Τι να κάνετε εάν ο κάκτος πεθαίνει από κάτω;

Why Is My Succulent Turning Yellow?

Τι να κάνετε εάν ο κάκτος πεθαίνει από κάτω;

Ο κάκτος σου πεθαίνει από τις ρίζες του; Αρχίζει να αναπτύσσεται οριζόντια ή τα φύλλα στεγνώνουν και πέφτουν ανομοιόμορφα; Μπορεί να πεθάνει από κάτω. Μία από τις πιο τρομακτικές στιγμές για τους κηπουρούς κάκτων είναι να παρατηρήσουν ότι ο κάκτος σας πεθαίνει από τις ρίζες. Καλή τύχη αν ενεργήσετε γρήγορα. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να σωθούν ζωές.

για κάποιο λόγο Ο κάκτος κινείται από κάτω προς τα πάνω. Δεν στεγνώνουν απλά. Κυριολεκτικά μαραίνονται όταν οι ρίζες σαπίζουν. Μερικές από τις αιτίες αυτού του αργού θανάτου οφείλονται στο υπερβολικό πότισμα. κακή αποστράγγιση του εδάφους ή ασθένειες και παράσιτα για να καταστρέψουν το πότισμα, τη λίπανση, τη μετακίνηση σε νέες γλάστρες Και η αφαίρεση των σάπιων περιοχών είναι μερικοί τρόποι για να σώσετε έναν μαρασμένο κάκτο.

Αυτό το άρθρο εξετάζει πιθανούς λόγους για τους οποίους ο κάκτος σας θα πεθάνει από κάτω. και σας βοηθά να ξέρετε τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Αιτίες θανάτου κάκτων από κάτω

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου ενός κάκτου από τη βάση του.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου της ρίζας του κάκτου. Η αλόη βέρα τείνει να αποθηκεύει νερό στο στέλεχος. Και όταν είναι πολύ στεγνό, θα μαραθεί σαν δαμάσκηνο. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος λόγος που ένας κάκτος μοιάζει με δαμάσκηνο.

Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σήψη των ριζών, η οποία τελικά θα σκοτώσει το φυτό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερχείλιση σε μια περιοχή. Με αυτό το στάσιμο νερό, οι ρίζες αρχίζουν τελικά να αναπτύσσονται οριζόντια και να υγραίνονται, οδηγώντας σε αποσύνθεση. Είναι καλύτερο να θάψετε τον κάκτο στο χαλίκι για να στραγγίσει το νερό.

Εάν ο κάκτος σας πεθαίνει στις ρίζες Είναι πιθανό να ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας.

έναρξη της νόσου

Εάν ο κάκτος σας είναι ένα καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι σας Μπορεί να υποφέρουν από σήψη των ριζών. Δεδομένου ότι η μόλυνση εμφανίζεται στις ρίζες, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι λάθος αμέσως. Τα φύλλα μπορεί να μαραθούν για άγνωστους λόγους. Και ακόμα κι αν τα φυτά σας φαίνονται νεκρά από έλλειψη νερού, Αλλά μπορεί να είναι μια αργή ασθένεια.

Εάν ο κάκτος σας είναι σε εξωτερικό χώρο Η αιτία μπορεί να είναι μια μυκητιακή ασθένεια. Αυτό διατηρεί τις ρίζες μαλακές και τρυφερές καθώς σαπίζουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτό το είδος μόλυνσης είναι να διατηρήσετε τους κάκτους σας όσο το δυνατόν πιο στεγνούς, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών.

επιθέσεις παρασίτων και εντόμων

Υπάρχουν χιλιάδες έντομα που λατρεύουν να τρώνε κάκτους. Κυριότερος ανάμεσά τους είναι ο αλευρώδης. Αυτά δεν είναι πραγματικά έντομα. Είναι ένα είδος ζυγαριάς που τρέφεται με τις ρίζες και τους μίσχους ενός κάκτου αντί να ρουφάει το χυμό του. Μοιάζει με λευκό βαμβάκι τριγύρω. κάκτος Και συχνά υπάρχουν καφέ ή μαύρα στίγματα στον κορμό.

Επιπλέον, σε ορισμένα είδη σαλιγκαριών και γυμνοσάλιαγκων αρέσει να κόβονται σε κάκτους. Αυτοί οι τύποι μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Ειδικά αν το φυτό είναι έξω.

κακή αποστράγγιση

Εάν ο κάκτος σας φυλάσσεται σε δοχείο με μικρές οπές αποστράγγισης Θα βραχεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και θάνατο από κάτω.

Όταν ποτίζετε τον κάκτο Θα παρατηρήσετε ότι η περίσσεια νερού κατακάθεται στον πάτο του δοχείου αντί να στραγγίζει. Εάν δείτε ένα δαχτυλίδι με νερό στο κάτω μέρος του δοχείου μετά το πότισμα Τώρα ήρθε η ώρα να επανατοποθετήσετε τον κάκτο και να χρησιμοποιήσετε έναν με καλύτερη αποστράγγιση.

Η χρήση ενός δοχείου χωρίς τρύπα στον πυθμένα θα έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή αποστράγγιση και θα προκαλέσει τον θάνατο του κάκτου από το κάτω μέρος.

Πώς να βοηθήσετε έναν κάκτο που πεθαίνει από κάτω

Αρκεί ο κάκτος σου να μην πεθάνει. Μπορείτε ακόμα να το διατηρήσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε τη συλλογή κάκτων σας. συμπεριλαμβανομένης της βασικής και προχωρημένης εκπαίδευσης

επανεκκίνηση

Μερικές φορές ένας ετοιμοθάνατος κάκτος μπορεί να διατηρηθεί με την αναφύτευση του σε υγιές έδαφος. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο μείγμα γλάστρας που δεν περιέχει βιολογικά συστατικά. Δεν θέλετε κανένα βακτήριο ή ασθένεια να εξαπλωθεί στις ρίζες.

όταν μετακινείτε φυτά σε γλάστρες https://transparentpharmacy.net Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο ή η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη ώστε το νερό να στραγγίζει εύκολα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας έχει καλές τρύπες αποστράγγισης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε έναν κάκτο να πεθαίνει στις ρίζες του είναι να τον τοποθετήσετε σε γλάστρα.

Γονιμοποιήστε σωστά τον κάκτο σας

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα λίπασμα αλόης βέρα για τα φυτά της ερήμου, καθώς αυτά τα λιπάσματα είναι πιο ισορροπημένα. Μπορείτε να ψεκάζετε τα φυτά σας με ένα βιολογικό ψεκασμό φυλλώματος χαλκού κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα ταΐζοντας τα φυτά σας και μειώνοντας τον αριθμό των εντόμων που προσελκύονται από αυτό.Επίσης, φροντίστε να μην κάνετε υπερβολική λίπανση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν πρόκειται να ποτίσετε τον κάκτο σας.

Απαλλαγείτε από τα έντομα και τα σαλιγκάρια.

Αν δείτε άσπρες μπάλες από βαμβάκι γύρω από το φυτό σας, μοιάζουν με χνούδι. Έχετε αλευρώδη που ριζώνουν. Όχι μόνο αντιαισθητικό Αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τον κάκτο σας. για να απαλλαγούμε από τα έντομα Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με οινόπνευμα ή ένα κομμάτι βαμβάκι για να σκουπίσετε τα αυγά. μαζί με οποιαδήποτε άλλη απόδειξη μπορείτε να βρείτε.

Σταματήστε να ποτίζετε υπερβολικά τον κάκτο σας.

Αυτό είναι ένα προφανές κόλπο. Αλλά καλύτερα να το αναφέρω εδώ. Μην ποτίζετε υπερβολικά τον κάκτο σας. Είναι αλήθεια ότι κατά την ξηρή περίοδο Ο κάκτος θα χρειαστεί περισσότερο νερό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα.Νερό τους πιο δροσερούς μήνες. και όταν ποτίζεις τα φυτά Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι τελείως στεγνό πριν το ξαναποτίσετε.

καθαρίστε τον κάκτο σας

όχι μόνο φαίνεται καλό Αλλά θα βοηθήσει επίσης να αποτρέψετε τα έντομα από το να φάνε τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα για να σκουπίσετε τη βρωμιά. για φυτά εξωτερικού χώρου Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων και μικρή ποσότητα νερού για να απαλλαγείτε από τα σφάλματα που είναι προσκολλημένα στον κάκτο.

Αφαιρέστε το σάπιο μέρος.

Εάν ο κάκτος σας είναι πολύ μακριά Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα νεκρά μέρη του φυτού. Μπορείτε να τα κόψετε με κοφτερό ψαλίδι. Ή χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να τραβήξετε τα ευαίσθητα μέρη. Το να κόψετε τα σάπια μέρη θα επιτρέψει στον υγιή ιστό να αναπτυχθεί γύρω από τις άκρες του, αρκεί να είστε προσεκτικοί σε αυτό. Δεν θα καταστρέψετε άλλα μέρη. του εργοστασίου σας

ρυθμίστε το ηλιακό φως και τη θερμοκρασία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε τον κάκτο σας να ανακάμψει είναι να ρυθμίσετε το φως και τη θερμοκρασία που δέχεται. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το φυτό σε μέρος που να δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Το χειμώνα, ανάψτε τον κάκτο ως πηγή τεχνητών ακτίνων UV. Επίσης, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία μεταξύ 50ºF και 80ºF.

Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας παίρνει αρκετό ηλιακό φως για να αποτρέψετε το θάνατο των ριζών.

FAQ

Μπορείτε να σώσετε τον ετοιμοθάνατο κάκτο;

Αν ο κάκτος σας πεθαίνει από κάτω Μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Το κλειδί για τη διατήρηση του φυτού σας είναι να ξαναφυτέψετε τον κάκτο σας και να τον φροντίσετε μέχρι να αναζωογονηθεί. αν γίνει σωστά Ο κάκτος σας θα επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες ή λιγότερο.

Πρέπει να ποτίσω έναν κάκτο που πεθαίνει;

Μπορείτε επίσης να σώσετε έναν κάκτο που πεθαίνει ποτίζοντας τον. αλλά πριν το κάνουμε Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό και ότι ο κάκτος παίρνει αρκετό ηλιακό φως.

Αν δεν πρόκειται να περάσετε λίγο χρόνο με τον κάκτο. Σκεφτείτε να το τοποθετήσετε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία όπου δεν υπάρχει βροχή. Το νερό δεν φτάνει στο χώμα και το σκοτώνει.

Πρέπει να γονιμοποιήσω έναν κάκτο που πεθαίνει;

Εάν πρόκειται να ποτίσετε τον κάκτο αφού παρατηρήσετε ότι αρχίζει να πεθαίνει. Περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν δώσετε στα φυτά σας θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα δώσει χρόνο στις ρίζες να συνέλθουν από την πρώτη θανάτωση. Αυτό επιτρέπει στις ρίζες να απορροφούν θρεπτικά συστατικά από το κομπόστ.

Τι να κάνω με έναν νεκρό κάκτο;

Εάν ο κάκτος σας είναι πολύ μακριά για να ανακάμψει Υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε. Εάν έχετε πράσινο αντίχειρα Μπορείτε να δοκιμάσετε να πάρετε ένα κομμάτι από ένα υγιές μέρος του φυτού και, εάν είναι επιτυχές, να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο μέρος. Μπορείτε να ξεθάψετε τις ρίζες και να τις τοποθετήσετε στη γλάστρα.

συνοψίζω

Η αλόη βέρα μπορεί να ζήσει σε διάφορα περιβάλλοντα. Αλλά μπορούν εύκολα να πεθάνουν. Ο κάκτος είναι ένα ανθεκτικό φυτό. Και αρκεί να προσέχετε να προσαρμόσετε τις ανάγκες τους καθώς μεγαλώνουν με τον καιρό. Ο κάκτος σας θα ζήσει ευτυχισμένος για πολλά χρόνια χωρίς την παρέμβασή σας.

Αλλά όταν η υγεία του κάκτου σας αρχίζει να μειώνεται. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναζωογονήσετε και να ζωντανέψετε τον κάκτο. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι ο κάκτος σας μεγαλώνει στο σωστό περιβάλλον. πότισμα την κατάλληλη στιγμή και αφαιρέστε τα νεκρά μέρη του δέντρου Αρκεί να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος όταν φροντίζετε έναν κάκτο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *