Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την Jessenia Pothos

ใบโพโธสีเขียวและมะนาว

Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την Jessenia Pothos

Η Jessenia Pothos είναι μια δημοφιλής μαρμάρινη ποικιλία τροπικών φυτών σε γλάστρες. Epipremnum OriumΈνα από τα φυτά του Πόθου γνωστό ως «διαβολικό αναρριχητικό φυτό» ή «φυτό χρήματος» Το πιο διαδεδομένο κλήμα εσωτερικού χώρου. Χάρη στην ευελιξία και την αντοχή του σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες.

Πολλοί το αποκαλούν “Devil Ivy” Είναι σχεδόν αδύνατο να σκοτώσεις.Αν λοιπόν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό στο σπίτι ή στο γραφείο σας με μερικά απλά βήματα για να το διατηρήσετε χαρούμενο.

Συνολικά, η Jessenia Pothos είναι απλή και εύκολο στη συντήρησηΜε αυτή τη συμβουλή Θα είστε έτοιμοι να βουτήξετε στην καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου και να έχετε έναν καταπράσινο τροπικό αμπελώνα στο σαλόνι σας σε χρόνο μηδέν!

Επισκόπηση φυτών Jessenia Pothos


είδη φυτών

τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου

είδος

Golden Epipremnum ‘Yesenia’

ζώνη σκληρότητας

USDA 10-12

ύψος φυτού

Ύψος 1 πόδι, σέρνεται μέχρι 10 πόδια.

θερμοκρασία

65-90 μοίρες

δοχείο

Κρεμάστρες ή γλάστρες

ηλιακό φως

έντονο έμμεσο φως

έντομο

Αλευρώδεις κοριοί, θρίπες, ακάρεα

ιστορία

Αν το σκεφτήκατε ποτέ σημαία σε σχήμα καρδιάς, Έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Μετά από χρόνια καλλιέργειας Jesenia Pothos, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου φυτά εσωτερικού χώρου. λόγω του όμορφου σχήματος των φύλλων και της χαμηλής περιποίησης

Τι είναι η Jessenia Pothos;

Κοντινό πλάνο των φύλλων Jessenia epipremnum aureum.
Αυτό το τροπικό φυτό είναι το Α. Ένα πολύ νέο είδος φυτού pothos.

Το E. aureum είναι μέλος της οικογένειας Araceae ιθαγενές στη Γαλλική Πολυνησία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτά τα τροπικά αμπέλια μπορούν να βρεθούν σε δάση σε δάση δασών ή ανάμεσα σε δέντρα τροπικών δασών. Epipremnum aureum «Jessenia» είναι Μοναδική Καλλιέργεια Άγριου Πόθου φυτεμένο με ασβέστη τραγωδία και σκούρα πράσινα φύλλα

Αυτό το φυτό είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια και οικονομικό φυτό εσωτερικού χώρου για καλλιεργητές όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων. Ανέχεται χαμηλή συντήρηση και σπάνιο πότισμα. μπορεί επίσης να αναπτυχθεί χωρίς σχεδόν καμία ανάγκη λίπανσηςΕάν θέλετε να προσθέσετε ένα μοναδικό χρώμα στο εσωτερικό σας Αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο να φροντίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας; Ο Πόθος είναι το τέλειο φυτό για εσάς!

Από πού προέρχεται;

Μια ποικιλία φυτών σε γλάστρες που αναπτύσσονται σε γλάστρες.
Ένα αγρόκτημα στο Μαϊάμι της Φλόριντα ανέπτυξε αυτό το δοχείο πριν από μερικά χρόνια.

Αυτή η ποικιλία εισήχθη από την Costa Farms το 2014 και έχει κερδίσει ευρεία δημοτικότητα ως εντυπωσιακό χρώμα σε σύγκριση με το Golden Pothos. Αυτό το ανακάλυψε ο κτηνοτρόφος. σταθερή κάθοδος Πόθος της δημοφιλής ποικιλίας «Marble Queen» Όλα αυτά τα καλλιεργούμενα pothos είναι άγριας προέλευσης. e χρυσός Αναπτύσσεται σε τροπικές περιοχές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. νησιά του Ειρηνικού και την Αυστραλία

Μπορεί ο Πόθος να ανθίσει σε εσωτερικούς χώρους;

Φύλλα Bodhi που μεγαλώνουν κάτω από το δέντρο
Δεδομένου ότι τα φυτά pothos δεν αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους επομένως ανθίζουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή στη φύση.

Λατινική ονομασία Epipremnum Orium κυριολεκτικά μεταφράζεται ως “χρυσά λουλούδια κάτω από το δέντροΑυτά τα αμπέλια μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά μεγάλα (φύλλα μέχρι 1 πόδι πλάτος και αμπέλια μήκους πάνω από 40 πόδια) στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα ώριμα φυτά φέρουν όμορφα λουλούδια σε σχήμα φτυαριού σε κρεμ χρώμα.

Ωστόσο, τα pothos τείνουν να είναι νεαρά καθώς είναι φυτά εσωτερικού χώρου. δεν θα ανθίσει Όχι πολύ κατάφυτη Για την Jesenia τα φύλλα είναι τόσο όμορφα που δεν θα προσέξεις ούτε τα λουλούδια!

Πώς να το ξεχωρίσετε από άλλα είδη;

Υπάρχουν τόσα πολλά είδη Potho αυτές τις μέρες που είναι δύσκολο να συμβαδίσεις! Αλλά η Jessenia Pothos είναι μια μοναδική προσθήκη στη συλλογή σας. με την πρώτη ματιά μοιάζει με μαρμάρινη βασίλισσαΕίναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα φύλλα του φυτού όταν κάθε φύλλο έχει διαφορετικό χρωματικό σχέδιο.

Jesenia εναντίον Marble Queen Pothos

Marble Queen Pothos
Η μαρμάρινη ποτάσα έχει κρεμώδες χρώμα στα φύλλα.

Η κύρια διαφορά είναι ότι το χρώμα της Jesenia είναι πράσινο λάιμ, ενώ το Marble Queen είναι κρεμώδες και πολύ πιο ανοιχτό. Μερικά φύλλα Jesenia είναι πιο στίγματα και στροβιλισμένα. Το δάσος είναι πράσινο και λευκό. Μοιάζει σχεδόν με πράσινο πίνακα.

Jessenia εναντίον Golden Pothos

Pho Thong
Τα περισσότερα φύλλα δέντρων Bodhi είναι χρυσοκίτρινα.

Το Golden potore είναι ιδιαίτερα κίτρινο και χρυσό. ενώ η Yesenia προσκολλάται στον ασβέστη και στα χόρτα του δάσους. καθώς και ποικιλίες ή ποικιλίες μαρμάρου Η Jessenia Pothos μεγαλώνει αργά. Καλύτερο από ένα δοχείο με χρυσό ή πράσινο νεφρίτη. Αυτό οφείλεται κυρίως στη λιγότερη χλωροφύλλη στις ανοιχτόχρωμες περιοχές και στη μικρότερη ικανότητα φωτοσύνθεσης.

Αν και μεγαλώνει αργά Αλλά τα στίγματα σε σχήμα καρδιάς φύλλα το αναπληρώνουν. πολύ επιθυμητό Μεταξύ των λάτρεις των φυτών σε γλάστρες, τα χρώματα της Jesenia φαίνονται καλύτερα στο έντονο, έμμεσο φως. Λιγότερο φως θα έχει ως αποτέλεσμα πιο θαμπά φύλλα και λιγότερο ποικιλόμορφες αλλαγές.

Είναι η Jessenia Pothos δηλητηριώδης;

πράσινο μαρμάρινο δοχείο
Τα φυτά Potos είναι δηλητηριώδη και πρέπει να φυλάσσονται μακριά από κατοικίδια ή παιδιά.

Όλα τα είδη pothos είναι ήπια τοξικά για τους σκύλους, τις γάτες και τους ανθρώπους. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύετε ψηλά σε ένα κρεμαστό καλάθι ή σε ένα ράφι όπου τα παιδιά ή τα κατοικίδια δεν μπορούν να τα φάνε. Σημαντικές παρενέργειες από την κατανάλωση αυτού του φυτού κάψιμο ή φαγούρα στο στόμα δερματική ενόχληση πρησμένα χείλη ή λαιμός, έμετος και διάρροιαΕυτυχώς, οι Πόθος αγαπούν να ελίσσονται μέσα από κάθε πέργκολα και είναι εύκολο να κρατηθούν μακριά από κατοικίδια ή παιδιά.

Ένας όμορφος και ικανοποιητικός καθαριστής αέρα

Τα Pothos καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους για να καθαρίσουν τον αέρα.
Αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται καλά μόνο σε εσωτερικούς χώρους. αλλά και καθαρίζει καλά τον αέρα

Όπως όλοι οι Πόθος, έτσι και η Τζεσένια ήταν υπέροχος καθαριστής αέραΜελέτες της NASA έχουν δείξει ότι τα φυτά potos μπορούν να απομακρύνουν μόνιμα τοξικές χημικές ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Κάντε καθαριστικό αέρα εσωτερικού χώρου

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη συχνότητα των ασθενειών των κτιρίων και την επιβάρυνση των χημικών ουσιών που προκαλούν καρκίνο σε πολλά οικοδομικά υλικά σήμερα. Ιδιότητες καθαρισμού αέρα Potos δεν πρέπει να παραβλέπεται! Αυτό το φυτό είναι φοβερό. και Είναι καλό για την υγεία σας. Γιατί να μην έχετε το κέικ σας και να το φάτε κι εσείς;

πολλαπλασιασμό και φύτευση

Όλα τα φυτά Potos πολλαπλασιάζονται εύκολα με μοσχεύματα ή μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερα δοχεία για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Χάρη στην ανθεκτική και επιεική φύση αυτού του φυτού. Επομένως η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τον Ποτό με μοσχεύματα

Ένα άτομο κόβει ένα αμπέλι από ένα δέντρο Bodhi.
Το κλάδεμα των αμπελιών από φυτά πόθο είναι μια εύκολη μέθοδος. στη διάδοση

Τα μοσχεύματα είναι τα μέρη του φυτού που κόβονται από το μητρικό φυτό και ριζώνονται σε νερό ή βρύα. μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά baby pothos Κλαδεύοντας τα αμπέλια Jessenia Pothos, αρκεί να στηρίξετε σωστά τα μοσχεύματα του μωρού μέχρι να ριζώσουν και να αφήσουν αρκετές άκρες. Θα έχετε ένα νέο potho σε χρόνο μηδέν!

Οι κόμβοι είναι συνήθως καφέ λοβοί φύλλων. προσαρτημένο στο στέλεχοςΝέες ρίζες και φύλλα θα αναπτυχθούν στο σημείο κοπής.

Ξεκινήστε με αιχμηρά ψαλίδια, ψαλίδια ή μαχαίρια που έχετε καθαρίσει με αραιωμένο διάλυμα αλκοόλης. Αυτό θα σας δώσει αυτοπεποίθηση. Μην φέρετε κανένα παθογόνο. στο υπάρχον εργοστάσιό σας Βρείτε δυνατά, μακριά αμπέλια στη jessenia σας. και μετρώντας αντίστροφα 3-4 φύλλα από την άκρη του αμπελιού

Κόψτε σε γωνία 45° πίσω από το 4ο φύλλο, φροντίζοντας να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 άκρες, μείον 1 ή 2 φύλλα κάτω. κομμένη πάστα σε μπουκάλι νερό Το κάτω άκρο είναι εντελώς βυθισμένο. Η γλάστρα μπορεί να τοποθετηθεί στις ίδιες συνθήκες με το μητρικό φυτό: μια ζεστή περιοχή με άφθονο ηλιακό φως που δεν είναι πολύ σκληρό ή πολύ σκιερό.

Σε λίγες εβδομάδες, οι ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από το κόψιμο του στελέχους. Συνήθως περιμένω τουλάχιστον ένα μήνα πριν μεταφυτέψω τα μοσχεύματα στο έδαφος. Τα μοσχεύματα πρέπει να έχουν μήκος 2-4 εκατοστά και να έχουν ρίζες που έχουν αρχίσει να διακλαδίζονται. Προετοιμάστε το δοχείο σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες. Τοποθετήστε προσεκτικά το νέο ριζωμένο μόσχευμα. Ανακατέψτε τις ρίζες προς τα κάτω (όχι να μπουκώνουν ή να μπλέκονται) στο χώμα.

όταν συμπληρώνετε Προσέξτε να μην αραιώσετε το μείγμα καθώς το χρειάζονται τα μωρά σας. Πολλή ροή αέρα στις ρίζες τους Ποτίστε τη λίμνη με ένα αραιωμένο διάλυμα φυκιών και μεταχειριστείτε τη όπως κάθε άλλο ποτό!

Πώς να φυτέψετε και να μεγαλώσετε τον Πόθο

φυτό pothos σε γλάστρα
Τα φυτά Pothos τείνουν να ξεπερνούν τα δοχεία τους. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αναπτύσσεται ως υπερυψωμένη γλάστρα.

Είτε αγοράσατε ένα φυτό Jessenia Pothos στο κατάστημα είτε το είχατε για λίγο, Ίσως ήρθε η ώρα να φυτέψετε σε μεγαλύτερο δοχείο. Η καλλιέργεια φυτών είναι σημαντική για την υγεία των φυτών. Γιατί αν έχει ριζώσει σε πάρα πολλές μικρές γλάστρες, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται. ακριβώς όπως τα παιδιά Ξεπερνώντας τα ρούχα, τα φυτά Jesenia pothos τείνουν να ξεπερνούν τα δοχεία τους με την πάροδο του χρόνου. Ένα καλό σημάδι ότι είναι η ώρα της γλάστρας είναι όταν βλέπετε τις ρίζες να βγαίνουν από τις τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας.

Βρείτε ένα δοχείο διπλάσιο σε μέγεθος από το αρχικό δοχείο. Συμπληρώστε με καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας όπως περιγράφεται παρακάτω. Το έδαφος είναι πολύ σημαντικό. κατά τη φύτευση ή τη φύτευση Επιλέξτε με σύνεση! Αυτό θα είναι το σπίτι του φυτού για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα μπολ στο μέγεθος του rootball σας στη μέση της κατσαρόλας. Κρατήστε το δέντρο σας στη βάση του κορμού. Ανακινήστε απαλά την κατσαρόλα μακριά από τις ρίζες.Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προστατέψετε το έδαφος και τις ρίζες.

βάλε το δέντρο στην τρύπα Βεβαιωθείτε ότι η κορυφή του εδάφους βρίσκεται στην αρχική του θέση. Γεμίστε προσεκτικά το χώμα. Μην πιέζετε πολύ προς τα κάτω γύρω από τη βάση του δέντρου. Νερό με αραιωμένο διάλυμα φυκιών για να βοηθήσει με εναλλακτικό σοκ. Τα φυτά σας θα είναι πιο χαρούμενα για περισσότερο χώρο!

Η Jessenia Pothos φροντίζει

Χάρη στις τροπικές του ρίζες, αυτό το φυτό είναι πολύ αγαπητό. Χώμα που είναι ζεστό, υγρό και καλά στραγγιζόμενο.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πρωτόγονες συνθήκες ως ενδείξεις για να κάνουμε το potho δέντρο μας όσο πιο χαρούμενο γίνεται.

νερό

Δέντρο Bodhi δίπλα στο ποτιστήρι
Το πότισμα είναι πολύ σημαντικό. Πάρα πολύ ή πολύ λίγο νερό μπορεί να βλάψει το φυτό pothos σας.

Αν σκεφτείτε ένα τροπικό τροπικό δάσος με διάσπαρτες περιόδους ξηρασίας και βροχές μουσώνων. καταλαβαίνεις κι εσύ καλή ιδέα Επιλογές ποτίσματος για αυτό το φυτό

Του αρέσει να στεγνώνει λίγο ανάμεσα στο πότισμα και απεχθάνεται το νερό ή την υπερχείλιση. Σε περίπτωση αμφιβολίας Μπορείτε επίσης. Περιμένετε να μαραθεί λίγο το φυτό Jesenia. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι είναι ώρα για νερό.

γη

Καλά στραγγιζόμενο χώμα αναμεμειγμένο με περλίτη, βράχο, κάρβουνο και βερμικουλίτη.
Περλίτης, μικρές πέτρες ή βερμικουλίτης μπορούν να προστεθούν στο έδαφος πριν από τη φύτευση.

Οι Πόθος ευδοκιμούν σε βαθύ, γρήγορα στραγγιζόμενο έδαφος τροπικών δασών. Αυτό είναι σημαντικό γιατί υπάρχει πολλή βροχή. προς το χώμα Κατά τους υγρούς μήνες, στις γλάστρες, αυτή η ιδέα είναι ακόμη πιο σημαντική, επειδή τα φυτά έχουν λιγότερο χώρο για να αναπνεύσουν οι ρίζες.

Αυτό το φυτό μισεί το χώμα που είναι «βρεγμένο» ή βρεγμένο.Το μείγμα γλάστρας πρέπει να είναι χαλαρό και καλά στραγγιζόμενο. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ συνδυασμούς. 3 μέρη υψηλής ποιότητας μείγμα γλαστρών 1 μέρος περλίτη ή βερμικουλίτη

Μπορείτε να αναμίξετε δύο μέρη τύρφης, ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος τεμαχισμένο φλοιό πεύκου.Τα αροειδή φυτά όπως ο Πόθος έχουν μοναδικές οργανικές ενώσεις. θέλω να προσθέσω οργανικό λίπασμα μία φορά το χρόνο Ή κάντε το έδαφος πιο ενεργό και να έχετε καλή αποστράγγιση κατά τη φύτευση.

γονιμότητα

Γόνιμο έδαφος προετοιμασμένο για φύτευση Pho.
Τα φυτά Pothos έχουν πολύ χαμηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά μπορεί να γονιμοποιηθεί από καιρό σε καιρό.

Τα τροπικά εδάφη είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο και έχουν υποστεί υπερβολική ζέστη και βροχοπτώσεις για χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι είναι γενικά χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά. Ο Πόθος είναι κατάλληλος για αυτές τις συνθήκες. Και δεν χρειάζονται εσωτερική υψηλή γονιμότητα.

Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε λίγη ώθηση στο φυτό σας προσθέτοντας ένα αραιωμένο λίπασμα ψαριών και φυκιών κάθε λίγους μήνες, το οποίο θα κρατήσει το φύλλωμα βαθύ πράσινο και ζωντανό. Προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική λίπανση, η οποία μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα των φύλλων.

θερμοκρασία

άνδρας που κρατά το δέντρο μπόντι σε εξωτερικούς χώρους
Εάν ζείτε σε ζώνες ανθεκτικότητας 10-12 ή στις τροπικές περιοχές Τα φυτά Pothos είναι υπέροχα σε εξωτερικούς χώρους.

Όλα τα φυτά Potos προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 65° και 90° F. Είναι καλύτερο να κρατάτε το Jesenia σας μακριά από ένα κρύο παράθυρο ή πόρτα. Φυσικά είναι ανίκανος να επιβιώσει τους κρύους χειμώνες σε απουσία θερμότητας Αυτά τα δέντρα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, εφόσον διατηρούνται σε κανονική θερμοκρασία δωματίου και προστατεύονται από το κρύο.

ηλιακό φως

αμπέλι Πόθος δίπλα στο παράθυρο
Το έντονο, έμμεσο φως είναι ιδανικό για αυτά τα φυσικά χερσαία φυτά. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να τους βλάψει.

Οπως μπορεις να φανταστεις Το πάτωμα της ζούγκλας του τροπικού δάσους είναι ελαφρώς πιο σκοτεινό από τον ουρανό. Ανίκανος να αντιμετωπίσει το έντονο ηλιακό φως Αντ ‘αυτού, επιλέξτε έντονο έμμεσο φωτισμό, όπως παράθυρα με βόρειο ή ανατολικό προσανατολισμό. ή στη μέση ενός δωματίου με παράθυρα που βλέπουν νότια Το πολύ ηλιακό φως θα κάψει ή θα κάψει τα φύλλα. ενώ το πολύ λίγο ηλιακό φως θα κάνει τα μακρυπόδαρα αμπέλια λιγότερο όμορφα.

Όπως ανέφερα παραπάνω, ποικιλίες όπως η Jesenia. ιδιαίτερα πιθανό εάν είναι υποεκτεθειμένα Χάνουν την όμορφη όψη του μαρμάρου. Αν σας αρέσουν τα φυτά potos για το μπάνιο ή το σκοτεινό γραφείο σας. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε Potos Jade.

υγρασία

άνθρωποι που ψεκάζουν νερό στο δέντρο μπόντι
Η ομίχληση των φυτών πατάτας σας κάθε εβδομάδα θα τα βοηθήσει να προσαρμοστούν στο υγρό τροπικό κλίμα.

τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό Τα τροπικά φυτά αγαπούν την υγρασία και η Jesenia δεν διαφέρει! σε ξηρό καιρό Η ομίχλη νερού που πέφτει απευθείας στα φύλλα θα κάνει αυτό το φυτό χαρούμενο. Εάν έχετε πολλά τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου Μπορείτε επίσης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα. χρήση το καλοκαίρι Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι πρέπει να αποφεύγετε τις υπερβολικά υγρές συνθήκες. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη μούχλας ή μυκήτων σε φύλλα, μίσχους ή ρίζες.

επισκευή

Jessenia Potos Κυρίως κανένα πρόβλημα αρκεί να παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες Εάν υπάρχει πρόβλημα με παράσιτα εντόμων σήψη ριζών ή φύλλων Υπάρχουν απλές οργανικές τεχνικές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα αντιμετωπίσετε.

έντομο

Το σαλιγκάρι κοιτάζει το φυτό Πόθος.
Αν και οι γυμνοσάλιαγκες είναι σπάνιες Αλλά μπορεί επίσης να είναι παράσιτα καθώς και αλευρώδεις, θρίπες και σκνίπες από μύκητες.

Τα κύρια παράσιτα που επιτίθενται στα φυτά potho εσωτερικού χώρου είναι οι αλευρώδεις, οι θρίπες και οι μύκητες. Αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με μια απλή λύση λαδιού neem. απλά αραιώστε με νερό Εφαρμόστε το neem απευθείας στην επιφάνεια του φύλλου. με ένα υγρό πανί Αυτό θα διαγράψει τα υπάρχοντα σφάλματα και θα αποτρέψει την εμφάνιση νέων σφαλμάτων.

σήψη των ριζών

άτομο που ξεριζώνει σάπιες ρίζες
Η μετεγκατάσταση και η αφαίρεση της σήψης των ριζών είναι οι καλύτερες θεραπείες για τις μολυσμένες από σήψη οπές ρίζας.

Εάν ποτίζετε πολύ ή φυτεύετε πατάτες σε πυκνό, πυκνό έδαφος, οι ρίζες σαπίζουν εύκολα Αυτό μπορεί να συμβεί. Σταματημένη ανάπτυξη ή δυσάρεστο κιτρίνισμα των φύλλων.Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μεταμοσχεύσετε ποτάσα σε ένα νέο δοχείο με χώμα που στραγγίζει καλά.

κίτρινα ή καφέ φύλλα

Αμπέλι Πόθος με κίτρινα φύλλα
Τα κίτρινα φύλλα μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το φυτό potos σας.

μερικές φορές παλιά φύλλα φυσικό κίτρινο και νεκρόΑλλά αν παρατηρήσετε πολλά κίτρινα ή καφέ φύλλα στα yesnia σας Δείχνει ότι υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα. Το υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα και χαλάρωση του δέρματος. Το πολύ λίγο νερό μπορεί να κάνει τα φύλλα να φαίνονται καφέ ή τραγανά.

τα φύλλα καίγονται από πολύ φως με «ηλιοκαμένες» καφέ περιοχές στα φύλλα και λιγότερο ζωηρά χρώματα. Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα ή χλωμό και αποχρωματισμό των φύλλων. Όλα αυτά μπορούν να επεξεργαστούν. με καλύτερο χώμα Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μοτίβα ποτίσματος σας. και μετακινήστε το δέντρο σε πιο κατάλληλη θέση

FAQ

Golden Epipremnum ‘Yesenia’ Η αξιολύπητη ποικιλία προέρχεται από το μητρικό φυτό «Marble Queen». Σχισμές πράσινου ασβέστη ή ChartreuseΤο Jesenia αναπτύχθηκε στο Costa Farms και είναι ένας τύπος potho που βρίσκεται συνήθως σε καταστήματα με κήπους.

Η «Μαρμάρινη Βασίλισσα» είναι ένα φυτό του γένους Epipremnum aureum, ή κοινό potho. Αυτό το φυτό είναι επίσης παρατσούκλι «διάβολος αναρριχητικός» εξαιτίας του πολύ δύσκολο να σκοτωθείΥπάρχουν δεκάδες είδη αυτής της μοναδικής τροπικής αμπέλου που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι. Κάθε ποικιλία διακρίνεται από ένα συγκεκριμένο χρώμα στα φύλλα.

Ένα υγιεινό δοχείο ποτάσας Μπορούν να ζήσουν σε εσωτερικούς χώρους έως και 10 χρόνια.! Η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, το δοχείο, το έδαφος, το πότισμα και την ηλιακή ακτινοβολία. Οι κύριες αιτίες θανάτου των φυτών pothos είναι οι παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 50°F), το ανεπαρκές νερό, η σήψη των ριζών ή η ασθένεια.

τελικές σκέψεις

Η Jessenia Pothos είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. συνδυασμός τύπων Epipremnum Orium φυλή Μπορεί να δημιουργηθεί ένας πραγματικά μοναδικός εσωτερικός χώρος κήπου.Αφού αφομοιώσετε όλες τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο. Ελπίζω να γνωρίζετε ήδη πώς να φυτεύετε, να μεγαλώνετε και να φροντίζετε ένα φυτό Yesnia Pothos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *