Πώς να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών για να γονιμοποιήσετε τον κήπο σας;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών για να γονιμοποιήσετε τον κήπο σας;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών για να γονιμοποιήσετε τον κήπο σας;

Είτε ετοιμάζετε ένα κέικ είτε ετοιμάζετε μια ομελέτα. Μπορεί να έχετε μόνο μερικά τσόφλια αυγών να πετάξετε.

Σε αυτό το σημείο τι θα λέγατε για ένα μικρό πείραμα;

Συλλέξτε τσόφλια αυγών και χρησιμοποιήστε τα ως κομπόστ για τον κήπο σας! Παρακάτω εξηγώ πώς να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών για να γονιμοποιήσετε τα φυτά και τα οφέλη που αποκομίζουν τα φυτά από τη χρήση του κελύφους των αυγών ως λίπασμα.

Ετοιμάστε τσόφλια αυγών για τον κήπο σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών για τα φυτά του κήπου σας – μουλιάστε τα σε νερό ή συνθλίψτε τα.

θρυμματισμένα τσόφλια αυγών

Πάρτε καθαρά, στεγνά τσόφλια αυγών και τρίψτε τα σε ένα γουδί με ένα γουδοχέρι. Ή μπορείτε να το βάλετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξετε σκόνη από κέλυφος αυγού.

Εξαρτάται από το αν το κέλυφος είναι μικρό ή μεγάλο αφού το συνθλίψετε. Συνιστώ να προσθέσετε μεγαλύτερους κόκκους στο έδαφος το φθινόπωρο. Επειδή τα τσόφλια των αυγών χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν.

Τα τσόφλια αυγών σε σκόνη μπορούν να προστεθούν την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Τα τσόφλια αυγών σε σκόνη μπορούν να αναμειχθούν στο έδαφος όταν φυτεύετε τον κήπο σας.

Προτιμώ την σε σκόνη εκδοχή από την σε σκόνη. Δεν μου αρέσει να βλέπω θρυμματισμένα τσόφλια αυγών στο χώμα του κήπου μου.

Κάποιοι λένε ότι τα θρυμματισμένα αυγά είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο στον κήπο. Αλλά δεν βλέπω την ομορφιά του. Έτσι επέλεξα τη μορφή σκόνης.

τσόφλια αυγών μουλιασμένα σε νερό

Μια άλλη μέθοδος που διαρκεί λίγο περισσότερο από το σπάσιμο των κελύφους των αβγών είναι να τα μουλιάσετε σε νερό. Δείτε πώς:

 • Χρησιμοποιήστε 10 έως 20 τσόφλια αυγών (βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και καθαρά).
 • Φέρτε ένα γαλόνι νερό να βράσει.
 • Βάλτε τα τσόφλια των αυγών στο νερό και αφήστε τα να καθίσουν όλη τη νύχτα ή έως και 24 ώρες.
 • Φίλτρο νερού

Το προκύπτον «συμπυκνωμένο κέλυφος αυγού» μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για το πότισμα των φυτών σας.

Τώρα ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τα τσόφλια αυγών για να γονιμοποιήσετε τα φυτά του κήπου σας. Ας δούμε τα οφέλη από αυτό.

Οφέλη από τη χρήση κελύφους αυγών ως λίπασμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κελύφη των αυγών είναι πηγή ανθρακικού ασβεστίου.Επιπλέον, το συμπυκνωμένο κέλυφος του αυγού προκύπτει από το μούλιασμα του κελύφους σε νερό. Περιέχει επίσης ίχνη καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου και νατρίου.

Οι κηπουροί που χρησιμοποιούν τακτικά τσόφλια αυγών στους κήπους τους λένε ότι τόσο τα αναμεμειγμένα τσόφλια όσο και τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα οφέλη:

 • Το ασβέστιο στο κέλυφος του αυγού βοηθά τα φυτά να αναπτύξουν μια ισχυρή κυτταρική δομή.
 • Μειώστε τη συχνότητα της σήψης στα άκρα των λουλουδιών σε φυτά όπως οι ντομάτες.
 • Αποτρέψτε τα μαύρα στίγματα στη βάση των οπωροφόρων δέντρων.
 • Μπορείτε να αποτρέψετε τα ανεπιθύμητα έντομα στον κήπο σας.

Εν ολίγοις, τα τσόφλια αυγών μπορούν να λειτουργήσουν ως λίπασμα για τα φυτά σας. Αλλά το σημαντικό είναι ότι τα τσόφλια αυγών δεν είναι λίπασμα που θεραπεύει όλα.

Το κομπόστ από το κέλυφος των αυγών προσθέτει ασβέστιο στα φυτά. Αλλά δεν είναι πλήρες λίπασμα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ισορροπημένου κομπόστ.

Ποια φυτά αγαπούν τα τσόφλια αυγών;

Τα τσόφλια αυγών είναι πολύ χρήσιμα στον λαχανόκηπο σας. Εδώ είναι μερικά λαχανικά που παίρνουν το ασβέστιο τους από τα κελύφη των αυγών:

 • ντομάτα
 • μαύρο πιπέρι
 • κουνουπίδι
 • μπρόκολο
 • ελβετικό διάγραμμα
 • μαρούλι
 • μελιτζάνα
 • Αμάραντος

Γενικά, οι «καλλιέργειες τροφίμων» απαιτούν περισσότερο ασβέστιο από τις συμβατικές καλλιέργειες. Έτσι, αξιοποιούν στο έπακρο αυτό το σπιτικό λίπασμα.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε τσόφλια αυγών στα φυτά σας;

Αν υποθέσουμε ότι έχετε αρκετά τσόφλια στο σπίτι (εγώ δεν έχω, δεν τρώω συχνά αυγά), μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικές συχνότητες ανάλογα με το πώς σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών χρειάζονται χρόνο για να αποσυντεθούν. Επομένως, ο ψεκασμός ή η προσθήκη στο έδαφος γίνεται καλύτερα το φθινόπωρο. Άρα έχει χρόνο να αποσυντεθεί.

όταν χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν αλλάζετε γλάστρες ή όταν θέλετε να δώσετε λίγη ώθηση στα φυτά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τσάι με κέλυφος αυγού κάθε εβδομάδα για να ποτίζετε τα φυτά ή τον κήπο σας. στο τέλος Το πώς ανταποκρίνονται τα φυτά σας σε αυτό το σπιτικό λίπασμα θα σας πει πόσο συχνά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τσόφλια αυγών στον κήπο σας.

αλλά γενικά Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερα τσόφλια αυγών σε σκόνη ή μουσκεμένα.

Μπορούν τα κελύφη των αυγών να απωθούν τα σαλιγκάρια;

Εκτός από τη βελτίωση της υγείας των λαχανικών σας. Τα τσόφλια αυγών πιστεύεται επίσης ότι δρουν ως απωθητικό των παρασίτων. Και ένα από τα πολλά έντομα είναι ένα σαλιγκάρι.

Η αποτελεσματικότητα του κελύφους των αυγών στην απώθηση των γυμνοσάλιαγκων είναι κάπως αμφιλεγόμενη. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών ερεθίζουν το ευαίσθητο σώμα του σαλιγκαριού και το κρατούν μακριά.

Κάποιοι λένε ότι έχουν δοκιμάσει αυτή τη θεωρία. Και τα σαλιγκάρια εξακολουθούν να υπάρχουν στους κήπους τους.

Επειδή δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη θεωρία ο ίδιος. (Μισώ να βλέπω θρυμματισμένα τσόφλια αυγών στον λαχανόκηπο μου.) Επομένως, δεν μπορώ να εγγυηθώ για την αποτελεσματικότητά του.

Αν το θρυμματισμένο κέλυφος του αυγού είναι μεγάλο και έχει παχύ στρώμα χώματος Αυτά τα τσόφλια αυγών θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν ως απωθητικά γυμνοσάλιαγκων.Ναι, θεωρητικά, τα τσόφλια αυγών μπορούν να δημιουργήσουν αφιλόξενο έδαφος που αποφεύγουν τα σαλιγκάρια.

Έχω ακούσει ότι η περιεκτικότητα σε αλβουμίνη στα αυγά θα κρατήσει τα ελάφια μακριά από τον κήπο σας. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης να διατηρείτε τα ασπράδια στο τσόφλι. Αυτό συμβαίνει επειδή η λευκωματίνη βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού, όχι στο κέλυφος.

κάλυμμα

Αν ψήνεις πολύ ή τρως πολλά αυγά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών ως κομπόστ στον κήπο σας.

Τα μουλιάζουμε σε νερό ή τα αλέθουμε σε σκόνη. Στη συνέχεια, παίρνετε φυσικά λιπάσματα για να ενισχύσετε την κυτταρική δομή των φυτών σας και να παρέχετε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε μικρές ποσότητες.

Όπως συμβαίνει με πολλά σπιτικά λιπάσματα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι μπορεί να μην είναι αρκετά για να παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το φυτό σας.

Επειδή συνιστώ να χρησιμοποιείτε κατακάθι από τσάι ή καφέ ως λίπασμα. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα με κέλυφος αυγού μόνο ως ισορροπημένο λίπασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *