Πώς να χρησιμοποιήσετε αλάτι και ξύδι για να σκοτώσετε τα ζιζάνια;

Πώς να χρησιμοποιήσετε αλάτι και ξύδι για να σκοτώσετε τα ζιζάνια;

Το ξύδι είναι ένα άλλο οικιακό αντικείμενο που μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας. Σε συνδυασμό με αλάτι, έχει μια φυσική δράση εξόντωσης των ζιζανίων. φιλικό προς το περιβάλλον και είναι φιλικό προς τα κατοικίδια.

Το πρόβλημα με τα περισσότερα ζιζανιοκτόνα του εμπορίου είναι ότι δεν σκοτώνουν τα ζιζάνια. αλλά αντίθετα βλάπτει τους επικονιαστές Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στο έδαφος και κατοικίδια

Εν ολίγοις, δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, το ξύδι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για τα εμπορικά ζιζανιοκτόνα να σκοτώσουν τα ζιζάνια. Όμως το ξύδι είναι βιολογικό και ασφαλές.

στο σημερινό άρθρο Θα σας διδάξω πώς να φτιάξετε ένα διάλυμα αλατιού και ξιδιού για να σκοτώσετε τα ζιζάνια και θα σας προτείνω άλλα οργανικά ζιζανιοκτόνα. που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Εξαλείψτε το DIY από το αλάτι και το ξύδι

για αυτή τη συνταγή Συνιστώ τη χρήση 5% οξικού οξέος για όλες τις χρήσεις για πιο ισχυρή λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκέντρωση 10 ή 20%, αλλά ένα διάλυμα 5% λειτουργεί καλύτερα για αυτή τη συνταγή.

Αναμείξτε 1 γαλόνι αποσταγμένου λευκού ξιδιού με 1 φλιτζάνι αλάτι Αυτό το διάλυμα δεν κολλάει καλά στις επιφάνειες των ζιζανίων, γι’ αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων στο διάλυμα.

Ανακατέψτε το διάλυμα για να διαλυθεί το αλάτι στο ξύδι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να ρίξετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν επίσης την αποτελεσματικότητα αυτής της ένωσης. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι που πρέπει και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συνδυασμό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το οργανικό ζιζανιοκτόνο;

Ιδανικά Θα πρέπει να ψεκάζετε αυτό το μείγμα στα ζιζάνια σας σε ξηρές, ηλιόλουστες και ζεστές μέρες.

Καλύψτε τα ζιζάνια καλά με το διάλυμα έτσι ώστε όλα τα ζιζάνια να μουλιάσουν στο διάλυμα ξιδιού.

Το πιθανό μειονέκτημα αυτού του ζιζανιοκτόνου είναι ότι είναι τεχνικά ένα συνολικό ζιζανιοκτόνο. Δεν επιλέγει ανάμεσα σε ζιζάνια και άλλα φυτά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το την κατάλληλη στιγμή που θέλετε να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια.

Ψεκάστε απευθείας σε ζιζάνια κοντά σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμια, χωματόδρομους κ.λπ., και γυμνά ζιζάνια. Μην ψεκάζετε παντού αυθαίρετα γιατί αυτό θα σκοτώσει αδιακρίτως το φυτό.

Το ξύδι δεν έχει υπολειμματικό αποτέλεσμα. και τα ζιζάνια μπορούν να επανέλθουν μετά τη θεραπεία Επομένως, θα πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση όταν συμβαίνει αυτό.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να σκοτωθούν τα ζιζάνια με αυτόν τον τρόπο;

Χρειάζονται μερικές ημέρες για να στεγνώσει και να πεθάνει το ζιζάνιο. Συνήθως θα δείτε αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 24-48 ώρες από την εφαρμογή.

Συνήθως χρειάζονται περίπου 3 ημέρες ή περισσότερες μέχρι να καταστραφούν αποτελεσματικά τα ζιζάνια.

Αν πάλι θέλετε να φυτέψετε κάτι άλλο σε αυτό το χώμα. Αποφύγετε να ρίχνετε το μείγμα απευθείας στο χώμα.

Ακόμη και τα ζιζανιοκτόνα που διατίθενται στο εμπόριο μπορεί να χρειαστούν από μερικές ημέρες έως 10 ημέρες για να δείξουν αποτελέσματα.Ωστόσο, αυτά συχνά έχουν υπολειμματικά αποτελέσματα. Έτσι μπορεί να μην δείτε ότι τα ζιζάνια σας αναγεννώνται τόσο γρήγορα ή μετά την εφαρμογή.

Το ξύδι και το αλάτι θα σκοτώσουν τη βάση;

Το να σκοτώνεις τις ρίζες του χόρτου με ξύδι και αλάτι δεν θα λειτουργήσει στις ρίζες του χόρτου. Αυτό το μείγμα καταστρέφει μόνο την ανάπτυξη πάνω από το έδαφος και δεν επηρεάζει το ριζικό σύστημα.

Γι’ αυτό τα ζιζάνια και τα πολυετή χόρτα επανέρχονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και πρέπει να χρησιμοποιείτε το μείγμα ξανά και ξανά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τραβώντας τα ζιζάνια και το γρασίδι από τις ρίζες θα αφαιρεθεί ολόκληρο το ριζικό σύστημα. και δεν θα επιστρέψει ποτέ Φυσικά, αυτή είναι μια χρονοβόρα μέθοδος. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι δύσκολο μερικές φορές.

Ωστόσο, το ξύδι (20% οξικό οξύ) μπορεί να έχει σημαντική επίδραση σε αυτό το μείγμα και ακόμη και να σκοτώσει τις ρίζες του χόρτου ή τα ζιζάνια. Αλλά είναι επιζήμιο για τα μικρόβια του εδάφους και μπορείτε να τα κάψετε.

Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε οργανικά ζιζανιοκτόνα Σας συνιστώ να εξετάσετε ένα οργανικό, εμπορικά διαθέσιμο ζιζανιοκτόνο. Εάν θέλετε τα οφέλη της χρήσης ζιζανιοκτόνων χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις.

Δείτε τις συμβουλές μου παρακάτω.

3 Καλό διάλυμα βιολογικής θεραπείας ζιζανίων

Τα παρακάτω ζιζανιοκτόνα είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και περιέχουν έναν συνδυασμό ξιδιού και άλλων φυσικών συστατικών. για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

Αυτές οι λύσεις είναι φυσικές, μη τοξικές και φιλικές προς το περιβάλλον, έτοιμες προς χρήση, γρήγορης δράσης, που δείχνουν αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 24-48 ώρες.

Eco Garden Pro

Είναι ένα βιολογικό ξύδι με βάση τα ζιζάνια, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα όλα τα είδη ασφάλειας. Ασφαλές για παιδιά, κατοικίδια, ζώα, μέλισσες και ψάρια, αλλά όχι για ζιζάνια.

Το Eco Garden Pro είναι έτοιμο προς χρήση και λειτουργεί τόσο σε οικιακούς όσο και σε αγροτικούς χώρους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τριφύλλι, φύκια, γρασίδι και δηλητηριώδη κισσό. συμπεριλαμβανομένων και άλλων ζιζανίων Πολλά άλλα που καταστρέφουν την ομορφιά του πεζοδρομίου ή του διαδρόμου σας.

εκτός από ξύδι Αυτό το μείγμα περιέχει επίσης οργανικό αλάτι. βιοαποδομήσιμα φυτικά προωθητικά και συμπαράγοντες που προέρχονται από τη ζύμωση Είναι απαλλαγμένο από γλυφοσάτη και δίνει άμεσα αποτελέσματα.

Green Cobbler Weed and Grass Weed

Ένα άλλο ζιζανιοκτόνο χωρίς γλυφοσάτη που είναι αποτελεσματικό κατά των κοινών ζιζανίων και χόρτων είναι το Green Cobbler Solution.Είναι ξύδι και περιέχει 20% οξικό οξύ.

Το προϊόν συνοδεύεται από κεφαλή ψεκασμού που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε το διάλυμα απευθείας από το μπουκάλι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Green Gobbler στους ακόλουθους τύπους ζιζανίων: καβουρόχορτο, πικραλίδες, αγριόχορτα τριφυλλιού, λευκό τριφύλλι, βρύα και άλλα.

Ψεκάστε δρόμους, πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμια και πεζόδρομους εκτός από οικιακή χρήση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε γεωργικές περιοχές και αχυρώνες για τον έλεγχο των ζιζανίων σε γεωργικές περιοχές.

Να θυμάστε ότι τα διαλύματα με βάση το ξύδι είναι μη εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα. Επομένως, θα πρέπει να ψεκάζετε μόνο τις περιοχές όπου θέλετε να σκοτώσετε τα ζιζάνια. Αποφύγετε τη χρήση του σε φυτά ή γρασίδι που θέλετε να διατηρήσετε.

για καλύτερα αποτελέσματα Πρέπει να χρησιμοποιείται σε ηλιόλουστες και ξηρές μέρες. Μην το χρησιμοποιείτε μετά ή πριν από τη βροχή. Τα ζιζάνια δεν πρέπει να βρέχονται πριν την εφαρμογή του διαλύματος. Επιπλέον, το διάλυμα θα πρέπει να κορεστεί πλήρως τα ζιζάνια.

Το PWG-UT-128 είναι ένα έτοιμο προς χρήση καταστολέα ζιζανίων και ζιζανίων.

Ένα άλλο οργανικό ζιζανιοκτόνο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το PWG-UT-128. Εφαρμόστε ως σκόνη για να σκοτώσετε ζιζάνια, γρασίδι, βρύα ή φύκια. Το προϊόν ισχυρίζεται ότι αρχίζει να λειτουργεί 20 λεπτά μετά τη χρήση.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα οργανικά ζιζανιοκτόνα που ανέφερα. Αυτό είναι ένα μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο που θα σκοτώσει όλα τα ζιζάνια που συνθλίβετε.

Οπότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία κηλίδων, όχι στα τυφλά.Το PWG-UT-128 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκυρόδεμα ή πεζοδρόμιο χωρίς να αφήσει λεκέ.

Το ζιζανιοκτόνο ελέγχει πολλά ετήσια ζιζάνια και αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων ποωδών και πολυετών φυτών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία σε περιοχές όπου θέλετε να φυτέψετε γρασίδι ή λουλούδια.

Μην περιμένετε να μεγαλώσουν τα ζιζάνια. Αυτό το διάλυμα λειτουργεί καλύτερα σε νεαρά ζιζάνια με ύψος μικρότερο από 5 ίντσες. Για διαρκή αποτελέσματα, εφαρμόστε ξανά κάθε λίγες εβδομάδες.

κάλυμμα

Η ευρεία χρήση επιβλαβών ζιζανιοκτόνων στη γεωργία. καλλιεργήσιμη γη Και ο βιότοπος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη χλωρίδα και την πανίδα σε αυτές τις περιοχές, συχνά επηρεάζονται επικονιαστές, ψάρια και άλλα άγρια ​​ζώα.

Επομένως, είναι φυσικό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Το αλάτι και το ξύδι χρησιμοποιούνται συχνά ως εναλλακτικά σε αυτά τα ισχυρά και επιβλαβή ζιζανιοκτόνα.

Είτε χρησιμοποιείτε σπιτικό ξύδι είτε το βιολογικό ζιζανιοκτόνο που σας προτείνω. Θα βοηθήσετε το περιβάλλον απομακρύνοντας τα ανεπιθύμητα ζιζάνια στον κήπο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *