Τι τύπο κάκτου πρέπει να πάρετε;

What kind of cactus live in the desert?

Τι τύπο κάκτου πρέπει να πάρετε;

Είστε νέοι στην κηπουρική κάκτων και αναρωτιέστε ποιος τύπος κάκτου είναι καλύτερος για το σπίτι σας; Πρέπει να καταλάβετε ότι ο κάκτος είναι ένα εύκολο φυτό στην καλλιέργεια. χαμηλή συντήρηση Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να μάθετε πριν αποφασίσετε ποιος τύπος κάκτου θα λειτουργήσει καλύτερα στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους κάκτων. ανάγκες φροντίδας Συνθήκες και μέγεθος ανάπτυξης Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε στον κάκτο σας, όπως λουλούδια, φύλλα ή φυτόμορφη ανάπτυξη. Φροντίστε να επιλέξετε έναν κάκτο που είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να φροντιστεί.

Είστε έτοιμοι να επιλέξετε ένα είδος κάκτου για να φέρετε στο σπίτι; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν παίρνετε έναν κάκτο για το σπίτι σας.

Γνωρίστε τους διαφορετικούς τύπους κάκτων

Πριν αποφασίσετε για τον τύπο του κάκτου που θέλετε να μεγαλώσετε. Αφιερώστε χρόνο για να δείτε τις ποικιλίες. προϋπάρχουσα Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη κάκτων διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η οικογένεια περιλαμβάνει κάκτους που αναπτύσσονται σε διάφορα κλίματα. συμπεριλαμβανομένου του κάκτου της ερήμου κάκτος στο τροπικό δάσος Κάκτος που αναπτύσσεται σε υγρές και ημίυγρες περιοχές. και κάκτοι που αναπτύσσονται σε υποτροπικές περιοχές, όπως ο κάκτος των Χριστουγέννων.

Οι κάκτοι χωρίζονται σε οικογένειες όπως Cereus, Euphorbia, Lophophora, Reputia και Peresciopsis.Μερικοί μεγαλώνουν πολύ ψηλά, όπως το saguaro. Μερικά είδη έχουν πολύ πλατιά φύλλα και άλλα έχουν πολύ λεπτά φύλλα. Άλλα είδη είναι πιο στρογγυλά και πιο κοντά, όπως ο κάκτος με μπαλόνι ή το μπλε βαρέλι. Συστάδες κάκτων, όπως το Ladyfinger και το Mexican Torch.

Μερικοί κάκτοι μεγαλώνουν τόσο ψηλά όσο το saguaro. ενώ μερικά είναι πιο κοντά

Θέλετε έναν κάκτο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου;

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πού θα ζήσει ο κάκτος και πόσο μεγάλο θέλετε να είναι ο κάκτος. Εάν ο κάκτος θα είναι σε εξωτερικό χώρο Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο και δυνατό φυτό. Αν είναι φυτό εσωτερικού χώρου Μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο φυτό που φαίνεται υπέροχο σε ένα μικρό χώρο.

Μερικά από τα μεγαλύτερα είδη κάκτων που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους περιλαμβάνουν τον κάκτο σκαντζόχοιρου ουράνιου τόξου. Κάκτος με πόδι ελέφαντα και Parodia elata που καλλιεργούνται πολύ εύκολα αν τους δώσετε αυτό που χρειάζονται. Το καλύτερο πράγμα για αυτούς τους τύπους κάκτων είναι ότι δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από εσάς. Αναπτύσσονται μόνα τους όταν φυτεύονται στον κήπο σας ή κάπου έξω.

Μπορούν επίσης να μεγαλώσουν πολύ ψηλά. Για παράδειγμα, ο κάκτος του σκαντζόχοιρου ουράνιου τόξου μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια ψηλά. Ορισμένα φυτά έχουν ακόμη και λουλούδια. Μερικά είδη είναι γνωστά από τους μίσχους τους. που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε χειροτεχνίες ή διακοσμητικά.

κάκτος εσωτερικού χώρου

Αν σας αρέσει κάτι μικρό και κομψό. Επιλέξτε έναν κάκτο Parodia gracilis Whipley, ο οποίος μπορεί να φτάσει τις τέσσερις ίντσες. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους μένουν σε διαμερίσματα ή σπίτια με περιορισμένο χώρο. Η μόνη φροντίδα που πρέπει να προσφέρετε είναι λίγο ηλιακό φως ή τεχνητό φως και κλάδεμα.

Κάνουν εξαιρετικές προσθήκες στο γραφείο σας, ακόμη και στο τραπέζι του σαλονιού σας, επειδή φαίνονται τόσο όμορφα. Άλλοι κάκτοι εσωτερικού χώρου Άλλα καλά φυτά για να καλλιεργήσετε στην αυλή σας είναι ο κάκτος του ουράνιου τόξου, ο Oreocereus gracilis, ο σκαντζόχοιρος κάκτος και ο Barodia porcicactus.

Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος του εσωτερικού σας έχει αρκετό ηλιακό φως ή τεχνητό φως.

Πώς είναι η τοποθεσία και το κλίμα σας;

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μέρος που τοποθετείτε τον κάκτο είναι κατάλληλο για να αναπτυχθεί. Πρέπει να ξέρετε αν αντέχει τη ζέστη το καλοκαίρι και να μην καταστραφεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Μερικά από αυτά τα δέντρα είναι πολύ ευαίσθητα στον παγετό. Φροντίστε λοιπόν η περιοχή που φυτεύετε να μην είναι πολύ κρύα. Μην ανησυχείτε για το πότισμα του κάκτου σας. Απαιτείται το πολύ ένα πότισμα κάθε δύο μήνες.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν θα ευδοκιμήσουν όλοι οι κάκτοι στο συγκεκριμένο κλίμα σας. Ορισμένα είδη μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε. Αλλά ορισμένα είδη απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. πριν φυτέψετε στον κήπο σας Είναι καλύτερο να ερευνήσετε τον τύπο του κάκτου που θέλετε να καλλιεργήσετε προκειμένου να παρέχετε κατάλληλο καταφύγιο από τη βροχή και το φως του ήλιου.

φυτεύτηκε για διακόσμηση;

Προσπαθείτε να προσθέσετε ομορφιά και χαρακτήρα στο σπίτι σας με κάκτους; Αν ναι, μην ανησυχείτε να το τοποθετήσετε σε έναν μικρό χώρο όπως το γραφείο ή το σαλόνι σας. Ο κάκτος Barodia Whipley μπορεί να φτάσει σε ύψος 6 ίντσες και είναι ένα πολύ ελκυστικό διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου. Το γραφείο σας δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι το τραπέζι είναι πολύ μεγάλο.

Ένας άλλος υπέροχος κάκτος που θα προσθέσει γοητεία και ομορφιά στο σπίτι σας είναι οι εορταστικοί κάκτοι όπως ο κάκτος του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Αυτοί οι κάκτοι παράγουν όμορφα λουλούδια που διαρκούν λίγες μέρες πριν μαράσουν. Είναι δημοφιλείς γιατί τα λουλούδια τους θυμίζουν στους ανθρώπους την άνοιξη. Φέρνει συναισθήματα ελπίδας, ευτυχίας, ζωής και αναγέννησης.

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος είναι μια καλή επιλογή εάν καλλιεργείτε κάκτους για διακόσμηση.

Σκεφτείτε να φυτέψετε κάκτους σε διαφορετικές εποχές ανθοφορίας για να τους κρατήσετε ανθισμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα και ομορφιά στο σπίτι σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα όμορφο εσωτερικό τοπίο χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένα είδη κάκτων μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν ανθίσουν. Υπάρχουν κάποια είδη που αναπτύσσονται μόνο υπόγεια. Ορισμένα είδη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν. αλλά όταν ανθίζει Επίσης, ορισμένα είδη ανθίζουν μόνο τη νύχτα, όπως ο Cereus και η Queen of the Night.

Έχετε παιδιά και κατοικίδια;

αν είσαι γονιός Θα ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μάθετε στο παιδί σας τη διαφορά μεταξύ φυτών και ζώων. Μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά στο σπίτι για να μάθουν για τη φύση. αλλά συγχρόνως Δεν θέλετε να τρώνε ή να παίζουν με κάκτους στον κήπο σας.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να καλλιεργήσετε φραγκόσυκο κάκτο και να τους διδάξετε τη διαφορά μεταξύ επιβλαβών και αβλαβών φυτών. Αυτά τα αγκάθια εμποδίζουν τα παιδιά να τα αγγίξουν, ώστε να μην κάνουν κακό στον εαυτό τους με αυτόν τον κάκτο. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν πασχαλινός κάκτος Χριστουγεννιάτικος Κάκτος και Perescia rosoides Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τους κάκτους με σαρκώδες ή μεμβρανώδες εσωτερικό, όπως το Echinopsis Belenii.

Μην ξεχνάτε το κατοικίδιό σας. Μπορεί να ενδιαφέρονται να φάνε κάκτους στον κήπο σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε έναν κάκτο που δεν είναι τοξικός για τα ζώα. Για παράδειγμα, η αλόη Perescia angustifolia είναι ένα μη υδρόβιο φυτό που είναι μη τοξικό και δεν θα ερεθίσει το δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας όταν καταποθεί.

Σκεφτείτε έναν κάκτο φιλικό προς τους αρχάριους.

Αν και οι κάκτοι είναι εύκολο να φροντίσουν τα φυτά, Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τα καλύτερα φυτά για αρχάριους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με τα φυτά και τον εξωραϊσμό. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαθαίνοντας πώς να αναγνωρίζετε διαφορετικά είδη και ποικιλίες κάκτων. Έτσι ξέρετε ποιος τύπος κάκτου είναι κατάλληλος για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

όταν φυτεύετε έναν νέο κάκτο Εξετάστε τις ποικιλίες που είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Είναι ήδη απογοητευτικό όταν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια καλλιεργώντας τα φυτά σας. Και μετά από λίγο πέθαναν. Επιλέξτε μια ποικιλία κάκτων με αργό ρυθμό ανάπτυξης. Για να μην χάνετε πολύ χρόνο φροντίζοντας τους κάθε μέρα.

Αν είσαι αρχάριος Σκεφτείτε να αναζητήσετε έναν κάκτο χαμηλής συντήρησης, όπως ο κάκτος του φεγγαριού.

Οι περισσότεροι κάκτοι αναπτύσσονται στην έρημο. Επειδή μπορεί να αντέξει μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς βροχή, λίγη ηλιακή ακτινοβολία και ακραίες θερμοκρασίες. Είναι ανθεκτικά φυτά που απαιτούν πολύ λίγη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους. Εάν αποφασίσετε να φέρετε αυτό το είδος κάκτου στο σπίτι σας. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι κάτοικοι της ερήμου δεν είναι καλή επιλογή για αρχάριους.

Το πιο σημαντικό Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε και να κατανοήσετε τον τύπο του κάκτου που θέλετε να μεγαλώσετε. Μάθετε για τις απαιτήσεις συντήρησης. Τι να περιμένετε από αυτούς τους όρους Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το τοπίο σας και άλλα απαραίτητα

FAQ

Μπορείτε να καλλιεργήσετε όλα τα είδη κάκτων στο σπίτι;

Εξαρτάται από τον τύπο του κάκτου. Μπορείτε να φέρετε αυτούς τους κατοίκους της ερήμου στη σκιά και να τους καλλιεργήσετε στον κήπο σας.Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα κοινά είδη κάκτων σήμερα καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Η καλλιέργεια κάκτων στο σπίτι δεν είναι δύσκολη. Λάβετε υπόψη ότι απαιτούν διαφορετικούς τύπους περιβάλλοντος.Για παράδειγμα, οι επιφυτικοί κάκτοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε υγρές συνθήκες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων του φυτού και σήψη των ριζών.

Ανθίζουν όλοι οι κάκτοι;

Ο κάκτος μπορεί να ανθίσει όμορφα από καιρό σε καιρό. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία που περνούν και συμβαίνει στο τέλος του κύκλου ζωής τους.Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι οι κάκτοι να ανθίσουν ταυτόχρονα. Ορισμένα είδη μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 20 χρόνια για να ανθίσουν στη φύση. ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες ή και αιώνες για να ανθίσουν. Το πόσο συχνά βλέπετε έναν κάκτο να ανθίζει εξαρτάται από το πόσο καλά τον μεγαλώνετε.

Υπάρχει δηλητηριώδης κισσός;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάκτοι που έχουν θανατηφόρες τοξίνες στο σώμα τους.Το Guanacaste, για παράδειγμα, και άλλα είδη του Νέου Κόσμου συχνά περιέχουν τοξικό χυμό, που μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία, ακόμη και θάνατο στα ζώα που τον καταπίνουν. Ο πιο κοινός δηλητηριώδης κάκτος, το γένος Opuntia, είναι αιχμηρός και εύκολα αναγνωρίσιμος από τις ράχες του. Εάν έχετε κατοικίδια Προσέξτε να μην φέρετε αυτούς τους κάκτους στο σπίτι σας.

συμπέρασμα

Ο κάκτος είναι ένα εξαιρετικό φυτό για εισαγωγή στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό σας κήπο. αλλά για να μεγαλώσουν Πρέπει να τα φροντίζετε σωστά. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, σκεφτείτε την ασφάλειά τους όταν μεγαλώνετε μερικούς κάκτους. Επιλέξτε έναν κάκτο που δεν είναι τοξικός για τα ζώα και είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν Bereskia angustifolia ή Echinopsis cactus.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *