Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το Peperomia Hope

ภาพรวมของ Peperomia Hope Plant

Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το Peperomia Hope

Για απλές γλάστρες φυτών χωρίς προβλήματα, δοκιμάστε λίγη ομορφιά – περομία ‘Hope’ Έχει όμορφα σαρκώδη οβάλ φύλλα στους μίσχους που εκτείνονται πέρα ​​από την άκρη της γλάστρας. και θεωρείται επίφυτο φυτό στις τροπικές περιοχές

Αυτό το τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να μην είναι τόσο επιθυμητό όσο το Peperomia Frost ή άλλα σπάνια είδη. Αλλά είναι πολύ όμορφα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν εύκολα να εντοπιστούν σε ένα κέντρο κήπου ή σε τοπικό κατάστημα φυτών.

Το Peperomia Home είναι χαρακτηριστικό άλλων ειδών Peperomia. Τα φρούτα φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά μεταξύ τους. Άφθονο νερό και φως.Είναι ένα άξιο φυτό για συλλέκτες σε γλάστρες. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Ας βουτήξουμε σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πεποιθήσεις της πεπερομίας και τη φροντίδα τους!

Επισκόπηση του φυτού Peperomia Hope


είδος

Peperomia “Hope”

ιδιόκτητη περιοχή

Κεντρική και Νότια Αμερική

συμβούν

έντονο έμμεσο φως

απαιτήσεις άρδευσης

μέτρια προς υψηλή

παράσιτα και ασθένειες

αλευρόκουφος, λέπια, αφίδα

τύπος εδάφους

Καλός αερισμός και αποχέτευση

Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Σπίτι φυτά σε μπλε ξύλινο τραπέζι
Το Peperomia “Hope” είναι ένα υβρίδιο δύο τύπων Peperomia.

ο Hybrid of Two Peperomias, Peperomia teppena και Peperomia quadrifolia έχοντας ως αποτέλεσμα περομία «Faith», με τα φύλλα σε σχήμα νομίσματος και τα υβριδικά χαρακτηριστικά και των δύο γονέων.

Μπορείτε να βρείτε περιγραφές σε ορισμένους ιστότοπους πώλησης φυτών. Peperomia teppena Χ Quadrifolia Η «πίστη» αναφέρεται στην προέλευσή της.

ιστορία

Φυτέψτε ένα σπίτι σε μια πήλινη γλάστρα
Ο Hipolito Ruiz Lopez ήταν ένας από τους πρώτους βοτανολόγους που μελέτησαν τα φυτά Peperomia.

από την αρχή τους στα τροπικά δάση του κόσμουΟι peperomias είναι μεγάλες στη βιομηχανία αγγείων σήμερα. Πολλές ποικιλίες καλλιεργούνται εμπορικά για να παρέχουν μια ευρεία επιλογή για τους λάτρεις των φυτών.

Οι Ισπανοί βοτανολόγοι Hipolito Ruiz López και José Antonio Pavon Jiménez ανέθεσαν από τον Carlos III να μελετήσουν μοναδικά φυτά και να περιγράψουν την ομορφιά και τις ιδιότητές τους. Οι δικοί τους έχουν καταγράψει χιλιάδες νέα φυτά – μερικά από αυτά είδη Peperomia.

Το Peperomia «Hope» αναπτύχθηκε στην Ολλανδία από τον εμπορικό καλλιεργητή Josephus van der Velden το 2007 ως μέρος ενός προγράμματος αναπαραγωγής για τη δημιουργία νέων ποικιλιών Peperomia.

Ο σπόρος είναι ο γονέας. Peperomia Deppiana, θα έρθει η γύρη Peperomia quadrifolia Το «Hope» εκτράφηκε εμπορικά αφού το υβρίδιο θεωρήθηκε σταθερό και χαρακτηριζόταν από διαφορετικό σχήμα φύλλου από τους παχύτερους, μέτριας ανάπτυξης γονείς του.

Τα φύλλα είναι παχύτερα από άλλα Peperomia. Υψηλή ανοχή στο στρες Με έντονο πράσινο.

ιδιόκτητη περιοχή

Τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου είναι κοντά το ένα στο άλλο.
Οι γονείς της Peperomia προέρχονται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

πότε περομία Η ‘Hope’ γεννήθηκε σε ένα εργαστήριο και οι γονείς κατάγονταν από τις τροπικές περιοχές. νότια Αμερική για παν ενδεχόμενο Peperomia teppena και από το Μεξικό στην τροπική Αμερική. Peperomia quadrifoliaΟι πεπερομίες γενικά προέρχονται από πολλές τροπικές και υποτροπικές περιοχές του κόσμου. Αλλά οι περισσότεροι προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Συνήθως ονομάζονται φυτά καλοριφέρ επειδή αλληλεπιδρούν με τον ζεστό αέρα και το ηλιακό φως. Πήρε το όνομά του από τον Liberty Hyde Bailey, έναν διάσημο Αμερικανό κηπουρό που το ίδρυσε. American Society for Horticultural Science Το 1903, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς που ασχολούνται με την έρευνα φυτών.

χαρακτηριστικό γνώρισμα

κρεμαστά κλήματα μέσα στο σπίτι
Το Peperomia ‘Hope’ έχει λαμπερά πράσινα φύλλα σε σχήμα νομίσματος.

Η εμφάνιση του «Faith» είναι παρόμοια με αυτή άλλων πεπερομίων, επομένως συχνά συγχέεται με τις ποικιλίες. ξήρανση των φύλλων Είναι πιο συχνό σε άλλα είδη όπως π.χ Πεπερομία Αργυρία

Τα φύλλα είναι παχύτερα και ελαφρώς μεγαλύτερα από το μητρικό φυτό. Peperomia teppenaΤο δέντρο απλώνεται περίπου 8 ίντσες πλάτος και ο κορμός μπορεί να φτάσει τις 6 ίντσες ή περισσότερο. Θεωρούνται επιφυτικά φυτά με λιανά ή εξαρτήματα με στρογγυλά πράσινα φύλλα σε λεπτούς μίσχους.

φυτό

Φυτέψτε φυτά εσωτερικού χώρου σε νέες γλάστρες εσωτερικού χώρου.
Βασικά, αυτά τα φυτά καλλιεργούνται στο σπίτι στη σκιά.

Αυτά τα δέντρα μπορούν να φυτευτούν κάτω από δέντρα εξωτερικού χώρου. αλλά είναι εύθραυστα και πρέπει να προστατεύονται από τον άνεμο και έντονο ηλιακό φως

Συχνά καλλιεργούνται ως φυτά εσωτερικού χώρου ή σκιερές περιοχές σε μπαλκόνια ή αίθρια. Χρειάζονται χώρο για να εμφανίσουν τον καταρράκτη σε ένα ράφι ή τραπέζι ή να τον κρεμάσουν από ύψος.

πώς να μεγαλώσει

περομία Η «πίστη» είναι εύκολο να διατηρηθεί με το κατάλληλο περιβάλλον. Θυμηθείτε από πού προέρχονται και προσαρμοστείτε ανάλογα.Στις τροπικές περιοχές χρειάζονται άφθονο νερό, υγρασία και φιλτραρισμένο φως. Καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ζεστές θερμοκρασίες..

φως

φυτά εσωτερικού χώρου κάτω από το φως του ήλιου εσωτερικού χώρου
Η Peperomia ‘Hope’ χρειάζεται πλήρη ήλιο.

περομία Η «ελπίδα» μεγαλώνει σε πολλές συνθήκες φωτός. αλλά περισσότερο σαν Έντονο έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως πρέπει να αποδώσει καλά στη σκοτεινή περιοχή του σπιτιού Τα φύλλα μπορεί να φαίνονται ελαφρώς θαμπά και να χάσουν τη λάμψη τους.

ανεξάρτητα από την υφή του φύλλου Δεν πρέπει να τοποθετείται σε άμεσο ηλιακό φως. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φύλλα, προκαλώντας καφέ κηλίδες και μαρασμό.

ανατολικά ή Τα παράθυρα βλέπουν νότια. Το σταθερό φως ήταν τέλειο. αλλά πρέπει να έχει φιλτράρισμα φωτός Αγαπά πολύ το φως και το χειμώνα θα έχει ολοήμερο φως για καλύτερη ανάπτυξη.

νερό

φυτό με φύλλα στο νερό
Αυτό το όμορφο φυτό λατρεύει το τακτικό πότισμα. αλλά μισώ το νερό

Αυτό το φυτό αρέσει να ποτίζεται συχνά. ειδικά σε ζεστό καιρό αλλά δεν του αρέσει το νερό Την άνοιξη και το καλοκαίρι, ποτίζετε κάθε δύο μέρες, αλλά φροντίστε το χώμα να παραμένει υγρό.

ο Το φυτόχωμα πρέπει να στεγνώσει πριν το πότισμα. Εξαρτάται από το είδος του εδάφους που φυτεύετε και τις συνθήκες στο σπίτι. (ζεστό ή κρύο)

Το χειμώνα, μειώστε το πότισμα σε μία ή δύο εβδομάδες. ανάλογα με τις συνθήκες Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει αρκετή αποστράγγιση για να επιτρέψετε στο νερό να στραγγίσει γρήγορα. Και μην βάζετε την κατσαρόλα σε νερό.Από την άλλη, τα βυθισμένα χυμώδη φύλλα συγκρατούν λίγη υγρασία αντί για νερό. Αυτό θα κάνει το φυτό να πεθάνει πιο γρήγορα.

γη

Χώμα γλάστρας για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους
Η μέντα απαιτεί καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο έδαφος.

Όπως πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, οι πεπερομιές χρειάζονται καλή αποστράγγιση. γη διατόμων Έτσι υπάρχει οξυγόνο γύρω από τις ρίζες και αποτρέψτε την υπερχείλιση. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από δύο μέρη χώματος για γλάστρες με ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος τεμαχισμένο κοκοφοίνικα, το οποίο λειτουργεί καλά για άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

θερμοκρασία και υγρασία

Peperomia mobile σε πήλινο δοχείο
Αν και αυτά τα φυτά προέρχονται από τις τροπικές περιοχές, η Peperomia αναπτύσσεται καλά σε μέτρια υγρασία.

κατάλληλη θερμοκρασία για ‘Εμπιστοσύνη’ Μεταξύ 65F και 75FΙκανό να αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες Αλλά δεν έχει ανοχή στον παγετό. Διατηρήστε τη θερμοκρασία ζεστή όλο το χρόνο. και κρατήστε τα φυτά μακριά από κρύα ρεύματα ή ανοιχτές πόρτες.

Προτιμά σταθερές θερμοκρασίες – οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες. Ακόμη και που συνήθως αναφέρονται ως γλάστρες φυτών, είναι καλύτερο. περομία Το «Hope» απενεργοποιεί το ψυγείο

παρόλο που προέρχονται από τις τροπικές περιοχές. υψηλή υγρασίαΗ Peperomia αναπτύσσεται καλά σε μέτρια υγρασία (40-50%) και μπορεί να επιβιώσει σε ξηρά κλίματα. Ο ψεκασμός νερού στα φύλλα και τους μίσχους μπορεί να βλάψει τα φύλλα και να προκαλέσει σήψη. Αν θέλετε λοιπόν προσθέστε υγρασία Χρησιμοποιήστε υγραντήρα ή δίσκο με χαλίκι.

γονιμοποίηση

γυναίκα που αναμειγνύει υγρό λίπασμα
Ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα συνιστάται τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά το πότισμα.

Όταν ποτίζετε μια φορά το μήνα ισορροπημένο υγρό λίπασμα Για το πότισμα αυτού και άλλων φυτών, ένα ισορροπημένο NPK είναι το βέλτιστο για αυτόν τον τύπο φυτού. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες για να μην καταστρέψετε τις ρίζες και τα φύλλα του φυτού. Τροφοδοτήστε μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και σταματήστε να ταΐζετε το χειμώνα.

συντήρηση

Φροντίδα Peperomia
Συνιστάται να κόβετε κατεστραμμένα ή κιτρινισμένα φύλλα και μίσχοι.

Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας έχει καλή κυκλοφορία αέρα για να αποτρέψετε τη σήψη των φύλλων και του στελέχους. Κόψτε τα στελέχη που είναι πολύ σφιχτά. αν είναι απαραίτητο. Αφαιρέστε τυχόν νεκρά φύλλα ή μίσχους. καφέ ή κίτρινο μόλις εμφανιστούν

διάδοση

προπαγάνδα περομία Η «πίστη» είναι τόσο απλή όσο η αφαίρεση ριζών ή φύλλων σε νερό ή χώμα. κόψτε τα μακριά στελέχη και φυτεύτηκε στην ίδια γλάστρα για να φαίνεται πιο συμπαγές και ολοκληρωμένο

μοσχεύματα στελέχους

Στελέχη πεπερομίας
Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους πολλαπλασιασμού είναι τα μοσχεύματα.

Η καλύτερη μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι τα μοσχεύματα στελέχους Χρησιμοποιήστε καθαρά, αιχμηρά κλαδευτήρια και κόψτε το στέλεχος τουλάχιστον 4 ίντσες πάνω από την άκρη του φύλλου. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα από το στέλεχος. και το τοποθέτησε απρόσεκτα σε ένα κομμάτι εφημερίδας για μια ή δύο μέρες.

Μπορείτε να επιλέξετε τον πολλαπλασιασμό στο νερό φυτεύοντας τα μοσχεύματα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό στο κάτω μέρος. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν είναι βυθισμένα. Καλύψτε το γεμάτο ποτήρι με πλαστική μεμβράνη. Ανοίξτε μια τρύπα στο πλαστικό και κολλήστε το κομμάτι σας στο νερό μέσα από την τρύπα. Αυτό διατηρεί την κοπή ίσια και ασφαλή.

Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται και καθαρίστε και αλλάζετε το νερό κάθε εβδομάδα. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε ποιες ρίζες έχουν αναπτυχθεί και αν υπάρχουν πολλές ρίζες. μπορεί να φυτευτεί σε προετοιμασμένες γλάστρες.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η φύτευση στο έδαφος. Ετοιμάστε μια κατσαρόλα ή δίσκο για να απλώσετε τα υλικά και βρέξτε τα υλικά πριν τα προσθέσετε στο δοχείο. Φυτέψτε κάθε κλαδί στο χώμα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια για την κυκλοφορία του αέρα. Βεβαιωθείτε ότι η άκρη της ρίζας είναι υπόγεια. Καλύψτε το σκεύος ή την κατσαρόλα με μια πλαστική σακούλα και στερεώστε με ένα λάστιχο.

Ανοίξτε την τσάντα μια φορά την εβδομάδα. έλεγχος υγρασίαςΣε περίπου 25 ημέρες, τα μοσχεύματα θα ριζώσουν και θα μπορούν να μεταμοσχευθούν στις δικές τους γλάστρες. Αντοχή σε τάση και φως Αυτό θα σας ενημερώσει ότι οι ρίζες έχουν φυτρώσει. Αν δεν έχουν αντίρρηση αφήστε λίγο ακόμα

Μπορείτε να επιλέξετε να φυτέψετε μεμονωμένα, ώστε κάθε φυτό να μεγαλώσει στη δική του γλάστρα. Μετά από αυτό, δεν χρειάζονται νέα μοσχεύματα.

μοσχεύματα φύλλων

φυτά σε γλάστρες σε λευκές γλάστρες
Τοποθετήστε υγιή κομμάτια φύλλου Peperomia σε υγρό μέσο άγαρ.

Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιαστείτε από μοσχεύματα φύλλων. Αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από το κόψιμο των μίσχων. Κόψτε τα φύλλα ενός υγιούς φυτού κοντά στο στέλεχος για να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο μίσχο Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι για να κόψετε τα φύλλα από το στέλεχος. Τοποθετήστε τα φύλλα στην εφημερίδα. Στη συνέχεια, αφήστε τα κομμένα άκρα να μουλιάσουν για μια ή δύο μέρες.

Γεμίστε το δίσκο με μείγμα φύτρων ή χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ίσα μέρη περλίτη και κοκοφοίνικα και βρέξτε με ένα μέσο.Τοποθετήστε τα φύλλα στο χώμα, φροντίζοντας οι μίσχοι να είναι θαμμένοι στο χώμα.

Μπορείτε να καρφιτσώσετε τα φύλλα με καρφίτσες για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν στη θέση τους. Καλύψτε μια πλαστική σακούλα με πλαστικές λωρίδες για να δημιουργήσετε ένα μίνι θερμοκήπιο και να διατηρήσετε το δίσκο υγρό.

ελέγχετε συχνά τα φύλλα Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή υγρασία. Ή – το πιο σημαντικό – δεν έχουν πολύ υγρασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των φύλλων. Τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος με έντονο έμμεσο φως.

Μετά από μερικές εβδομάδες Τα φύλλα θα ριζώσουν και θα εμφανιστεί νέα ανάπτυξη. Όταν είναι αρκετά παλιό, μπορεί να φυτευτεί σε μια νέα γλάστρα που έχει προετοιμαστεί από το παραπάνω χώμα.

επανεκκίνηση

καλλιεργούν φυτά εσωτερικού χώρου σε εσωτερικούς χώρους
Το Peperomia ‘Hope’ δεν απαιτεί συχνές μεταμοσχεύσεις. μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσονται οι ρίζες μέσα από τις οπές αποστράγγισης.

Όπως όλα τα Peperomia, το ‘Hope’ προτιμά να στεγάζεται σε μικρές γλάστρες και επειδή αναπτύσσονται πολύ αργά. Επομένως δεν χρειάζεται να επαναφυτεύονται τόσο συχνά.Περιμένετε μέχρι να δείτε σημάδια καυγά. Οι ρίζες αναπτύσσονται μέσω οπών αποστράγγισης. ή να σταματήσει την ανάπτυξη

Χρησιμοποιήστε μόνο ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να αναμίξετε το σωστό χώμα. Προσπαθήστε να μην ενοχλείτε τις ρίζες όταν τις αφαιρείτε από τις αρχικές τους γλάστρες. αλλά τινάξτε το περιττό χώμα Ελέγξτε για ζημιά στη ρίζα, πέψη ή αποχρωματισμό. Αφαιρέστε το πριν το μεταφυτέψετε σε νέα γλάστρα Γεμίστε προσεκτικά γύρω από τις ρίζες και πιέστε σταθερά.

Η φύτευση αυτών των φυτών πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αφήσετε περισσότερο χρόνο για να μην σπάσουν τα στελέχη του αμπελιού. Χρησιμοποιήστε μια άλλη ανάποδη γλάστρα για να ξαναφυτέψετε για να δώσετε στο αμπέλι άφθονο χώρο για να μην πέσει. Αν σπάσει, φυτέψτε το σε γλάστρα μαζί με το φυτό. Μάλτσα και νερό..

Παρακολουθήστε το φυτό για μερικές εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον.

κοινό πρόβλημα

περομία Επαρκές φως, μέτριο νερό, υγρασία και μηνιαία σίτιση – όλες οι ιδανικές συνθήκες – το «Faith» είναι ανθεκτικό σε παράσιτα και ασθένειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, Μπορεί να προσβληθούν από έντομα. Ή υπάρχουν άλλα κοινά προβλήματα Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες φυτών σε γλάστρες προκαλούν ζημιά στον εαυτό τους. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το διορθώσετε και να επαναφέρετε τα φυτά σας σε καλή υγεία.

πολυ νερο

πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου στον κήπο
Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα κοινό πρόβλημα με πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καταστρέψετε αυτό το φυτό είναι το υπερβολικό πότισμα. τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουνΝεαροί μίσχοι, σάπιες ρίζες και νεκρά φυτά Εδώ είναι μια απλή λύση – σταματήστε το πότισμα.

Αφήστε την κορυφή ή δύο ίντσες του εδάφους να στεγνώσει πριν ποτίσετε ξανά. Και μην ποτίζετε ή ψεκάζετε τα φύλλα. ειδικά σε κρύο καιρό Εάν το πρόβλημα σήψης της ρίζας είναι σοβαρό Μετακινηθείτε σε νέο έδαφος και κόψτε τυχόν άρρωστες ρίζες.

Mealybug

αλευροφόρα σε φυτά εσωτερικού χώρου
Οι αλευρώδεις κοριοί τείνουν να στεγνώνουν.

Σε ξηρές τοποθεσίες, μπορεί να παρατηρήσετε αλευρωτούς κάτω από τα φύλλα. Αφήνουν μια λευκή ουσία στα φύλλα. Απομυζούν το χυμό των φυτών.Αυτό προκαλεί το μαρασμό του φυτού και τα φύλλα κιτρινίζουν και πεθαίνουν.

Αντιμετωπίστε τα φύλλα και τους μίσχους με οινόπνευμα ή εντομοκτόνο σαπούνι. Παρακολουθήστε το φυτό σας για μερικούς μήνες, καθώς μπορεί να χρειαστεί παρακολούθηση όταν εκκολαφθούν νέα αυγά.

κριτήριο

προσαρμόστε το μέγεθος στην κατσαρόλα
Τα λέπια έντομα δημιουργούν καφέ σκληρές κηλίδες στα φύλλα που είναι δύσκολο να αφυδατωθούν.

Ένας άλλος τύπος μυζητικών εντόμων είναι το λέπι, το οποίο προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα, ειδικά στις κάτω πλευρές. Αυτά τα σημεία είναι σκληρά κοχύλια. Δύσκολη η αφαίρεση με νερό και πρέπει να ψεκάζεται με εντομοκτόνο σαπούνι

Οι σοβαρές λοιμώξεις απαιτούν αποτελεσματικά εμπορικά προϊόντα, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή.

ψείρα των φυτών

Οι αφίδες σέρνονται στα φυτά εσωτερικού χώρου.
Χρησιμοποιήστε σαπουνόνερο ή οργανικό εντομοκτόνο σπρέι για να απαλλαγείτε από τις αφίδες.

Αυτά τα κορόιδα είναι άφθονα όλο το χρόνο. και τείνουν να επιτίθενται σε νέα ανάπτυξη σε μεγάλες ομάδες προκαλώντας ζημιές και παραμορφωμένα φύλλα χρησιμοποιήστε διάλυμα Σαπουνόνερο ή εντομοκτόνο σαπούνι Ψεκάστε ή χρησιμοποιήστε ένα οργανικό εντομοκτόνο σπρέι για τον έλεγχο των αφίδων.

σήψη των ριζών

Οι ρίζες του φυτού σαπίζουν από μέσα.
Η σήψη των ριζών μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα και έλλειψη οξυγόνου στο έδαφος.

Μια κοινή ασθένεια εσωτερικού χώρου είναι η σήψη των ριζών. Πολύ νερό και έλλειψη οξυγόνου στο έδαφος. Φτάνοντας στις ρίζες, τα φύλλα μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν και να αλλάζουν χρώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σπόρια αυτού του μύκητα μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα φυτά. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί όταν έχετε αυτόν τον μύκητα.

Απομονώστε το φυτό και χορηγήστε το με κατάλληλο μυκητοκτόνο για τον έλεγχο της σήψης των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν το πρόβλημα επιμένει Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε το δέντρο και να ξεκινήσετε από την αρχή.

FAQ

καθώς και πολλά φυτά Αν γίνουν μακριά πόδια Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν αρκετό φως. Αυτό το φυτό αγαπά πολύ φως – όσο μια μέρα χωρίς άμεσο ηλιακό φως. έντονο ηλιακό φως Έμμεσο ή φιλτραρισμένο θα το κάνει πιο παχύ και πιο σφιχτό. Το να κόψετε το μακρύ στέλεχος και να το φυτέψετε ξανά στο ίδιο δοχείο θα επιλύσει το μπαχαρικό φυτό μόλις λυθεί η κατάσταση του βολβού.

Εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία, τη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο κτίριο. και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λάμπει κατά τους θερμότερους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού Αυτή η ποικιλία πρέπει να ποτίζεται κάθε 2-3 ημέρες πριν ξαναποτιστεί. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι στεγνό τουλάχιστον μια ίντσα κάτω από το επίπεδο του εδάφους. κατά τους ψυχρότερους μήνες Αυτό το φυτό μπορεί να χρειάζεται νερό μόνο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Ως επί το πλείστον, αυτά τα φυτά είναι σχετικά εύκολα αρκεί να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες. Το πιο σημαντικό Βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό φως και μην τα ποτίζετε υπερβολικά. Επειδή είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και απαιτούν πολύ λίγη προσοχή.

τελικές σκέψεις

Αυτό το χαριτωμένο μικρό Το Peperomia είναι ένα εξαιρετικό φυτό για αρχάριους. Είναι τόσο εύκολο στη φροντίδα όσο και άλλα μέλη αυτού του γένους. Τα αμπέλια που ακολουθούν φαίνονται υπέροχα σε ράφια ή σε κρεμαστά καλάθια όπου μπορείτε να θαυμάσετε το φύλλωμα. Για τους λάτρεις της Peperomia, αυτό είναι απαραίτητο για κάθε συλλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *