Πώς να φροντίσετε το Philodendron Pedatum (Lacinium);

How to Care for Philodendron Pedatum (Laciniatum)?

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Pedatum (Lacinium);

Το Philodendron pedatum (Laciniatum) είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που απαιτεί ξυλοπόδαρα ή άλλες υποστηρικτικές δομές. για την καλύτερη ανάπτυξη

Σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, τα φύλλα του φιλόδενδρου μπορούν να πάρουν διαφορετικά σχήματα. Συνήθως όμως δομούνται μετά από φύλλα βελανιδιάς. Επομένως, ένα άλλο όνομα για αυτό το φυτό είναι φύλλο δρυός φιλόδενδρο

Θεωρείται φυτό φιλικό προς τους αρχάριους. Είτε λοιπόν θέλετε να προσθέσετε ένα philodendron στη συλλογή σας είτε μόλις ξεκινάτε την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό το φυτό είναι εύκολο να αναπτυχθεί.

Εδώ είναι ο οδηγός μου για το πώς να φροντίζετε τα φιλόδεντρα:

μέγεθος και ανάπτυξη

Έχω αναφέρει πώς αυτό το φυτό είναι αναρριχητικό φυτό. Πρέπει να χρησιμοποιεί πόλους βρύου ή άλλες υποστηρικτικές δομές. σκαρφαλώνω Ωστόσο, τα έχω δει να μεγαλώνουν όμορφα και σε κρεμαστά καλάθια.

Θεωρείται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φιλόδενδρο. Όσο για το μέγεθος που μπορείτε να περιμένετε ως ενήλικας. Οι βάσεις Philodendron μπορούν να φτάσουν περίπου τα 9 πόδια ύψος κατά την αναρρίχηση και περίπου το 1 πόδι απλωμένο.

με την κατάλληλη φροντίδα και σε καλή κατάσταση. Τα φύλλα μπορούν να έχουν μήκος έως και 14 ίντσες.

Απαιτήσεις οπτικών

Το Petatum μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Αλλά φαίνεται να προτιμά το έντονο έμμεσο φως ή το αμυδρό φως.

Μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά η ανάπτυξη θα είναι αργή. Δεν ανέχεται το άμεσο ηλιακό φως καθώς τα ευαίσθητα φύλλα καίγονται εύκολα σε έντονο ηλιακό φως.

Εάν τα φύλλα της παιώνιας αρχίσουν να κιτρινίζουν ή να καφέ Αξιολογήστε την ποσότητα και την ένταση του λαμβανόμενου φωτός και απομακρυνθείτε από το άμεσο φως.

άρδευση

Το πότισμα φαίνεται να είναι το πιο περίπλοκο βήμα στη φροντίδα του κρεβατιού philodendron. Δεν ανέχεται το υπερβολικό πότισμα. Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε την υγρασία ή την ξηρότητα του εδάφους πριν προσθέσετε νερό.

Χρησιμοποιώ τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος για να αποφύγω το υπερβολικό πότισμα και να μην αφυδατωθούν τα φυτά. Δηλαδή ποτίζω βαθιά το φιλόδενδρο μου. Στη συνέχεια, αφήστε το επάνω στρώμα του εδάφους να στεγνώσει. και μετά ξαναποτίζουμε σταδιακά

Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν μικρή ποσότητα νερού, αλλά συχνά λειτουργεί αν το χώμα δεν στραγγίζει καλά ή δεν στεγνώνει μέχρι το επόμενο πότισμα. Μπορείτε να προσθέσετε πολύ νερό με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, ανεξάρτητα από τον τρόπο άρδευσης που θα επιλέξετε. Ελέγξτε την υγρασία στο έδαφος.

τύπος εδάφους

Οι καλοί τύποι εδάφους για τα αγροτεμάχια φιλόδενδρων είναι γόνιμα αλλά καλά στραγγιζόμενα. Δεν πρέπει να υπάρχει νερό ανακατεμένο στην κατσαρόλα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή υγρασία για να διατηρούνται υγρά τα φυτά.

Ένα μείγμα γλάστρας από περλίτη, τύρφη, βρύα σφάγνου και κοκοφοίνικα ή ίνες είναι ιδανικό για τα φιλόδεντρα. Η τροποποίηση του εδάφους με κομπόστ είναι επίσης χρήσιμη.

Το μείγμα γλάστρας χωρίς χώμα είναι απίθανο να συγκρατήσει νερό ή να συμπυκνωθεί. που δεν είναι κατάλληλο για φυτά φιλόδενδρων.

θερμοκρασία και υγρασία

Οι γενικές απαιτήσεις θερμοκρασίας για τα philodendron ισχύουν και για τα κρεβάτια philodendron. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας μεγαλώνει σε περιβάλλον με θερμοκρασίες μεταξύ 60 F και 85 F.

Όπως και άλλα φιλόδεντρα, είναι ευαίσθητο στο κρύο και στον παγετό. Δεν είναι ανθεκτικό σε κρύο ρεύμα αέρα ή ανεμιστήρες, μονάδες AC, καλοριφέρ ή άλλες άμεσες πηγές θερμότητας ή ψύξης.

Το Petatum φαίνεται να αποδίδει καλά ακόμη και σε μέτρια επίπεδα υγρασίας εσωτερικού χώρου ενώ απολαμβάνει περιβάλλον υψηλής υγρασίας.

Αν το σπίτι σας είναι στεγνό Δοκιμάστε να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας στο 60% περίπου, κάτι που είναι μια αμοιβαία επωφελής ρύθμιση για εσάς και το φιλόδενδρο σας.

γονιμοποίηση

Τα φιλόδενδρα ωφελούνται πολύ από την τακτική λίπανση. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο ειδικά αν θέλετε να μεγαλώσουν τα φύλλα

Ένα υγρό λίπασμα για όλες τις χρήσεις που εφαρμόζεται κάθε μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο μπορεί να κάνει θαύματα στο φύλλωμα του κρεβατιού σας.

Προτιμήστε τα οργανικά λιπάσματα έναντι των συνθετικών λιπασμάτων και χρησιμοποιήστε λιπάσματα χρονικής απελευθέρωσης αντί για υγρά λιπάσματα.

Μην κάνετε λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα. Δεδομένου ότι το φυτό θα σταματήσει να αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή. Και η πρόσθετη λίπανση δεν θα ωφελήσει το φυτό.

Προσέξτε για προβλήματα με την υπερβολική λίπανση, όπως η λοίμωξη των ριζών και η λοίμωξη των φύλλων. Αραιώστε το λίπασμα σωστά και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση.

προσθήκη και επανάληψη

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τα φιλόδενδρά σας είναι νωρίς την άνοιξη, πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος.

Δεν υπάρχει ανάγκη επαναποταμίευσης. Εκτός αν το φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα ή έχει ρίζες που εξέχουν από τη γλάστρα. Αλλάξτε την υπάρχουσα γλάστρα σε μεγαλύτερη και βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά δυνατή ώστε να μην πέσει το φυτό.

Απαιτείται μια οπή αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας για να επιτρέψει την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα.

Πώς να κάνετε καμπάνια;

Όλα τα φιλόδεντρα πολλαπλασιάζονται εύκολα από μοσχεύματα στελέχους. Είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος διάδοσης με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Πάρτε ένα κομμάτι περίπου 6 ίντσες σε μέγεθος και φροντίστε να κόψετε τις εναέριες ρίζες από κάτω και να αφήσετε τις άκρες των φύλλων στους μίσχους.

Βουτήξτε το κομμένο άκρο σε οποιαδήποτε ορμόνη ριζοβολίας. (Θα λειτουργήσει χωρίς αυτό) και τοποθετήστε σε μια κανάτα με νερό ή φυτέψτε απευθείας σε υγρό υλικό γλάστρας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έρχονται φύλλα σε επαφή με νερό και μακριά από το άμεσο φως. αλλάζετε συχνά το νερό για την πρόληψη της θολότητας

Τα μοσχεύματα βλαστών συλλέγονται καλύτερα την άνοιξη όταν ο μεταβολισμός του φυτού είναι στο αποκορύφωμά του.

κάλυμμα

Το φύλλο δρυός philodendron είναι μια εισαγωγή στην υπάρχουσα συλλογή philodendron ή philodendron.

Βεβαιωθείτε ότι το Philodendron Pedatum σας ποτίζεται καλά χωρίς υπερβολικό πότισμα. και φυτεύονται σε γόνιμο έδαφος με καλή στράγγιση

Κρατήστε τα φυτά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά προστατεύονται από το κρύο και τις ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Μην αποθαρρύνεστε, καθώς είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία. Αν και του αρέσει το περιβάλλον τροπικού δάσους. Αλλά προσαρμόζονται καλά στις εσωτερικές συνθήκες εάν επικεντρωθείτε στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *