Πώς παίρνει νερό ένας κάκτος στην έρημο;

Πώς παίρνει νερό ένας κάκτος στην έρημο;

Πώς παίρνει νερό ένας κάκτος στην έρημο;

Ο Κάκτος εκπλήσσει πολλούς με την ικανότητά του να επιβιώνει και να ευδοκιμεί σε μερικά από τα πιο σκληρά κλίματα στον πλανήτη. Η αλόη βέρα βρίσκεται κυρίως στην έρημο όπου κανείς δεν ξέρει πότε θα βρέξει τελευταία και πότε θα βρέξει την επόμενη φορά. Γνωρίζουμε ότι τα φυτά χρειάζονται νερό για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Αλλά το εκπληκτικό είναι ότι ένας κάκτος μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς βροχή και να ζήσει έως και 200 ​​χρόνια.Πώς είναι δυνατόν;

Οι κάκτοι έχουν κάθε είδους προσαρμογές που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν με λίγο ή καθόλου νερό. Αυτά τα εργοστάσια έχουν επινοήσει πολλές μεθόδους για να συλλέγουν και να αποθηκεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό όταν βρέχει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγετε τη σπατάλη του αποθηκευμένου νερού. Οι στρατηγικές για τη διατήρηση και την εξοικονόμηση νερού ξεκινούν από μακριές ρίζες που απλώνονται σε βελονοειδείς αγκάθια.

καθώς και άλλα φυτά Ο κάκτος χρειάζεται νερό για να επιβιώσει. Αν αναρωτιέστε πώς βρίσκουν νερό ακόμα και σε ξηρά κλίματα. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε στρατηγικές αποθήκευσης και συλλογής νερού.

Ο κάκτος προσαρμόζει τις ρίζες του για να συλλέγει και να αποθηκεύει νερό.

Κι ας είναι ξερή και σκονισμένη η έρημος Αλλά αυτές οι περιοχές βρέχουν περιστασιακά. Ο κάκτος έχει ρίζες λίγα εκατοστά κάτω από το έδαφος για να τον βοηθήσουν να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Οι ρίζες του είναι ρηχές και απλωμένες, βοηθώντας στη συγκράτηση του νερού ακόμα και όταν βρέχει.

Αυτά τα φυτά αναπτύσσουν προσωρινές ρίζες που απορροφούν επιπλέον νερό τις βροχερές μέρες. Αυτές οι ρίζες βγαίνουν από τον κάκτο μέσα σε δύο ώρες όποτε βρέχει. Πηγαίνουν στη δουλειά μόλις φυτρώσουν. όταν σταματήσει η βροχή Οι προσωρινές ρίζες στεγνώνουν και αποσπώνται από την κύρια ρίζα για να μειώσουν την απώλεια νερού.

Όλες οι ρίζες μεταφέρουν απορροφήσιμο νερό στο μητρικό φυτό για να το αποθηκεύσει. Μερικοί μεγάλοι κάκτοι, όπως ο κάκτος saguaro Μπορεί να χωρέσει έως και 4.200 κιλά νερού κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό το νερό για μερικές ακόμη εποχές μέχρι να βρέξει ξανά.

άλλος κάκτος Έχει μια πολύ μακριά ρίζα που ονομάζεται taproot. Οι ρίζες πηγαίνουν βαθιά κάτω από το έδαφος για να αντλήσουν υγρασία από το έδαφος. Αυτό επιτρέπει στα φυτά να επιβιώσουν σε παρατεταμένη ξηρασία. Η ρίζα εξασφαλίζει επίσης ότι το φυτό έχει μια σταθερή άγκυρα. Ως εκ τούτου, το φυτό δεν ξεπλένεται από τη διάβρωση του εδάφους ή το νερό της βροχής.Ο Cereus και το mexican saguaro είναι φυτά κάκτων που παράγουν ρίζες.

Η αλόη βέρα προσαρμόζεται στις ρίζες. Μπορεί να απορροφήσει και να αποθηκεύσει περισσότερο νερό από άλλα φυτά.

Εκτός από τις ρίζες που βοηθούν τον κάκτο να απορροφήσει νερό. Μερικοί κάκτοι έχουν επίσης χυμώδεις ρίζες που αποθηκεύουν τροφή και νερό. Ένα παράδειγμα τέτοιου κάκτου είναι το Arizona Queen of the Night ή The σοβαρά ελληνικά Αυτοί οι κάκτοι έκαναν ρίζες για συντήρηση. Οι ρίζες αυτών των φυτών εκτείνονται έως και 27 χλμ. Το διευρυμένο τμήμα αυτών των ριζών είναι γνωστό ως ξυλομέριστωμα.

άλλος κάκτος Μειώνει την απώλεια νερού λόγω διαχωρισμού από το έδαφος Γιατί τα φυτά μερικές φορές έχουν περισσότερη υγρασία από το έδαφος. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος απώλειας των υπόγειων υδάτων.

Η αλόη βέρα δεν έχει εναέριες ρίζες ή ιδιόμορφες ρίζες επειδή αυτοί οι τύποι ριζών προάγουν την απώλεια νερού.

Η αλόη βέρα φυτεύει αγκάθια αντί για φύλλα για να μειώσει την απώλεια νερού.

Ο κάκτος δεν βγάζει φύλλα. ή ακόμα κι αν υπάρχουν φύλλα Τα φύλλα είναι τόσο μικρά που δεν μπορείς να τα δεις από μακριά. Οι περισσότεροι κάκτοι έχουν αγκάθια αντί για φύλλα. στους περισσότερους κάκτους Θα παρατηρήσετε μικροσκοπικά εξογκώματα που ονομάζονται αρόλες.Από εδώ προκύπτει ο νωτιαίος μυελός.

Πώς όμως αυτά τα φυτά πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες όπως η φωτοσύνθεση χωρίς φύλλα;Οι κάκτοι χρησιμοποιούν μίσχους για φωτοσύνθεση. Γιατί υπάρχει πολύ φως του ήλιου στην έρημο. Επομένως, ο κάκτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει πρόσβαση στο ηλιακό φως που χρειάζεται το στέλεχος για τη φωτοσύνθεση.

Ο κάκτος μειώνει την απώλεια νερού φυτεύοντας αγκάθια αντί για φύλλα.

Ο λόγος που οι κάκτοι μεγαλώνουν αγκάθια αντί για φύλλα είναι για να αποφευχθεί η απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Τα αγκάθια του κάκτου δημιουργούν επίσης ένα ρυθμιστικό διάλυμα που παγιδεύει τον αέρα. παγιδεύοντας αέρα εγκαταστάσεις προστασίας αερισμού που εμποδίζει την απώλεια νερού

Μια άλλη λειτουργία των αγκάθων στους κάκτους είναι να παρέχουν σκιά που προστατεύει το φυτό από το δριμύ ηλιακό φως. που οδηγεί σε απώλεια νερού Τα σπονδυλωτά ζουν εντατικά στα φυτά. Παρέχετε επαρκή σκιά στα φυτά.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα αγκάθια του κάκτου παίζουν επίσης ρόλο στη συλλογή του νερού. Μερικές έρημοι είναι τόσο ξηρές που δεν βρέχει για αρκετές εποχές. Αλλά η έρημος ήταν ομιχλώδης το πρωί. όταν ο πάγος έχει πήξει Μετατρέπεται σε νερό και πέφτει στο έδαφος. Οι ρίζες του κάκτου απορροφούν αυτό το νερό και θρέφουν το μητρικό φυτό.

Τα αγκάθια εμποδίζουν επίσης τα ζώα που μπορεί να κλέψουν το νερό που έχει μαζέψει ο κάκτος. Ως εκ τούτου, αυτά τα αγκάθια σχηματίζουν ένα είδος προστατευτικής ασπίδας έναντι αυτού του φυτού.

Η αλόη βέρα εξοικονομεί νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.

λόγω της απρόβλεπτης βροχόπτωσης στην έρημο Ο κάκτος λοιπόν δεν σπαταλά μικρή ποσότητα νερού. Τα φυτά συγκρατούν καλύτερα το νερό. που λειτουργεί καλά για την επιβίωση στην έρημο. Οι τεχνικές εξοικονόμησης νερού ξεκινούν από το σχήμα.

Αυτά τα φυτικά κύτταρα σχηματίζουν ένα σκληρό εξωτερικό στρώμα γνωστό ως κυτταρικό τοίχωμα. Το κυτταρικό τοίχωμα διατηρεί το φυτό δυνατό και το εμποδίζει να ραγίσει όταν είναι γεμάτο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η έρημος είναι πολύ ξηρή και οι βροχοπτώσεις είναι απρόβλεπτες. Ο κάκτος λοιπόν αποθηκεύει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό στο χυμώδες στέλεχος του.

Τα φυτά έχουν πολύ παχιά στελέχη που παράγουν μεγάλες ποσότητες νερού για αποθήκευση νερού για χρήση κατά την περίοδο των βροχών. Άλλα είδη κάκτων Καλύψτε τους μίσχους με ένα παχύ στρώμα κεριού που χρησιμοποιείται για σκοπούς στεγανοποίησης. Το κερί μέλισσας διατηρεί το νερό στο φυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλοι κάκτοι έχουν αγκάθια και νευρώσεις που αναπτύσσονται στους μίσχους τους. Οι νευρώσεις και οι μίσχοι επιτρέπουν στα φυτά να διαστέλλονται και να υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

λόγω πολλών μεθόδων εξοικονόμησης νερού Ο κάκτος μπορεί να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει στην έρημο για χρόνια χωρίς βροχή. Πολλά φυτά πεθαίνουν από παρατεταμένη ξηρασία. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τους κάκτους. Τα φυτά κρατούν νερό ακόμα και μετά το θάνατό τους. Ένας νεκρός μίσχος κάκτου είναι ακόμα γεμάτος νερό αφού κόπηκε από το κύριο φυτό.

Η αλόη βέρα αποφεύγει την εξάτμιση διατηρώντας τα στομάχια στο στέλεχος.

Πολλά φυτά έχουν στομάχια που προάγουν την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτά τα εργοστάσια χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα για την παραγωγή τροφίμων. Όταν τα φυτά χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα, χάνουν οξυγόνο. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την απώλεια υγρασίας.

Αυτό αποφεύγει την υπερβολική απώλεια υγρασίας και οξυγόνου κατά τη διαδικασία. Οι περισσότεροι κάκτοι πραγματοποιούν φωτοσύνθεση μόνο τη νύχτα. Οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. και τα φυτά δεν θα χάσουν την υγρασία. Ανοίγουν τη στομία τους μόνο τη νύχτα για να αποφύγουν την υπερβολική απώλεια νερού.

Η αλόη βέρα έχει επίσης πολύ μικρά στομάχια που είναι κρυμμένα βαθιά μέσα στον ιστό. Δεν αγγίζουν την επιφάνεια καθώς αυτό θα προκαλέσει απώλεια νερού.

Η αλόη ξέρει πώς να κρατά άλλα ζώα έξω από το νερό.

Γιατί πολλοί κάκτοι συσσωρεύονται και αποθηκεύουν καλά το νερό. Πολλά ζώα της ερήμου εξαρτώνται από το νερό για την επιβίωσή τους. Η αλόη βέρα δεν ανέχεται εύκολα το νερό. Έχουν έναν τρόπο να εμποδίζουν αυτά τα ζώα να πίνουν νερό.

Ο Κάκτος χρησιμοποιεί αγκάθια για να προστατεύσει τα αποθέματα νερού από τα πλάσματα της ερήμου.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα φυτά κρατούν τα ζώα της ερήμου από το νερό είναι η χρήση ασπόνδυλων, ωστόσο, μερικά από τα πιο απελπισμένα ζώα καταφέρνουν να περάσουν από τις σπονδυλικές στήλες για να ξεδιψάσουν.

Ο φλοιός του κάκτου είναι προσαρμοσμένος να αποθηκεύει νερό.

Ο φλοιός είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιεί ο κάκτος για την αποθήκευση νερού. Ο φλοιός αποτελείται από δύο μέρη. Το εσωτερικό μέρος είναι για αποθήκευση νερού και το εξωτερικό για φωτοσύνθεση.

Το εξωτερικό στρώμα βοηθά τα φυτά να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα. που οδηγεί τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης

Το εσωτερικό στρώμα των φυτών περιέχει πολλά πτυσσόμενα κύτταρα για την αποθήκευση νερού. Διατηρήστε αρκετό νερό για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή και υγρά όλη την ημέρα. ακόμα και τους ξηρούς μήνες Αυτά τα κύτταρα παρουσιάζουν επίσης λιγότερο εύκαμπτους και εύκαμπτους χλωροπλάστες. αναγκάζοντας τα κύτταρα να διαστέλλονται και να απορροφούν αρκετό νερό Επειδή το κυτταρικό τοίχωμα του έσω επιθηλίου είναι λεπτό και εύκαμπτο. Έτσι μπορεί να διπλωθεί εύκολα για να αποφευχθεί η σπατάλη νερού.

συνοψίζω

Ο κάκτος μπορεί να επιβιώσει σε ακραία κλίματα με διάφορους τρόπους. Είναι τόσο συνηθισμένοι στις τακτικές επιβίωσης που τα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν όταν αλλάζεις το κλίμα στο οποίο έχουν συνηθίσει. Αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε κάκτους στον κήπο σας Πρέπει να ακολουθείτε τις συνθήκες ανάπτυξής τους για να επιβιώσουν, για παράδειγμα, δεν πρέπει να τα ποτίζετε πολύ. Γιατί πάρα πολλά θα μαζέψουν και θα σαπίσουν.

Μερικοί άνθρωποι συσσωρεύουν περισσότερο χιόνι από βροχή. Το να το αφήσετε να επιβιώσει στον παγετό είναι μερικές φορές πιο αποτελεσματικό από το πότισμα. Φροντίστε να παρέχετε χώμα που να στραγγίζει καλά ώστε να μην βραχεί. Εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να είναι κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεν πρέπει να τα μεγαλώσεις γιατί θα πεθάνουν για σένα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *