Πώς να φροντίσετε το χειμερινό τριαντάφυλλο (Poinsettia);

Πώς να φροντίσετε το χειμερινό τριαντάφυλλο (Poinsettia);

Πώς να φροντίσετε το χειμερινό τριαντάφυλλο (Poinsettia);

Ιθαγενής στο Μεξικό και ανθίζει το χειμώνα. Η Poinsettia είναι δημοφιλής την περίοδο των Χριστουγέννων. Και συχνά δίνεται ως δώρο ή αγοράζεται ως καλλωπιστικό φυτό κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Αν και θεωρείται εποχιακό φυτό. Αλλά τα χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα είναι επίσης πολυετή φυτά που θα ανθίσουν ξανά με καλή φροντίδα.

Όσο για το όνομα του θάμνου, πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό πρέσβη Joel Robert Poinsett, ο οποίος πιστεύεται ότι έφερε το δέντρο από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακάτω, ανέφερα τις απαιτήσεις του χειμερινού τριαντάφυλλου που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί ο θάμνος ζωντανός και να ευδοκιμήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το εύκρατο τριαντάφυλλο σχηματίζει θάμνους πλάτους περίπου 24 ίντσες Το ύψος τους κυμαίνεται από 8 έως 24 ίντσες.

Τα Poinsettia είναι διαβόητα για την αργή ανάπτυξη τους. Και αυτό που λάβατε ως δώρο ή αγοράσατε από το κέντρο κήπου έχει πλέον μεγαλώσει πλήρως.

Γενικά πρέπει να ξανακαλλιεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εάν θέλετε να ανθίσουν ξανά και ξανά.

όταν ανθίζουν τα λουλούδια Οι θήκες των φύλλων μπορούν να διαρκέσουν δύο μήνες. Τα τροποποιημένα φύλλα έχουν μια κίτρινη συστάδα στο κέντρο. που είναι στην πραγματικότητα ένα χειμωνιάτικο τριαντάφυλλο

Απαιτήσεις οπτικών

για καλύτερα αποτελέσματα Τοποθετήστε το φυτό σε καλά φωτισμένο μέρος. Μην το εκθέτετε όμως στο άμεσο ηλιακό φως.

Η υπερβολική άμεση και έντονη έκθεση μπορεί να κάψει τα φύλλα και να καταστρέψει το όμορφο φύλλωμα των χειμωνιάτικων τριαντάφυλλων.

άρδευση

Η Poinsettia είναι ευαίσθητη στην άρδευση. Από τη μία πλευρά, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Αλλά το να είσαι κάτω από το νερό μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και μαρασμό των φύλλων.

Είναι δύσκολο να κρίνει κανείς την υγρασία του εδάφους κοιτάζοντας τα φυτά. Βυθίστε το δάχτυλό σας στο χώμα για να δείτε αν είναι υγρό ή στεγνό.

Μερικές συμβουλές είναι να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει περίπου στο 50% πριν ποτίσετε χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα. αφού δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο Διαπίστωσα ότι η αλεξανδρινή μου είχε αρχίσει να μαραίνεται λίγο. Επομένως, αφήνω τα 2 εκατοστά του χώματος να στεγνώσουν πριν ποτίσω ξανά.

Εάν η γλάστρα εξακολουθεί να είναι μέτρια υγρή μετά το προηγούμενο πότισμα Περιμένετε μερικές μέρες ακόμα πριν φτάσετε στο ποτιστήρι.

Μην ποτίζετε τα φυτά από πάνω. Δεν θέλετε να μπει νερό στα φύλλα, καθώς αυτό θα οδηγήσει τελικά σε μυκητιακά προβλήματα. Νερό μόνο γύρω από τη βάση.

τύπος εδάφους

Ο καλύτερος τύπος εδάφους για Poinsettia είναι το πορώδες έδαφος που είναι χαλαρό και στραγγίζει γρήγορα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε όξινο ή ελαφρώς όξινο χώμα.

Μπορείτε να αγοράσετε μείγματα που διατίθενται στο εμπόριο ή να φτιάξετε το δικό σας τεχνητό αλεξανδρινό. Αναμείξτε ένα μέρος περλίτη με δύο μέρη τύρφη και τρία μέρη χώμα γλάστρας.

Αυτό το μείγμα είναι θρεπτικό και χαλαρό. Επιτρέπει επίσης στο νερό να διαρρεύσει χωρίς να συγκρατεί πολύ ή πολύ λίγη υγρασία.

θερμοκρασία και υγρασία

Αν και συνηθισμένο το χειμώνα Αλλά αυτά τα φυτά δεν ανέχονται το κρύο ή τον παγετό. Το Poinsettia πρέπει να φυλάσσεται μεταξύ 60°F και 70°F κατά τη διάρκεια της ημέρας και 55°F τη νύχτα. Το φυτό είναι ανθεκτικό στις ζώνες 9-11.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία παραμένει εντός του αποδεκτού εύρους. εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή τα φύλλα των φυτών θα μαραθούν επίσης Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους ιστούς.

Σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αεραγωγούς θερμότητας, ανεμιστήρες, ρεύματα αέρα ή άλλες πηγές. της υπερθέρμανσης και της υπερθέρμανσης

Τα χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα δεν είναι ιδιότροπα για τα επίπεδα υγρασίας και ευδοκιμούν στη μέση υγρασία εσωτερικού χώρου.

γονιμοποίηση

Εάν δεν σκοπεύετε να ξαναφυτέψετε τα χειμερινά σας τριαντάφυλλα μετά την περίοδο των διακοπών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λίπανση.

Ωστόσο, εάν θέλετε το poinsettia να μείνει εκτός εποχής, Συνιστώ τη λίπανση για κοινά φυτά κάθε μήνα μετά την άνθηση των τριαντάφυλλων του χειμώνα.

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας υδατοδιαλυτά λιπάσματα. Σταματήστε όμως τη λίπανση όταν τα φυτά ανθίσουν. Τα χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα δεν είναι ψηλοί τροφοδότες. Έτσι, λίγο λίπασμα μπορεί να πάει πολύ.

Αν σκοπεύετε να κρατήσετε ζωντανά τα λουλούδια της αλεξανδρινής για την επόμενη σεζόν, Κόψτε τον Μάιο, ώστε οι μίσχοι να είναι μόνο 4 ίντσες πάνω από το έδαφος.

προσθήκη και επανάληψη

Οι αλεξανδρινές συνήθως πωλούνται σε γλάστρες 8 έως 10 ιντσών εάν κλαδέψετε το φυτό τον Μάιο. Θα πρέπει είτε να το ξαναφυτέψετε είτε να το βάλετε στην ίδια γλάστρα. Αλλάξτε όμως το νέο δοχείο

Μετά την αναφύτευση Ποτίστε βαθιά και ποτίστε ως συνήθως. Για την αποφυγή προβλημάτων σήψης των ριζών ή προβλημάτων υδάτωσης

με λίπασμα Αλλάξτε τα υλικά της κατσαρόλας και ακολουθήστε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος. Το poinsettia σας θα μεγαλώσει και θα ανθίσει ξανά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Πώς να διαδοθεί η αλεξανδρινή;

Αν και η αλεξανδρινή δεν είναι εύκολο να πολλαπλασιαστεί. Μπορεί όμως να πολλαπλασιαστεί από μοσχεύματα στελέχους. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο και υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας όταν φυτεύονται μοσχεύματα βλαστών σε θερμοκήπια.

Πρώτον, τα μοσχεύματα μίσχων πρέπει να συλλέγονται από υγιή νέα ανάπτυξη. Τα ώριμα φυτά που καρποφορούν δεν είναι κατάλληλα για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα βλαστών.

Τα μοσχεύματα μίσχων πρέπει να συλλέγονται από νέα ανάπτυξη που εμφανίζεται μετά τα μοσχεύματα αλεξανδρινής στο τέλος της περιόδου ανθοφορίας.

Πάρτε ένα κομμάτι περίπου 4 ίντσες βαθιά μέσα στην ορμόνη ριζοβολίας. Πρέπει να έχουν 2-3 παλιά φύλλα.

Γεμίστε με υγρό μείγμα γλάστρας και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως Το έντονο φως είναι το καλύτερο. Αλλά το άμεσο φως θα κάνει τα κλαδιά να μαραθούν και να βλάψουν τις ρίζες. που υπονομεύει τις προσπάθειές σας.

Σε περίπου 3-4 εβδομάδες, τα μοσχεύματα θα πρέπει να έχουν ριζώσει και να μπορούν να μεταφυτευθούν στην τελευταία τους γλάστρα.

κάλυμμα

Τα χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα είναι άφθονα καθώς πλησιάζουν οι χειμερινές διακοπές. Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να ξαναφυτευτεί για να ανθίσει την επόμενη σεζόν.

Τα Poinsettias δεν ανέχονται το ιδιότροπο πότισμα και τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες. αλλά εκτός από αυτό Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες μου για το κλάδεμα και τη γλάστρα, Μπορείτε να τα συντηρήσετε αρκετά καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *