσσεται κοντά στο έδαφος, φτάνοντας περίπου μια ίντσα σε ύψος και περίπου 12 ίντσες πλάτος.

Αναπτύσσεται σχετικά αργά, χρειάζεται περίπου 3 με 5 χρόνια για να ωριμάσει.Ωστόσο, το κατάλληλο περιβάλλον θα βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.

Απαιτήσεις οπτικών

Εκτός από δυνατό άμεσο φως Οι χελώνες με χορδές είναι επίσης ανεκτικές στο έντονο έως μέτριο έμμεσο φως. Αλλά και εσωτερικό ή φιλτραρισμένο φως.

Έχω πολλά είδη χελωνών που τα καταφέρνουν καλύτερα σε έντονο έμμεσο φως. ενώ Αλλοι Φαίνεται να προτιμούν το φως που φιλτράρει πολύ καλύτερα.

Αποφύγετε το δυνατό φως καθώς μπορεί να προκαλέσει κάψιμο ή αποχρωματισμό των φύλλων. Ξεκινήστε με έντονο έμμεσο φωτισμό και δείτε πώς μοιάζει το φυτό σας. πλεονέκτημα έναντι άλλων συνθηκών φωτισμού

άρδευση

Τα γηγενή φυτά στο βραζιλιάνικο τροπικό δάσος προτιμούν τα υγρά περιβάλλοντα. Όχι όμως πολύ ανθεκτικό στο νερό. Όταν υπάρχει πολύ νερό, τα τρυφερά του στελέχη θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Είναι καλύτερα να κάνετε λάθος με την προσοχή και να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα.

Τα φυτά χρειάζονται μια μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος, ειδικά αν το μείγμα γλάστρας που επιλέξατε στραγγίζει γρήγορα.

Το σύστημα άρδευσης θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στον τύπο του εδάφους και του περιβάλλοντος. συμπεριλαμβανομένων των εποχιακών αλλαγών

Οι ομάδες χελωνών που αναπτύσσονται ενεργά θα χρειαστούν περισσότερο νερό από τις αδρανείς χελώνες.

Επομένως, πρέπει να δίνεται προσοχή στο πότισμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. και μειώστε το πότισμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα που το φυτό δεν αναπτύσσεται.

Φροντίστε να φυτέψετε το Peperomia prostrata σε μείγμα γλάστρας που θα διατηρήσει την υγρασία χωρίς να μουσκελιάσει.

τύπος εδάφους

Ο καλύτερος τύπος εδάφους για peperomia prostrata είναι ένα έδαφος που στραγγίζει γρήγορα και δεν εμποτίζεται. Επιλέξτε ένα προμίγμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία, όπως η τύρφη.

Το ελαφρώς όξινο χώμα είναι καλύτερο για τις χελώνες με σπάγκο, το οποίο θα τους επιτρέψει να φτάσουν στην τύρφη. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από δύο μέρη τύρφης και ένα μέρος άμμου ή περλίτη.

Το χαλαρό χώμα θα δώσει στις ρίζες αέρα και θα αποτρέψει τη συγκέντρωση νερού γύρω από τις ρίζες, αποτρέποντας τη σήψη.

Αποφύγετε τους βαρείς και υδατώδεις τύπους εδάφους. Η χελώνα σας δεν θα το ευχαριστηθεί.

θερμοκρασία και υγρασία

Οι μέσες θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου στην περιοχή 68-75 Fahrenheit είναι ιδανικές για αυτό το φυτό. που προτιμούν ελαφρώς πιο δροσερά περιβάλλοντα από άλλα παχύφυτα

Ωστόσο, το φυτό έχει κάποια υγρασία. Έτσι το χειμώνα που λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης. Θα χρειαστεί να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας με ομίχλη ή υγραντήρα.

Το ίδιο και κατά τους ξηρούς καλοκαιρινούς μήνες. Θα πρέπει να ποτίζετε αρκετά και να αυξάνετε την υγρασία γύρω από το φυτό.

Όπως τα μαργαριτάρια και άλλα παρόμοια φυτά, το Peperomia prostrate δεν αντέχει το κρύο ή τον παγετό. Εάν φυτέψετε αυτό το φυτό σε ένα υπαίθριο κρεμαστό καλάθι Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για να μετακινήσετε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους.

Σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κρατάτε μακριά από συσκευές θέρμανσης και ρεύματα ή κρύα παράθυρα.

γονιμοποίηση

Αν και ορισμένες οδηγίες φροντίδας για τη χελώνα συνιστούν να μην γονιμοποιήσετε αυτό το φυτό, Αλλά η προσθήκη λίγου λιπάσματος θα βοηθήσει τους μίσχους και τα φύλλα να γίνουν πιο δυνατοί και τα χρώματά τους πιο ζωντανά.

Ένα αραιωμένο λίπασμα για όλες τις χρήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αποφύγετε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή του χειμώνα όταν το φυτό μπαίνει σε περίοδο αδράνειας και σταματά να αναπτύσσεται.

Συνεχίστε τη λίπανση την άνοιξη. Μπορείτε να κάνετε λίπανση εβδομαδιαία ή μία φορά το μήνα ανάλογα με τον τύπο του λιπάσματος.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ οργανικό λίπασμα και να το αραιώνω πολύ για να αποφύγω προβλήματα υπερβολικής λίπανσης.

προσθήκη και επανάληψη

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε κρεμαστά καλάθια και τοπία. λόγω της αργής ανάπτυξής του και του διαχειρίσιμου μεγέθους του Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να αναφυτεύονται συχνά.

Μεταφέρετε ξανά όταν το φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα του ή όταν έχει μεγαλώσει για λίγο για να φρεσκάρει λίγο το χώμα.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που θα επιλέξετε δεν είναι πολύ μεγάλη για το φυτό. Το χώμα σε μια μεγάλη γλάστρα χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει, προκαλώντας σήψη των ριζών.

Η γλάστρα που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης για να μην κάτσουν οι ρίζες στο νερό.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τις χελώνες;

Η χελώνα γερακιού πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα μίσχων, παίρνοντας μοσχεύματα 4 ή 6 ιντσών την άνοιξη και ριζώνοντάς τα σε βρύα, χώμα ή νερό.

Αν ξεριζώνετε στο νερό Αφαιρέστε το φύλλο από το κομμένο άκρο. ώστε τα υπόλοιπα φύλλα να μην αγγίζουν το νερό

Διατηρήστε το δοχείο φύτευσης υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. και βρείτε ένα ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως Οι ρίζες πρέπει να αρχίσουν να σχηματίζονται μέσα σε ένα μήνα από τη φύτευση ή τη ριζοβολία στο νερό.

Και οι δύο μέθοδοι λειτουργούν καλά, ωστόσο, καθώς μπορείτε να δείτε τις ρίζες που συνοδεύουν τη μέθοδο της ρίζας του νερού. σε αντίθεση με άλλες μεθόδους

Όταν οι ρίζες μεγαλώσουν σε περίπου μια ίντσα, μπορείτε να τις μεταμοσχεύσετε σε γλάστρες και να συνεχίσετε να τις φροντίζετε σαν ενήλικη χελώνα.

κάλυμμα

Ένα κομψό και λεπτό φυτό, η peperomia prostrata μπορεί να είναι ένα όμορφο διακοσμητικό φυτό για κάθε χώρο διαβίωσης. Είναι μια καλή επιλογή για μικρούς χώρους λόγω του συμπαγούς μεγέθους του.

Το φυτό προτιμά τις μέσες θερμοκρασίες και το έμμεσο φως. Ο υπερβολικός πνιγμός είναι μια από τις αδυναμίες των θαλάσσιων χελωνών. συμπεριλαμβανομένων των ακραίων μεταβολών της θερμοκρασίας και του ισχυρού άμεσου φωτός.

Εάν μπορείτε να φροντίσετε ένα σχοινί χελώνας Μπορείτε να φυτέψετε άλλα φυτά. Παρόμοια αντικείμενα όπως μαργαριταρένια κολιέ ή κολιέ με καρδιά ήταν επιτυχημένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *