Πώς να φροντίσετε τις ορχιδέες Cattleya;

Πώς να φροντίσετε τις ορχιδέες Cattleya;

Πώς να φροντίσετε τις ορχιδέες Cattleya;

Οι ορχιδέες Cattleya είναι οι πιο όμορφες και εξωτικές από όλες τις ορχιδέες. Υπάρχουν περίπου 50 είδη Cattleya, από τη νότια Βραζιλία μέχρι την περιοχή του Αμαζονίου και την Κεντρική Αμερική.

Επειδή αυτές οι ορχιδέες είναι πολύ ελκυστικές και αναπτύσσονται σε μεγάλες αποικίες. Ως εκ τούτου, ορισμένα είδη ορχιδέας gautlia κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Εάν έχετε ορχιδέες Cattleya στο σπίτι σας και δεν ξέρετε πώς να τις φροντίσετε Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

Φροντίδα για τις ορχιδέες Cattleya

Οι ορχιδέες Cattleya έχουν ψεύτικα φύλλα που έχουν ένα ή περισσότερα φύλλα. Κάθε χρόνο, νέοι βλαστοί αναδύονται από τη βάση της ορχιδέας. που θα πήξει μέχρι να γίνει τεχνητό λουλούδι της τρέχουσας χρονιάς

Οι ορχιδέες Cattleya είναι εύκολο να αναπτυχθούν εάν βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο περιβάλλον. Εξαρτάται από το πού ζείτε και πού αποθηκεύονται οι ορχιδέες σας. Οι ανάγκες του περιβάλλοντος της ορχιδέας σας θα ποικίλλουν.

Επομένως, θα πρέπει να παρατηρήσετε τις ορχιδέες cattleya σας και να δείτε πόσο χαρούμενες είναι σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Αλλά πώς ξέρετε τι να ψάξετε; Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

– φως

Οι απαιτήσεις φωτός για το Cattleya εξαρτώνται από τον καιρό, την εποχή, την ώρα της ημέρας. και γεωγραφική θέση

με άλλα λόγια Οι ορχιδέες Cattleya προτιμούν μια καλή ποσότητα φωτός (50% πλήρη ήλιο ή κεριά 2.000-3.000 ποδιών) στο άμεσο ηλιακό φως. Τα φύλλα πρέπει να διατηρούνται σε αρκετή σκιά για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Έτσι, εάν κρατήσετε την Cattleya σε ένα περβάζι παραθύρου και το άμεσο ηλιακό φως χτυπήσει το φυτό. Χρειάζεται και σκιά από το μεσημέρι μέχρι το μεσημέρι. Διαφορετικά, το Cattleya σας μπορεί να υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

– θερμοκρασία

Οι ορχιδέες Cattleya ζουν σε τροπικά δάση βροχής, αλλά αναπτύσσονται σε υψηλότερα υψόμετρα όπου το κλίμα είναι πιο δροσερό και υγρό. Ειδικά αφού το πρωί και το βράδυ οι άνεμοι θα τους δροσίσουν. Έτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας Η έντονη ζέστη δεν θα τα κάψει.

Έτσι, η ιδέα είναι να διατηρείται το φως σε υψηλό εύρος χωρίς υπερβολική θερμοκρασία. Οι υψηλές θερμοκρασίες 26°C/80F είναι κατάλληλες για τα φυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι χαμηλές 12°C/55F τη νύχτα.

– υγρασία

Όπως και άλλες ορχιδέες, οι ορχιδέες cattleya προτιμούν την υγρασία, με εύρος υγρασίας από 40% έως 70% ιδανικό. και θα πρέπει να παρέχει δίσκους άρδευσης ή υγρασίας.

αν η υγρασία είναι υψηλή Ο καλός αερισμός είναι απαραίτητος. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε σήψη ή ασθένεια.

Η χαμηλή υγρασία μπορεί να κάνει τις ορχιδέες να πεθάνουν από έλλειψη νερού.

– Άρδευση

Όταν μιλάμε για άρδευση Πρέπει πάντα να ρωτάμε πότε και πώς.

Το γιασεμί Cattleya πρέπει να ποτίζεται όταν το μείγμα γλάστρας είναι στεγνό. Συνήθως μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Αλλά θα διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση.

αν η θερμοκρασία είναι υψηλή Το υλικό φύτευσης στεγνώνει γρήγορα. Επομένως, μία φορά την εβδομάδα το πότισμα μπορεί να μην είναι αρκετό.

όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και σκοτεινή Απαιτείται λιγότερο πότισμα καθώς το υλικό φύτευσης δεν στεγνώνει τόσο γρήγορα.

Θυμηθείτε να μην ποτίζετε όταν έχετε αμφιβολίες. Η ανάκτηση των ορχιδέων από την ξηρασία είναι ευκολότερη από τη σήψη που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε όλα τα φυτά σας ένα προς ένα. γιατί ένα φυτό μπορεί να χρειάζεται περισσότερο νερό Αλλά το άλλο φυτό μπορεί να είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται επιπλέον πότισμα.

– Φύτευση και αναφύτευση

Οι ορχιδέες Cowdley επιθυμούν να αναπτύσσονται σε σάπια φύλλα, φλοιούς, φύλλα καρύδας, πέτρες λάβας ή βρύα. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από αυτά τα υλικά φύτευσης. ακόμα και τα συστατικά του Γιατί συγκρατούν νερό και παρέχουν επαρκή υγρασία και αερισμό στις ρίζες.

Η αναφύτευση πρέπει να γίνεται κάθε δύο ή τρία χρόνια μετά την αποσύνθεση του υλικού φύτευσης ή αφού οι ρίζες της αλόης έχουν αναπτυχθεί πάνω από τη γλάστρα. Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ορχιδέες cattleya είναι όταν αρχίζουν να εμφανίζονται νέες ρίζες ή νέοι βλαστοί.

– γονιμοποίηση

Εάν δεν γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες Cattleya σας, δεν πειράζει, θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν για πολλά χρόνια χωρίς να γονιμοποιήσουν.

Τα Cattleyas συνιστάται να γονιμοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο που ο καιρός είναι πιο δροσερός. Δεν πρέπει να γονιμοποιήσετε την Cattleya.

για να μην συσσωρευτεί αλάτι στην κατσαρόλα Πλένετε τακτικά την κατσαρόλα με καθαρό νερό μεταξύ των γευμάτων.

Θυμηθείτε να μην ταΐζετε υπερβολικά την ορχιδέα καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Είναι καλύτερο να υπογονιμοποιήσετε το Cattleya παρά να το υπεργονιμοποιήσετε.

– ανθίζει

Οι ορχιδέες Cattleya χρειάζονται μερικά χρόνια για να αναπτυχθούν αρκετά για να ανθίσουν.

Τα λουλούδια έρχονται σε πολλά χρώματα και σχήματα. Από λευκό και ροζ έως πράσινο και μοβ, οι ορχιδέες cattleya συνήθως ανθίζουν μία φορά το χρόνο. Αλλά μερικές ποικιλίες ανθίζουν ακόμη και δύο φορές το χρόνο. Αυτά τα λουλούδια προέρχονται από τις μασχάλες των φύλλων του τρέχοντος έτους.

Ορισμένα είδη λουλουδιών cattleya είναι αρωματικά.

Είδος ορχιδέας Cattleya

Θα βρείτε πολλά είδη ορχιδέας Cattleya. Γιατί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ορχιδέας. Υπάρχει ένα μικρό λουλούδι Cattleya. Μυρωδάτη Cattleya με μεγάλα άνθη Έχει κάθε χρώμα και σχήμα που μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά δεν υπάρχει αληθινό μπλε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 46 γνωστές ράτσες κάουντλι και 35 φυσικά υβρίδια, δεν θα τα αναφέρω όλα. Αλλά θα σας παρουσιάσω τα πιο δημοφιλή είδη ορχιδέας Cattleya.

— Cattleya labiata

Άλλα ονόματα είναι Crimson Cattleya Orchids ή Ruby-Lifted Cattleya Orchids.

Αυτή η ποικιλία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο αξιόπιστες και εύχρηστες ορχιδέες. Είναι μια ορχιδέα μεσαίου μεγέθους και έχει συνήθως 2-5 άνθη.Αρωματικά, αυτά τα λουλούδια μεγαλώνουν μέχρι και 7 ίντσες σε αγκάθια.

Cattleya Intermedia

Έχει επίσης ένα άλλο όνομα: κεντρική ορχιδέα ντάλιας αγελάδας.

Η Cattleya intermedia είναι μια ορχιδέα μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Τα λουλούδια είναι αρωματικά και το χρώμα ποικίλλει τυπικά από λευκό έως απαλό ροζ λεβάντας με μπορντό χείλος.

Αυτό το είδος αλόης ανθίζει συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι στην άκρη των βλαστών. Και τα άνθη του έχουν πλάτος έως και 5 ίντσες.

– Cattleya δίχρωμη

Δίχρωμες ορχιδέες Cattleya ή κάλεσε άλλο όνομα Δύο χρωματιστές ορχιδέες Cattleya Είναι μια μέτρια προς μεγάλη ορχιδέα. Ανθίζει την άνοιξη ή το καλοκαίρι με 2-5 άνθη πλάτους περίπου 4 ίντσες.

— Cattleya Oria

Επίσης γνωστή ως η χρυσοκίτρινη ορχιδέα Cattleya. Παράγει πέντε έως έξι μεγάλα λουλούδια που έχουν διάμετρο 7 ίντσες.

Αυτά τα κίτρινα λουλούδια είναι βραχύβια, αρωματικά και φημισμένα για τα φαρδιά τους χείλη.

Είναι δύσκολο να αναπτυχθεί η ορχιδέα Cattleya;

Μερικοί λένε ότι η καλλιέργεια ορχιδέων Cattleya είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα όταν πρόκειται για ορχιδέες. Αυτό μιλάει για καλό λόγο. Οι ορχιδέες Cattleya έχουν μια σειρά από συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εάν δεν πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις Η ορχιδέα δεν θα μεγαλώσει και μπορεί να πεθάνει.

αν κάνεις το σωστό Θα αποκτήσετε μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη ορχιδέα.

Οι ορχιδέες Cattleya γενικά δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως-νερό-λίπασμα για να καλύψουν και τις τρεις ανάγκες. Πρέπει όμως να γνωρίζετε τις ορχιδέες σας ξεχωριστά γιατί κάθε είδος είναι διαφορετικό.

Πώς να κλαδέψετε μια ορχιδέα Cattleya;

Το κλάδεμα ορχιδέας Cattleya δεν είναι δύσκολο. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Πρώτα πρέπει να περιμένετε μέχρι να πεθάνει το λουλούδι και να γίνει κίτρινο το στάχυ.

Το δεύτερο βήμα είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο. Βρείτε παλιούς λοβούς από μπουμπούκια λουλουδιών που δεν παράγουν πλέον λουλούδια.

Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα παλιό γύρισμα. όχι νέοι βλαστοί με γεμάτους μπουμπούκια Μπορεί να ελεγχθεί πιέζοντας απαλά τον φάκελο και μπορείτε να νιώσετε αν υπάρχει φουσκάλα μέσα ή όχι.

Το χρώμα των λοβών δεν άλλαξε μετά το θάνατο των λουλουδιών. αλλά ακόμα πράσινο Επομένως, το χρώμα τους δεν είναι δείκτης του τι είναι παλιό και τι νέο.

Το τρίτο βήμα είναι να βρείτε το σημείο όπου το κοτσάνι συναντά το στέλεχος και να το κόψετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση του φύλλου. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναζητήσετε άλλους παλιούς φακέλους.

Αυτό ήταν.Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε! Η αφαίρεση του παλιού περιβλήματος μπορεί να αποτρέψει τη βακτηριακή μόλυνση. Γιατί αυτά θα γεμίσουν με νερό και θα γίνουν κυστίδια.

συνοψίζω

Το γιασεμί Cattleya είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και όμορφες ορχιδέες. Μπορεί να φυτευτεί σχεδόν οπουδήποτε, εάν έχει αρκετό ηλιακό φως και τη σωστή θερμοκρασία.

Αλλά διαφορετικοί άνθρωποι είναι διαφορετικοί όπως εμείς. Αν λοιπόν θέλετε η ορχιδέα Cattleya σας να είναι ευτυχισμένη. Πρέπει να τους γνωρίσεις προσωπικά και να καλύψεις τις ανάγκες τους.

Εάν η ορχιδέα σας μεγαλώνει καλά στο περιβάλλον Ως ανταμοιβή, θα λάβετε όμορφα και άφθονα λουλούδια.

Ξέρετε πώς να φροντίζετε τις ορχιδέες Cattleya;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *