Πώς να φροντίσετε το φυτό Alocasia;

Πώς να φροντίσετε το φυτό Alocasia;

Πώς να φροντίσετε το φυτό Alocasia;

Μπορεί να μην το αναγνωρίσετε από το βοτανικό του όνομα. Σίγουρα όμως το έχετε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε καταστήματα ειδών κηπουρικής.Η Αλοκασία είναι ένα υποτροπικό φυτό ιθαγενές σε περιοχές της Ασίας και της ανατολικής Αυστραλίας.

Η αλοκασία εκτός της πατρίδας της καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό σε σπίτια σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύ επιθυμητό φυτό σε γλάστρα για αρχάριους. Αλλά η φροντίδα για αυτό δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται.

Αν σας αρέσει μια συγκεκριμένη ποικιλία αλοκάτσιας ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε πώς να φροντίζετε ένα φυτό αλοκασίας.

Παρακάτω θα συζητήσω όλους τους παράγοντες που πρέπει να προσέξετε όταν καλλιεργείτε φυτά αλοκασίας.

Τι είναι το φυτό Αλοκασία;

Γνωστό βοτανικά ως Alocasia macrorhizos, το Alocasia έχει άλλα κοινά ονόματα όπως African Mask και Elephant Ears.

Το χαρακτηριστικό της υπογραφής; Τα φύλλα του Τα φύλλα του φυτού Alocasia έχουν σχήμα καρδιάς ή βέλους. Ορισμένες ποικιλίες έχουν πιο στρογγυλεμένες άκρες ενώ άλλες έχουν πιο στρογγυλεμένες άκρες.

Οι κρεμ γραμμές στο φόντο του πράσινου φύλλου δημιουργούν μια δραματική αντίθεση.

Τα φύλλα έχουν μια αδιαμφισβήτητη γλυπτική έλξη. Μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό του δωματίου.

Αλλά το σχήμα και το χρώμα των φύλλων από μόνα τους δεν κάνουν αυτό το φυτό ελκυστικό.

Η δομή των φύλλων είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.Μερικά είδη της Alocasia έχουν χοντρά φύλλα με βαθιές φλέβες. Μερικά είναι λεία και λαμπερά. και ορισμένα είδη έχουν μαλακή γούνα

Αν και είναι το μέγεθος αυτών των φυτών. Υπάρχουν όμως κάποιες ποικιλίες. από ποικιλίες νάνους μέχρι γιγάντιες ποικιλίες Υπάρχει αλοκασία για κάθε γούστο.

Φροντίδα για τα φυτά της Αλοκασίας

Εάν είστε νέοι στα τροπικά και υποτροπικά φυτά. Μπορεί να κάνετε λάθος καλλιεργώντας φυτά αλοκασίας.

Ευτυχώς, ακόμα κι αν δεν έχετε τροπικό δάσος στο σπίτι, Υπάρχουν όμως τρόποι για να καλύψετε τις ανάγκες αυτού του δέντρου.

Η παροχή νερού και υγρασίας μπορεί να είναι το πιο δύσκολο μέρος της φροντίδας των φυτών αλοκασίας. Όμως αυτές δεν ήταν ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Οι παρακάτω συμβουλές μου θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις απαιτήσεις των φυτών αλοκασίας. ανεξαρτήτως ποικιλίας

– Απαιτήσεις φωτός των φυτών Alocasia

Αν ψάχνετε για ένα κατάλληλο μέρος για να καλλιεργήσετε Alocasia στο σπίτι σας, η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε μια φωτεινή κουζίνα ή άλλο φωτεινό δωμάτιο. που δέχεται φυσικό φως όλη την ημέρα

Αν και φυτεμένο κάτω από τη σκιά των δέντρων. Αλλά τα φυτά αλοκασίας ευδοκιμούν σε έντονο φως. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα – αυτά τα φυτά θα μαραθούν και θα πεθάνουν εάν εκτεθούν σε άμεσο έντονο φως.

για να αποτραπεί αυτό Τοποθετήστε την αλοκάσια κοντά σε παράθυρο με δυτικό ή ανατολικό προσανατολισμό. Ένα ή δύο πόδια μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Εάν έχετε διάφανες κουρτίνες στα παράθυρα που βλέπουν νότια Θα φιλτράρει το φως και θα μειώσει τη δύναμη του φωτός.

Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να είναι αποδεκτός. Αλλά δεν θα βοηθήσει το Alocasia σας να μεγαλώσει ή να φτάσει στο αναμενόμενο μέγεθος. Εάν η αλοκασία σας δεν παίρνει το σωστό φως Το σύστημα θα σας ενημερώσει.

Ένα αποτέλεσμα της έλλειψης φωτός είναι η αιτιολογία, η οποία είναι η επιμήκυνση των στελεχών ή των φλεβών του φυτού. που εκπέμπουν τα φυτά αναζητώντας περισσότερο φως

Ένα άλλο αποτέλεσμα της έλλειψης φωτός είναι ο αποχρωματισμός των φύλλων. αν δεν υπάρχει αρκετό φως Η παραγωγή χλωροφύλλης σταματά και τα φύλλα του φυτού γίνονται ωχρά.

Συνοπτικά, είναι Μην εκθέτετε την αλοκασία στο άμεσο ηλιακό φως. Μην χάσετε όμως και τη λάμψη. Παρέχετε αμυδρό ή έμμεσο φιλτραρισμένο φως για βέλτιστη ανάπτυξη.

– Ποτίστε τα φυτά Alocasia.

στην αρχή αυτού του άρθρου Έχω αναφέρει μια πτυχή της φροντίδας του φυτού αλοκασίας που μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει σωστά είναι ο τρόπος ποτίσματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα αλοκάσια είναι ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα ενώ απολαμβάνουν υγρό έδαφος. Εκτός από τις απαιτήσεις τους σε φως, τα φυτά Alocasia απαιτούν επίσης μέτρια ποσότητα νερού όταν ποτίζονται.

Μέτρια σημαίνει να μην αφήνουμε το έδαφος να στεγνώσει τελείως και να μην αφήνουμε τις ρίζες των φυτών στο νερό.

Το κόλπο μου είναι να ποτίζω την αλοκάσια μέχρι να πνιγεί ο πάτος της γλάστρας. Στη συνέχεια, αφήστε το επάνω στρώμα της γλάστρας να στεγνώσει.

Για να λάβετε τις ανάγκες ποτίσματος αυτού του φυτού. Πρέπει να ελέγξετε την υγρασία στο έδαφος. Υπάρχει ένας αισθητήρας υγρασίας για το σκοπό αυτό. Αλλά έχω μια καλύτερη λύση – τοποθετήστε το δείκτη σας και ελέγξτε μόνοι σας το επίπεδο υγρασίας.

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας μέχρι το πρώτο γόνατο. Εάν αισθάνεται ότι στεγνώνει, ποτίστε το. αν είναι ακόμα υγρό Ελέγξτε ξανά σε λίγες μέρες.

Όταν ποτίζετε, ποτίζετε τακτικά το χώμα. Μην ποτίζετε μόνο τη βάση του φυτού. Χρησιμοποιήστε νερό χωρίς χλώριο και βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά το φυτό σας μπορεί να υποστεί θερμικό σοκ.

Οι ανάγκες σε πότισμα της Αλοκασίας θα αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. την άνοιξη και το καλοκαίρι τα φυτά χρειάζονται περισσότερο νερό Η ζήτηση για νερό μειώνεται το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η ανάγκη για νερό αυξάνεται όταν η άνοιξη και το καλοκαίρι συμπίπτουν με την καλλιεργητική περίοδο. το φθινόπωρο και το φθινόπωρο Το φυτό θα αδρανήσει και θα σταματήσει να αναπτύσσεται. που μειώνει την απορρόφηση νερού

– Λίπανση της αλοκασίας

Η καλλιέργεια περισσότερων ποικιλιών Alocasia μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για λίπανση. Μπορείτε να κάνετε λίπανση μία ή δύο φορές το μήνα ανάλογα με το είδος του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε.

Μου αρέσει να εφαρμόζω ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε μήνα. Υπάρχουν όμως και λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης που παρέχουν καλύτερη θρέψη κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λίπασμα για πράσινα φυτά. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε λίπανση μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Και σταματήστε τη λίπανση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όταν το φυτό είναι αδρανές.

Μια άλλη ανησυχία είναι η υπερβολική γονιμοποίηση. Η λίπανση μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ποσότητα δεν θα σας κάνει καλό, επομένως μην κάψετε το λίπασμα και κάψετε τις ρίζες των αλοκασιών.

– θερμοκρασία φυτών Αλοκασίας

Ένας λόγος που τα φυτά αλοκασίας είναι τόσο επιτυχημένα σε εσωτερικούς χώρους είναι ότι ευδοκιμούν σε μέσες θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου. Το επιθυμητό εύρος είναι μεταξύ 60 F και 80 F.

Οτιδήποτε κάτω από 60 F και η Alocasia σας θα είναι σκληρή. Γιατί το φυτό δεν είναι ούτε παγετό ούτε κρύο. επομένως δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 50 F.

Αυτό είναι πρόβλημα μόνο εάν κρατάτε τα φυτά αλοκασίας έξω κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αν ο χειμώνας στην περιοχή σας είναι κρύος Θα πρέπει να καλλιεργήσετε φυτά αλοκασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Η μόνη ανησυχία στο σπίτι είναι το θερμοκρασιακό σοκ λόγω κρύου ρεύματος. Επομένως, θα πρέπει να προσέχετε να αφήνετε την πόρτα ή το παράθυρο ανοιχτό το χειμώνα.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι οι αεραγωγοί και τα κλιματιστικά στο Alocasia φυσούν πολύ ζεστά ή κρύα. Και τα δύο μπορούν να καταστρέψουν τα φυτά.

– Υγρασία για Φυτά Αλοκασίας

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που καθιστά δύσκολη τη φροντίδα των φυτών Alocasia είναι η διατήρηση επαρκών επιπέδων υγρασίας.

Στο φυσικό υποτροπικό τους περιβάλλον, τα φυτά Alocasia είναι συνηθισμένα σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ σε εσωτερικούς χώρους προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στο 40-60%, που είναι το συνιστώμενο μέσο εύρος για την ανθρώπινη υγεία.

Τα δέντρα αλοκασίας μπορούν να προσαρμοστούν στην κορυφή αυτής της περιοχής. αν και προτιμούν ένα ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο

Συχνά πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη μέση εσωτερική υγρασία. Έτσι, η αύξηση της υγρασίας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία αυτών των φυτών.

Ένας υγραντήρας είναι χρήσιμος και μια λύση που θα ωφελήσει εσάς και τα φυτά αλοκασίας σας. Αλλά δεν χρειάζεται. Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία:

 • χρησιμοποιήστε ένα δίσκο υγρασίας (γεμίστε το δίσκο με βότσαλα και νερό)
 • Ψεκάστε τακτικά τα φυτά αλοκασίας σας.
 • Ανοίξτε τα παράθυρα όταν βρέχει για να εισέλθει η φυσική υγρασία.

Είπα στην αρχή αυτού του άρθρου ότι προτείνω να επιλέξετε μια φωτεινή κουζίνα ως το καλύτερο μέρος για την αλοκάσια σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι κουζίνες έχουν περισσότερη φυσική υγρασία αφού εκεί γίνεται όλο το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων.

– Γλάστρες από τερακότα για φυτά Alocasia

Τα φυτά αλοκασία αποθηκεύουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού στους μίσχους τους. Επομένως, δεν απαιτεί χώμα που είναι εύκολα κορεσμένο με νερό.

Η περίσσεια νερού θα πρέπει να στραγγίζει καλά και το χώμα της γλάστρας θα πρέπει να αρχίσει να στεγνώνει σε μια ή δύο μέρες.

Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας αναμεμειγμένο με ένα υπόστρωμα που να στραγγίζει καλά, να μην συμπιέζεται και να διατηρεί την υγρασία χωρίς υγρασία. και παρέχουν καλό αέρα στο έδαφος

Ελέγξτε εάν το μείγμα γλάστρας σας περιέχει περλίτη, τύρφη, κομμάτια καρύδας, λίπασμα ή φλοιό ορχιδέας.

Οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών ή ορισμένων θα λειτουργήσει καλά με τα φυτά Alocasia.

– Φύτευση αλοκασίας

Μετά από δύο χρόνια που μεγάλωσα Η αλοκάσια σας πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη γλάστρα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατό.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να φυτέψετε ένα φυτό αλοκασία:

 • Το φυτό αναπτύσσεται πέρα ​​από τη γλάστρα και είναι συνδεδεμένο με τις ρίζες.
 • Ποτίζετε πάρα πολύ το φυτό που προκαλεί σήψη των ριζών.
 • Έχουν περάσει 3 χρόνια από το τελευταίο ποτ. Και τα φυτά μπορεί να ωφεληθούν από την αλλαγή του μείγματος γλάστρας.
 • Εάν γονιμοποιήσετε πολύ αλοκασία Η αλλαγή του χώματος της γλάστρας θα βοηθήσει.

δεν έχει σημασία επανεκκίνηση για οποιονδήποτε λόγο Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα που χρησιμοποιείτε είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Μπορείτε να πάτε σε δύο μεγέθη. Μια γλάστρα που είναι πολύ μεγάλη δεν θα ωφελήσει το φυτό. (Το μείγμα κατσαρόλας παίρνει πολύ χρόνο για να στεγνώσει.)

Μπορεί να μην σας αρέσει το υλικό κατσαρόλας, ωστόσο, προτείνω γλάστρες από τερακότα. Όχι μόνο για την αλοκασία Αλλά για κάθε φυτό που είναι ευαίσθητο στο υπερβολικό πότισμα.

Η πορώδης δομή της τερακότας χωρίς υάλωμα απορροφά την υγρασία από το μείγμα γλάστρας. Στεγνώνει γρήγορα και μειώνει τις επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος.

Αλοκασία

Όταν αναφέρω ότι υπάρχει μια αλοκασία για κάθε γούστο. Δεν κάνω πλάκα—υπάρχουν περισσότερα από 80 είδη αλοκασίας, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας αρέσει.

Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου ποικιλίες φυτών Alocasia:

 • Alocasia «Dragon Scale» – έχει βαθιά λαμπερά φύλλα που μοιάζουν με λέπια δράκου.Η ποικιλία Silver Dragon είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή με το ασημοπράσινο φύλλωμά της.
 • Alocasia cupria ‘Red Secret’ – Μια άλλη γυαλιστερή Alocasia με ροζ-κόκκινους τόνους αναμεμειγμένους με χάλκινο-πράσινο.
 • Alocasia zebrina – έχει λαμπερά πράσινα λεία φύλλα χωρίς έντονες φλέβες στην επιφάνεια, αλλά οι μίσχοι της έχουν κιτρινόμαυρες ρίγες ζέβρας. είναι η προέλευση του ονόματος του φυτού
 • Alocasia micholitziana ‘Frydek’ – έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα βέλους που έχουν σκούρο πράσινο χρώμα με ανοιχτές φλέβες. Τα φύλλα έχουν μια βελούδινη απαλή υφή.

Δεν είναι δυνατό να απαριθμήσετε όλες τις ποικιλίες Alocasia στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, αλλά υπάρχουν πολλές πολύχρωμες και ενδιαφέρουσες ποικιλίες Alocasia που μπορείτε να βρείτε στα χέρια σας.

Ασθένειες και παράσιτα των φυτών αλοκασίας

Τα φυτά αλοκασίας μπορούν να προσβληθούν από όλα τα παράσιτα εσωτερικού χώρου. συμπεριλαμβανομένων των ακάρεων αράχνης, των αφίδων, των αλευροφόρων ή των φολίδων

Δυστυχώς, τα έντομα που ρουφούν το χυμό μπορούν να αποδυναμώσουν το φυτό και να βλάψουν το όμορφο φύλλωμά του.

Οι συνεχιζόμενες προσβολές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται γρήγορα με εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem. Και τα δύο μπορούν να ψεκαστούν στα φυτά. Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα παράσιτα.

Γιατί πιστεύω πολύ στην προστασία. Ακολουθούν οι συμβουλές μου για το πώς να αποτρέψετε τα παράσιτα στα φυτά Alocasia σας:

 • Καθαρίστε τα εργαλεία σας και απολυμάνετε τα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε στο φυτό σας.
 • Μην ανακατεύετε φυτά μεταξύ τους.
 • Απομονώστε τα νέα φυτά για δύο εβδομάδες πριν τα τοποθετήσετε στον ίδιο χώρο με άλλα φυτά.
 • Διατηρήστε τα φύλλα Alocasia καθαρά και απαλλαγμένα από σκόνη.

Πόσο μεγάλα μπορούν να αναπτυχθούν τα φυτά της Αλοκασίας;

Τα φυτά αλοκασίας μπορούν να φτάσουν τα 8-10 πόδια ψηλά, ανάλογα με την ποικιλία. στο κατάλληλο περιβάλλον Έχουν γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης. Επομένως, θα πρέπει να γονιμοποιούνται τακτικά.

Τα νεαρά δέντρα αλοκασίας έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξης. Όταν όμως το δέντρο μεγαλώσει πλήρως Βγάζουν νέα φύλλα πολύ γρήγορα.

Η έκθεση, η λίπανση, το πότισμα και η ποιότητα του μείγματος γλάστρας μπορούν όλα να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης της αλοκάκιας σας. Η έλλειψη φωτός και το κακό πότισμα μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών.

Πώς κλαδεύετε τα φυτά της αλοκασίας;

Τα φυτά αλοκασίας δεν χρειάζονται πολύ κλάδεμα. Μερικά φύλλα μπορεί να είναι κατεστραμμένα και πρέπει να αφαιρεθούν. Τα παλιά φύλλα στη βάση κιτρινίζουν και μπορούν να αφαιρεθούν.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτά τα φύλλα είναι να πάρετε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ένα οδοντωτό μαχαίρι κουζίνας και να το κόψετε στη βάση του στελέχους.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά Alocasia;

Γιατί τα φυτά αναπτύσσονται από ριζώματα στο έδαφος. Η αναφύτευση είναι επομένως μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαιρέσετε αυτά τα ριζώματα και να δημιουργήσετε νέα φυτικά μέρη που θα χρειαστεί να φυτέψετε ξεχωριστά.

Η φύτευση και η διαίρεση της αλοκασίας πρέπει να γίνει την άνοιξη. Ακριβώς τη στιγμή που το φυτό βγαίνει από την αδρανή του κατάσταση.

Μπορεί το Alocasia να διατηρηθεί σε εξωτερικούς χώρους;

Ναι, μπορείτε να διατηρήσετε τα φυτά αλοκασίας σε εξωτερικούς χώρους εάν διαχειρίζεστε καλά τις ανάγκες τους. Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση του ποτίσματος, της ποιότητας του εδάφους, της έκθεσης και της υγρασίας.

Δυστυχώς, αν οι χειμώνες στην περιοχή σας είναι πολύ κρύοι. Μπορεί να μην είναι δυνατό να διατηρηθούν τα φυτά έξω όλο το χρόνο.

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 60 F τη νύχτα, είναι ώρα να μετακινήσετε την αλοκάσια σε εσωτερικούς χώρους. Προφανώς εάν έχετε μια ψηλή αναπτυσσόμενη ποικιλία αλοκασίας. Η μετακίνηση φυτών μέσα και έξω κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών δεν είναι ότι καλύτερο.

Τα φυτά αλοκασίας μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες του χειμώνα κυμαίνονται από 55 F-60 F.

Είναι τα φυτά της Αλοκασίας δηλητηριώδη;

Ναι, το φυτό Alocasia είναι δηλητηριώδες.Οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου στα φυτικά εκχυλίσματα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη.

Η επαφή με το δέρμα ή τους βλεννογόνους (στόμα, μάτια κ.λπ.) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό και φουσκάλες.

Επομένως, πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση, το μάσημα ή το άγγιγμα του χυμού των φυτών με γυμνά χέρια.

Αυτό το φυτό είναι δηλητηριώδες όχι μόνο για τον άνθρωπο. Ειδικά όμως με τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης επικίνδυνο για σκύλους και γάτες.

Κρατήστε τα φυτά μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας. Η κατάποση μπορεί να προκαλέσει έμετο, ναυτία, γαστρεντερικές διαταραχές, διάρροια, ερεθισμό του δέρματος και των ματιών.

Όποτε ασχολείσαι με φυτά (Αναφύτευση ή κλάδεμα) προστατεύει το δέρμα και τα μάτια σας από την επαφή με το χυμό του φυτού.

συμπέρασμα

Η φροντίδα των φυτών Alocasia δεν είναι δύσκολη εάν έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου φροντίδας των τροπικών φυτών. Είναι σημαντικό να έχετε σωστή άρδευση και υγρασία στις πιο δύσκολες πτυχές.

Τα φυτά αλοκασίας στην αυλή σας είναι ευκολότερα στη διαχείριση από άλλες πτυχές, όπως η καλλιέργεια ή η λίπανση.

Συνολικά, το Alocasia μπορεί να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους εάν διαχειριστείτε καλά τις ανάγκες του. Μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα φυτά έξω κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού εάν το επιθυμείτε. Αλλά είναι καλύτερο να τα φέρετε σε εσωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κάτω από τους 60 F.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *