Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας για να γονιμοποιήσετε τα φυτά;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας για να γονιμοποιήσετε τα φυτά;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας για να γονιμοποιήσετε τα φυτά;

Οι μπανάνες είναι καλή πηγή καλίου, φωσφόρου και ασβεστίου. Σε ποικίλες ποσότητες, αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ωφέλιμα για τον άνθρωπο και τα φυτά.

Οι μπανανόφλουδες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στον κήπο σας ως οργανικό λίπασμα για τα φυτά. και σε αυτό το άρθρο Θα σας μάθω πώς να χρησιμοποιείτε μπανανόφλουδες για να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας. Και τι να περιμένετε από τις μπανανόφλουδες που χρησιμοποιούνται ως λίπασμα για τα φυτά.

Έτσι την επόμενη φορά που θα φάτε μια μπανάνα μην πετάξετε το κέλυφος Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις μεθόδους για να το μετατρέψετε σε θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά σας.

Πώς να φτιάξετε κομπόστ από μπανανόφλουδες;

Υπάρχουν πολλές συνταγές και μέθοδοι για να μετατρέψετε τις μπανανόφλουδες σε πραγματικό λίπασμα. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τις μπανανόφλουδες σε φυσικό λίπασμα.

Μουλιάστε τις μπανανόφλουδες σε νερό.

Η μέθοδος είναι απλή – μουλιάστε φρέσκες φλούδες μπανάνας σε νερό για 24 έως 48 ώρες και μετά χρησιμοποιήστε αυτό το νερό για να ποτίσετε τα φυτά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πολτοποιήσετε τις μπανανόφλουδες με νερό για ένα εύκολο λίπασμα.

κομποστοποίηση

Μπορείτε να κόψετε φλούδες μπανάνας και να τις προσθέσετε στο σωρό κομπόστ σας. Η χρήση κομπόστ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε οργανική ύλη στο έδαφος και να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας.

στέγνωμα φλούδας μπανάνας

Εάν ανησυχείτε για τη μυρωδιά και την πιθανότητα προσέλκυσης εντόμων Συνιστάται να στεγνώνετε τις μπανανόφλουδες ανάποδα ή στον ήλιο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα τσιπς μπανάνας ή να τα αλέσετε σε σκόνη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και να τα λιώσετε στο έδαφος.

Ξεφλουδίστε μια μπανάνα που λειτουργεί στο χώμα.

Μπορείτε να κόψετε τα σπορόφυτα σε λωρίδες 1 ίντσας ή να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στο χώμα ή βάλτε το στο χώμα της γλάστρας.

Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να προσελκύσετε μύγες φρούτων και άλλα έντομα.

Όταν οι μπανανόφλουδες ψιλοκόβονται ή χρησιμοποιούνται ως λωρίδες Η μπανανόφλουδα θα σταδιακά Αποσυνθέστε και αφήστε το κομπόστ στο έδαφος ως λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης.

χρήση σε μορφή σκόνης Άμεσα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις μπανανόφλουδες που εφαρμόζονται στο έδαφος.

Είναι οι μπανανόφλουδες καλές για όλα τα φυτά;

Αν και όλα τα φυτά μπορούν να ωφεληθούν από τα θρεπτικά συστατικά στις φλούδες μπανάνας, δεν είναι. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι πλήρη λιπάσματα.

Εάν χρησιμοποιείτε μπανανόφλουδες ως λίπασμα Μάλλον δεν είναι αρκετό για τα φυτά σας. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο φυτικό λίπασμα.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα με τις μπανανόφλουδες είναι η χρήση φυτοφαρμάκων. Οι μπανάνες συχνά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα που διοχετεύονται στο έδαφος του φυτού σας.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μπανανόφλουδες σε βρώσιμα φυτά ή στον λαχανόκηπο Επιλέξτε πιστοποιημένες βιολογικές μπανάνες για αυτό το έργο.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να καταλήξουν στα βρώσιμα φυτά σας. Επομένως, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε δέρματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με παράσιτα εάν καλλιεργείτε το φυτό για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σε ποια φυτά αρέσει η μπανανόφλουδα;

Ορισμένα ανθισμένα και οπωροφόρα δέντρα απολαμβάνουν τροποποιήσεις εδάφους με μπανανόφλουδες.Τα τριαντάφυλλα, οι καντονέζικες φτέρες και οι άλκες, οι ντομάτες και οι πιπεριές ωφελούνται από τις φλούδες μπανάνας που προστίθενται στο έδαφος.

όπως έχω πει Φρούτα και βρώσιμα φυτά Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα φυτοφάρμακα που εισχωρούν στο έδαφος. Επομένως, επιλέξτε αντ ‘αυτού πιστοποιημένες βιολογικές μπανάνες.

Οφέλη από τη λίπανση των φυτών με φλούδες μπανάνας

Οι φλούδες μπανάνας παρέχουν στα φυτά σας φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. και μικρή ποσότητα αζώτου

Οι κηπουροί που χρησιμοποιούν μπανανόφλουδες στους κήπους τους αναφέρουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Διεγείρει την ανθοφορία και την καρποφορία
  • Διεγείρει την ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος

Φυσικά, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος και το φυσικό κομπόστ, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς συχνά στο σπίτι.

Μπορείτε να γονιμοποιήσετε φυτά εσωτερικού χώρου με μπανανόφλουδες; (Αυτό το κομπόστ μυρίζει άσχημα;)

Αν και μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας με μπανανόφλουδες Υπάρχουν όμως κάποιες προφυλάξεις που πρέπει να προσέχετε.

βρωμάνε

Οι φλούδες μπανάνας που προστίθενται στο χώμα της γλάστρας θα αρχίσουν να σαπίζουν και να γίνονται άοσμες. Ακόμα κι αν είναι φτιαγμένο στο έδαφος Έβγαλαν επίσης μια ορισμένη μυρωδιά καθώς αποσυντέθηκαν.

Αντιμετώπιση προβλημάτων?

Μπορείτε να στεγνώσετε τις μπανάνες στον φούρνο ή στον ήλιο. Στη συνέχεια, αλέστε τα σε σκόνες ή τσιπς για να μειώσετε τη μυρωδιά που σχετίζεται με τη σήψη. Οι γονιμοποιημένες μπανανόφλουδες είναι επίσης μια επιλογή.

Η διαδικασία αποσύνθεσης προσελκύει τα έντομα.

Ίσως πιστεύετε ότι δεν είναι πρόβλημα με τη μυρωδιά. Αλλά η προσθήκη μπανανόφλουδων στις γλάστρες σας δεν θα σας ευχαριστήσει με τα παράσιτα που εμφανίζονται στην αυλή σας.

Υπάρχουν τουλάχιστον μισή ντουζίνα ζωύφια και ζωύφια που θα φάνε ευχαρίστως τις μπανανόφλουδες που αφήνεις στο χώμα της γλάστρας σου.

Οι μύγες των φρούτων, οι κοινές μύγες, τα κουνούπια, τα μυρμήγκια, οι μέλισσες και μερικές φορές ακόμη και οι κατσαρίδες μπορούν να σας κάνουν να τα αναγνωρίσετε. Αν αποφασίσετε να βάλετε μπανανόφλουδες στο δέντρο σας.

για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα Χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού πολτοποιημένες μπανανόφλουδες. Εξακολουθείτε να επωφελείστε από την προσθήκη οργανικής ύλης γύρω από τα φυτά σας, αλλά χωρίς την ταλαιπωρία των προβλημάτων παρασίτων.

Όχι ένα πλήρες κομπόστ

Όπως ανέφερα προηγουμένως Οι μπανανόφλουδες δεν είναι τέλειο λίπασμα. Και θα πρέπει να συμπληρώσετε το σύστημα τροφοδοσίας του φυτού σας με άλλα λιπάσματα.

εξαρτάται από τα φυτά σας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ή ένα ισορροπημένο υδατοδιαλυτό λίπασμα. Αυτά θα συμπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν οι μπανάνες που έχουν υποστεί ζύμωση.

κάλυμμα

Είτε κομποστοποίηση είτε εργασία στο έδαφος. Οι φλούδες της μπανάνας προσθέτουν οργανική ύλη στο έδαφος και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των φυτών. σχηματισμός λουλουδιών και καρπών

Από όλες τις μεθόδους που περιέγραψα παραπάνω. Επιλέξτε τη μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα. Εξαρτάται από το αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μπανανόφλουδες για φυτά εσωτερικού χώρου ή για φυτά εξωτερικού χώρου.

Χρησιμοποιήστε μπανανόφλουδες εκτός από πλήρες λίπασμα για να αντισταθμίσετε την έλλειψη θρεπτικών συστατικών που δεν είναι διαθέσιμα στις μπανανόφλουδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *