Φροντίδα φυτών Alocasia | Πώς να φροντίσετε την Αλοκασία σας

Alocasia Black Velvet

Φροντίδα φυτών Alocasia | Πώς να φροντίσετε την Αλοκασία σας

Alocasia Black Velvet

Η ισχυρή Alocasia είναι γνωστή για το εντυπωσιακό φύλλωμά της και είναι ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει πλατιά φύλλα και είναι πολυετές. Το κάνει μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή φυτών σε γλάστρες.

Η αλοκασία έχει τις ρίζες της στις τροπικές περιοχές, με καταγωγή από χώρες κατά μήκος του ισημερινού. Προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια φυτών με πολλά διαφορετικά είδη αλοκασίας που απαντώνται σε όλο τον κόσμο.

Οι αλοκασίες θεωρούνταν πάντα ως εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικά από αυτά τα καταπληκτικά φυτά έχουν κερδίσει εντυπωσιακά βραβεία κηπουρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αλοκασίες χρησιμεύουν ως γλυκά για το σπίτι από το baby boom της δεκαετίας του ’50. Αυτά τα μυθικά φυτά είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε μια ρετρό ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν συντήρηση και η Αλοκασία δεν αποτελεί εξαίρεση. Χρειάζονται άφθονο φως. αρκετό νερό και φύτευση ή κλάδεμα από καιρό σε καιρό

Πώς μπορείτε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι η Alocasia σας ευδοκιμεί; Λάβετε την καλύτερη δυνατή θεραπεία διαβάζοντας αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο φροντίδας της αλοκασίας.

Προέλευση του φυτού Alocasia

Το Alocasia είναι ένα γένος της οικογένειας των Araceae Αυτή η ποικιλόμορφη οικογένεια αποτελείται από ποώδη φυτά. Συνήθως παράγουν λουλούδια με τη μορφή ταξιανθίας γνωστής ως spadix.Η δομή αυτού του λουλουδιού μοιάζει με κρίνος άρωμα.

Οι αλοκασίες παράγουν άνθη, αλλά είναι πολύ σπάνια και όταν το κάνουν. Είναι επίσης πολύ εύθραυστο.Τα λουλούδια της αλοκασίας κρύβονται συχνά ανάμεσα στα πλατιά φύλλα.

Τα πλατιά φύλλα της Alocasia μπορούν να σχηματίσουν σχήμα αιχμής βέλους ή καρδιάς, ανάλογα με την ποικιλία. Τα φύλλα της Alocasia μπορούν να αυξηθούν σε περισσότερα από δύο πόδια. Η Alocasia macrorhiza έχει μεγάλα φύλλα μήκους έως και τέσσερα πόδια.

Η αλοκασία βρίσκεται στην υποτροπική Ασία και στην ανατολική Αυστραλία.Η αλοκασία συνήθως αναπτύσσεται στο έδαφος σε τροπικά περιβάλλοντα. Είναι φυτά με ριζώματα – που σημαίνει ότι αναπτύσσονται από ρίζες που μοιάζουν με βολβούς.

Η αλοκασία έχει ιστορία να παρασκευάζεται ως φαγητό. Οι κάτοικοι του Ισημερινού τρώνε ρίζες Alocasia για περίπου 28.000 χρόνια.Μόνο ορισμένοι τύποι ριζών Alocasia είναι εδώδιμοι. ενώ ορισμένα είδη θεωρούνται δηλητηριώδη.

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Αλοκασία ήταν το κυρίαρχο καλλωπιστικό φυτό στα δυτικά νοικοκυριά. χρησίμευσε ως κομβικό σημείο για πολλά σαλόνια εκείνη την εποχή.

Ποικιλίες αλοκασίας

Με περισσότερες από 100 ποικιλίες αλοκασίας, η επιλογή της σωστής μπορεί να είναι δύσκολη.

Υπάρχουν 79 γνωστά είδη Alocasia που βρίσκονται στον εγγενή βιότοπό τους. Αυτές είναι οι περισσότερες από τις αυθεντικές ποικιλίες Alocasia που μπορείτε να αγοράσετε καθώς τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι υβρίδια ή πρωτότυπες ποικιλίες.

Αν ψάχνετε για φυτά στο σπίτι σας που μπορείτε να φάτε. Λοιπόν, δεν έχετε τύχη. Τα είδη αλοκασίας που καλλιεργούνται ως φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι βρώσιμα.

Αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που οι φίλοι σας Οι κηπουροί σας μπορούν να είναι περήφανοι.Το Alocasia είναι η τέλεια απάντηση. Στην πραγματικότητα, δύο ποικιλίες αλοκασίας βραβεύονται για τους άξιους κήπους τους: το αυτί ελέφαντα του Αμαζονίου και η πολύχρωμη αλοκασία.

Ο ροζ δράκος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες καθώς τα ανοιχτό ροζ μίσχοι και οι λευκές φλέβες συμπληρώνουν το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων.

Το Alocasia poly είναι το πρωτότυπο trendsetter. Αυτό το δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου μοιάζει με τις σκαλισμένες στο χέρι γραμμές σε μια αφρικανική μάσκα. εξ ου και το προσωνύμιο African Mask Alocasia.

Φρέσκα φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες στο περβάζι στο φως του ήλιου.
Alocasia amazonica Bali Elephant Ear

Οδηγίες φροντίδας Alocasia

Όταν ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο φυτό σε γλάστρα με εντυπωσιακή εμφάνιση, το Alocasia σας έρχεται στο μυαλό.

Ωστόσο, η ιδιοκτησία αυτών των εργοστασίων συνεπάγεται πολλές ευθύνες. Και θα χρειαστείτε συνεχή συντήρηση. Σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθείτε.

Τι είδους έδαφος χρειάζεται η Alocasia;

Τα φυτά αλοκασίας ευδοκιμούν σε υγρό έδαφος που στραγγίζει καλά και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να φαίνεται ότι απαιτεί πολύ χώμα. Αλλά ο μέσος κηπουρός έχει πολλές επιλογές.

Το καλύτερο έδαφος για την αλοκασία είναι το κομπόστ ή το χώμα για γλάστρες. Αυτός ο τύπος εδάφους είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. καλή αποστράγγιση και διατηρούν καλά την υγρασία Να θυμάστε ότι η γλάστρα σας πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο.

Μπορείτε να καλύψετε τον πάτο της κατσαρόλας με κοκοφοίνικα ή βρύα παντζαριού αν θέλετε. Αυτό λέγεται ότι βελτιώνει την αποστράγγιση των φυτών σας σε γλάστρες.

Η Αλοκασία χρειάζεται το φως του ήλιου;

Η αλοκασία απαιτεί πολύ έντονο έμμεσο φως. Δεν πρέπει να τοποθετείται σε άμεσο ηλιακό φως γιατί μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Βεβαιωθείτε ότι το μέρος που τοποθετούνται είναι καλά φωτισμένο διαφορετικά η Αλοκασία σας δεν θα μεγαλώσει. Το ανεπαρκές φως είναι επικίνδυνο για την αλοκάσια.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν LED για να αυξήσουν τη φωτεινότητα. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα LED σας είναι αρκετά μακριά από τα φυτά.

Όλα είναι λογικά αν σκεφτείτε το φυσικό τους περιβάλλον.Οι αλοκασίες αναπτύσσονται σε δάπεδα τροπικών και υποτροπικών δασών κάτω από το φύλλωμα άλλων φυτών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρουν άμεσο ηλιακό φως.

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε την αλοκάσια σας σε εξωτερικούς χώρους Βεβαιωθείτε ότι είναι κρυμμένο κάτω από ένα άλλο δέντρο. Αυτό εξασφαλίζει έμμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να ποτίσετε την Αλοκασία;

Αρχικά, υπολογίστε τις ανάγκες ποτίσματος της αλοκασίας σας.Αν το πάνω 25% του εδάφους είναι ξηρό, τα φυτά σας χρειάζονται πότισμα. Πόσο νερό είναι αρκετό; Ποτίστε μέχρι να το δείτε να βγαίνει από την οπή αποστράγγισης.

Είναι σαφές ότι οι αλοκασίες προτιμούν ελαφρώς ξηρά εδάφη, ωστόσο προτιμούν και υγρά περιβάλλοντα. Η απάντηση σε αυτό το φυτικό αίνιγμα; Μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάζετε συχνά το Alocasia.

Φροντίστε να ρίξετε το περιττό νερό από το πιατάκι.Στις αλοκασίες δεν αρέσει να είναι υπερβολικά κορεσμένοι. Είναι επιρρεπείς σε σήψη των ριζών και μυκητιασικές λοιμώξεις εάν παραμείνουν υδαρείς για πολύ καιρό.

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για την Αλοκασία;

Η βέλτιστη θερμοκρασία για την καλλιέργεια της Αλοκασίας είναι 65 – 85 βαθμοί. Κατά γενικό κανόνα, διατηρείτε την αλοκάσια να αναπτύσσεται πάνω από 60 βαθμούς.

Μπορείτε να τοποθετήσετε θερμάστρες γύρω του. Alocasia για να βοηθήσει με υψηλές θερμοκρασίες Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα δίσκο με βότσαλα γύρω από το φυτό. Ένας συνδυασμός θερμαντήρα και δίσκος με βότσαλο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υψηλής υγρασίας.

Αποφύγετε τα βυθισμένα δωμάτια για να διατηρήσετε την αλοκάσια σας να μεγαλώνει. Μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία μπορεί να σοκάρει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. και θα πρέπει να αποφεύγεται όποτε είναι δυνατόν.

Συνήθη προβλήματα φυτών αλοκασίας

Οι αλοκασίες έρχονται με τα δικά τους προβλήματα. Δείτε πώς μπορείτε να διαγνώσετε και να διορθώσετε αυτά τα κοινά προβλήματα.

κίτρινη κάρτα

Ένας λόγος που οι άνθρωποι αγαπούν την αλοκασία είναι το σκούρο πράσινο φύλλωμά της. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτά τα φύλλα κιτρινίζουν; Μην ανησυχείτε, δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζετε.

Η υπερχείλιση είναι ο κύριος ένοχος. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος και στραγγίζετε το υπερβολικό νερό. Το κίτρινο είναι το πρώτο σημάδι σήψης των ριζών. Αυτό συνήθως προκαλείται από υπερβολικό πότισμα.

Η χαμηλή υγρασία είναι μια κοινή αιτία των κίτρινων φύλλων. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί ψεκάζοντας τακτικά νερό από ένα μπουκάλι ψεκασμού ή προσθέτοντας έναν υγραντήρα στο δωμάτιό σας.

Κάποιο κιτρίνισμα είναι φυσιολογικό όταν εμφανίζεται νέα ανάπτυξη. Τα παλαιότερα φύλλα πέφτουν στο κάτω μέρος της ακολουθίας ραμφίσματος και λαμβάνουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά. με αποτέλεσμα να κιτρινίσει και τελικά να πέσει

κρεμαστά φύλλα

Είθε η Αλοκασία σας να είναι φωτεινή και ενεργητική σήμερα. Αλλά αύριο είναι μια άλλη ιστορία. Τι σημαίνει αν το πολύτιμο μωρό σας φυτό φαίνεται να κουτσαίνει;

Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το χώμα είναι στεγνό Θυμηθείτε τον κανόνα του 25% – το ανώτερο στρώμα του εδάφους δεν πρέπει να στεγνώνει άλλο. Διορθώστε αυτό το πρόβλημα φροντίζοντας να ακολουθείτε με συνέπεια τους κανόνες. Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Μην κάνετε ξαφνικές διορθώσεις.

Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο υγρασίας είναι σωστό. Τα φύλλα της αλοκασίας θα μαραθούν λόγω ανεπαρκούς φωτός.Ακόμα κι αν η αλοκασία σας είναι σκοτεινή, της αρέσει να βρίσκεται στο φως. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκεται σε καλά φωτισμένο σημείο.

Alocasia-cupulata-φυτό

Η αλοκασία χάνει όλα της τα φύλλα.

Το να δείτε το τελευταίο φύλλο της αλοκασίας σας μπορεί να φαίνεται σαν το τέλος. αλλά μην ανησυχείς Υπάρχει ακόμα ελπίδα! Η αλοκασία μπορεί να ανακάμψει από την απώλεια όλων των φύλλων χάρη στην ενέργεια που αποθηκεύεται στο παχύ κεφάλι.

καλύτερα να συλλέξετε πριν έρθετε Αν υποπτεύεστε ότι η αλοκάσια σας περνάει μια δύσκολη περίοδο. Τοποθετήστε το σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι ή την άνοιξη όπου θα έχει άφθονο ηλιακό φως. Αυτό το απλό κόλπο έκανε πολλές Αλοκασίες να επιστρέψουν από τους νεκρούς.

καβαλάρης

Όπως θα σας πει κάθε έμπειρος καλλιεργητής αλοκασίας, Αυτά τα φυτά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα ακάρεα της αράχνης. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις μικροσκοπικούς ιστούς αράχνης. Ενοχλητικό στη βάση του πολύτιμου δέντρου σας.

Μόλις βεβαιωθείτε τι έχουν τα φυτά σας να διαχωριστεί από άλλα φυτά Πλύνετε τα φύλλα και τους μίσχους του φυτού με σαπουνόνερο. Στη συνέχεια εφαρμόστε λάδι neem. Τώρα μπορείτε να επαναφέρετε το δέντρο στην αρχική του θέση.

Τα ακάρεα αράχνης μισούν τα υγρά μέρη και ευδοκιμούν σε ξηρά μέρη. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εξαλείψετε το πρόβλημα των παρασίτων προσθέτοντας υγρασία με ομίχλη ή δίσκους με χαλίκι.

σήψη των ριζών

Οι αλοκασίες είναι ευαίσθητες στη σήψη των ριζών. Η κύρια αιτία της σήψης των ριζών είναι συχνά το υπερβολικό πότισμα. Μερικές φορές το άγχος και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Και μερικές φορές μπορεί να το πάρετε από μολυσμένο νηπιαγωγείο.

Η σήψη των ριζών μπορεί να καταστρέψει σιγά σιγά τα φυτά σας. Μπορούν να γίνουν γρήγορα (και συχνά γρήγορα) με την προϋπόθεση ότι δεν βλάπτουν τα φυτά σας. Τα υγρά περιβάλλοντα προσελκύουν μούχλα. Και τότε μπορείτε να πείτε αντίο σε όποιες υγιείς ρίζες έχουν απομείνει.

Δοκιμάστε να ελέγξετε τις ρίζες σας για εμφανή σημάδια σήψης των ριζών. για αποφυγή περαιτέρω μόλυνσης Αφαιρέστε τις μολυσμένες ρίζες με αποστειρωμένο ψαλίδι. Οι υγιείς ρίζες πρέπει να πλένονται με μυκητοκτόνο πριν από τη φύτευση της αλοκασίας.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσετε τη σήψη των ριζών. Αλλά εξαπλώνεται στα φυτά σας πολύ. Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για τη μολυσμένη Αλοκασία σας.

Alocasia zebrina
Alocasia zebrina

Συχνές ερωτήσεις για το Alocasia

Οι άνθρωποι έχουν συχνά παρόμοιες ερωτήσεις για τους απογόνους τους. Όλοι εναλλάσσονται για να διατηρήσουν την Αλοκασία πράσινη και ευημερούσα.

Παρακάτω είναι μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα φυτά Alocasia.

Είναι εύκολη η φροντίδα της Alocasia;

Οι αλοκασίες είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. Αν και είναι αρχάριος εκτροφέας. Αλλά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή φυτών σε γλάστρες.

Απαιτούν συνεχή συντήρηση όπως σίτιση και αναπαραγωγή. Εκτός όμως από αυτό, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πολύ. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος για να έχετε τη σωστή ποσότητα φωτός.

Το Alocasia καθαρίζει τον αέρα;

Ναι, η αλοκασία καθαρίζει τον αέρα. Στην πραγματικότητα, αυτό το φυτό εμφανίζεται στη λίστα της NASA με τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα, κάτι που αποτελεί πολύ υψηλή σύσταση.

Πρέπει να αντιγράψω το Alocasia μου;

Είτε η αλοκάσια σας είναι σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη νέα γλάστρα. Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μεταμόσχευση; Εξαρτάται από το μέγεθος της τρέχουσας δεξαμενής.

για μικρούς κόκκους Θα πρέπει να αναφυτεύετε κάθε 12-18 μήνες. Κατά γενικό κανόνα, θα επιλέξετε μια νέα γλάστρα που είναι 1-2 ίντσες μεγαλύτερη από την προηγούμενη, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των ριζών.

για μεσαία και μικρά φυτά Θα πρέπει να αναφυτεύετε κάθε 18-24 μήνες.Τοποθετήστε το σε μια νέα κατσαρόλα που είναι 2-4 ίντσες μεγαλύτερη από την αρχική.

Τα φυτά είναι καλύτερα την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξαναφυτέψετε την αλοκασία σας.

Πόσο συχνά πρέπει να ταΐζετε το Alocasia;

Στην Alocasia σας αρέσει το χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρέφονται τακτικά κατά τη διάρκεια ενός μήνα για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Πρέπει να ταΐσετε την Αλοκασία σας. νερό φυτό λίπασμα μια φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι Δεν απαιτεί τροφή κατά τον αδρανοποιημένο μήνα. το χειμώνα και το φθινόπωρο

Η Αλοκασία πεθαίνει το χειμώνα;

Όχι, το Alocasia είναι πολυετές, που σημαίνει ότι επιβιώνει όλο το χρόνο. Το χειμώνα, είναι φυσιολογικό η αλοκασία να παγώνει και να επιβραδύνει την ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η Alocasia σας θα πρέπει να ποτίζεται πιο συχνά. Ωστόσο, μην το αφήνετε να στεγνώσει τελείως.Μείνετε στον κανόνα του 25%.

Η Alocasia σας εξακολουθεί να αγαπά τη ζεστασιά ακόμα και το χειμώνα. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκεται στο πιο ζεστό μέρος του σπιτιού σας.

Λοιπόν, πρέπει να συνεχίσετε να επιλέγετε την αλοκασία ως φυτό σε γλάστρα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμπεριλάβετε την όμορφη Αλοκασία στην οικογένεια των φυτών σας. Με ποικιλία, υπάρχουν διαφορετικές εμφανίσεις και στυλ για να διαλέξετε. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε το Alocasia που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Τα περισσότερα αυτόχθονα είδη της Αλοκασίας δημιουργούν εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σπίτι και να ευδοκιμήσει στο μπάνιο σας. Θυμηθείτε – η αλοκασία απαιτεί τακτική συντήρηση. Ευτυχώς, έχετε αυτόν τον οδηγό για να βοηθήσετε στην καλλιέργεια της αλοκασίας στην αυλή σας.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *