Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Epsom σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Epsom σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Epsom σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα άλατα Epsom έχουν πολλές οικιακές χρήσεις. Ένα από τα οποία περιλαμβάνει τη χρήση του σε φυτά, αλλά είναι καλό; Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Η χρήση αλατιού Epsom στον κήπο δεν είναι καινοτομία ή μόδα. Αυτή η πρακτική υπάρχει εδώ και γενιές. Ο λόγος πίσω από τη χρήση αλάτων Epsom στα φυτά είναι η προώθηση της ανθοφορίας και της ανάπτυξης των φυτών.

Λειτουργεί?

Αυτή η ιστορία των ηλικιωμένων συζύγων δεν είναι απλώς ένας μύθος. Το αλάτι Epsom που προστίθεται στα φυτά μπορεί να είναι αποτελεσματικό υπό ορισμένες συνθήκες.

Ποια οφέλη μπορείτε να περιμένετε; Και ποια φυτά ωφελούνται περισσότερο; Απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλα παρακάτω.

Οφέλη από τη χρήση αλατιού Epsom στα φυτά σας

Το μείγμα άλατος Epsom, ή θειικό μαγνήσιο (MgSO4), είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά σπίτια. προστίθεται στα φυτά Λέγεται ότι βοηθάει στους εξής τομείς:

– Βελτίωση της ανθοφορίας

Το αλάτι Epsom που προστίθεται στα φυτά αυξάνει την ανθοφορία και την παραγωγή καρπών. Κάποιοι λένε ότι ενισχύει τη γεύση των φρούτων και των λαχανικών.

– Αύξηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών

Το θειικό μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ικανότητα του φυτού να απορροφά άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του αζώτου και του φωσφόρου.

– Βελτιωμένο χτύπημα φύλλων

Τα φυτά που καλλιεργούνται σε έδαφος με έλλειψη μαγνησίου παράγουν λιγότερο φωτεινά φύλλα. Οι ενώσεις στα άλατα Epsom βοηθούν στη δημιουργία χλωροφύλλης και στην παραγωγή φωτεινότερων φύλλων.

– πρόληψη των εντόμων

Αραιώστε αυτό το κοινό προϊόν οικιακής χρήσης σε νερό και ψεκάστε το στα φύλλα των φυτών για να βοηθήσει στην απώθηση των ενοχλητικών ζωυφίων.

όταν ραντίζεται στο έδαφος Θα απωθήσει γυμνοσάλιαγκες και γυμνοσάλιαγκες. και αποτρέψτε τους από το να τρώνε τα φυτά ή τα λαχανικά σας.

Ποια φυτά αγαπούν το αλάτι Epsom;

Τα φυτά που αναπτύσσονται σε έδαφος με έλλειψη μαγνησίου μπορούν να ωφεληθούν από τα άλατα Epsom. Αλλά μερικά φυτά χρειάζονται περισσότερο μαγνήσιο από άλλα. Και η ικανοποίηση αυτής της λαχτάρας είναι πιο ωφέλιμη για αυτούς.

Οι καλλιέργειες που χρειάζονται υψηλή ποσότητα μαγνησίου περιλαμβάνουν τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα τριαντάφυλλα. Άλλα φυτά, όπως οι αζαλέες ή τα ροδόδεντρα, επωφελούνται επίσης από τα άλατα Epsom.

Τα άλατα Epsom μπορούν να προστεθούν στο νερό, να ραντιστούν στο χώμα, να χυθούν στο χώμα ή να ψεκαστούν με τα φύλλα. Εξαρτάται από το τι προσπαθείς να πετύχεις.

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε το αλάτι Epsom ως λίπασμα. Αλλά δεν παρέχει άζωτο, φώσφορο ή κάλιο (NPK).

Επομένως, τα άλατα Epsom μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο λίπασμα που έχει σχεδιαστεί για τα φυτά σας. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για φυτικό λίπασμα.

επίσης Ακριβώς επειδή το έδαφος είναι χαμηλό σε μαγνήσιο δεν σημαίνει ότι το χρειάζονται όλα τα φυτά. Και πρέπει να αναπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου.

Μερικά λαχανικά και φυτά αναπτύσσονται ευχάριστα σε εδάφη με έλλειψη μαγνησίου.

Μπορεί το πολύ αλάτι Epsom να βλάψει τα φυτά σας;

όπως και με άλλα λιπάσματα ακόμη και ισορροπημένο λίπασμα Προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ αλάτι Epsom στο χώμα σας.

Είναι υδατοδιαλυτό και όταν ξεπλυθεί μπορεί ακόμα να δημιουργήσει μια χημική ανισορροπία στο έδαφος.

Σε υψηλές δόσεις, τα άλατα Epsom μπορούν να δηλητηριάσουν το έδαφος. Το λουλούδι τελικά σαπίζει. και ανεπάρκεια καλίου Όλα αυτά μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας.

Ακριβώς επειδή έχετε διαπιστώσει ότι το έδαφος ή τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο. Η προσθήκη αλάτων Epsom δεν έλυσε το πρόβλημα. Τα εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα των φυτών να απορροφούν μαγνήσιο.

Τα άλατα Epsom που προστίθενται σε εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο δεν θα το κάνουν καλύτερο. Μόνο η δοκιμή του εδάφους σας μπορεί να προσδιορίσει επαρκώς την αιτία της ανεπάρκειας μαγνησίου στα φυτά.

Συνοπτικά, η υπερβολική χρήση αλάτων Epsom ή όταν το έδαφος είναι πλούσιο σε φώσφορο μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες που επηρεάζουν την υγεία των φυτών.

Μπορεί το αλάτι Epsom να χρησιμοποιηθεί σε φυτά εσωτερικού χώρου;

Το μαγνήσιο δεν αποτελεί σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου. Επομένως, τα φυτά που παρουσιάζουν δυσανεξία στο μαγνήσιο ή σε εδάφη με έλλειψη μαγνησίου είναι απίθανο να ωφεληθούν πολύ από τα άλατα Epsom που προστίθενται στο έδαφος.

Η προσθήκη αλατιού Epsom σε μικρά φυτά σε γλάστρες διατρέχει τον κίνδυνο σφαλμάτων μέτρησης και υπερβολικής χρήσης.

Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε με βεβαιότητα ότι τα φυτά σας σε γλάστρες αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια μαγνησίου. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα αραιωμένου αλατιού Epsom στο νερό για να δείτε αν βελτιώνεται.

Το αλάτι Epsom σκοτώνει τα φυτά των ψαριών;

Εκτός από οικιακή χρήση και ως λίπασμα. Το αλάτι Epsom χρησιμοποιείται επίσης σε ενυδρεία. Συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία για δυσκοιλιότητα, μετεωρισμό και προβλήματα κατακράτησης νερού στα ψάρια.

Αν έχετε και φυτά στο ενυδρείο. Μπορεί να ανησυχείτε ότι το αλάτι Epsom μπορεί να σκοτώσει ή να βλάψει τα φυτά στο ενυδρείο σας.

Σε συγκεντρώσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ενυδρεία, τα άλατα Epsom είναι ασφαλή για τα φυτά του ενυδρείου σας. Επιπλέον, εάν τα ψάρια έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με άλατα Epsom, οι αλλαγές νερού γίνονται συνήθως μετά από 24 ώρες.

Τα άλατα Epsom αυξάνουν τη σκληρότητα του νερού. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ψαριών και την υγεία των φυτών ψαριών.

η ποσότητα είναι σημαντική Επομένως, μην υπερβαίνετε το συνιστώμενο μέγεθος για το ενυδρείο σας. Και τα ψάρια και τα φυτά στη δεξαμενή σας θα πρέπει να είναι καλά.

κάλυμμα

Τα άλατα Epsom είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να αντισταθμίσετε την ανεπάρκεια μαγνησίου στα φυτά εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου. Είναι επίσης κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη στις ντουλάπες μας.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αλάτι Epsom, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή συγκέντρωση. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ και να δημιουργήσετε μια ανισορροπία που μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

Μην χρησιμοποιείτε το αλάτι Epsom ως λίπασμα.Το αλάτι Epsom δεν περιέχει άλλα θρεπτικά συστατικά εκτός από θειικό μαγνήσιο. Και το φυτό δεν το θέλει καν.

Να συμπληρώνετε πάντα τις διατροφικές ανάγκες των φυτών με ένα ισορροπημένο λίπασμα. Και χρησιμοποιήστε άλατα Epsom μόνο εάν τα φυτά σας έχουν έλλειψη μαγνησίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *