Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το Silver Pothos (Satin Pothos)

คลุมใบโพธิ์ผ้าซาติน

Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το Silver Pothos (Satin Pothos)

Ασημένιο σατέν ύφασμα με σχέδιο φύλλου σε σχήμα καρδιάς, απαλή υφή σαν σατέν όμορφα φυτά σε γλάστρες Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Έχει ένα λαμπερό βαθύ τιρκουάζ και είναι χωρισμένο με ένα ασημί γκρι σε αντίθεση. Και κάθε φύλλο είναι διαφορετικό! Παρά τη μοναδική ομορφιά του Αλλά αυτό το τροπικό αμπέλι είναι εξίσου εύκολο να αναπτυχθεί. με τον ξάδερφο Ποτό

Το Pothos ‘Silver Satin’ είναι μια ποικιλία. έλλειψη χρώματος Κοινά σταφύλια Ποτός όπως π.χ Το «Golden Potos» και το «Marble Queen» καλλιεργούνται τεχνικά. Epipremnum OriumΕκτός από τη σύνθετη λατινική ορολογία Αυτά τα αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου είναι όλα μέλη. ΦειδογλώσσονΕυδοκιμούν σε έμμεσο φως και θερμοκρασία δωματίου των περισσότερων κτιρίων. και είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στην καλλιέργεια.

Αν θέλετε να φωτίσετε το σπίτι ή το γραφείο σας με πράσινα φυτά που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα Αλλά φοβάσαι ότι δεν έχεις Ο «πράσινος αντίχειρας» Silver Pothos είναι το κατάλληλο δέντρο για εσάς! αυτοί είναι Αυτή η μονάδα χαμηλής συντήρησης είναι ιδανική για αρχάριους. Το όμορφο φύλλωμα σε ανταμείβει για τη μικρή προσπάθεια. Με μερικές απλές συμβουλές συντήρησης, θα έχετε ένα ασημί πόθο στο σπίτι σας σε χρόνο μηδέν. Ας εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες της καλλιέργειας αυτής της τροπικής αμπέλου!

Επισκόπηση φυτών Silver Satin Pothos


είδη φυτών

τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου

είδος

Ζωγραφική “Satin Silver”

ζώνη σκληρότητας

USDA 10-12

ύψος φυτού

Αμπέλια μήκους 4 ίντσες – 10 πόδια.

θερμοκρασία

65-85 μοίρες

δοχείο

Γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια

απόσταση των φυτών

6-12 ίντσες ή περισσότερο

ηλιακό φως

έντονο έμμεσο φως

έντομο

Αλευρώδεις κοριοί, θρίπες, ακάρεα

Όλα για το Silver Pothos

Το Pothos είναι ένας γενικός όρος για ένα αειθαλές τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου, εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι δεκάδες και δεκάδες. Δεκάδες ποικιλίες pothos Εκτρέφονται από άγρια ​​ζώα. Epiphrenum και Σύνδαψος είδος.

Μερικές φορές αναφέρονται συλλογικά ως «Devil’s Creeper» γιατί είναι εντυπωσιακά ανθεκτικά και δύσκολο να σκοτώσειςΕισβάλλουν επίσης σε υποτροπικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η νότια Φλόριντα.

από το λαμπερό κιτρινοπράσινο φύλλωμα του «Golden Pothos» μέχρι το ασημί-μπλε μάρμαρο του «Silver Satin» Pothos. Διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθηΕυτυχώς, απαιτούν παρόμοια φροντίδα όταν καλλιεργούνται ως φυτά σε γλάστρες εσωτερικού χώρου.

Τι είναι τα Silver Pothos;

σημαία κρεμασμένη στον τοίχο
Το ασημί χρώμα των φύλλων του δίνει το όνομα silver potho.

Το Silver Pothos ή ‘Silver Satin’ Pothos είναι ένα είδος. σκισμένο σχέδιοΑυτό το potho φυτεύεται με ένα εντυπωσιακό γκρι έως ασημί χρώμα στην γαλαζοπράσινη επιφάνεια του φυλλώματος. Αναπτύσσεται πιο αργά από άλλα ποτό. Επειδή τα φύλλα έχουν μικρή ποσότητα χλωροφύλλης. (Λιγότερη πράσινη χρωστική ουσία) όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Είναι επίσης εύκολο να διατηρηθεί και θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε πλούσια κρεμαστά καλάθια ή κληματαριές με μακριά περιέλιξη, εάν τους δοθεί ένα καφασωτό.

Υπογραφή & Φύλλα

Ο Πόθος φεύγει από κοντά
Τα σατέν ασημένια πόθο έχουν περισσότερο στίγματα παρά ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Το ‘Silver Satin’ είναι ο Πόθος. Ο πιο συνηθισμένος τύπος ασημένιου potho.Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αποκαλούν τις ποικιλίες «Silver Splash» και «Silvery On» «Silver Pothos». Το «Silvery On» έχει πολύ κρεμώδες λευκό χρώμα σε έντονο πράσινο φόντο, ενώ το «Silver Splash» έχει ένα σκούρο ασημί-γκρι απλωμένο σε όλο το φόντο σκούρο πράσινο πίσω μια ποικιλία από Το «Silver Satin» (στο οποίο θα επικεντρωθούμε σε αυτό το άρθρο) είναι πολύ στικ, σχεδόν σαν στάμπα καμηλοπάρδαλης σε ανοιχτό μπλε γκρι.

Από πού προήλθαν τα χρήματα του Potho;

πράσινο φυτό με διαφοροποιημένα φύλλα
Η Νοτιοανατολική Ασία είναι η πατρίδα αυτού του φυτού.

σκισμένο σχέδιο Συχνά αναφέρεται ως “κλήμα χρημάτων” ή “mai-both” στον βιότοπό του. Ινδία, Μπαγκλαντές, Ταϊλάνδη, Ιάβα και ΦιλιππίνεςΣκαρφαλώνει έως και 10 πόδια ή σκαρφαλώνει έντονα σε αμπέλια στο δάπεδο του τροπικού δάσους.

Τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς μεγαλώνουν σε μήκος 1 πόδι ως ενήλικες· ωστόσο, αυτά τα φυτά είναι πιο κοινά. Όταν καλλιεργείται ως φυτό σε γλάστρα, βρίσκεται στο νεανικό στάδιο.Εναλλασσόμενα σχέδια φύλλων Το φύλλωμα (φύλλα που μεγαλώνουν σε ζιγκ-ζαγκ μοτίβο) και οι ασημένιες κηλίδες κάνουν αυτό το κατάφυτο κλήμα πολύ αναγνωρίσιμο.

πολλαπλασιασμό και φύτευση

Αν και είναι διαφορετικό είδος από το κοινό είδος. Epiphrenum Φώθος, Φώθωνα (ιερή μπογιά) δυνατόν Πολλαπλασιάζονται και φυτεύονται με τον ίδιο τρόπο.Αυτά τα δέντρα ριζώνουν εύκολα στο νερό. Διευκολύνει την ανάπτυξη της συλλογής σας. Τα μοσχεύματα είναι κομμάτια ισχυρών μίσχων που κόβονται και τοποθετούνται σε νερό για να σχηματίσουν νέες ρίζες.

Τρόπος πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα

Κοπή Ποτός
Το κλάδεμα των αμπελιών από υπάρχοντα φυτά είναι εύκολο. σε αυτή τη διάδοση

Επειδή αυτό το φυτό δεν καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Δεν πολλαπλασιάζεται συνήθως με σπόρο.Το μεγαλύτερο μέρος της καλλιέργειας προέρχεται από την κοπή άλλων δέντρων. Μπορείτε εύκολα να κλαδέψετε και να ριζώσετε τις γλάστρες σας για να επεκτείνετε τη συλλογή φυτών σας δωρεάν!

Ξεκινήστε με κοφτερό ψαλίδι, ψαλίδι ή μαχαίρι Καθαρίστε τις λεπίδες με αραιωμένο λευκαντικό. γερό μακρύ κλήμα από το μητρικό σου δέντρο Μετρήστε 3-4 φύλλα από την άκρη του αμπελιού, βρίσκοντας την κορυφή μέσα από το τέταρτο φύλλο. Τα μπουμπούκια είναι μικρές καφέ τρίχες που αναπτύσσονται από το στέλεχος κοντά στο φυλλώδες τμήμα. Αυτοί οι πόροι είναι πολύ σημαντικοί γιατί εκεί θα σχηματιστούν νέες ρίζες.

Κάντε καθαρές τομές σε γωνία 45 μοιρών και αφαιρέστε 1-2 κάτω φύλλα πριν τα κόψετε σε ένα μπουκάλι νερό. Τουλάχιστον δύο φύλλα πρέπει να είναι πάνω από το νερό. να φωτοσυνθέσει ενώ τα βλαστάρια σχηματίζουν νέες ρίζες Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο άκρα είναι κάτω από την επιφάνεια. Είναι καλύτερα να κόψετε τα βυθισμένα φύλλα για να αποφύγετε τη σήψη.

Διατηρήστε το βάζο ζεστό τοποθετώντας το κοντά σε ένα καλά φωτισμένο παράθυρο. Αφήστε το μερικές φορές την εβδομάδα για να προσθέσετε υγρασία όσο αναπτύσσονται οι ρίζες. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα αρχίσετε να βλέπετε λευκές τρίχες ρίζας να σχηματίζονται στη βάση του άκρου. Εάν αυτές οι ρίζες είναι ελαφρώς πιο δυνατές (συνήθως 1-2 μήνες) μεταφορά διάτμησης Αναπτύξτε μαζί με τα άλλα ποτό σας σε ένα καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας.

Πώς να καλλιεργήσετε τον Πόθο

τελευταία καλλιέργεια
Όταν το Δέντρο του Ποτού έχει ρίζες Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε στο έδαφος.

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ρίζες που αναπτύσσονται έξω από τις οπές αποστράγγισης, Αυτό είναι σημάδι ότι η γλάστρα σας είναι κατάφυτη. φυτέψτε χρήματα μπόντι άνεμοςΑυτό το κάνω μία φορά το χρόνο για να διατηρώ τα φυτά μου όσο πιο χαρούμενα γίνεται.

Ξεκινήστε με ένα νέο δοχείο ή ένα κρεμαστό καλάθι που είναι 1-2 ίντσες μεγαλύτερο από το αρχικό. Γεμίστε το. Ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Σκάψτε ένα μπολ στη μέση στο μέγεθος της ρίζας του υπάρχοντος φυτού σας.

Κρατήστε το δέντρο σας στη βάση του κορμού και ανακινήστε το έξω από το δοχείο. Προσέξτε να μην ενοχλήσετε τις ρίζες.Αν οι ρίζες είναι ριζωμένες (σε κύκλο στο σχήμα της παλιάς γλάστρας), μπορείτε. Αφήστε το απαλά με τα χέρια σας. ή τη μύτη ενός μολυβιού για να τους βοηθήσει να σκάψουν εύκολα το νέο χώμα τους.

Τοποθετήστε το φυτό στο νέο δοχείο και γεμίστε το χωρίς να ενοχλήσετε το χώμα. Είναι σημαντικό να διατηρείται το έδαφος αεροστεγές και αφράτο. Το πάτημα προς τα κάτω μπορεί να προκαλέσει αναερόβια στη ζώνη των ριζών και να προκαλέσει σήψη της ρίζας. Φυσικά και δεν θέλεις.Το νέο στρώμα χώματος πρέπει να πλυθεί ώστε να είναι ίσο με το αρχικό στρώμα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. μαζί με μίσχους και φύλλα

Ποτίστε το φυτεμένο πόθο σας με ένα αραιωμένο διάλυμα φυκιών για να βοηθήσετε τη μεταμόσχευση. Μπορείτε να το κρατήσετε στην ίδια περιοχή και να το διατηρήσετε με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια διαδικασία. μοσχεύματα φυτών Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι ευθείες προς τα κάτω. (μην στρίβετε προς τα πάνω ή στο πλάι)

Silver Potash Care

Το δοχείο με χρήματα είναι ένα Φυτά σε γλάστρες φιλικά προς τους αρχάριους Γιατί η συντήρηση είναι πολύ εύκολη και βολική. Δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο και ακόμα κι αν πρέπει να πάτε διακοπές για μια εβδομάδα. Είναι επίσης πολύ ωραίο. Όπως αναφέρθηκε, το pothos σας θα αναπτυχθεί γρηγορότερα και θα τα πάει καλύτερα αν τους δώσετε τις καλύτερες συνθήκες.

νερό

Ασημένια σατέν γλάστρα σε γλάστρα
Το πότισμα των φυτών Potos σας πρέπει να είναι σωστό. όχι πολύ ούτε πολύ λίγο

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν καλλιεργούν ποτό είναι το υπερβολικό πότισμα. Ακολουθεί το δεύτερο πιο συνηθισμένο λάθος: Το μαντέψατε σωστά. υποβρύχιος! Για να πάρετε το τέλειο νέκταρ για αυτό το τροπικό κλήμα. Φανταστείτε ένα δάσος όπου συνήθως φυτρώνει.

Οι τροπικές περιοχές έχουν αργιλώδη εδάφη που στραγγίζουν πολύ γρήγορα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί υπάρχουν διαφορετικές ξηρές και βροχερές εποχές. όταν φτάνει ο μουσώνας Αυτό το νερό πρέπει να φιλτράρει στο χώμα, έτσι ο Πόθο (και όλα τα πλάσματα της ζούγκλας) Μην κάθεστε σε βρεγμένες λακκούβες.Κατά τη διάρκεια έντονης βροχής Στεγνώνει λίγο και μου αρέσει.

Εδώ είναι το μυστικό του ποτίσματος: Φυτέψτε σε ποιοτικό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και αφήστε το χώμα να στεγνώσει στην κορυφή 1-3 ίντσες μεταξύ των ποτισμών. Σταδιακά το φυτό αρχίζει να μαραίνεται. (Μην περιμένετε μέχρι να διψάσουν τελείως, ποτίστε βαθιά μέχρι να βγει το νερό από τις τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας. Έτσι τα φυτά δεν είναι πολύ διψασμένα ή πολύ υγρά.

Ανάλογα με τις συνθήκες, το φυτό σας μπορεί να χρειάζεται νερό. κάθε 1-2 εβδομάδεςΒεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Περιοδικά, σπρώχνετε το δάχτυλό σας στο χώμα για να ελέγχετε την περιεκτικότητα του εδάφους σε υγρασία.

γη

φυτεύονται στο έδαφος σε ένα δοχείο
Το ασημένιο χώμα σας θα πρέπει να είναι ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας.

Όπως είπα παραπάνω Αυτό το φυτό προτιμά καλά στραγγιζόμενα αργιλώδη εδάφη. που προέρχονται από τις τροπικές περιοχές Χρησιμοποιήστε ένα τροποποιημένο μείγμα γλαστρών υψηλής ποιότητας για να το επαναλάβετε στα φυτά σας σε γλάστρες. Τύρφη, περλίτης ή βερμικουλίτηςΧρησιμοποιώ συνήθως μια αναλογία περίπου 2 μερών μίγματος γλάστρας προς 1 μέρος περλίτη. Αυτό διατηρεί το νερό να ρέει χωρίς στασιμότητα ή υγρασία.

γονιμότητα

πράσινο φυτό αμπέλι
Ένα ελαφρώς αργής αποδέσμευσης λίπασμα ψαριού ή φυκιών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι ιδανικό για αυτό το φυτό.

Τα Pothos γενικά δεν απαιτούν πολλή γονιμοποίηση. Συνήθιζαν να αναπτύσσονται σε έδαφος υψηλής αποστράγγισης σε πολυσύχναστα δάση τροπικών δασών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο διάλυμα ψαριού και λιπάσματος φυκιών. προώθηση της νέας ανάπτυξης και μερικά παρέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Αραιώστε καλά, διαφορετικά θα καταλήξετε με φυτά που καίνε κομπόστ.

θερμοκρασία

δενδρύλλιο σε εξωτερικούς χώρους σε γλάστρα
Επειδή τα φυτά του Ποτούς είναι εγγενή στις τροπικές περιοχές. Έτσι έχουν ζεστό κλίμα.

για θερμοκρασία Η θερμοκρασία δωματίου είναι συνήθως η καλύτερη. Οι Pothos απολαμβάνουν οπουδήποτε από 60° έως 90°F, αλλά προτιμούν τη μεσαία περιοχή. 70° έως 75° FΕάν κάνει πολύ κρύο (κάτω από 50°F), αυτά τα εύθραυστα φυτά που αγαπούν τη θερμότητα θα συρρικνωθούν και θα πεθάνουν. Μην τοποθετείτε λοιπόν το poto σε μη μονωμένο δωμάτιο. Είναι καλύτερο να κρατάτε αυτό το φυτό μακριά από ρεύματα παραθύρων ή πορτών. Πρέπει να παραμένει ωραίο και άνετο όλη τη σεζόν.

ηλιακό φως

φυτεύονται στο άμεσο ηλιακό φως
Το άμεσο ηλιακό φως είναι το καλύτερο για την καλλιέργεια αυτού του φυτού.

Ως σκιερό φυτό, ο Πόθος δεν χρησιμοποιείται σε έντονο άμεσο ηλιακό φως. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το φυτό σας σε σημείο με άμεσο ηλιακό φως, όπου δεν θα καίει τα φύλλα. Παρέχει άφθονη ενέργεια για τη φωτοσύνθεση.Ένα παράθυρο που βλέπει βόρεια ή ανατολικά είναι ιδανικό για ένα ασημένιο δοχείο. Μπορεί να βρίσκεται κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. αρκεί να βρίσκεται στο ράφι ή κοντά στο κέντρο του δωματίου

Το πολύ λίγο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει κακή αλλαγή χρώματος στα φύλλα. Το χρώμα μπορεί να αρχίσει να ξεθωριάζει και οι ασημένιες κηλίδες μπορεί να ξεθωριάσουν. το φυτό μεγαλώνει πολύ αργά Είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο φως καθώς οι ασημένιες περιοχές των φύλλων περιέχουν λιγότερη χλωροφύλλη.Από την άλλη πλευρά, το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και να προκαλέσει καφέ-κίτρινες ηλιακές κηλίδες.

υγρασία

καλύψτε το φυτό
Για να μην μαυρίσουν οι άκρες των φύλλων, διατηρήστε τον αέρα υγρό ή υγρό.

Αυτοί οι τροπικοί ιθαγενείς αγαπούν την υγρασία και προτιμούν 40-50% υγρασία αν η υγρασία του αέρα δεν είναι αρκετή. Η άκρη του φύλλου θα γίνει καφέ. Εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή και έχετε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα. για να τους κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους

επισκευή

αν και ιερή μπογιά Είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί και είναι χωρίς προβλήματα. Εδώ είναι μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες φυτών σε γλάστρες. Παράσιτα εντόμων όπως κίτρινα φύλλα, αμπέλια ή σήψη ριζών.Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή βιολογική λύση. πολλά για αυτά τα προβλήματα.

έντομο

Θρίπες στα φύλλα
Οι θρίπες είναι παράσιτα που προσβάλλουν τα φυτά Potos.

Τα ακάρεα αράχνης, τα αλευροφόρα, οι θρίπες και τα ακάρεα μούχλας είναι όλα ενοχλητικά μικρά ζωύφια που μπορούν να αποικίσουν το φυτό σας. Αν και δεν εντοπίζεται συχνά, υπάρχουν συχνά συμπτώματα υπερχειλισμένα ή στάσιμα νερά δεν έχει αρκετό αερισμό Για να τα αντιμετωπίσετε, εφαρμόστε ένα αραιωμένο διάλυμα neem ή φυτικό λάδι σε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε την επιφάνεια των φύλλων.

κίτρινη κάρτα

ικτερός
Τα κίτρινα φύλλα είναι συχνά σημάδι υπερβολικού ή πολύ λίγου νερού.

Αν παρατηρήσετε ότι τα πόθο λεφτά σας έχουν κίτρινα φύλλα Υποδεικνύει ότι έχει λάβει πάρα πολύ νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και σήψη των φύλλων.Από την άλλη πλευρά, τα κίτρινα φύλλα με τις τραγανές καφέ κηλίδες μπορεί να είναι σημάδι υπερχείλισης. ελέγξτε την υγρασία του εδάφους Αφαιρείτε τακτικά τα κιτρινισμένα και κατεστραμμένα φύλλα.

σημαία του ποδιού

Το αμπέλι του φυτού Πόθος.
Εάν το φυτό potos σας βρίσκεται σε χώρο με χαμηλό φωτισμό Τα φυτά Potos μπορούν να αναπτυχθούν σε πόδια.

Οι άφυλλοι μίσχοι ή τα μακριά αμπέλια είναι συχνά σημάδι συνθηκών χαμηλού φωτισμού. Όταν το poto δεν έχει αρκετό φως Θα πάνε στον ήλιο και θα τελειώσουν. ίσως και φυτά χρειάζονται κλάδεμαΓια την τόνωση της θαμνώδους συνήθειας ανάπτυξης να ξεριζώσει τα μακριά κλήματα Κόψτε το αμπέλι σε μήκος 3-6 ίντσες και χρησιμοποιήστε τα μοσχεύματα για να ριζώσετε τα νέα μοσχεύματα. Θα έχετε ένα χαρούμενο, αφράτο φυτό Pothos σε χρόνο μηδέν.

σήψη των ριζών

σάπιες ρίζες
Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. που χρειάζεται άμεση φροντίδα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Θα παρατηρήσετε βρεγμένο χώμα, κιτρίνισμα, μαρασμό των φύλλων και πιθανή άσχημη μυρωδιά. Πρέπει να φύγετε αμέσως και ίσως χρειαστεί να κόψετε τα σάπια μέρη Αν έχει φύγει η πολλή σήψη Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε και να ξεκινήσετε από την αρχή με νέα χρήματα ή κλαδιά.

FAQ

προσέχω σκισμένο σχέδιο Το (Silver Pothos) είναι πολύ απλό και παρόμοιο με άλλα φυτά potho του αρέσει το έμμεσο ηλιακό φωςκαλά στραγγισμένο έδαφος και χρόνο στεγνώματος μεταξύ των ποτισμών.

Το ‘Silver Satin’ είναι ένα στολίδι από τα φυτά Ποτός. παντούΕίναι ακόμα μοναδικό και σπάνιο στην εμφάνισή του. Το γαλαζωπό-γκρι φύλλωμα είναι πασπαλισμένο με ασήμι και δημιουργεί μια εκπληκτική εμφάνιση σε κάθε σπίτι. Αναζητήστε αυτήν την ποικιλία στο διαδίκτυο ή στο τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής.

Η πιο κοινή αιτία πρόωρου θανάτου αυτού του φυτού είναι το υπερβολικό πότισμα. (μετά τη σήψη των ριζών) ή δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φωςΤο υπερκορεσμένο ή υγρό έδαφος δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να μολύνουν παθογόνους μύκητες τις ρίζες του potos. Είναι σημαντικό να φυτεύετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα.

λόγω του χρώματος των φύλλων Αυτό το φυτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. όχι πολύ χλωροφύλλη Ένας ξάδερφος του Πόθου, χωρίς αρκετό φως δεν θα μπορέσει να φωτοσυνθέσει και μπορεί να πεθάνει

Όταν φυτεύεται ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι Αυτό το φυτό προτιμά το έντονο έως μέτριο έμμεσο ηλιακό φως όλο το χρόνο. Λίγο φως θα οδηγήσει σε αυτό το φυτό. Χάστε την ομορφιά της διαφοράςενώ το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα.

τελικές σκέψεις

Τώρα ξέρετε για το δοχείο χρημάτων. Μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι η σωστή ράτσα για εσάς. Με βάση την εμφάνιση και την αυξανόμενη ζήτηση. Αυτό το φυτό μπορεί να δημιουργήσει Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο κηπουρικής. Φαίνεται πολύ μοναδικό σε σύγκριση με άλλα φυτά. Αφού διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο Θα πρέπει να έχετε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε ένα φυτό silver pothos!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *