Τα ελάφια τρώνε οικοδεσπότες; Θα προσελκύσουν ελάφια στον κήπο μου;

โฮสต์ที่สวยงามในสวนร่มเงา

Τα ελάφια τρώνε οικοδεσπότες; Θα προσελκύσουν ελάφια στον κήπο μου;

Οι οικοδεσπότες είναι θαύματα του κήπου με φύλλωμα. Γεμίζουν με αυτά σκιερές περιοχές. Τα μεγάλα φύλλα είναι αρωματικά. σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου Είναι απίστευτα εύκολο στη φροντίδα τους καθώς γενικά αυτοδιαχειρίζονται.Οι οικοδεσπότες μεγαλώνουν γρήγορα, κάτι που είναι ιδανικό για κηπουρούς που θέλουν άμεση ικανοποίηση.

Τα ελάφια είναι μεγαλοπρεπή πλάσματα και πάντα εκπλήσσομαι με την ομορφιά και τη χάρη τους όταν τα βλέπω.Υπάρχει όμως ένα μέρος που δεν θέλω να τα δω, στον κήπο! Αυτά τα όμορφα πλάσματα μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στους αγαπημένους μας εξωτερικούς χώρους.

Αλλά ο οικοδεσπότης θεωρείται «Μπουφές ελαφιών» δωρεάν για φαγητό ανά πάσα στιγμή; Θεωρούνται πολυετή φυτά ανθεκτικά στα ελάφια ή Θα προσελκύσει το Hostas ελάφια στον κήπο σας; Υπάρχει μια σύντομη απάντηση και μια μακρά απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Και θα εξερευνήσουμε και τα δύο με περισσότερες λεπτομέρειες. Πήδα αμέσως μέσα!

σύντομη απάντηση

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. οικοδεσπότης αγάπης ελαφιών στα αληθεια, Οι οικοδεσπότες αναφέρονται συχνά ως «φαγητό από ελάφια» σε πολλούς κηπουρικούς κύκλους. και μια διαδικτυακή κοινότητα κήπου Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να φυτέψετε! Υπάρχουν τρόποι να τα φυτέψετε στον κήπο σας και να κρατήσετε τα ελάφια μακριά τους. Οι κοινές μέθοδοι πρόληψης ελαφιών περιλαμβάνουν φράχτες, φράχτες από ελάφια και κρατώντας κατοικίδια ζώα να περιφέρονται στην αυλή σας ανά πάσα στιγμή.

σχετικά με Hosta

Οι οικοδεσπότες είναι δημοφιλείς ως πολυετή φυτά χαμηλής ανάπτυξης σε σκιερές περιοχές.

Ας μιλήσουμε πρώτα για τους οικοδεσπότες. Οι οικοδεσπότες είναι βασικό σε πολλούς κήπους. Ζώνη 3-8 καθιστώντας το αγαπημένο πολλών Αμερικανών κηπουρών. Είναι φυτό αειθαλές. όταν ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού Η λεβάντα είναι συνήθως σε πλήρη άνθιση. Συχνά φυτεύονται για το όμορφο φύλλωμά τους.

Υπάρχουν πολλά σχήματα και αποχρώσεις του πράσινου. Μπορείτε μόνο να έχετε έναν κήπο γεμάτο οικοδεσπότες και θα ήταν κάθε άλλο παρά βαρετό! Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες hostas που οι κηπουροί έχουν πάνω από 3.000 να διαλέξουν!

Ένα άλλο πλεονέκτημα των hostas είναι ότι δεν εξαπλώνονταιΦαίνονται καλά στη θέση τους, μεγαλώνουν πολύ (μέχρι να ωριμάσουν), αλλά δεν σέρνονται και δεν εξαπλώνονται. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό φυτό χαμηλής συντήρησης.

Οι οικοδεσπότες είναι επίσης υπέροχοι. εδώδιμοςΌταν βγαίνουν νέοι βλαστοί από το έδαφος Μπορείτε να τα κόψετε σε φέτες, να τα μαγειρέψετε στον ατμό και να τα τηγανίσετε σε βούτυρο για νόστιμα ανοιξιάτικα λαχανικά. Τα φύλλα του είναι επίσης εντελώς βρώσιμα. Γιατί έχει χοντρά φύλλα σαν να τρως λάχανο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πειράζουν να φάνε τα φύλλα. Καλλιεργήστε σπανάκι. Είναι νόστιμο. (Φυσικά και τα ελάφια θα φάνε ευχαρίστως σπανάκι!) Αλλά τα ελάφια σκέψου Οι οικοδεσπότες είναι νόστιμοι.Τρέφονται με το hosta μέχρι τα κούτσουρα πριν αρχίσουν να εξαπλώνονται. Τα έχω δει πολλές φορές και σε πολλούς κήπους θα φυτρώσουν Hostas, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικοί.

Μεγάλη απάντηση: ελάφια & οικοδεσπότες.

νεαρό ελάφι στο λιβάδι
Γιατί το hosta είναι βρώσιμο. Τόσα ελάφια αρέσει να το τρώνε.

στο ελάφι αρέσει να το τρώει νεαρούς καλεσμένουςΤους αρέσει να τρώνε πολύ νεαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι λιγότερο πιθανό να καταναλωθεί από ποικιλίες με πυκνό φύλλωμα, όπως η ποικιλία Blue Hosta ‘Blue Angel’. Αυτό δεν αποτελεί πάντα εγγύηση. Ένα πεινασμένο ελάφι θα φάει σχεδόν τα πάντα. Τα ελάφια είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί. ανάλογα με την τοποθεσία σας

Εάν ο οικοδεσπότης σας φάει ένα ελάφι στις αρχές της άνοιξης, όταν είναι στα καλύτερά του, μην ανησυχείτε, θα μεγαλώσουν ξανά. Κόψτε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα και δώστε στον οικοδεσπότη ένα ποτό.

Στη συνέχεια, προσθέστε κομπόστ. Λατρεύω τα φυσικά εδαφοβελτιωτικά. που προέρχονται από ψάρια σε αντίθεση με τα χημικά Αυτό θα διατηρήσει τον οικοδεσπότη σας να μεγαλώνει και θα πρέπει να σταλούν νέοι βλαστοί.Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσω τις τεχνικές πρόληψης ελαφιών που περιγράφω παρακάτω.

Δυστυχώς, προς το τέλος της σεζόν τα ελάφια μπορεί να ροκανίσουν τον οικοδεσπότη. δεν θα μεγαλώσει ξανάΠοτίστε και γονιμοποιήστε καλά για να ανακάμψει και να αναπτυχθεί ξανά (και θα) την επόμενη σεζόν.

πώς να απωθήσεις τα ελάφια

Απάντησα τώρα στην ερώτηση σχετικά με τα ελάφια που τρώνε hosta. Τους αρέσει να τρώνε οικοδεσπότη και θα έρθουν στον κήπο σας ειδικά για να φάνε τον οικοδεσπότη σας. Αλλά αγαπάς τον οικοδεσπότη! Πού να πάτε από εκεί;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε τα ελάφια να εισέλθουν στον κήπο σας και να φάνε τα φυτά σας. Ορισμένες μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα από άλλες. μερικές φορές πρέπει συνδυάζουν μεθόδους και τροποποιήστε τη μέθοδο Δείτε ποια λύση λειτουργεί για εσάς και ξεκινήστε να πειραματίζεστε.

ξιφασκία & αντιστάθμιση

ελάφια που αναζητούν τροφή στον κήπο
όταν χτίζετε φράχτη γύρω από τον κήπο Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ψηλά για να κρατήσετε μακριά τα ελάφια.

Θα ξεκινήσω με ένα από τα πιο αποτελεσματικά. Αλλά είναι μια από τις πιο ακριβές και αυστηρές μεθόδους. Ο περίγυρος του κήπου με πύλες θα κρατήσει τα ελάφια έξω.

Μια άλλη επιλογή για περίφραξη να φυτέψεις φράχτηΘα χρειαστεί λίγος χρόνος και υπομονή. Αλλά τα αποτελέσματα είναι πανέμορφα.Δοκιμάστε cotoneaster, boxwood, ninebark ή πασχαλιές, που όλα είναι θάμνοι που τα ελάφια δεν τους αρέσει να τρώνε και μετατρέπονται εύκολα σε θάμνους.

Έχω δει και ξύλινους φράχτες με κενά που ταιριάζουν τεχνικά σε ελάφια. αλλά φυτεύονται κατά μήκος της εσωτερικής άκρης της βούρτσας μοναστικός Δηλητηριώδη πολυετή φυτά που δεν μιμούνται ελάφια Είναι ψηλά και φαίνονται καλά κατά μήκος του φράχτη.

προστατευτικό σπρέι

Κηπουρός που ψεκάζει φυτά ξενιστή
Υπάρχουν πολλά αμυντικά σπρέι που μπορείτε να αγοράσετε για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από τον οικοδεσπότη σας.

Μπορείτε να αγοράσετε σπρέι από το τοπικό σας κέντρο κηπουρικής για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από τον οικοδεσπότη σας Πασπαλίζουμε πάνω από τα hostas. και θα κρατήσει τα ελάφια μακριά Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι πρέπει να ψεκάζετε ξανά αφού βρέξει ή αφού εξαφανιστεί μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

ψεκαστήρας

σύστημα καταιωνιστήρων κήπου
Οι ψεκαστήρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα ελάφια έξω από τον κήπο σας. Ειδικά αν έχετε ανιχνευτή κίνησης.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν ακίνητο αυτόματο ψεκαστήρα. Το ελάφι ερχόταν να πιει νερό.Ήταν συχνά φοβισμένα ελάφιαΑλλά ένα πεινασμένο ελάφι που γνωρίζει το κόλπο του ψεκαστήρα σας δεν θα αποθαρρύνεται από λίγο νερό.

ζώο

Ο Μπέρνι, ο σκύλος πάνω από τον οικοδεσπότη.
Τα σκυλιά μπορούν να λειτουργήσουν ως φύλακες των φυτών του κήπου σας.

συγκεκριμένα, μικρός σκύλοςΈνα σκυλί που γαβγίζει που τρομάζει τα ελάφια. Σηματοδοτούν επίσης την περιοχή που είναι φυσικός αποτρεπτικός παράγοντας για τα αρπακτικά. Μπορεί να μην αρέσει στους γείτονές σας. Αλλά η οικοδέσποινα σας θα φαίνεται καλή.

σπιτικές θεραπείες

ανθρώπινες τρίχες
Το χτένισμα των μαλλιών σας είναι μια θεραπεία στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε τα ελάφια.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες στο σπίτι. Αποφάσισα να το χωρίσω σε μια κατηγορία. Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές δόσεις. Αν όμως έχεις προμήθειες και χρόνο Προσπαθήστε να κρατήσετε τα ελάφια έξω από τον κήπο σας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο. Αλλά είναι αλήθεια: τα ανθρώπινα μαλλιά αποτρέπουν τα ελάφια, γι’ αυτό μαζέψτε τα υπολείμματα τρίχας και πασπαλίστε τα στον οικοδεσπότη σας.

Μπορείτε να αγοράσετε γεύμα αίματος από το τοπικό σας κέντρο κήπου. Χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα. Βυθίζω τους βολβούς πριν φυτέψω για να κρατήσω μακριά τα κουνέλια και να τους δώσω ενέργεια. Ψεκάστε πάνω και γύρω από τον οικοδεσπότη σας, εφαρμόζοντας ξανά μετά από βροχή ή πότισμα/πότισμα.

Μπορείτε να βράσετε οποιοδήποτε μείγμα από αποσμητικά και να τα εμφιαλώσετε σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Στα ελάφια δεν αρέσουν οι έντονες μυρωδιές και αποφύγετε τις, ωστόσο, αυτή η θεραπεία απαιτεί επαναλαμβανόμενη χρήση.Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορείτε να βρείτε για σπιτικά αποσμητικά σπρέι.

Η επιλογή του Χόστα

Δυστυχώς, μερικές φορές μετατρέπεται σε μια χαμένη μάχη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ζείτε σε μια περιοχή με πολλά ελάφια. Αν ασχολείστε συνεχώς με κολίβρια στον κήπο σας και τα έχετε βαρεθεί, δοκιμάστε το. Φυτέψτε εναλλακτικές λύσεις για ξενιστέςΑυτά είναι ακόμα όμορφα φύλλα που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις. Αλλά τα ελάφια συχνά μένουν μόνα τους.

πνεύμονες

λουλούδια βαλσαμόχορτου
Αυτά τα όμορφα λουλούδια έχουν μια μη ελκυστική δομή για τα ελάφια. Έτσι είναι ασφαλή στον κήπο.
Επιστημονικό όνομα: πνεύμονες
 • Τύπος φυτού: πολυετές ποώδες φυτό
 • Γεωγραφική προέλευση: Ευρώπη και Δυτική Ασία
 • Μέγεθος φυτού: 6-12 ίντσες ύψος
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • σκληρότητα Ζώνες: 3-8

Το Lungwort είναι ένα πολυετές φυτό που ανθίζει νωρίς την άνοιξη. Έχει μικρά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας σε αποχρώσεις του ροζ και του μωβ. Πλήρης άνθιση μετά την ανθοφορία την άνοιξη. Είναι μεγάλα και πράσινα σαν φύλλα ξενώνα. Υπήρχαν σημεία που ήταν πιο ανοιχτόχρωμα από ό,τι έδιναν σημασία. πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά Τα ελάφια είδαν ότι τα ξεφτισμένα φύλλα δεν ήταν νόστιμα, έτσι τα άφησαν μόνα τους.

Μπέργκεν

μπεργκένια
Η τραχιά υφή των φύλλων Bergenia είναι αφιλόξενη για τα ελάφια.
Επιστημονικό όνομα: Μπέργκεν
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος φυτού: 1-3 πόδια
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος, Μερικός ήλιος
 • Ζώνες Ανθεκτικότητας: 5-8

Η Bergenia είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό που ευδοκιμεί στη σκιά. Συνήθως ονομάζεται αυτί του ελέφαντα λόγω των μεγάλων αυτιών του. Ανθίζει με μεγάλα ροζ άνθη στις αρχές της άνοιξης και είναι α όμορφη πράσινη μαγείακαθώς και οι οικοδεσπότες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα ελάφια δεν αγαπούν τα σκληρά, κολλώδη φύλλα.

κοραλλιογενείς χάντρες

Τα δισκία κοραλλιών είναι κόκκινα φύλλα.
Οι κοραλλιογενείς χάντρες είναι μια πολύχρωμη και όμορφη επιλογή για την καλλιέργεια οικοδεσπότη.
Επιστημονικό όνομα: εμείς
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Αμερική
 • Εργοστασιακό μέγεθος: 18″
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Ζώνες ανθεκτικότητας: 3 έως 9

Πάντα λέω ότι οι κοραλλιογενείς χάντρες είναι ο καλύτερος φίλος του οικοδεσπότη. Η μαγεία αυτού του χρωματιστού φύλλου έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων. Πράσινο, μωβ, κόκκινο και κίτρινο. για να αναφέρουμε μερικά Έχουν όμορφο τραχύ φύλλωμα που προσθέτει υφή και ενδιαφέρον στον κήπο που μοιάζει με οικοδεσπότη. Αλλά τα ελάφια συνήθως δεν επιλέγουν κοραλλιογενείς χάντρες ως σνακ. Ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά που αναπτύσσονται στη σκιά.

μπρόκολο

φύλλα ραβέντι στον κήπο
Παρά το γεγονός ότι το μπρόκολο είναι λαχανικό, μπορεί να καλλιεργηθεί ως καλλωπιστικό φυτό στον κήπο.
Επιστημονικό όνομα: ρούμι ραβέντι
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Αμερική
 • Μέγεθος δέντρου: 3 πόδια
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Ζώνες ανθεκτικότητας: 2 έως 6

Μπορεί να ακούγεται απροσδόκητο, αλλά με λένε Ραβέντι. φιλοξενεί τους φτωχούςΕίναι φθηνό, άφθονο και φυτρώνει γιγάντια πράσινα φύλλα που μοιάζουν πολύ με τον ξενιστή του. Τα ελάφια μπορούν να συλλέξουν δείγματα ραβέντι στις αρχές της άνοιξης όταν πρωτοεμφανιστούν. Αλλά όταν ωριμάσουν, τα φύλλα είναι δυσάρεστα για τα ελάφια. Το ραβέντι ταιριάζει καλύτερα σε κήπους με δροσερό κλίμα και μπορεί να καλλιεργηθεί σε σκιερές περιοχές.

τελικές σκέψεις

Ως κηπουροί, ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες φροντίζοντας τους κήπους μας. Τα παράσιτα είναι πάντα κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.Τα έντομα, τα σαλιγκάρια, οι σκίουροι και τα κουνέλια τρώνε πάντα τους κήπους μας. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης για να ανθίσουν τα πράγματα. Ήρθαν τα ελάφια να φάνε τη δουλειά μας και αποθαρρυνθήκαμε.

Ψάχνετε τρόπο να το κάνετε Αποτρέψτε τα ελάφια να φάνε τον οικοδεσπότη μας. Μπορεί να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί ανάλογα με την πείνα τους και άλλες διαθέσιμες πηγές τροφής. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε κάποιες μεθόδους ή συνδυασμούς. Εδώ είναι οι συνδυασμοί που αναφέρονται παραπάνω για να σώσετε με επιτυχία τους οικοδεσπότες σας. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *