Φύτευση & Μεταφύτευση Ορτανσιών – Ο Πλήρης Οδηγός

Φύτευση & Μεταφύτευση Ορτανσιών – Ο Πλήρης Οδηγός

Φύτευση & Μεταφύτευση Ορτανσιών – Ο Πλήρης Οδηγός

Είτε φυτεύετε ορτανσίες στον κήπο σας είτε μεταφυτεύετε ορτανσίες από γλάστρες στον κήπο σας Ο χρόνος είναι ουσιαστικός και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τη βιωσιμότητα των φυτών ορτανσίας σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να φυτέψετε ορτανσίες. Και η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ο ανεπαρκής χώρος ή η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία.

Θα μιλήσω για τις καλύτερες στιγμές για να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε εξωτερικούς χώρους. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ορτανσίες; και επιλέγοντας το καλύτερο μέρος για αυτά τα φυτά.

Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ορτανσίες σε εξωτερικούς χώρους

Είτε φέρατε μια ορτανσία από τον κήπο του σπιτιού σας και θέλετε να τη φυτέψετε σε εξωτερικούς χώρους, Ή έχετε φυτά ορτανσίας εσωτερικού χώρου που θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας. Η κατάλληλη στιγμή για φύτευση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η φύτευση σε λάθος χρόνο μπορεί να βλάψει τις ορτανσίες σας από τον παγετό. Απώλεια μπουμπουκιών ανθέων, απώλεια λουλουδιών ή φύλλων από μεταμόσχευση

Υποθέτοντας ότι οι ορτανσίες σας είναι υγιείς στην περιοχή σας. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε ορτανσίες στον κήπο είναι τα μέσα της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Η άνοιξη μπορεί να είναι δύσκολη γιατί μπορεί να αναπτυχθούν όψιμοι παγετοί. Επομένως, η φύτευση στις αρχές του καλοκαιριού εγγυάται την επιβίωση των νεαρών ορτανσών.

Μπορείτε να φυτέψετε ορτανσίες το φθινόπωρο. (ειδικά στις αρχές του φθινοπώρου), αλλά αποφύγετε τη φύτευση σε ζεστές καλοκαιρινές περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ορτανσίες χρειάζονται υγρό χώμα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις ζεστές τις ορτανσίες το καλοκαίρι.

Επιλέγοντας ένα μέρος για ορτανσίες

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι όταν καλλιεργείτε ορτανσίες σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε την υπερβολική σκιά για όλες τις ορτανσίες. Και επιλέξτε μια τοποθεσία που δέχεται πρωινό ήλιο και απογευματινή σκιά.

Οι ορτανσίες μπορούν να φυτευτούν σε δροσερά, ηλιόλουστα μέρη. στην πραγματικότητα άνθρωποι που ζουν στο βορρά Όσο περισσότερο ήλιο έχουν οι ορτανσίες, τόσο το καλύτερο.

Μην φυτεύετε ορτανσίες κάτω από δέντρα. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λόγοι για αυτό. Θα εμποδίσει το απαραίτητο φως να φτάσει στα φυτά. Αυτό προκαλεί προβλήματα ανθοφορίας και ανάπτυξης των φυτών.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ρίζες των δέντρων αναπτύσσονται γρήγορα και αφαιρούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η ορτανσία. Ακόμα κι αν αφαιρέσετε μερικές από τις ρίζες του δέντρου. Αυτές οι ρίζες θα αναπτυχθούν ξανά το επόμενο έτος.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πόσο καλά αποστραγγίζεται το έδαφος στο οποίο σκοπεύετε να φυτέψετε τις ορτανσίες σας. Εάν ο κήπος σας είναι ένα μέρος όπου το νερό είναι στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και στραγγίζει αργά. σκεφτείτε ένα άλλο μέρος

Το υγρό έδαφος είναι ιδανικό για την καλλιέργεια ορτανσών. αλλά όχι μουσκεμένο χώμα Το μουσκεμένο χώμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και μπορεί να σκοτώσει την ορτανσία σας.

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε ορτανσίες

Εάν μεταφυτεύετε ορτανσίες από το ένα μέρος του κήπου σας στο άλλο ή από ένα δοχείο σε μια μεγαλύτερη περιοχή. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος αυτών των εργασιών.

Αν η ορτανσία σας βρίσκεται σε γλάστρα και θέλετε να τη μεταφυτέψετε σε μεγαλύτερη γλάστρα ή κήπο. Θα πρέπει να φυτέψετε ορτανσίες στις αρχές της άνοιξης.

Έτσι, αν μετακινείτε ορτανσίες από το ένα μέρος στο άλλο στον κήπο σας. Υπάρχουν δύο τρόποι φύτευσης:

  • Φυτέψτε το φθινόπωρο πριν από τον πρώτο παγετό. Αλλά αφού το φυτό εισέλθει στο στάδιο της αδράνειας
  • Αν ο χειμώνας στην περιοχή σας δεν είναι κρύος Φυτέψτε ξανά οποιαδήποτε στιγμή μετά την πτώση των φύλλων και των λουλουδιών.

Αυτή η περίοδος λήθαργου είναι η ιδανική περίοδος για να φυτέψετε ορτανσίες. Γιατί δεν θα διαταράξετε πολύ τον μεταβολισμό του φυτού. Και μην τρομάζετε το φυτό την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Όπως θα εξηγήσω αργότερα σε αυτό το άρθρο. Μπορείτε να φυτέψετε ορτανσίες ακόμα και εκτός της περιόδου αδράνειας. Αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Πώς να φυτέψετε φυτά ορτανσίας;

Η φύτευση ορτανσών από το ένα σημείο στο άλλο συνήθως περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  1. Ξεκινήστε σκάβοντας την τρύπα όπου θέλετε να φυτέψετε την ορτανσία.
  2. Ξεθάψτε τις ορτανσίες σας. (Σκάψτε έναν κύκλο γύρω από την ορτανσία)
  3. Μετακινήστε την ορτανσία σε νέα θέση. (Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια εάν ο θάμνος της ορτανσίας σας είναι μεγάλος.)
  4. Αν καλλιεργείτε μόνο ορτανσίες Παρέχετε τακτικό πότισμα την άνοιξη.
  5. Ποτίστε καλά τις ορτανσίες σας τις δύο πρώτες εποχές μετά τη φύτευση.

Ο λόγος που θέλετε να ξεκινήσετε σκάβοντας μια τρύπα στη θέση φύτευσης είναι για να επιταχύνετε τη μεταφύτευση και να αποφύγετε να καθίσει η ορτανσία σας πολύ με τις ρίζες της να αναδύονται.

Οι σχετικά σταθερές ορτανσίες είναι δύσκολο να ξεθάψουν. και ολόκληρο το φυτό μπορεί να είναι πολύ βαρύ Έτσι, μπορεί να χρειαστείτε ένα άλλο ζευγάρι χέρια για να μετακινήσετε το δέντρο σε μια νέα θέση.

Μπορώ να φυτέψω ορτανσίες το καλοκαίρι;

Μπορείτε να φυτέψετε ορτανσίες την άνοιξη ή το καλοκαίρι. εκτός εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα

Η ανθισμένη ορτανσία θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα άνθη της θα πέσουν από τη μεταμόσχευση. Μπορεί επίσης να επηρεαστούν τα φύλλα και τα μπουμπούκια των ανθέων.

όταν φυτεύονται την άνοιξη ή το καλοκαίρι Μεταμοσχεύστε το πρωί για να μειώσετε τις επιπτώσεις της καλοκαιρινής ζέστης στα φυτά σας.

για να μειώσει το σοκ της μεταφύτευσης Δοκιμάστε να μετακινήσετε το χώμα. Ξεριζώστε τη μπάλα μαζί με το φυτό και ποτίστε τις ορτανσίες σας βαθιά μετά τη φύτευση.

Επομένως, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φυτέψετε ορτανσίες το καλοκαίρι. Ωστόσο, η μεταφύτευση το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη θα κάνει το φυτό λιγότερο αγχωτικό.

συνοψίζω

Οι ορτανσίες προτιμούν ένα ηλιόλουστο σημείο ή μερική σκιά. και ευδοκιμεί σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Εάν είναι απαραίτητο, φυτέψτε ή μετακινήστε ορτανσίες από γλάστρες στον κήπο. Θα πρέπει να προγραμματίσετε αυτές τις μεταμοσχεύσεις για να κάνετε την ορτανσία λιγότερο μελανιασμένη.

όταν το δέντρο είναι αδρανές Μπορείτε να κινηθείτε χωρίς άγχος. αλλά αν όχι πολύ ζεστό Μπορείτε να φυτέψετε ή να μεταφυτεύσετε την άνοιξη, το φθινόπωρο και το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *