Τι είναι το Hugelkultur; Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι στον κήπο Hugelkultur;

Τι είναι το Hugelkultur;  Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι στον κήπο Hugelkultur;

Τι είναι το Hugelkultur; Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι στον κήπο Hugelkultur;

Τα κρεβάτια Hukalkultur, γνωστά και ως υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου, προέρχονται από τη γεωργία της Ανατολικής Ευρώπης και της Γερμανίας. Τώρα χρησιμοποιείται ευρέως στην κηπουρική permaculture σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα πίσω από αυτή την αιωνόβια πρακτική είναι να μιμηθεί πώς διατηρείται το νερό σε ένα δασικό οικοσύστημα.Στο δάσος, τα πεσμένα δέντρα αποσυντίθενται αργά. Διατηρεί την υγρασία και παράγει γόνιμο έδαφος πλούσιο σε χούμο.

Εάν είστε νέοι στην έννοια του Godalcultur. Θα σας διδάξω τα βασικά για να φτιάξετε το δικό σας κρεβάτι Godalkultur. και τα οφέλη που μπορεί να φέρει αυτή η πρακτική στον κήπο σας.

Οφέλη Hugelkultur

Βασικά, το κρεβάτι Hukulkultur χρησιμεύει ως σύστημα κορμών, κορμών, κλαδιών και άλλων ξύλινων υλικών. Σχηματίστε ένα κρεβάτι Hoogkultur, το οποίο καλύπτεται με ένα στρώμα χώματος για να σχηματιστεί ένα ανάχωμα.

Αυτή η πρακτική έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Δημιουργεί γόνιμο έδαφος εμπλουτισμένο με σταθερό χούμο. (Η λιγνίνη σε αυτή τη λέξη δεν αποσυντίθεται γρήγορα.)
  • Καλύτερη συγκράτηση υγρασίας για μείωση της ανάγκης για συχνό πότισμα. (χρήσιμο σε περιοχές όπου η εξοικονόμηση νερού είναι σημαντική)
  • Είναι ένα σύστημα άροσης χαμηλού κόστους με υψηλά οφέλη στο έδαφος προστατεύοντας καλύτερα τους ωφέλιμους οργανισμούς.
  • Είναι απίθανο να πνιγούν.
  • Αυτό μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου καθώς η οργανική ύλη διασπάται πιο αργά και θερμαίνει ελαφρά το έδαφος.

Επομένως, αυτό το σύστημα είναι καλύτερο στο να μιμείται τη φυσική διαδικασία κομποστοποίησης. Δημιουργεί γόνιμο έδαφος που μπορεί να αλλοιωθεί ή να συμπιεστεί.

Τώρα γνωρίζετε τα οφέλη της κατασκευής υπερυψωμένων κρεβατιών κήπου. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι μόνοι σας.

Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι Hugekultur;

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να χτίσετε ένα κρεβάτι Hugelkultur. Μπορούν να κατασκευαστούν σε επίπεδο έδαφος ή σε χαντάκια και να διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη.Ωστόσο, τα βασικά είναι τα ίδια – φτιάξτε ένα σωρό κομποστοποίησης με καυσόξυλα, καλύψτε το με χώμα και φυτέψτε τους σπόρους σας.

Δείτε πώς φτιάχτηκε το βασικό μου κρεβάτι Hugalkultur:

Βήμα 1: Επιλέξτε τα συστατικά σας

Συλλέξτε κάθε είδους ξύλινα υλικά. Αυτό περιλαμβάνει κορμούς, ραβδιά και κλαδιά, σωρούς από φύλλα, κομπόστ, λίπασμα, χώμα, ροκανίδια, άχυρο και άλλα υλικά που μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Βήμα 2: Σκάψτε μια τάφρο ή σημειώστε ένα σημείο

Αποφασίστε εάν θέλετε να ξεκινήσετε το σωρό υπόγεια ή πάνω από το έδαφος. Οπως και να έχει Βεβαιωθείτε ότι το υπερυψωμένο κρεβάτι του κήπου είναι αρκετά στενό για να φτάσει στη μέση.

Οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το σχήμα, την τοποθεσία και τις προτιμήσεις σας.Το κρεβάτι σας Hugelkultur μπορεί να έχει ύψος ένα πόδι ή δύο πόδια ανάλογα με το αν θα χτίσετε το κρεβάτι κάτω ή πάνω από το πάτωμα.

Το κύριο πράγμα είναι να φτάσουμε στην ουσία του.

Βήμα 3: Δημιουργήστε τη Στοίβα

Κατά τη στοίβαξη, είναι προτιμότερο να ακολουθείτε τη μέθοδο «time stacking», που περιλαμβάνει την τοποθέτηση των νεότερων και παλαιότερων κορμών στο κάτω στρώμα. Για τη βάση, τα περισσότερα καταστρώματα χρησιμοποιούν σκληρό ξύλο.

Τα μαλακά ξύλα και τα κλαδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από σκληρά ξύλα. Καλύψτε με ένα στρώμα κομποστοποιήσιμων υλικών όπως ροκανίδια, σάπια φύλλα, άχυρο, αποκόμματα χόρτου, ένα λεπτό στρώμα κομπόστ και χρησιμοποιήστε χώμα ως τελευταίο στρώμα.

Βήμα 4: Φύτευση

Η στοίβα σας είναι τώρα έτοιμη. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους που θέλετε να καλλιεργήσετε στην κουλτούρα Huegal σας.

Αυτό συχνά οδηγεί στη δημιουργία υπερυψωμένων κρεβατιών κήπου. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, για παράδειγμα, τι είδους ξύλο πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Τι δέντρα μπορούν να φυτευτούν και διάλυμα τερμιτών

Τι είδους ξύλο χρησιμοποιείται για την Hugelkultur;

Ενώ μπορεί να σκέφτεστε ποια φυτά είναι καλά για το Hugalkultur σας, υπάρχουν μερικά που πρέπει να αποφύγετε και μερικά που θα πρέπει να επιλέξετε έναντι άλλων.

Το ανθεκτικό στη σήψη ξύλο όπως ο κέδρος πρέπει να αποφεύγεται. επίσης Αποφύγετε τα μαύρα καρύδια. Περιέχει έναν αναστολέα της ανάπτυξης των φυτών που ονομάζεται Zooclone, ο οποίος δεν διεγείρει την ανάπτυξη των φυτών.

Αποφύγετε θάμνους όπως βατόμουρο ή ξύλο που έχει υποστεί χημική επεξεργασία. Το ξύλο κερασιάς είναι επίσης ανθεκτικό στο σπάσιμο. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγεται επίσης.

Τα περισσότερα άλλα ξύλα θα λειτουργήσουν καλά. Όσο αποφεύγετε τον κέδρο, την καρυδιά, τη μαύρη ακρίδα και το κεράσι, το κρεβάτι σας hukulkultur θα είναι μια χαρά.

Τι μπορείτε να φυτέψετε σε ένα κρεβάτι; Hoogalkultur;

Από φαγητό μέχρι λουλούδια Μπορείτε να καλλιεργήσετε σχεδόν οτιδήποτε στη μεγάλη γλάστρα σας με φυτά. Μπορείτε να σπείρετε σπόρους ή να φυτέψετε σπορόφυτα. Και τα δύο μεγαλώνουν καλά

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε πολυετή φυτά όπως ραβέντι, σπαράγγια ή φράουλες. Τα ετήσια φυτά όπως οι πατάτες ή οι πιπεριές αναπτύσσονται επίσης καλά στα κρεβάτια Godalkultur.

Δημιουργήστε μια πολυπολιτισμική χωράφια χρησιμοποιώντας τα κρεβάτια Hugelkultur και καλλιεργήστε τα αγαπημένα σας βότανα, φαγητό ή λουλούδια.

Πώς να απαλλαγείτε από τους τερμίτες στα κρεβάτια Hukalkultur;

Τα δέντρα στο Hukalkuldur προσελκύουν υπόγειους τερμίτες που καταστρέφουν το ξύλο σε αποσύνθεση. Μόνο όταν βρίσκονται στο κρεβάτι Hugelkultur δεν κάνουν κακό, στην πραγματικότητα κάνουν καλό χώμα.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν επιτίθενται στο σπίτι σας. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Είναι σημαντικό να προστατεύετε το σπίτι σας από τους τερμίτες. Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε και τους γείτονές σας.

Κάντε τις απαραίτητες επισκευές και βάψτε ώστε οι τερμίτες να μην έχουν την ευκαιρία να στήσουν κατάστημα στο σπίτι σας.

Οι τερμίτες εξαλείφονται καλύτερα με τη χρήση νεονικοτινοειδών. Δυστυχώς, οι μέλισσες μπορούν επίσης να σκοτώσουν. Επομένως, είναι κατανοητό ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο Hugalkultur σε αυτά.

Μια φυσική εναλλακτική λύση είναι να ψεκάσετε το έδαφος με ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο λάδι neem ή να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λάδι neem και να φυτευτεί τυχαία σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι.

κάλυμμα

Τα κρεβάτια Hugelkultur ενδέχεται να απαιτούν λίγη προεργασία. Είναι όμως σχετικά χαμηλή συντήρηση και σας ανταμείβει με μια καταπληκτική συγκομιδή.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου έχουν πολλά οφέλη και είναι σπουδαία μαθήματα από τη φύση για τη δημιουργία εδάφους πλούσιου σε χούμο που προσθέτει γονιμότητα στον κήπο σας.

Όταν οι τερμίτες είναι πρόβλημα σε μεγάλους κήπους Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από τους τερμίτες από το σπίτι σας. πάρτε προληπτικά Φροντίστε το σπίτι σας από τερμίτες. Και μην περιμένετε μέχρι να γίνει πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *